voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Ubi dubium, ibi libertas.
Θέλω να αλλάξω την ψήφο μου.... Εγώ είμαι του Κέινς...
Οι Κευνσιανοι ψηφιστε ΟΧΙ!
Δλδ οι Κεινσιανοί είμαστε υπέρ του απολυταρχισμού?
Παντα ειχα απορια τι μερος του εκλογικου σωματος ειναι/δηλωνει φιλελευθερο
Αν και αναγνωριζω οτι το σαιτ αυτο δεν ειναι αντιπροσωπευτικο της κοινης γνωμης (βασει της μεγαλης του δημοσκοπησης που βγαζει ΧΑ στο 20%), νομιζω οτι μπορει να βγαλει καποια ενδεικτικα συμπερασματα
Απ' το απολυτο σκοταδι (δεν εχω δει ποτε σχετικη μελετη για Ελλαδα), καλυτερα μια λειψη ερευνα
Θα παρακαλουσα ΟΣΟΙ μπαινετε να ψηφιζετε ΝΑΙ/ ΟΧΙ
Οχι μονο αυτοι που τους ενδιαφερει το θεμα
Αλλιως δεν θα εχουμε σοβαρο αποτελεσμα
ΟΚ.1) Κομμουνισμος
2) Σοσιαλδημοκρατια
3) Παλιος καπιταλισμος ('60)
4) Φιλελευθερισμος (Ρηγαν, Θατσερ, Οικονομια ΝΑ Ασιας)
Ο Κευνς ειναι στο 3
Αν εσεις συμφωνειτε ιδεολογικα με τον φιλελευθερισμο (παγκοσμιοποιηση, αποποινικοποιηση ναρκωτικων κλπ κλπ), αλλα διαφωνειτε οικονομικα (ελευθερια κεφαλαιων, hedge funds, ελευθερες ισοτιμιες, μειωμενος ρολος Κεντρικης Τραπεζας, καμια υποδομη στο κρατος), ψηφιζετε ΟΧΙ!
Γιατι το οικονομικο σκελος ειναι πιο βασικο
Μετα τις εκλογες οταν θα δεις ποσο θα παρει η Χ.Α. θα μπω εδω μεσα και θα σε βρισω
Μετα τις εκλογες, αν η ΧΑ εχει βγαλει 20%, δεν θα με βρεις για να με βρισεις
Θα εχω παρει το πρωτο αεροπλανο για Γη του Πυρος
Ubi dubium, ibi libertas.
Παντως, διαπιστωνω οτι ο κοσμος δεν νιωθει τι ψηφιζει
Ας πουμε, με ευκολια λετε ολοι οτι ειστε φιλελευθεροι, αλλα παρολα αυτα ψηφιζετε ενα ΞΕΝΕΡΩΤΟ κομμα σαν τη ΝΔ του Σαμαρα, με περισσοτερο ελληνορθοδοξα παρα φιλελευθερα προταγματα (περι απο κατι ανεφαρμοστες αρλουμπες για flat συντελεστη 15%- που αυτο δεν ειναι φιλελευθερο ή νεοφιλελευθερο, απλα κακος και ασυνειδητος καπιταλισμος- λιμοκτονια των αδυναμων. Θα το καταλαβαινα να ελεγε flat 25%)
Επισης, ψηφιζετε ΠΑΣΟΚ, το κατ΄εξοχην κομμα του κρατισμου μεχρι την ευλογημενη εποχη Σημιτη, οπου επεσαν πολλες μασκες
Και φυσικα, ψηφιζετε αριστερα!
Αν ολο αυτο δειχνει οτι δεν γνωριζετε την εννοια του φιλελευθερισμου, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ειστε απολυτως φυσιολογικοι
Αν ολο αυτο δειχνει πως δεν γνωριζετε τι ΣΚΑΤΑ πρεσβευουν τα κόμματά σας, τοτε αυτο ειναι ακρως ανησυχητικο για τη δημοκρατια
Παντως, διαπιστωνω οτι ο κοσμος δεν νιωθει τι ψηφιζει
Ας πουμε, με ευκολια λετε ολοι οτι ειστε φιλελευθεροι, αλλα παρολα αυτα ψηφιζετε ενα ΞΕΝΕΡΩΤΟ κομμα σαν τη ΝΔ του Σαμαρα, με περισσοτερο ελληνορθοδοξα παρα φιλελευθερα προταγματα (περι απο κατι ανεφαρμοστες αρλουμπες για flat συντελεστη 15%- που αυτο δεν ειναι φιλελευθερο ή νεοφιλελευθερο, απλα κακος και ασυνειδητος καπιταλισμος- λιμοκτονια των αδυναμων. Θα το καταλαβαινα να ελεγε flat 25%)
Επισης, ψηφιζετε ΠΑΣΟΚ, το κατ΄εξοχην κομμα του κρατισμου μεχρι την ευλογημενη εποχη Σημιτη, οπου επεσαν πολλες μασκες
Και φυσικα, ψηφιζετε αριστερα!
Αν ολο αυτο δειχνει οτι δεν γνωριζετε την εννοια του φιλελευθερισμου, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ειστε απολυτως φυσιολογικοι
Αν ολο αυτο δειχνει πως δεν γνωριζετε τι ΣΚΑΤΑ πρεσβευουν τα κόμματά σας, τοτε αυτο ειναι ακρως ανησυχητικο για τη δημοκρατια
Δεν θέλω να μπω σε βαθιά νερά,αλλά και στις ΗΠΑ οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές το 2008 προ της κατάρρευσης προσέτρεξαν στη βοήθεια του κράτους.
Άρα είμαστε δικαιολογημένοι όσοι δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του φιλελευθερισμού.
Η κρατική παρέμβαση είναι τελικά αναπόφευκτη.
καθαρος και ανοθευτος νεοφιλελευθερισμος εφαρμοστηκε σε μια μονο χωρα, στην Χιλη και αυτο με τις ερπυστριες των τανκ για βοηθεια,αλλα ακομα και αυτο ουσιαστικα μεχρι το 1983 οπου μετα την υφεση του 1979-1982 η Κυβερνηση του Πινοσετ αναγκαστηκε ουσιαστικα να επανεθνικοποιησει το 70% του τραπεζικου τομεα για να αποφευχθει η πληρης καταρευση του συστηματος (βλεπε Keith Griffin «Alternative Strategies for Economic Development»),οποτε μιλαμε μαλλον για θεωρητικη ουτοπια...
Ειναι νεκροςO φιλελευθερισμος ψοφησε οταν κανανε τα πακετα διασωσης των τραπεζων