Νέα

Premier league

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 1personanongrata
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10K
  • Εμφανίσεις 313K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποιος θα τερματισει πρωτος στην Premier League(10-11)

• Αρσεναλ

Ψήφοι: 30 9,1%
  • Μαντσεστερ

Ψήφοι: 73 22,2%
  • Τσελσι

Ψήφοι: 47 14,3%
  • Λίβερπουλ

Ψήφοι: 92 28,0%
  • Μάντσεστερ Σίτυ

Ψήφοι: 70 21,3%
  • Τόττεναμ

Ψήφοι: 17 5,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    329

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Μονο ΤΣΕΛΣΙ  ρεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ak: :ak: :ak: :ak: :ak:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Ο Ερίκ Καντονά εξέφρασε με βεβαιότητα(!) ότι στο μέλλον θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ όπου λατρεύτηκε και μάλιστα θα αντικαταστήσει στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιηθεί, ο 43χρονος πρώην ποδοσφαίριστης δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει την εθνική Αγγλίας, εκφράζοντας σιγουριά και πίστη στις προπονητικές του ικανότητες.

Ο «Βασιλιάς Ερίκ» ,όπως ήταν το προσωνύμιο του τις ημέρες της δόξας του στο «Ολντ Τράφορντ», φαίνεται πως βαρέθηκε το ποδόσφαιρο στην άμμο και τις κινηματογραφικές ταινίες και μιλώντας στη «Gazzetta dello Sport», προανήγγειλε τα μελλοντικά του σχέδια.

«Το όνομά μου είναι ήδη γραμμένο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Δεν λέω ότι θα φύγει ο Σερ Άλεξ, μακάρι να μείνει αιώνια, αλλά κάποια στιγμή μετά από χρόνια, εγώ θα είμαι ο προπονητής στην ομάδα», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ίσως έπαρση ο Γάλλος σταρ.

«Αν δεν γίνει αυτό, η μόνη εναλλακτική λύση για μένα θα ήταν η εθνική Αγγλίας», συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Καντονά, που έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Αργά η γρήγορα θα με δείτε να καθοδηγώ μία από τις δύο ομάδες. Είμαι κομμάτι της ιστορίας της Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαι το νούμερο ένα!»

Πάει αυτός...λάλησε! :o

Paok4Life

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ο Ερίκ Καντονά εξέφρασε με βεβαιότητα(!) ότι στο μέλλον θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ όπου λατρεύτηκε και μάλιστα θα αντικαταστήσει στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιηθεί, ο 43χρονος πρώην ποδοσφαίριστης δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει την εθνική Αγγλίας, εκφράζοντας σιγουριά και πίστη στις προπονητικές του ικανότητες.

Ο «Βασιλιάς Ερίκ» ,όπως ήταν το προσωνύμιο του τις ημέρες της δόξας του στο «Ολντ Τράφορντ», φαίνεται πως βαρέθηκε το ποδόσφαιρο στην άμμο και τις κινηματογραφικές ταινίες και μιλώντας στη «Gazzetta dello Sport», προανήγγειλε τα μελλοντικά του σχέδια.

«Το όνομά μου είναι ήδη γραμμένο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Δεν λέω ότι θα φύγει ο Σερ Άλεξ, μακάρι να μείνει αιώνια, αλλά κάποια στιγμή μετά από χρόνια, εγώ θα είμαι ο προπονητής στην ομάδα», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ίσως έπαρση ο Γάλλος σταρ.

«Αν δεν γίνει αυτό, η μόνη εναλλακτική λύση για μένα θα ήταν η εθνική Αγγλίας», συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Καντονά, που έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Αργά η γρήγορα θα με δείτε να καθοδηγώ μία από τις δύο ομάδες. Είμαι κομμάτι της ιστορίας της Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαι το νούμερο ένα!»

Πάει αυτός...λάλησε! :o
Έχει καιρό που τα έχει ψιλοχάσει! :2funny:

Paok4Life

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μήνυμα Τζέραρντ

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε τελικά αν και έφτασε πολύ κοντά να πανηγυρίσει την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Αγγλία και είδε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να την ισοφαρίζει σε πρωταθλήματα έχοντας από 18 η καθεμία.

Ο αρχηγός των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ έστειλε μήνυμα προς την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του συλλόγου για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει των καλοκαιρινών μεταγραφών. «Οι μεταγραφές που θα κάνει ο προπονητής το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα κλειδί για μας για να κάνουμε την υπέρβαση στο τέλος».

