Eίδα κι εγώ τον Django τον τιμωρό, με αρκετή καθυστέρηση. Και άκουγα τους διθυράμβους και τα ανεβάσματα αλλά ήμουν επιφυλακτικός γιατί ξέρω από Ταραντίνο. Δυστυχώς την ταινία δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά. Βλέπεται ευχάριστα, έχει ρυθμό και καλό μοντάζ αλλά δεν έχει να μας πει τίποτα (όπως άλλωστε όλες μα όλες οι ταινίες του Ταραντίνο). Αντιγραφές σεναριακά και σκηνοθετικά, χαρακτήρες δεν υπάρχουν αλλά χάρτινες καρικατούρες και μένει μόνο η παρουσία των καλών ηθοποιών που προσπαθούν να σώσουν με το ταλέντο και την προσωπικότητά τους τους λιγάκι γραφικούς διαλόγους και οι φιλικές συμμετοχές κάποιων παλιών σταρ. Με άλλα λόγια, είναι μια ταινία διασκεδαστική και στυλάτη και ομολογώ πως σε κάποιες σκηνές γέλασα αρκετά, αλλά όχι και ταινία της χρονιάς ή κάνα αριστούργημα. Ο Waltz είναι πολύ καλός ηθοποιός αλλά όχι και Όσκαρ γι'αυτόν εδώ τον ρόλο!!!!!!! Πιο πολύ θα το καταλάβαινα για τον Τζάκσον. Τέλος, αυτή η Kerry Washinfton πόσο ατάλαντη και ενοχλητική ήταν!!!!!!!!!!!Σου 'ρχεται να την σκοτώσεις κι όχι να την σώσεις!!!