Νέα

Πού είναι η μπουγάτσα του Σαλονικιού;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 187
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Στο thread Ηλικ(ί)α Γάμου μνημονεύθηκε χθες ή προχθές κατάστημα με μπουγάτσα στην οδό Δημοσθένους. Συγκεκριμένα ένας φίλος είπε οτι θα πήγαινε στον ΟΑΕΔ και κάποιος του απάντησε, μπορείς να πας και για μπουγάτσα στον Σαλονικιό.

Μπορείς κανείς να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το που είναι αυτό το κατάστημα;

Eίμαι Σαλονικιός και χρειάζομαι τακτική χορήγηση του εδέσματος αυτού (το προτιμώ με κρέμα, πολλή άχνη αλλά όχι κανέλλα). Μέχρι τώρα ικανοποιώ το πάθος μου στον Σάββα της Πλατείας Κάνιγγος, απέναντι από το Υπουργείο Εμπορίου.

lagonisian

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Ιουν 2011
Κριτικές
284
Like
13.013
Πόντοι
26.470
Στο thread Ηλικ(ί)α Γάμου μνημονεύθηκε χθες ή προχθές κατάστημα με μπουγάτσα στην οδό Δημοσθένους. Συγκεκριμένα ένας φίλος είπε οτι θα πήγαινε στον ΟΑΕΔ και κάποιος του απάντησε, μπορείς να πας και για μπουγάτσα στον Σαλονικιό.

Μπορείς κανείς να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το που είναι αυτό το κατάστημα;

Eίμαι Σαλονικιός και χρειάζομαι τακτική χορήγηση του εδέσματος αυτού (το προτιμώ με κρέμα, πολλή άχνη αλλά όχι κανέλλα). Μέχρι τώρα ικανοποιώ το πάθος μου στον Σάββα της Πλατείας Κάνιγγος, απέναντι από το Υπουργείο Εμπορίου.
ειναι λίγο πριν την Καλλιθέα πάνω στον παλιό δρόμο που πάει Πειραιά. Στο δεξί σου χέρι....

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
τωρα που το λετε μου χει λειψει μια μπουγατσουλιτσα :think:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ευχαριστώ για την προσφορά σας στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Βρήκα στο Google, μιλάμε δηλαδή για μία Δημοσθένους παράλληλη (πιο πάνω) με την Συγγρού.

ΟΚ, θα την περπατήσω για να τον βρω.

Μέχρι Βύρωνα η μπουγάτσα θα κρυώσει. Προτείνω επιτόπια κατανάλωση Σάββατο πρωΐ με συνοδεία σοκολατούχου γάλακτος.

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Μέχρι Βύρωνα η μπουγάτσα θα κρυώσει. Προτείνω επιτόπια κατανάλωση Σάββατο πρωΐ με συνοδεία σοκολατούχου γάλακτος.

Καρντάση μου δεν διαφωνώ αλλά άμα θέλουν δεν μπορούν να βάλουν ειδικές θερμαινώμενες θήκες στις μηχανές ?

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Υπάρχει και αυτό για όσους ενδιαφέρονται, στο σταθμό ΗΣΑΠ, Μαρούσι αλλά σε αργοπορημένη Σαββατιάτικη επίσκεψη δεν με εντυπωσίασε.

Πρόκειται όμως για συνέχεια στην Αθήνα του ιστορικότερου μπουγατσατζίδικου της Θεσσαλονίκης που ήταν στην Εγνατία.

Μέσα δεκαετίας 70, μυστακοφόροι σερβιτόροι τύπου Φέρμα Φίνος Φιλμ, μαρμάρινα τραπέζια και μπουγάτσα τόσο φρέσκια και χειροποίητη που η κρέμα έτρεμε σαν τζελ και κρέμα και φύλλο ανακατεύονταν μέσα στο πιάτο.

Επισκέπτης

Eλα φιλε εγω το εγραψα.
Το καταστημα δεν ειναι στη Δημοσθενους.
Το ενα ειναι στη Θησεως σχεδον γωνια με την οδο Χαρωκοπου στο ρευμα προς Πειραια και το δευτερο κοντα στον Ηλ.Σταθμο Καλλιθεας,Σιβιτανιδου και Παναγη Τσαλαδαρη στο ποταμι αν ξερεις.
Ντελιβερι δεν κανει,πηγαινε αραξε εκει.
Καλη μπουγατσα και τριφτες πιτες.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Υπάρχει και αυτό για όσους ενδιαφέρονται, στο σταθμό ΗΣΑΠ, Μαρούσι αλλά σε αργοπορημένη Σαββατιάτικη επίσκεψη δεν με εντυπωσίασε.

Πρόκειται όμως για συνέχεια στην Αθήνα του ιστορικότερου μπουγατσατζίδικου της Θεσσαλονίκης που ήταν στην Εγνατία.

