You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές
- Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 13K
- Εμφανίσεις 647K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
taurus1
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 8 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 31
- Like
- 1.458
- Πόντοι
- 6.305
COUNTDOWN
Του Huh Jong-ho με Jae-yeong Jeong, Do-yeon Jeon , Ji-wung Wi
Ο Tae είναι ένας εισπράκτορας χρεών, ο πιο επιτυχημένος στην εταιρεία του.Όταν μαθαίνει ό,τι πάσχει από καρκίνο του ήπατος η μόνη του ελπίδα είναι η μεταμόσχευση.Πιθανοί δότες τα 4 άτομα που έγιναν δέκτες οργάνων του νεκρού γιού του..Απο αυτούς η Cha είναι η κατάλληλη..Μοναδικό πρόβλημα?Είναι στη φυλακή και με το που θα βγει έξω την περιμένουν αρκετοί τους οποιους έχει εξαπατήσει..
Κορεατικη ταινία που ξεκινά καλά ως περιπέτεια ,με γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια όμως εμπλουτίζεται με μεγάλη (κατά τη γνώμη μου) δόση οικογενειακού δράματος, ανασκόπησης του παρελθόντος κτλ..Επιπλέον οι σκηνές δράσης στο τέλος είναι αναληθοφανείς (σωματοφύλακες και μαφιόζοι δεν κουβαλάνε ούτε ένα πιστολάκι κτλ).Μόνο αν δεν έχετe κάτι καλύτερο να κάνετε.
Του Huh Jong-ho με Jae-yeong Jeong, Do-yeon Jeon , Ji-wung Wi
Ο Tae είναι ένας εισπράκτορας χρεών, ο πιο επιτυχημένος στην εταιρεία του.Όταν μαθαίνει ό,τι πάσχει από καρκίνο του ήπατος η μόνη του ελπίδα είναι η μεταμόσχευση.Πιθανοί δότες τα 4 άτομα που έγιναν δέκτες οργάνων του νεκρού γιού του..Απο αυτούς η Cha είναι η κατάλληλη..Μοναδικό πρόβλημα?Είναι στη φυλακή και με το που θα βγει έξω την περιμένουν αρκετοί τους οποιους έχει εξαπατήσει..
Κορεατικη ταινία που ξεκινά καλά ως περιπέτεια ,με γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια όμως εμπλουτίζεται με μεγάλη (κατά τη γνώμη μου) δόση οικογενειακού δράματος, ανασκόπησης του παρελθόντος κτλ..Επιπλέον οι σκηνές δράσης στο τέλος είναι αναληθοφανείς (σωματοφύλακες και μαφιόζοι δεν κουβαλάνε ούτε ένα πιστολάκι κτλ).Μόνο αν δεν έχετe κάτι καλύτερο να κάνετε.
Συνημμένα
sferdeklos
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 22
- Πόντοι
- 66
Οταν ακομα φτιαχνανε ωραιες ταινιες χωρις οπτικα εφε και υπερβολες...
The Italian job (1969)
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=1vsDW1XNnzA[/video] [/video]
Παιζει και ο θεουλης Benny Hill στο ρολο του εφαψια επιστημονα.
Και τραγουδακι για να ριξετε την θυληκια...
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=V1Bv47GyPj8[/video[/video]]
The Italian job (1969)
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=1vsDW1XNnzA[/video] [/video]
Παιζει και ο θεουλης Benny Hill στο ρολο του εφαψια επιστημονα.
Και τραγουδακι για να ριξετε την θυληκια...
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=V1Bv47GyPj8[/video[/video]]
Επισκέπτης
Δύο τρεις Παυλάρες
χρειάζονται για την Αθήνα.
taurus1
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 8 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 31
- Like
- 1.458
- Πόντοι
- 6.305
RUNDSKOP
Του Michael R. Roskam με Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval , Jeanne Dandoy
Ο Jacky Vanmarsenille είναι ένας κτηνοτρόφος (χρησιμοποιεί ορμόνες στα ζώα) που του προτείνουν μια συμφωνία με έναν διαβόητο έμπορο ..Η δολοφονία ενός αστυνομικού που βρισκόταν στα ίχνη του κυκλώματος εμπορίας ορμονών, η επανεμφάνιση του Diederik ,ενός ομοφυλόφιλου πληροφοριοδότη της αστυνομίας που συνδέεται από παλιά με τον Jacky και ήταν μάρτυρας ενός φρικτού γεγονότος, δρομολογούν μια αλυσίδα γεγονότων..
Βελγική δραματική/περιπέτεια, ιδιαίτερα σκοτεινή ταινία με εξαιρετική ερμηνεία από τον Matthias Schoenaerts.Η ταινία δεν είναι εύκολη..Είναι 2 ώρες και απαιτεί την προσοχή του θεατή προκειμένου να μπουν τα πράγματα σε σειρά..Είναι θλιβερή, ωμή, τραγική και δε θα μου έκανε εντύπωση αν προτεινόταν για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας..
