Ο νεοφιλελευθερισμος ειναι φιλελευθερισμος με ελαχιστο κρατος
Ο νεοφιλελευθερισμος ΔΕΝ αναιρει την εννοια του κοινωνικου κρατους απαραιτητα (απλα δεν θελει δημοσια νοσοκομεια.. σου λεει παρε 30 ευρω κι αντε να κανεις εξετασεις αιματος οπου θες)
Ο νεοφιλελευθερισμος, επισης, ΔΕΝ ειναι ουδετερος απεναντι στα καρτελ. Τουλαχιστον δεν εχω ακουσει κατι τετοιο
Προσωπικα θεωρω νεοφιλελευθερο το Φρηντμαν, οποτε παω βασει αυτου
Υπηρχαν και πιο ακραιοι, και μαλιστα προγενεστεροι! Αλλα νομιζω οτι απο τον Φρηντμαν ξεκιναει χρονολογικα το επισημο ρευμα του νεοφιλελευθερισμου
Παντως, ακομα και ως εννοια ειναι εμφισβητουμενη. Οι ιδιοι οι θεωρουμενοι ως τετοιοι, δεν καταλαβαινουν τη σημασια του. Οποτε τον θεωρουν απλα μπαρουφα της αριστερας
Η ερευνα σαφως αφορα το Φιλελευθερισμο, οπως τον διδαξε ο Φρηντμαν. Αν θελετε να τον πειτε νεοφιλελευθερισμο ή παλιοφιλελευθερισμο, ειναι δικη σας υποθεση
Επισης, να επαναλαβω... ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ! Ειτε ειστε ΚΚΕ, ειτε στη ΝΔ, ειτε ειστε ΛΑΟΣ. Για να μπορουμε να δουμε ποσοι ειναι φιλελευθεροι μεσα απο τον πληθυσμο
ΥΓ Εγω ψηφισα "ΝΑΙ", αν και ειμαι στην αριστερα (ΔΗΜΑΡ). Το εκανα επειδη πιστευω στην πληρη ελευθερια των αγορων και στην μειωση καθε κρατικης υπηρεσιας. Βεβαια, ως αριστερος, πιστευω συγχρονως και στην υψηλη φορολογια, οποτε αυτο με βγαζει απο το καδρο του Φρηντμαν. Προς το παρον, ας περιοριστουμε στο πώς θελουμε τον τροπο λειτουργιας της αγορας και του κρατους, οχι στο υψος της φορολογιας...