[size=9pt]Πάντως τον "παραδέχομαι" τον τύπο. Και έκλεψε, και την έβγαλε καθαρή, και πήρε αναδρομικά και προαγωγές της πενταετίας και επανήλθε και τιμώρησε και τον αθώο προϊστάμενο. Μπράβο...[/size]
Να τος. Σχόλιο για το άρθρο του Μαρίνου. Τον παραδέχεται.
Εγώ δε πιστεύω ότι ειρωνεύεται ο germaon. Αλήθεια το λέει, και το πιστεύει.
Και δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς?) ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια για τη χώρα μας.
Επειδή τυχαίνει να ξέρω απο Αμερική (USA), θα σας πω το εξής, και θα καταλάβετε γιατί εδώ ΠΟΤΕ όσο ζούμε εμείς τουλάχιστον δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα. Και ότι όλες αυτές οι κουβέντες (Πασοκ, ΝΔ, κλπ) είναι για "το κύριο αντικείμενο του site", δηλαδή για τον πούτσο:
Φοροδιαφυγή. Δεν είναι έγκλημα? Είναι. Διώκεται? Βεβαίως. Και στις δυό χώρες. Αποτέλεσμα:
Στις ΗΠΑ:
ΑΝ σε πιάσουν να φοροκλέπτεις, φοροαποφεύγεις, εισοδηματο-κρύβεις, κλπ, διώκεσαι (όπως και εδώ - χα-χα!), πας δικαστήριο, τρως ποινή (ίσως πρόστιμο αλλά και ΜΕΣΑ), αλλά η διαφορά είναι (επι πλέον αυτών):
-Αν έχεις μαγαζί, κανένας πελάτης δεν πατάει πια στο μαγαζί σου. Είσαι φοροφυγάς, άρα κατάπτυστος.
-Αν είσαι γιατρός, χάνεις την πελατεία σου.
-Εστιάτορας, τό ίδιο.
-Συνεργείο αυτοκινήτων, το ίδιο.
-Αν είσαι θρησκευόμενος, ο παπάς της ενορίας σου θα σε πλησιάσει διακριτικά και θα σου πει: "Ξέρεις... λόγω της ιστορίας σου με το IRS (*), καλύτερα να μη σε βλέπουν οι υπόλοιποι την Κυριακή στην εκκλησία... Αν έχεις κάποιο πρόβλημα και θέλεις να με δεις, έλα κάποια ώρα που δε θα 'ναι άλλοι... Καταλαβαίνεις ε?"
-Επειδή οι υπόλοιποι γονείς ΔΕΝ θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο ίδιο σχολείο με αυτό που πηγαίνουν τα παιδιά του φοροφυγά, θα κάνουν τις σχετικές κουβέντες, και ο διευθυντής του σχολείου θα φωνάξει διακριτικά τη γυναίκα σου και θα της πει ότι "λόγω του γεγονότος το κλίμα δεν είναι φιλικό προς τα παιδιά σας, και καλύτερα να αναζητήσετε ένα άλλο σχολείο..."
(*)IRS: Κάτι αντίστοιχο με το δικό μας ΣΔΟΕ.
Γενικώς, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ, αν αποδειχτεί ότι φοροαποφεύγεις. Όπως (και ίσως και περισσότερο) εδώ τους παιδεραστές.
Γιατί θεωρεί ότι την κοροϊδεύεις.
Γιατί ο καθένας (που πληρώνει φόρους, άσχετο αν οι φόροι του καταναλώνονται στο Ιράκ), αισθάνεται μαλάκας αν κάποιος διπλανός του ΔΕΝ πληρώνει. Και δεν αρέσει σε κανέναν αυτό.
Μην ξεχνάτε, ότι τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή τον χώσανε μέσα, όχι για άλλα εγκλήματα. Και το ίδιο ισχύει και τώρα, είναι απείρως πιό ατιμωτικό να σε πάνε μέσα για φόρους, παρά π.χ. έπειδή πυροβόλησες και σκότωσες κάποιον.
Αυτά στις ΗΠΑ.
Εδώ?
Εδώ αν σε πιάσει το ΣΔΟΕ (ή η όποια άλλη φορολογική αρχή) να μην είσαι εν τάξει, κατ αρχήν δε πας μέσα. Με χίλιους δυό τρόπους, νόμους, ΠΔ, υπουργικές αποφάσεις, νομαρχιακές αποφάσεις, και τέτοια, τελικά μένεις ατιμώρητος. Εδώ μένει ατιμώρητος ο δωροδοκούμενος, ο φοροφυγάς θα πάει μέσα? ʼσε που κατα πάσα πιθανότητα ο "συλληφθείς" θα "τα βρεί" με τους συλλαμβάνοντας, θα τους πληρώσει κάτι, και το πράμα δε θα προχωρήσει παραπέρα.
Η πλάκα όμως είναι στο κοινωνικό σκέλος!
Εκεί διώχνουν τα παιδιά σου απ το σχολείο! Εδώ, ο κάθε φίλος και γνωστός θα σε καλεί σπίτι του, να μάθει για την περιπέτειά σου, για το πως την πάτησες, να σε βοηθήσει αν μπορεί με κάποια γνωριμία του, να σου συμπαρασταθεί με λίγα λόγια. Και βέβαια, να μάθει τι λάθος έκανες, για να μη το κάνει κι αυτός.
Εκεί, κλέβοντας την εφορία, είσαι εγκληματίας.
Εδώ, είσαι μάγκας. Ε, κι αν ατύχησες μια φορά, δε χάλασε κι ό κόσμος.
Το φουκαρά τον Αλογοσκούφη τον έχω δει με τα μάτια μου (στην TV) να κάνει κάτι δηλώσεις που έλεγε: "Αυτή τη νοοτροπία (του ότι είναι "μαγκιά" να φοροαποφεύγεις ενοούσε) εμείς θα την αλλάξουμε".
Και σκεφτόμουνα ρε παιδιά αν σοβαρολογεί ο τύπος.
Η νοοτροπία αυτή (που μόνο μια της πτυχή είναι το θέμα τών φόρων) είναι ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΗ στο DNA μας ως λαού. Ϊσως οφείλεται στο ότι είχαμε επί 4 αιώνες εκπαιδευτεί να αποφεύγουμε το χαράτσι των τούρκων.
Αποτέλεσμα αυτής είναι και τα συμβαίνοντα στην πολιτική, και οι μίζες, και οι προμήθειες, και όλα αυτά για τα οποία συζητάμε εδώ.
Σιγά μην αλλάξει αυτό επειδή βγήκε η ΝΔ, η θα βγει το Πασοκ, η θα βγει το ΚΚΕ!
Απλώς αλλάζουν αυτοί που τρώνε.
ΔΕΝ αλλάζει το πράμα. Για πολλές δεκαετίες (= γενιές).
Η πλάκα ξέρετε ποια είναι?
Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος ποιο σύστημα (κατάσταση) μ' αρέσει περισσότερο.
Νομίζω το εδώ μ' αρέσει καλύτερα.