Ο Jacky Vanmarsenille είναι ένας κτηνοτρόφος (χρησιμοποιεί ορμόνες στα ζώα) που του προτείνουν μια συμφωνία με έναν διαβόητο έμπορο ..Η δολοφονία ενός αστυνομικού που βρισκόταν στα ίχνη του κυκλώματος εμπορίας ορμονών, η επανεμφάνιση του Diederik ,ενός ομοφυλόφιλου πληροφοριοδότη της αστυνομίας που συνδέεται από παλιά με τον Jacky και ήταν μάρτυρας ενός φρικτού γεγονότος, δρομολογούν μια αλυσίδα γεγονότων..
Βελγική δραματική/περιπέτεια, ιδιαίτερα σκοτεινή ταινία με εξαιρετική ερμηνεία από τον Matthias Schoenaerts.Η ταινία δεν είναι εύκολη..Είναι 2 ώρες και απαιτεί την προσοχή του θεατή προκειμένου να μπουν τα πράγματα σε σειρά..Είναι θλιβερή, ωμή, τραγική και δε θα μου έκανε εντύπωση αν προτεινόταν για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας..
Συνημμένα
ghost rider
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Ιαν 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 6
Παίζει να την εχω δει καμια δεκαριά φορες,μεχρι να καταληξω πως προκειτε περι ταινιάρας που όμως ΘΑ μπορουσε να είναι ακόμα καλύτερη,δεν ξερω αν επαιξε κανας περιορισμός απέναντι στον Στοουν απο τα ''μεγαλα αφεντικά''
Aξεχαστη η αρχική σκηνή
Aξεχαστη η αρχική σκηνή
είδα το Hoster 3 και ήταν ΑΠΑΙΣΙΟ!!!
μεγάλη ταινία όπως και οι συνέχειες!!!
Δύο τρεις Παυλάρες
μεγάλη ταινία όπως και οι συνέχειες!!!
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 37.983
- Πόντοι
- 42.697
Δεν χρειάζεται να ξαναγυριστεί. Απλά το φιλμ θα υποστεί επεξεργασία για 3D.
Βγαίνει πάντως και σε τηλεοπτική σειρά ο Τιτανικός.
Τώρα είδα αυτό το ποστ.
Ίσως έχω μείνει πίσω στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.
Τι ξέρω: Για να έχεις 3D αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις ΔΥΟ εικόνες, τραβηγμένες από δύο κάμερες, όπως βλέπουν τα δυο μας μάτια. Το πως θα φτάσουν αυτές οι δυο εικόνες μια σε κάθε μάτι είναι άλλη ιστορία, και βεβαίως γίνεται.
Η ταινία (Τιτανικός) γυρίστηκε με κάμερες (δεν ήταν αποτέλεσμα ψηφιακής γέννησης όπως π.χ. τα cartoons ή άλλες τέτοιες) και βέβαια υπήρχαν ψηφιακά "παντρέματα" από διάφορες εικόνες, αλλά για κάθε σκηνή γινόταν λήψη από μια κάμερα (ένας φακός).
Για να υπάρξει και η δεύτερη εικόνα (αυτή που θα έβλεπε το δεύτερο μάτι μας) θα πρέπει ο επεξεργαστής να γνωρίζει σε τι απόσταση από το θεατή είναι κάθε πίξελ εικόνας, και να το μετατοπίσει κατάλληλα.
Ο επεξεργαστής δεν είναι άνθρωπος, είναι μηχάνημα (CPU). Πως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο?
Tip: Τα ανθρώπινα μάτια έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν το "βάθος" της εικόνας μέχρι απόσταση max 800m. Μακρύτερα, η διακριτική ικανότητα του αμφιβληστροειδούς δε φτάνει για να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στις δυο εικόνες των ματιών, οπότε και οι δυο εικόνες γίνονται αντιληπτές σαν μία, με αποτέλεσμα 2D όραση.
Δηλαδή, αν σε ένα πλάνο έχουμε:
Στα 8 km ένα σύννεφο
Στα 5 km ένα βουνό
Στα 2 km ένα πλοίο
Στο 1 km ένα ιστιοφόρο
Στα 500 m μια βάρκα
Στα 200 m ένα jet ski
και στα 100 m έναν που κολυμπάει,
"διαφορετικές" θα είναι οι δυο εικόνες μόνο ως προς τη βάρκα, το jet ski, αυτόν που κολυμπάει και ως προς τα κύματα που βρίσκονται ως τα 800m.
Ως προς τα σημεία ΠΙΣΩ από τα 800 m (κύματα, ιστιοφόρο, πλοίο, βουνό, σύννεφο) οι δυο εικόνες είναι ίδιες.