Όσο για την προσπάθεια που έκανε τη φετινή σεζόν η Λίβερπουλ για τον τίτλο πρόσθεσε: «[size=30pt]Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία κούρσα τίτλου.[/size] Οι διαφορά μας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μειωθεί και θα ήθελα να απολαύσω κι άλλο την καταδίωξη».
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
www.sport-fm.gr/article/179195]Ανακοίνωσε Αντσελότι η Τσέλσι[/url]

121631.jpg

Σε επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Κάρλο Αντσελότι, προχώρησε η Τσέλσι, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην προπονητής της Μίλαν θα γίνει κάτοικος Λονδίνου για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Αντσελότι αντικαθιστά στον πάγκο των «μπλε» τον Γκους Χίντινκ που επιστέφει στην εθνική Ρωσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της Τσέλσι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι ως νέου τεχνικού της ομάδας, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο που ξεκινά την 1/7/2009. Ο Κάρλο ήταν ο καλύτερος υποψήφιος για αυτήν τη θέση, καθώς έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την ικανότητά του να δημιουργεί σπουδαίες ομάδες, ικανές να κατακτούν τίτλους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτός από προπονητής είχε ανάλογες επιτυχίες και ως ποδοσφαιριστής, γεγονός που μπορεί να εγγυηθεί το ότι θα φέρει μαζί του τεράστιες εμπειρίες που θα βοηθήσουν την ομάδα. Όλοι στην Τσέλσι τον υποδεχόμαστε με θέρμη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του».

Τι λέτε? Θα κάνει τίποτα? :think:
Εγώ δεν τον κόβω να μένει για πολύ. Καλός προπονητής αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Πολύ καλή επιλογή...έχει να τους μάθει πολλά!Το ζήτημα είναι να δούμε αν θα ταιριάξει η νοοτροπία του με αυτή του νησιού...

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Με αντίπαλο την νεοφώτιστη Μπέρμιγχαμ στις 15 Αυγούστου θα ξεκινήσει την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως προέκυψε από την κλήρωση για την Πρέμιερ Λιγκ της νέας περιόδου.
Στην πρεμιέρα ξεχωρίζει το παιχνίδι της Τότεναμ με την Λίβερπουλ ενώ η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει στο Λονδίνο την Χαλ. Εξάλλου η Άρσεναλ δοκιμάζεται στην έδρα της Έβερτον.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν είναι προγραμματισμένο την 4η αγωνιστική ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ στις 29 Αυγούστου στο "Ολντ Τράφορντ".

Την 8η αγωνιστική θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Τσέλσι με την Λίβερπουλ και την 10η αγωνιστική το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας(15 Αυγούστου):

Άστον Βίλα-Γουίγκαν

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι

Μπόλτον-Σάντερλαντ

Τσέλσι-Χαλ

Έβερτον-Άρσεναλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρμιγχαμ

Πόρτσμουθ-Φούλαμ

Στόουκ-Μπέρνλεϊ

Τότεναμ-Λίβερπουλ

Γουλβς-Γουεστ Χαμ

stratigosss

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
44
Like
20
Πόντοι
1.290

[size=20pt]Μια ανάσα από την Σίτι, ο Τέβεζ[/size]

Στο καλοκαιρινό σίριαλ σχετικά με την επόμενη ομάδα του Κάρλος Τέβεζ αναμένεται να υπάρξει τέλος στην εβδομάδα που διανύουμε, καθώς ο Αργεντινός άσος θα είναι η επόμενη μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, ο 25χρονος επιθετικός θα παραμείνει κάτοικος της Μάντσεστερ αλλά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Σίτι. Ο διεθνής Αργεντινός συμφώνησε με τη διοίκηση των «πολιτών», οι οποίοι θα καταβάλουν το ποσό των 32,2 εκατ. ευρώ στην «MSI» για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του. Παράλληλα, ο Τέβεζ θα αμείβεται περίπου με 126.000 ευρώ εβδομαδιαίως.
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του πρώην πλέον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δείξει και η Τσέλσι, αλλά οι «Πολίτες» έδειξαν από την αρχή πως θέλουν περισσότερο από κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, τον ποδοσφαιριστή.

oso_nixtonei

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2009
Κριτικές
5
Like
16
Πόντοι
1
Ωραιος ο Καντονα παντα σαλεμενος αλλα παιχτουρα.Θυμαστε τοτε που ειχε επιτεθει σε οπαδο της Κρυσταλ Παλασ που τον εβριζε και εφαγε σχεδον μισο χρονο αποκλεισμο και για αυτο δεν επαιξε και ποτε Εθνικη Γαλλιας

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Like
879
Πόντοι
96
"Έφυγε" στα 76 του ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον
Μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες των αγγλικών γηπέδων όλων των εποχών, ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, "έσβησε" το πρωί της Παρασκευής (31/7) σε ηλικία 76 ετών μετά από πολύχρονη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο.

"Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε σήμερα ότι ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον έχασε τη μακρά και θαραλλέα μάχη με τον καρκίνο. Πέθανε πολύ ήσυχα αυτό το πρωί στο σπίτι του, με τη γυναίκα και την οικογένειά του στο πλευρό του.

Η κηδεία του Σερ Μπόμπι θα είναι ιδιωτική, μόνο για τα μέλη της οικογένειάς του. Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί σε μελλοντική ημερομηνία για τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του.

Η κυρία Ρόμπσον και η οικογένειά του θα εκτιμούσε ιδιαίτερα εάν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή γίνεται σεβαστή η επιθυμία τους για να παραμείνει αυτή η στιγμή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας", ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Oι σταθμοί και τα highlights της καριέρας του
Ο Ρόμπσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως παίκτης το 1950 για λογαριασμό της Φούλαμ, ενώ έπαιξε επίσης για τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και την Εθνική Αγγλίας (20 συμμετοχές με τα "λιοντάρια") ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός με την σπουδαία προπονητική καριέρα του όπου πέρασε από τον πάγκο των , Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ Λισσαβώνα, Πόρτο, Μπαρτσελόνα και Νιούκαστλ.

Αναμφισβήτητα, από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν η τρίτη θέση που οδήγησε την Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1990 καθώς και η ανάδειξή του σε Ευρωπαίο προπονητή της χρονιάς το 1997, ενώ από το γάμο του με την "εκλεκτή της καρδιάς του" Έλσι απέκτησε τρεις γιους.

Το συγκινητικό "αντίο" στο ποδοσφαιρικό σπίτι του
Άνθρωπος που θεωρείτο ήρωας στο Νιούκαστλ, έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα στο "Σεντ Τζέιμσις Παρκ", όπου 33.000 οπαδοί των "καρακαξών" (έκατσε στον πάγκο της ομάδας από το 1999 μέχρι το 2004) παρακολούθησαν έναν φιλανθρωπικό αγώνα προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για το "Ίδρυμα Μπόμπι Ρόμπσον", το δημιούργημά του στον πόλεμο κατά του καρκίνου.

Μάλιστα, ένας από τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους σε αυτό το φιλικό ήταν και ο Πολ Γκασκόιν (έδωσαν επίσης το "παρών" ο Άλαν Σίρερ, ο Πίτερ Σίλτον, καθώς και πολλά μέλη από την Εθνική Αγγλίας του 1990) ο οποίος δήλωσε για τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον:

"Ο Σερ Μπόμπι είναι ένας θρύλος σε όλο τον κόσμο. Ήταν ο άνθρωπος που με κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Αγγλίας. Πολεμάει τον καρκίνο για πέμπτη φορά.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να τον αντιμετωπίσεις μία φορά, όμως αυτός το κάνει για πέμπτη φορά".

Νίκησε τον καρκίνο για 18 ολόκληρα χρόνια
Το εντυπωσιακό είναι πως από το 1991 ο Ρόμπσον αντιμετωπίζε πρόβλήματα υγείας εξαιτίας του καρκίνου, ενώ τον Αύγουστο του 2008 παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να βγει νικητής στη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες.

"Η κατάστασή μου χαρακτηρίζεται στατική και δεν έχει αλλάξει από την τελευταία χημειοθεραπεία μου...

Πρόκειται να πεθάνω αργά ή γρήγορα. Όμως όλοι πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή και εγώ απόλαυσα κάθε λεπτό της ζωής μου", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο τζέντλεμαν των αγγλικών και ευρωπαϊκών γηπέδων.

Υπόκλιση στον θρυλικό προπονητή και άνθρωπο
Μπράιαν Ρόμπσον (πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας): "Με αποκαλούσε τον υπέροχο αρχηγό του και αυτό μου έμεινε μέχρι το τέλος της αθλητικής καριέρας μου. Δεν έχω συναντήσει κανέναν άλλο με τέτοιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Είχαμε τρομερή προσωπική σχέση ως προπονητής και αρχηγός.

Η οποιαδήποτε κριτική έκανε σε έναν παίκτη δεν έβγαινε προς τα έξω και μας έδινε απόλυτη στήριξη. Θα λείψει σε όλους οσοι τον ήξεραν".

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (τεχνικός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Στα 23 χρόνια που εργάζομαι στην Αγγλία δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο που τοποθετώ μία ίντσα ψηλότερα από τον Μπόμπι Ρόμπσον. Θρηνώ τον χαμό ενός σπουδαίου φίλου, ενός υπέροχου ατόμου, ενός τεράστιου ανθρώπου του ποδοσφαίρου, και κάποιου που είχε αξεπέραστο πάθος και γνώση του αθλήματος.

Η δύναμη και το κουράγιο που έδειξε τα τελευταία χρόνια όταν πάλευε για πέμπτη φορά κόντρα στον καρκίνο ήταν απερίγραπτη. Είχε πάντα ένα χαμόγελο, πάντα μία φιλική κουβέντα και δεν ανέφερε ποτέ τα δικά του προβλήματα.

Θα λείψει σε όλο τον κόσμος, όχι μόνο στον ποδοσφαιρικός κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να εμφανιστεί κάποιος σαν αυτόν, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι".

Τζορτζ Μπέρλεϊ (προπονητής Εθνικής Σκωτίας): "Ήταν μία μεγάλη απόφαση για μένα και τους γονείς μου να κάνω τόσο μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 15 ετών, όταν έφυγα από το σπίτι μου στο Άισαϊρ για να ενταχθώ στην Ίπσουιτς. Όμως ο Σερ Μπόμπι ήταν σαν πατέρας μου, έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για μένα από την πρώτη στιγμή.

Η στήριξη και ο ενθουσιασμός του ήταν το τέλειο φάρμακο για να ξεπεράσω τη νοσταλγία για το σπίτι μου, ενώ με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 1973, την παραμονή του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, με πήγε σε μία άκρη και μου είπε ότι θα κάνω το ντεμπούτο μου.

Ήμουν 17 ετών και ο παίκτης που έπρεπε να μαρκάρω τύχαινε να είναι ο Τζορτζ Μπεστ. Οι γονείς μου είχαν έρθει από τη Σκωτία για να δουν το παιχνίδι και τον θυμάμαι να κατεβαίνει από το λεωφορείο της ομάδας και να τους δίνει δύο εισιτήρια. Χάσαμε 3-0 όμως ο Σερ Μπόμπι ήταν εκπληκτικός, λέγοντάς μου πόσο καλά έπαιξα.

Έκανε θαύματα προκειμένου να μου δίνει αυτοπεποίθηση. Κατέληξα να παίξω 500 ματς με την Ίπσουιτς, μία ομάδα που αντλούσε έμπνευση από τον προπονητή της. Από το 1972 και μετά προκριθήκαμε στην Ευρώπη τις 9 από τις 10 φορές, κάτι που ήταν αξιοθαύμαστο αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της πόλης και της ομάδας.

Αυτό οφειλόταν στην διαχείριση, στις τακτικές και στην κρίση του. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το εξής: αφού κατακτήσαμε το Κύπελλο Αγγλίας πούλησε τον Μπράιαν Τάλμποτ στην Άρσεναλ για 450.000 λίρες και ξόδεψε μικρότερο ποσό για να φέρει το τρομερό ολλανδικό δίδυμο Μούρεν-Τίσεν.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η καριέρα μου χωρίς τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Του χρωστώ τα πάντα".

Φάμπιο Καπέλο (προπονητής Εθνικής Αγγλίας): "Ο Σερ Μπόμπι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας πραγματικός τζέντλεμαν. Θυμάμαι πολύ καλά τις φορές που τον βρήκα αντιμέτωπο με τις ομάδες μου. Η πρώτη φορά ήταν όταν ο Μπόμπι ήταν μάνατζερ της Μπαρτσελόνα και εγώ ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη μου θητεία.

Έπειτα, όταν αυτός ήταν στη Νιούκαστλ και εγώ στη Ρόμα τεθήκαμε αντιμέτωποι, ως αντίπαλοι αλλά πάντα φίλοι. Φυσικά, θυμάμαι τον Μπόμπι ως μάνατζερ της Ίπσουιτς αλλά περισσότερο στην Εθνική Αγγλίας.

Το να είσαι στο τιμόνι της εθνικής ομάδας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εκπληκτικό επίτευγμα, και όλοι θυμόμαστε πόσο κοντά έφτασε στο να οδηγήσει την Αγγλία στον τελικό του Μουντιάλ στην Ιταλία.

Είχε επίσης επιτυχίες με τις Αϊντχόφεν, Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Μπαρτσελόνα πριν επιστρέψει σπίτι του με τη Νιούκαστλ. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά πέρασα κάποιο χρόνο με τον Μπόμπι όταν άνοιξε το νέο κέντρο θεραπείας του καρκίνου, για το οποίο δούλεψε τόσο σκληρά για να συγκεντρώσει πόρους.

Ήταν ένας φανταστικός άνδρας και αγαπητός από τόσους ανθρώπους. Το πνεύμα και το κουράγιο του ήταν απίστευτα. Το να παλέψεις με τον καρκίνο τόσες πολλές φορές έδειξε την δύναμή του.

Κάθε φορά που πίναμε έναν καφέ μαζί με τους δικούς του, έλαμπε το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι επίσης ένα δείπνο προς τιμήν του που διοργάνωσε η Ένωση Προπονητών, όπου δεν ήταν προγραμματισμένο να πει μόνο λίγες κουβέντες ο Μπόμπι.

Τελικά, έμεινε στη σκηνή για μεγάλο διάστημα, λέγοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, προς τέρψη όλων. Είναι εξαιρετικά λυπηρό το ότι ο Σερ Μπόμπι έχασε την τελευταία μάχη του με τον καρκίνο, όμως δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ήταν ένας σπουδαίος άνδρας".

Φρέντι Σέφερντ (πρώην πρόεδρος της Νιούκαστλ): "Είναι πολύ λυπηρή αυτή η είδηση, ειδικά στο Τάινσαϊντ. Όλη αυτή η περιοχή θρηνεί. Δούλεψα μαζί του για πέντε χρόνια σε ημερήσια βάση. Ήταν σίγουρα ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω συνεργαστεί στη Νιούκαστλ.

Δεν με έβαλε ποτέ κάτω από πίεση και πάντα προσπαθούσε να δει και τη δική μου πλευρά. Ήταν πολύ ευγενικός αλλά μέσα του ήταν πολύ σκληρός και δυνατός. Είχε στο μυαλό του το ποδόσφαιρο 24 ώρες την ημέρα".

Γκόρντον Μπράουν (Πρωθυπουργός της Αγγλίας): "Στενοχωρήθηκα αφάνταστα με το θάνατο του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Είχα το προνόμιο να τον έχω συναντήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Το πάθος, ο πατριωτισμός του, η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός του δεν είχαν όμοιο την εποχή που ήταν παίκτης και προπονητής.

Τα επιτεύγματά του ως προπονητής της Ίπσουιτς και μετά της Αγγλίας είναι από τα πιο σημαντικά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, και κατάφερε να επαναλάβει αυτές τις επιτυχίες κατά τη διάρκεια της θητείας του σε Αϊντχόφεν, Πόρτο και Μπαρτσελόνα.

Τα τελευταία χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο με χαρακτηριστική ηρεμία και καλό χιούμορ. Θα τον θυμούνται όλοι, όχι μόνο στο Ίπσουιτς και το Νιούκαστλ αλλά σε όλη τη χώρα. Τα ειλικρική μου συλληπητήρια στη γυναίκα του Έλσι και στην οικογένειά του".

Πρίγκηπας Ουίλιαμ (πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας): "Λυπάμαι πραγματικά που ακούω για το θάνατο του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Η προσφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο ως παίκτης, μάνατζερ και πρεσβευτής για το εθνικό μας σπορ ήταν τεράστια.

Θα λείψει πάρα πολύ από τους φίλους του ποδοσφαίρου και αυτή τη δύσκολη στιγμή σκέφτομαι την οικογένειά του".

