Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 647K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (1 μέλη και 9 επισκέπτες)

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
είδα πρόσφατα το τελευταίο "Saw". Μέτριο όπως άλλωστε όλα τα "Saw" μετα απο το πρώτο και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο όλες οι αναφορές στα προηγούμενα με κούρασαν αρκετά αφού δεν τα θυμάμαι κιόλας. Υποτίθεται οτι με αυτό κλείνει η σειρά αλλα δεν θα με εκπλήσσει αν βγάλουν και άλλο. Πάντως είναι κρίμα μιας και η πρώτη ταινία ήταν ένα πολύ καλό θρίλερ (ίσως το καλύτερο εκείνης της χρονιάς) με αγωνία και κάποια σωστά μυνήματα και κατάντησε μια σειρά άμυαλου splatter....

επίσης είδα και το γουέστερν "Αληθινό θράσος" των Κοέν. Δεν κατάλαβα γιατι όλοι το εκθειάζουν. Μέτριο και αυτό. Οι ερμηνίες καλές αλλα δεν τρελάθηκα κιόλας, ενώ το σενάριο έμπαζε απο παντού.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Όντως περίμενα κάτι καλύτερο κι εγώ από το Αληθινό Θρασος. Ο Τζεφ Μπρίτζες είναι φοβερός ηθοποιός και απίστευτη μορφή-φιγούρα αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχουν χαρακτήρες σε αυτη την ταινία παρά μόνο καρικατούρες.Δεν έχω δει την παλιά με τον Τζον Γουέιν,ούτε έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά μου φαίνεται ότι ήταν μια αρκετά απλοϊκή ιστορία χωρίς εμβάθυνση στους χαρακτήρες και δοσμένη με αρκετή συναισθηματική αποστασιοποίηση από τους σκηνοθέτες.Με άλλα λόγια,δεν σου δημιουργεί συναισθήματα,ούτε κορυφώνεται η ιστορία σε κάποια φάση. Απορώ γιατί μια τέτοια ιστορία έχει μεταφερθεί στο σινεμά δύο φορές ενώ υπάρχουν πολύ καλυτερες ιστορίες που δεν θα γυιστούν ποτέ σε ταινίες.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
δοσμένη με αρκετή συναισθηματική αποστασιοποίηση από τους σκηνοθέτες.Με άλλα λόγια,δεν σου δημιουργεί συναισθήματα,ούτε κορυφώνεται η ιστορία σε κάποια φάση.
Δεν έχεις άλλη ταινία των Κοέν?Όλες την ίδια αποστασιοποίηση έχουν,ή τις αγαπάς ή τις μισείς.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Δεν έχεις άλλη ταινία των Κοέν?Όλες την ίδια αποστασιοποίηση έχουν,ή τις αγαπάς ή τις μισείς.
Τις έχω δει όλες τις ταινίες τους φίλε μου γι'αυτό και περίμενα κάτι καλύτερο.Kαι δεν συμφωνω γι' αυτό που λες με την συναισθηματική αποστασιοποίηση,τουλάχιστον στις "σοβαρές" ταινίες τους κι όχι στις περίεργες κωμωδίες τους.Ούτως ή άλλως ηκωμωδία είναι ένα είδος που δημιουργεί τύπους ανθρώπων κι όχι χαρακτήρες.

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Τις έχω δει όλες τις ταινίες τους φίλε μου γι'αυτό και περίμενα κάτι καλύτερο.Kαι δεν συμφωνω γι' αυτό που λες με την συναισθηματική αποστασιοποίηση,τουλάχιστον στις "σοβαρές" ταινίες τους κι όχι στις περίεργες κωμωδίες τους.Ούτως ή άλλως ηκωμωδία είναι ένα είδος που δημιουργεί τύπους ανθρώπων κι όχι χαρακτήρες.