Αν λοιπόν δώσεις στον επεξεργαστή ΜΙΑ εικόνα (αυτή που γυρίστηκε το 1996), ναι, ο επεξεργαστής μπορεί να την τροποποιήσει λίγο και να βγάλει μια δεύτερη που σε συνδυασμό με την original θα δίνει 3D εικόνα, αλλά πως θα ξέρει ο επεξεργαστής ποιό πίξελ είναι μακρινά κύματα, ιστιοφόρο, πλοίο, βουνό, σύννεφο (ώστε να ΜΗΝ τα πειράξει) και ποιά είναι κοντινά κύματα, jet ski, βάρκα και κολυμβητής ώστε να τα μετατοπίσει όσο χρειάζεται (και μάλιστα διαφορετική μετατόπιση για κάθε ένα, αφού βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις) για να βγάλει τη δεύτερη εικόνα?
Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται.
Αν γίνεται, έχω μείνει πίσω στην τεχνολογία.
Και αν γίνεται, δεν υπάρχει φραγμός, θα μπορούν να μετατραπούν σε 3D και οι ταινίες τύπου "Θωρηκτό Ποτέμκιν" ή Χοντρός-Λιγνός του 1920.
Δεν έχω δίκιο?
sferdeklos
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 22
- Πόντοι
- 66
Απολυτο. Μονο με στερεοσκοπικη καμερα εχεις 3D ταινια.Δεν έχω δίκιο?
Και η μονη ταινια που εχει αυθεντικες 3D σκηνες ειναι το Avatar (δεν εννοω τα animation).
Οτιδηποτε αλλο ειναι μια κοροιδια για να ανεβασουν την τιμη του εισητηριου και μονο.
sferdeklos
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 22
- Πόντοι
- 66
Καλη ταινια η "Μοσχαροκεφαλη".RUNDSKOP
Δεν χανεται τιποτα να την δειτε.
Ψωριάρης
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 9
- Like
- 23
- Πόντοι
- 16
Τώρα είδα αυτό το ποστ.
Ίσως έχω μείνει πίσω στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.
Τι ξέρω: Για να έχεις 3D αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις ΔΥΟ εικόνες, τραβηγμένες από δύο κάμερες, όπως βλέπουν τα δυο μας μάτια. Το πως θα φτάσουν αυτές οι δυο εικόνες μια σε κάθε μάτι είναι άλλη ιστορία, και βεβαίως γίνεται.
.
.
Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται.
Αν γίνεται, έχω μείνει πίσω στην τεχνολογία.
Και αν γίνεται, δεν υπάρχει φραγμός, θα μπορούν να μετατραπούν σε 3D και οι ταινίες τύπου "Θωρηκτό Ποτέμκιν" ή Χοντρός-Λιγνός του 1920.
Δεν έχω δίκιο?
Σε γενικές γραμμές έτσι είναι .. προφανώς μιας και δεν υπάρχει υλικό από δεύτερη κάμερα , θα προσθέσουν απλά βάθος πεδίου ώστε να δημιουργήσουν το 3D .
Βέβαια δεν είναι "πραγματικό" 3D , μάλιστα οι περισσότερες ταινίες που διαφημίζονται δεν είναι - δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν το AVATAR παραμένει η μόνη πραγματικά τρισδιάστατη ταινία .
Προφανώς και μπορούν να επεξεργαστούν το Θωρηκτό Ποτέμκιν , αρκεί να τους μπει η ιδέα .
Πάντως με όλα αυτά απλά φτηναίνουν το 3D και θα χάσει την όποια ιδιαιτερότητα που έχει .
kartakhs
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
περιπου ετσι ειναι...Πολλα καρε,"δυο" προοπτικες κλπ κλπ.Το αβαταρ ΔΕΝ ειναι η μονη ταινια 3d.Ολες μπορουν να επεξεργαστουν για 3d αλλα αυτο που παντα θα λειπει θα ειναι η σκηνοθετικη "ματια" που ειναι δυο διαστασεων...
Ψωριάρης
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 9
- Like
- 23
- Πόντοι
- 16
σιγουρα 3d ειναι σχεδον ολα πια τα αμερικανικα ανιμεισον που αλλωστε θα ηταν βλακεια να μην ηταν γιατι ο "χαρακτηρας" ετσι και αλλοιως φτιαχνετε με 3d software.
Πολλές ταινίες γυρίζονται με τον συμβατικό τρόπο και στη συνέχεια δέχονται επεξεργασία ώστε να "γίνουν" 3D και να πωληθούν με επιπλέον κέρδος , πχ. Clash of the titans, Piranha κτλ.
Αμφιβάλλω αν όλες οι ταινίες που κυκλοφορούν και διαφημίζονται σαν τρισδιάστατες - πολλές μάλιστα μέσου ή χαμηλού κόστους - είχαν την δυνατότητα (ή το ταλέντο) για μια τέτοια τεχνική.
Αυτό δεν ισχύει με το ανιμεισον γιατί απλούστατα μπορείς να τοποθετήσεις την "κάμερα" όπου θέλεις , ανα πάσα στιγμή .