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, πλήθος ποδοσφαιρικού κόσμου μίλησε για την μεγάλη αυτή απώλεια στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ρίτσαρντ Σκούνταμορ (εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ): "Είναι πραγματικά κρίμα. Οποιοσδήποτε γνωρίζει ποδόσφαιρο ξέρει τον Σερ Μπόμπι. Όποιος τον έχει συναντήσει μπορεί να πει για τον ενθουσιασμό του για το παιχνίδι.

Το σπουδαιότερο πράγμα που είχε να κάνει με τον Μπόμπι ήταν ότι σε έκανε να αισθάνεσαι σαν να ήσουν ένας χαμένος φίλος από τα παλιά. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν με το δικό του πάθος. Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος".

Γουόρεν Μπάρτον (παίκτης της Νιούκαστλ την εποχή του Ρόμπσον): "Ήταν ο δικός μας άνθρωπος. Ήταν ευγενικός και τίμιος. Μία τεράστια απώλεια για όλους".

Πίτερ Τέιλορ (πρώην προπονητής Εθνικής Αγγλίας): "Χάσαμε έναν πολύ καλό άνθρωπο. Ήταν μοναδικός".

Η καριέρα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον

Ως παίκτης:

1950-1956: Φούλαμ
1956-1962: Γουέστ Μπρομ
1962-1967: Φούλαμ
1958-1962: Εθνική Αγγλίας (20 συμμετοχές)
1966-1968: Βανκούβερ Ρόαγιαλς (παίκτης-προπονητής)

Ως προπονητής:

1965-1966: Πανεπιστήμιο Όξφορντ
1968: Φούλαμ
1969-1982: Ίπσουιτς
1982-1990: Εθνική Αγγλίας
1990-1992: Αϊντχόφεν
1992-1993: Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
1994-1996: Πόρτο
1996-1998: Μπαρτσελόνα
1998-1999: Αϊντχόφεν
1999-2004: Νιούκαστλ

Τίτλοι που κατέκτησε:

1973: Τεξάκο Καπ (Ίπσουιτς)
1978: Κύπελλο Αγγλίας (Ίπσουιτς)
1981: Κύπελλο UEFA (Ίπσουιτς)
1991 & 1992: Πρωτάθλημα Ολλανδίας (Αϊντχόφεν)
1994: Κύπελλο Πορτογαλίας (Πόρτο)
1995 & 1996: Πορτογαλικό Πρωτάθλημα (Πόρτο)
1997: Κύπελλο Κυπελλούχων (Μπαρτσελόνα)
1997: Κύπελλο Ισπανίας (Μπαρτσελόνα)

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Ο Σερ Άλεξ πιστεύει ότι η Λίβερπουλ δεν αποτελεί «σημαντική» απειλή για τη Γιουνάιτεντ στον δρόμο προς το φετινό τίτλο
Την πεποίθησή του, ότι η Λίβερπουλ φέτος δε θα αποτελέσει «σπουδαία» απειλή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον, ενώ υπογράμμισε ως βασική αντίπαλο των «κόκκινων διαβόλων», την Τσέλσι του Κάρλο Αντσελοτι.
«Η Λίβερπουλ είχε, μάλλον, την καλύτερή της χρονιά πέρσι , για τα τελευταία 20 χρόνια και πάλι τερμάτισε τέσσερις πόντους πίσω μας», τόνισε ο Σερ Άλεξ και παραδέχτηκε πώς «η Τσελσι είναι η κύρια απειλή. Ο Αντσελότι θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Θα παίξουν όπως η Μίλαν. Έτσι κέρδισε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γιατί να αλλάξει;»
Επίσης, ο Φέργκιουσον, σχολίασε και το γεγονός της απώλειας του Τσάμπι Αλόνσο για τη Λίβερπουλ λέγοντας πώς «δεν πιστεύω ότι η φυγή του Αλόνσο θα επιρρεάσει τη Λίβερπουλ. Η ομάδα βασίζεται στους Τζέραρντ και Τόρες».

:tooth: :tooth: :tooth:

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
Eκτός δράσης ο Βαν Ντε Σαρ για 2 μήνες λόγω τραυματισμού στο χέρι!

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Που είσαι μαλάκα χοντρέ να μας πρήξεις με την κωλοομάδα σου πάλι  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Από πέρυσι του την φυλούσες βρωμοΚρητικέ!  :2funny:
Φέτος η Κέλχι θα σαρώσει...

Stories

Νέο!