και εγώ είμαι μεγάλος φαν των Κοέν αν και εβραίοι αλλα με απογοήτευσαν λίγο. Είδα και το παλιό πρόσφατα που μου άρεσε λίγο περισσότερο εξαιτίας του πιο ματσό Τζών Γουέην. Αν και είναι το ίδιο στόρυ το παλίο είναι πιο ανάλαφρο, λίγότερο υπερβολικό και ο Γουέην δίνει ρέστα ώς συνήθως. Αρκετα υποτιμημένος ηθοποιός αφού η καθιέρωση του ώς Αμερικάνικό σύμβολο εμποδίζει αρκετούς να τον εκτιμήσουν (αντίθετα με τους εβραίους που τους λατρέβουν)...τέσπα. Οποιός θέλει ας το τσεκάρει, δεν θα χάσει και το παλίο είναι ωραία ταινία.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Midnight FM με Su-Ae, Ji-tae Yu
Θρίλερ από τη Ν. Κορέα.
Μια ραδιοφωνική παραγωγός(ανύπανδρη μητέρα) κάνει την τελευταία της εκπομπή πριν φύγει για Ν. Υόρκη όταν ένας ψυχασθενής εισβάλει στο σπίτι της και κρατά ομήρους την αδερφή της και τα δύο παιδιά.
Καλή ταινία για να περάσει η ώρα...(χωρίς να σημαίνει ό,τι αν δεν τη δείτε θα χάσετε κάτι!)

Συνημμένα

• s4fimg-MidnightFM_2010-or1.jpg
    s4fimg-MidnightFM_2010-or1.jpg
    25,7 KB · Εμφανίσεις: 16

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
True Grit...
Βλέπεται μεν, μέτριο πολύ δε...
Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θυμάμαι να μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα ταινία των αδελφών κοεν...

alani30

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
16
Χθες ειδα το inception με τον Ντι Καπριο... ΟΚ καλη ταινια με αρκετη δραση και ενδιαφερον σεναριο. Σε οσους αρεσε το ματριξ θα τους ψιλοαρεσει και αυτο  :thumbsup:

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Dans ton sommeil (In Their Sleep) με Anne Parillaud, Arthur Dupont και Thierry Frémont
Γαλλικό θρίλερ
Μετά τον θάνατο του γιου της, η Σάρα έγινε σκιά του εαυτού της, όλα όμως θα αλλάξουν όταν συναντάει σε ένα ατύχημα, τον Άρθουρ, έναν μυστηριώδη δεκαοκτάχρονο έφηβο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κάποιος προσπαθεί να τον δολοφονήσει.
Μέτριο, προβλέψιμο θρίλερ, προσπαθεί να σε αποπροσανατολίσει ως προς την ταυτότητα των ηρώων χωρίς να τα καταφέρνει.
(επιπλέον προς τους σεναριογράφους/σκηνοθέτες:όταν κάποιος σου λέει ό,τι προσπαθούν να τον σκοτώσουν και εσύ αντί να πας στην αστυνομία τον πας σπίτι σου,είσαι άξιος της μοίρας σου!)

Συνημμένα

• MV5BNjkyNzIxODY4NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTg5NTcxNA@@._V1._SY317_.jpg
    MV5BNjkyNzIxODY4NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTg5NTcxNA@@._V1._SY317_.jpg
    13,3 KB · Εμφανίσεις: 21

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.252
Πόντοι
8.535
πριν λιγο ειδα το Ηereafter του eastwood.καλο,μου αρεσαι αν κ μου φανηκε διαφορετικο σε σχεση με αλλες ταινιες του...προσεγγιζει κ το θεμα της μοναξιας,αναμεσα σε αλλα... ;)

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
να πω κι εγω για το Hereafter...
βασικα δηλωνω φαν του Ματ Ντεμον...ειναι απο τις λιγομιλητες φατσες που μου αρεσουν...ειδικα στην τριλογια Bourne!
Επισης δηλωνω μεγας φαν των ταινιων που σκηνοθετει ο Κλιντ Ιστγουντ...τελικα μου αρεσει πιο πολυ απ'οτι σαν ηθοποιος..

Η ταινια τωρα, ειναι καλογυρισμενη, αναφερεται σε τρεις ηρωες που τελικα θα "δεσουν" στο ιδιο μερος/ιδια στιγμη..
Ο πιτσιρικος ειναι εξαιρετικος....επισης η Σεσιλ ντε Φρανς ειναι ερωτευσιμη!!! ολο το καστ πολυ καλο..
Το στορυ επισης καλο...πρωτοτυπο...αναφερεται στις μεταθανατιες εμπειριες/επαφες με ιδιαιτερο τροπο...παραπανω δεν λεω, μην σπαμαρω!
επισης: Η σκηνη με το τσουναμι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...εξαλλου προταθηκε και για ΟΣΚΑΡ φετος Εφέ...μονο γι αυτην την σκηνη!!

Γενικα...παρα πολυ καλη προταση στους χαλεπους καιρους που περνα ο κινηματογραφος τελευταια!

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Ειδα το Fair Game με Σων Πεν και Ναομι Γουωτς

Πολυ βαρετο πολιτικο θριλερ με καλο τελος