Ανέβαλλα καιρό αυτή την ανάρτηση. Ξεθάβω το νήμα της ιεροτελεστίας του παραδοσιακού ξυρίσματος. Είμαι από τους λίγους που αποκόμισαν όφελος και στο οικονομικό του ζητήματος. Λόγω αυτοσυγκράτησης στις αγορές. Ανά μερικούς μήνες κάνω μια σχετικά μεγάλη παραγγελία, όχι τίποτα τρελό, πριν ξεμείνω από κάτι (ή με το που ξεμείνω). Έτσι λοιπόν τον Σεπτέμβριο αγόρασα από γνωστό κατάστημα το αγαπημένο μου σαπούνι DR Harris σε άρωμα "Marlborough". Tο ίδιο σαπούνι το έχω πάρει άλλη μια φορά το 2019 και όταν μου τελείωσε (2020) το πήρα σε άρωμα "Arlington" (μου τελείωσε τον Μάρτιο). Έχω δοκιμάσει πολλά σαπούνια από το 2016 που ασχολούμαι αλλά το DR Harris παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεών μου.
Καθότι απόλυτα ευχαριστημένος από τα σαπούνια της εταιρείας, είπα να δοκιμάσω και την κρέμα της. Είναι γνωστό ότι η DR Harris δε φημίζεται για τις κρέμες της. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τις χειρότερες. Σε επίπεδο ιδιοτήτων πάντα. Ιδιαίτερα προστασίας από το ξυράφι. Δε συστήνεται για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ευτυχώς υπήρχε σε δείγμα και δεν πλήρωσα την κανονική συσκευασία.
Στον αντίποδα βρίσκεται η Truefitt and Hill. Και στο παρόν νήμα έχει γραφτεί ότι οι κρέμες της είναι τρομερές (εν αντιθέσει με τα σαπούνια της). Αν και φαν του (σκληρού) σαπουνιού, οφείλω να το ομολογήσω. Ίσως η καλύτερη κρέμα που έχω δοκιμάσει. Και αυτή σε δείγματα. Μία Trafalgar (εσπεριδοειδή), μία 1805 (περισσότερο ο μόσχος μου "χτύπησε") και Grafton (ξυλώδες, πιο βαρύ).
Πριν από καμιά τριετία (2018) δοκίμασα από φίλο το Balm της ίδιας εταιρείας. Από όλα τα Balm που έχω δοκιμάσει θα έλεγα ότι είναι το καλύτερο με διαφορά -παρά την τσουχτερή τιμή του. Έτσι, αφού μου τελείωσε του Κορρέ (περγαμόντο) μετά από 10 μήνες, έκανα την επένδυση.
Τέλος, όσον αφορά τις λεπίδες, παρά το γεγονός ότι οι Wilkinson μου κάθονται τέλεια, πήρα και μερικές άλλες να δοκιμάσω.
Συνοπτικά, πήγα στα σίγουρα αλλά δοκίμασα και δυο νέα (για εμένα) πράγματα λόγω ύπαρξης δειγμάτων.
Αυτά από εμένα φίλοι. Οποιος έχει καμιά άλλη πρόταση ας γράψει!