Μέσα δεκαετίας 70, μυστακοφόροι σερβιτόροι τύπου Φέρμα Φίνος Φιλμ, μαρμάρινα τραπέζια και μπουγάτσα τόσο φρέσκια και χειροποίητη που η κρέμα έτρεμε σαν τζελ και κρέμα και φύλλο ανακατεύονταν μέσα στο πιάτο.

α να χαθεις με κολασες   :cheesy:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Eλα φιλε εγω το εγραψα.
Το καταστημα δεν ειναι στη Δημοσθενους.
Το ενα ειναι στη Θησεως σχεδον γωνια με την οδο Χαρωκοπου στο ρευμα προς Πειραια και το δευτερο κοντα στον Ηλ.Σταθμο Καλλιθεας,Σιβιτανιδου και Παναγη Τσαλαδαρη στο ποταμι αν ξερεις.
Ντελιβερι δεν κανει,πηγαινε αραξε εκει.
Καλη μπουγατσα και τριφτες πιτες.

ΟΚ κατάλαβα, στην ευρύτερη περιοχή εκεί. Θα το βρω.
Καλή επιτυχία στα επαγγελματικά.

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Το ανάλογο στο Παγκράτι μέχρι τα τέλη του '70 ήταν ό Τζάθας ! μαρμάρινα τραπέζια μπουγάτσα λουκουμάδες αλλά καί γάλα γιαούρτια μέλι ολόφρεσκα , μαγαζί πεντακάθαρο ακόμα καί ό ομόνυμος ιδιοκτήτης ήταν αναλόγου παρουσιαστικού : παχουλός καί ντυμένος στ' άσπρα !!  

Phineas.Freak

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
Κατά τη γνώμη μου η μοναδική Σαλονικιώτικη μπουγάτσα..
με κρἐμα, τυρί, κιμά και νομίζω και σπανάκι. Τα τρία πρώτα καταπληκτικά
Για τους μερακλήδες συνίσταται η κατανάλωση δύο μερίδων ως εξής:
Μία αλμυρή μισή κιμά μισή τυρί και δεύτερη (εν είδη επιδόρπιου) μία γλυκειά (κρέμα)
με απαραίτητη άχνη και κανέλλα προαιρετική!
Ανεπιφύλακτα προτείνεται η συνοδεία τους με σοκολατούχο γάλα!

[size=10pt][size=10pt]www.santeoriginal.gr]http://www.santeoriginal.gr[/size][/size[/URL]]
ΘΗΣΕΩΣ 74, ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Επισκέπτης
ΟΚ κατάλαβα, στην ευρύτερη περιοχή εκεί. Θα το βρω.
Καλή επιτυχία στα επαγγελματικά.
Ευχαριστω φιλε.
Οι διευθυνσεις που σου εγραψα ειναι ακριβεις,τα σημεια ειναι πολυ κεντρικα,αν εισαι της περιοχης θα τα ξερεις σιγουρα,αν οχι γκουγκλαρε τα και θα ειναι πολυ ευκολο να τα βρεις. ;)

Επισκέπτης
Κατά τη γνώμη μου η μοναδική Σαλωνικιώτικη μπουγάτσα..
με κρἐμα, τυρί, κιμά και νομίζω και σπανάκι. Τα τρία πρώτα καταπληκτικά
Για τους μερακλήδες συνίσταται η κατανάλωση δύο μερίδων ως εξής:
Μία αλμυρή μισή κιμά μισή τυρί και δεύτερη (εν είδη επιδόρπιου) μία γλυκειά (κρέμα)
με απαραίτητη άχνη και κανέλλα προεραιτική!
Ανεπιφύλακτα προτείνεται η συνοδεία τους με σοκολατούχο γάλα!

[size=10pt][size=10pt]www.santeoriginal.gr]http://www.santeoriginal.gr[/size][/size[/URL]]
Αυτος ειναι που γραφω και εγω,επειδη εχω φαει αρκετες φορες στη Σαλονικη ειναι οτι πιο κοντα στη μπουγατσα τους στην Αθηνα.

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Κάποτε υπήρχε καί ό " Θείος Βάνιας " αλυσίδα μπουγατσάδικων απο Σαλονίκη καί νομίζω είχε ανοίξει κάποια υποκαταστήματα franchise καί στην Αθήνα .

Επισκέπτης
Κάποτε υπήρχε καί ό " Θείος Βάνιας " αλυσίδα μπουγατσάδικων απο Σαλονίκη καί νομίζω είχε ανοίξει κάποια υποκαταστήματα franchise καί στην Αθήνα .
Στη Σαλονικη ετρωγα συχνα απο αυτον,πρωι 6 ωρα που εφτανα με τον καρβουνιαρη απενταντι απ το σταθμο,σου εφτιαχνε το στομαχι,στην Αθηνα δεν τον εχω πετυχει.
Καλος επισης ειναι και ο μπουγατσας στην Πλατεια στου Ψυρρη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom