Νέα

Πόσα βγάζετε το χρόνο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troueno
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 546
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πόσα πληρώνεστε (μικτά) τον χρόνο;

• 0 ευρώ (είμαι άφραγκος)

Ψήφοι: 56 17,1%
  • 1-10.000 ευρώ

Ψήφοι: 57 17,4%
  • 10.001-30.000 ευρώ

Ψήφοι: 90 27,5%
  • 30.001-50.000 ευρώ

Ψήφοι: 36 11,0%
  • 50.001-70.000 ευρώ

Ψήφοι: 18 5,5%
  • 70.001-100.000 ευρώ

Ψήφοι: 11 3,4%
  • 100.001-150.000 ευρώ

Ψήφοι: 11 3,4%
  • 150.001-το άπειρο (και ακόμα παραπέρα)

Ψήφοι: 26 8,0%
  • Τρωω από τις καταθεσεις μου

Ψήφοι: 22 6,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    327

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.114
Πόντοι
12.756
Ενας είναι ο λόγος που πλρώνεις ακριβά και το ρεύμα και το μάρμαρο και είναι και κακής ποιότητας.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη να κλείσει μέσα μερικούς που ασελγούν επάνω μας (και είναι πολλοί)
Βέβαια πρώτα η δικαιοσύνη πρέπει να ξεσκατίσειτα δικά της.

Εξηγούμαι

Κάποτε οι πολιτικοί μας άρχισαν να μιλάνε για ιδιοτικοποίηση (αντιλαμβάνεστε σε ποιούς). Επειδή καιρός περνούσε, η διοίκηση της ΔΕΗ περιόρισε έως εξαφάνισε τις επενδύσεις μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, και καλά έκανε. Μόνο που δεν ξεκαθάριζαν τα πράγματα
Εγινε κάποια ιδιοτικοποίηση όπου κανένα γνωστό ελληνικό όνομα δεν μπήκε μέσα (γιατί άραγε)

Μετά οι πολιτικοί μας άλλαξαν γνώμη και είπανε να δόσουν αξία στη ΔΕΗ και να πουλήσουν τα καλά κομμάτια της ΔΕΗ. Και κατέστρεψαν με ευκολία τους κακομοίρηδες (energa και λοιπούς) Εκεί είμαστε τώρα

Οχι ότι τα παιδάκια της ΔΕΗ είναι αμέτοχα. Στην Κω, κάνανε επενδύσεις για περισσότερο ρεύμα. Μόνο που το πλάνο άντεξε μόνο 5 χρόνια. Και πάλι έχουν έλλειμα και βάζουν τους μεγαλοξενοδόχους να επιδοτήσουν Κοπελούζο και [size=16pt][size=16pt][size=16pt]Μυτιληναίο[/size][/size][/size] (από κεί ψωνίζουν Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη). Οι οποίοι μεγαλοξενοδόχοι επιδοτούνται από το υπουργείο οικονομικών (από τους φορολογούμενους δηλαδή.

Γιαυτό πληρώνεις και θα πληρώνεις και θα πληρώνεις και υπηρεσίες δεν θάχεις και τελειωμό δεν έχει

Η σίγουρη μέθοδος της απαξίωσης. Καταντούν την όποια επιχείρηση σε τέτοια χάλια, ώστε όλοι να φωνάζουμε "Πούλησε τη την πουτάνα"

κατι ηξερε ο Ποδολαγνος οταν εδινε προβλεψη για μακροπροθεσμο στο χαρτι του Μυτιληναιου  :rockon: :rockon:

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Τεσσερις ειναι οι λογοι που πληρωνεις ακριβα το ρευμα.

1, Το απαρχαιωμενο δικτυο
2. Ο τεραστιος αριθμός των υπαλλήλων της ΔΕΗ.
3. Οι υψηλοί μισθοί της ΔΕΚΟ.
4. Η προσθήκη και άλλων επιβαρύνσεων (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ.) και προσφάτως το χαράτσι

Πάντα οι λογαριασμοί ρεύματος αν προσέξεις είναι πε΄ριπου το 60% του συνολικού ποσού που πληρώνεις.

Δηλαδή για κάθε λογαριασμό 1000 ευρώ, τα 600 είναι ρεύμα και τα 400 λοιπές χρεώσεις.

Για να σου έρθει λοιπόν το ρευμα στο μισό που ζητάς, πρέπει ναι μεν η ΔΕΗ να κάνει εξορθολογισμό (ο σκοπός που μπήκε στο χρηματιστήριο ήταν αυτός αλλά παπάρια έγινε) αλλά και οι υπόλοιπες χρεώσεις να πάψουν να έρχονται μέσω ΔΕΗ.

Ναι εννοω το καθαρο ρευμα....

πάντως παρα τις μειωσεις που εχουν γινει σε μισθους τα τελευταια 2 χρονισ

το ρευμα ολο κι αυξανε

και ειμαι "σχεδον βεβαιος" οτι και 200 ευρω να πληρωνονται

η KWh δε θα παει ουτε σεντ παρακατω ;)

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
κατι ηξερε ο Ποδολαγνος οταν εδινε προβλεψη για μακροπροθεσμο στο χαρτι του Μυτιληναιου  :rockon: :rockon:

Κι ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στο χρηματιστήριο.

Ελλείψει τραπεζικών χαρτιών, διότι έχουν πατσαβουροποιηθεί, όλοι οι στοιχηματζήδες θα ποντάρουν στα βιομηχανικά χαρτιά.
Όμιλος Στασινόπουλου και Μυτιληναίος.

Ποντάρω στον Βαγγελα διότι είναι από τους σοβαρότερους που υπάρχουν στο χώρο.

Και το κυριώτερο. Κινείται συνεχώς επιθετικά.

Εχω δωσει τιμή στοχο για τον Βαγγελα τα 18 ευρώ.  Μπορεί να αποδειχτεί και μετριοπαθής εκτίμηση.

Και φυσικά.... χρυσός!  Το απόλυτο κανόνι .... χε χε χε

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Τυπε συγγνωμη αλλα δεν μπορω να δεχτω κανενα απο τα παραπανω.

Δε βλεπω καμια συσχετιση μεταξυ απολυσης δημοσιων και bank run, δηλαδη για ποιο λογο καποιος που απολυθηκε (απο οποιαδηποτε δουλεια) θα τρεξει να σηκωσει τα χρηματα του?

Ουτε τη μη πληρωμη φορων και δανειων τη δεχομαι. Για ποιο λογο θα ειναι αυξημενο το φαινομενο σε περιπτωση απολυσεων δημοσιων υπαλληλων σε σχεση με απολυσεις ιδιωτικων?

Υποπίπτεις στο λεγόμενο "σφάλμα της συνθέσεως". Θεωρείς δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμμία διαφορά στο εάν κάτι το κάνουν λίγοι ή πολλοί άνθρωποι. Άλλο να πετάξουμε ένα σκουπίδι κάτω εγώ κι εσύ και 5 άλλοι και ένας-ένας κάθε μέρα και άλλο να αρχίσουν να το κάνουν όλοι απότομα σε μία μέρα.

Δεν σημαίνει ότι όταν κάτι γίνεται σταδιακά έχει τις ίδιες συνέπειες με το εάν γίνεται απότομα. Το απότομο προσδίδει ΣΟΚ και μάλιστα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Εσύ λοιπόν λες ότι εάν κάποτε ανακοινωθεί άπόλυση 200.000 ανθρώπων μέσα σε μία ημέρα, δεν θα γίνει καμμία αλλαγή. Δεν διαχωρίζω δημοσίους και ιδιωτικούς.

Εάν άξαφνα αποκτήσουν πιθανή αδυναμία πληρωμής δανείων 200.000 άνθρωποι θεωρείς ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη δυνατότητα των τραπεζών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους... Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή.

Μπορεί να έχεις αντίρρηση σε αυτά που λέω. Δεν μπορεί να απορρίπτεις το ότι κάτι άλλο θα γίνει που δεν μπορείς να προβλέψεις. Και όταν δεν μπορείς να προβλέψεις με ασφάλεια, δεν γίνεται να το κάνεις και να θεωρείσαι υπεύθυνος ως άνθρωπος, επιστήμονας, γονές, κυβερνήτης ή ό, τι άλλο.

Επίσης δεν απαντάμε με ποιά κριτήρια θα γινόταν τότε (ή και τώρα) η επιλογή των 200.000 ατόμων. Υπενθυμίζω ότι ΤΟΤΕ δεν ξέραμε ΚΑΝ πόσους είχαμε, πόσα έπαιρναν, πού απασχολούνταν, τί ειδικότητες και δεξιότητες είχαν. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Υποπίπτεις στο λεγόμενο "σφάλμα της συνθέσεως". Θεωρείς δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμμία διαφορά στο εάν κάτι το κάνουν λίγοι ή πολλοί άνθρωποι. Άλλο να πετάξουμε ένα σκουπίδι κάτω εγώ κι εσύ και 5 άλλοι και ένας-ένας κάθε μέρα και άλλο να αρχίσουν να το κάνουν όλοι απότομα σε μία μέρα.

Δεν σημαίνει ότι όταν κάτι γίνεται σταδιακά έχει τις ίδιες συνέπειες με το εάν γίνεται απότομα. Το απότομο προσδίδει ΣΟΚ και μάλιστα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Εσύ λοιπόν λες ότι εάν κάποτε ανακοινωθεί άπόλυση 200.000 ανθρώπων μέσα σε μία ημέρα, δεν θα γίνει καμμία αλλαγή. Δεν διαχωρίζω δημοσίους και ιδιωτικούς.

Εάν άξαφνα αποκτήσουν πιθανή αδυναμία πληρωμής δανείων 200.000 άνθρωποι θεωρείς ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη δυνατότητα των τραπεζών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους... Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή.

Μπορεί να έχεις αντίρρηση σε αυτά που λέω. Δεν μπορεί να απορρίπτεις το ότι κάτι άλλο θα γίνει που δεν μπορείς να προβλέψεις. Και όταν δεν μπορείς να προβλέψεις με ασφάλεια, δεν γίνεται να το κάνεις και να θεωρείσαι υπεύθυνος ως άνθρωπος, επιστήμονας, γονές, κυβερνήτης ή ό, τι άλλο.

Επίσης δεν απαντάμε με ποιά κριτήρια θα γινόταν τότε (ή και τώρα) η επιλογή των 200.000 ατόμων. Υπενθυμίζω ότι ΤΟΤΕ δεν ξέραμε ΚΑΝ πόσους είχαμε, πόσα έπαιρναν, πού απασχολούνταν, τί ειδικότητες και δεξιότητες είχαν. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!

Μια διευκρίνιση για το λεγόμενο σφάλμα σύνθεσης. Το σφάλμα σύνθεσης είναι σφάλμα λογικής. Αυτό το οποίο ισχύει για το άτομο δεν ισχύει πάντα η κατ΄ανάγκην και για το σύνολο. Π.Χ θεατές παρακολουθούν μια παρέλαση όρθιοι, αν κάποιος σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του θα βλέπει καλύτερα, αν όλοι κάνουν το ίδιο δεν θα βλέπουν καλύτερα.
Όσον αφορά το σφάλμα σύνθεσης στα Οικονομικά αυτό που είναι καλό η ηθικό για το άτομο η την οικονομική μονάδα δεν είναι κατ’ανάγκην καλό για το σύνολο της οικονομίας, μπορεί μάλιστα να είναι καταστροφικό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πχ ταυτόχρονη αποπληρωμή  χρεών οδηγεί σε αποπληθωρισμό-ύφεση, μείωση μισθών παντού οδηγεί πάλι σε ύφεση κ.α.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
    Και φυσικά.... χρυσός!  Το απόλυτο κανόνι .... χε χε χε
Ώπα! Εδώ εισαι! Σε έχω ρωτήσει για το χρυσό άλλες δύο φορές από τότε που άρχισε η πτώση του χωρίς να μου απαντήσεις.
Κάποιες αναλύσεις τον δίνουν να κατρακυλάει στα 1200$ η ουγγιά. Τι λες δάσαλε, θα γυρίσει;  :think:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ώπα! Εδώ εισαι! Σε έχω ρωτήσει για το χρυσό άλλες δύο φορές από τότε που άρχισε η πτώση του χωρίς να μου απαντήσεις.
Κάποιες αναλύσεις τον δίνουν να κατρακυλάει στα 1200$ η ουγγιά. Τι λες δάσαλε, θα γυρίσει;  :think:

Να σου απαντήσω ακόμα μια φορά και να το πάρετε είδηση. Ο χρυσός έχει μόνο σημεία εισόδου.

Τις γράφω στα αρχίδια μου τις αναλύσεις.

Οταν είχε 300  οι αναλύσεις μας πρήξανε τα αρχίδια " μπα ο χρυσός δεν θα φτάσει 500" Εφτασε.
Όταν έφτασε στα 500, άλλες αναλύσεις... " Μπα ο χρυσός δεν θα φτάσει κάν τα 1000" εφτασε.

Καρότσι τις έχει πάει τις αναλύσεις ο χρυσάφαρος.

Και κάτι ακόμα.

Τις μαλακιούλες με τα χαρτάκια στα συμβόλαια και τα παιχνίδια με το LIBOR, τις κάνουν για να ψαρώσουν οι μικροπαιχτες που βάζουν στενά στοπς.

Τι έκανε ο χρυσός; Μια λογική διόρθωση 30% από την τρελή κούρσα - διαδρομή (300 - 1.900)

Δείτε τώρα πως την επόμενη μέρα που έπεσε 20%, βγήκαν αγοραστές χρυσού στη φυσική του μορφή και αγόραζαν στο +10% της πτωσης του -20%.

Τα μάρτζιν έχουν τους κανονες τους αγαπητέ μου κι όποιος αγοράζει χρυσό στη φυσική του μορφή δίχως καθόλου μάρτζιν δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Μου τα χουν κάνει τσουρέκια με τις περισπούδαστες αναλύσεις τους... και πέφτουν όλοι έξω.

Και θα πέφτουν για πολύ καιρό.

Ποιος έχασε απο τις μετοχές της πατσαβουροΕΤΕ;  Από 46 ευρώ αργοπεθαίνει στα 67 λεπτά

Ποιος έχασε από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;

Ποιος έχασε από τις καταθέσεις σε μετρητά;

Ποιος έχασε από τα ακίνητα;

Ποιος έχασε αππό τον χρυσό;  Ουδείς. Γιατί η ζήτηση υπερκαλύπτει κάθε χρόνο κατά 2 φορές την προσφορά του

Με τον κίνδυνο που διατρέχει όλος ο πλανήτης, τα νομίσματα, οι μετοχές κι όλα τα assets, ο χρυσός είναι το μοναδικό asset που δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

Αυτά τα ολίγα....

Κοιμηθείτε ανήσυχοι, καταθέτες, ομολογιούχοι, ιδιοκτητες ακινήτων, μέτοχοι....

:2funny:

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
  Τα μάρτζιν έχουν τους κανονες τους αγαπητέ μου κι όποιος αγοράζει χρυσό στη φυσική του μορφή δίχως καθόλου μάρτζιν δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Χρυσό σε φυσική μορφή ε? Και που θα τον φυλάξεις ? Στο σπίτι ? Κινδυνεύεις να στο κλέψουν. Σε θυρίδα ? Κινδυνεύεις να στον κατασχέσουν. Εξάλλου κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τον ρευστοποιήσεις. Θα πας σε τράπεζα ? Μπορεί το κράτος να αποφασίσει σου κατασχέσει μέρος της αξίας του. Θα πας σε μαυραγορίτη ? Θα σε κατακλέψει. 'Άσε που σε ακραίες συνθήκες δεν θα μπορεί να τον βγάλει από την χώρα.

Το θέμα είναι να μην φτάσουμε σε αυτές τις καταστάσεις. Γιατί άμα φτάσουμε τότε είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα είναι εξασφαλισμένος ενώ γύρω του άλλοι θα πεθαίνουν απ, την πείνα.   

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
  Τι έκανε ο χρυσός; Μια λογική διόρθωση 30% από την τρελή κούρσα - διαδρομή (300 - 1.900)
    Και θα πέφτουν για πολύ καιρό.
  Ποιος έχασε απο τις μετοχές της πατσαβουροΕΤΕ;  Από 46 ευρώ αργοπεθαίνει στα 67 λεπτά
  Ποιος έχασε από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;
Ποιος έχασε από τις καταθέσεις σε μετρητά;
Ποιος έχασε από τα ακίνητα;
  [size=10pt][size=10pt]Ποιος έχασε αππό τον χρυσό;  Ουδείς.[/size][/size] Γιατί η ζήτηση υπερκαλύπτει κάθε χρόνο κατά 2 φορές την προσφορά του
  Με τον κίνδυνο που διατρέχει όλος ο πλανήτης, τα νομίσματα, οι μετοχές κι όλα τα assets, ο χρυσός είναι το μοναδικό asset που δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.
  Αυτά τα ολίγα....

Κατά πρώτον δεν θέλω να σε τσαντίσω δάσκαλε, μ'αρέσουν οι τοποθετήσεις σου στα οικονομικά ασχέτως αν συμφωνώ η όχι.
Κατά δεύτερον σταμάτα να βάζεις κενά στις σειρές με δυσκολεύουν οι παραθέσεις :s&m_2:
Κατά τρίτον μήπως ειναι σειρά και του χρυσού  μιας και όλα τα άλλα όπως ειπες γκρεμοτσακίστηκαν;
Κοντεύει να γυρισίσει το σύμπαν ανάποδα!

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Κατά πρώτον δεν θέλω να σε τσαντίσω δάσκαλε, μ'αρέσουν οι τοποθετήσεις σου στα οικονομικά ασχέτως αν συμφωνώ η όχι.
Κατά δεύτερον σταμάτα να βάζεις κενά στις σειρές με δυσκολεύουν οι παραθέσεις :s&m_2:
Κατά τρίτον μήπως ειναι σειρά και του χρυσού  μιας και όλα τα άλλα όπως ειπες γκρεμοτσακίστηκαν;
Κοντεύει να γυρισίσει το σύμπαν ανάποδα!

Ο χρυσός είναι το μόνο ασφαλές καταφύγιο. Εχουν γαμηθεί όλοι να πάρουν το χρυσαφι όλων των χωρών του πλανήτη.

Η Κύπρος έκανε κρυφή συμφωνία και πούλήσε 400 τόνους για να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Να μη λέω πολλά γιατί γίνομαι κουραστικός και θα καταλήξω στο τέλος γραφικός.

Χρυσάφι. Το μόνο ασφαλές asset σημερα.

Προοπτική τα 5.000 δολαρια η ουγγιά.

Υ.Γ.

Εχω συνηθίσει να αφήνω κενά. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
 Μια διευκρίνιση για το λεγόμενο σφάλμα σύνθεσης. Το σφάλμα σύνθεσης είναι σφάλμα λογικής. Αυτό το οποίο ισχύει για το άτομο δεν ισχύει πάντα η κατ΄ανάγκην και για το σύνολο. Π.Χ θεατές παρακολουθούν μια παρέλαση όρθιοι, αν κάποιος σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του θα βλέπει καλύτερα, αν όλοι κάνουν το ίδιο δεν θα βλέπουν καλύτερα.
Όσον αφορά το σφάλμα σύνθεσης στα Οικονομικά αυτό που είναι καλό η ηθικό για το άτομο η την οικονομική μονάδα δεν είναι κατ’ανάγκην καλό για το σύνολο της οικονομίας, μπορεί μάλιστα να είναι καταστροφικό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πχ ταυτόχρονη αποπληρωμή  χρεών οδηγεί σε αποπληθωρισμό-ύφεση, μείωση μισθών παντού οδηγεί πάλι σε ύφεση κ.α.

Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ! Textbook παράδειγμα αυτό που έφερες. Τί μου θύμισες...

Κι εγώ υποστηρίζω ότι η ταυτόχρονη απόλυση 200.000 υπαλλήλων (εν προκειμένω δημοσίων) δεν είναι δυνατόν απλά να μειώσει το έλλειμμα. Αυτό είναι απλά μια άσκηση που γίνεται στο υπολογιστικό φύλλο ή στο οικονομετρικό μοντέλο με μια απλήαναζήτηση στόχου ή trial and error.

Άμα τυχόν κάνεις κάτι τέτοιο θα επέλθουν μεταβολές και σε άλλα μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία δεν θέλεις. Για αυτό επικαλούμαι το σφάλμα της συνθέσεως. Άλλο λίγοι-λίγοι και άλλοι όλοι ταυτόχρονα.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ἁπλοῦν. Μὲ κλήρωσιν.

Υ.Γ. Προσέξατε τὴν ἐνσάρκωσὶν σας. Χριστὸς Ἀνέστη.

Και εάν τυχόν δια κληρώσεως απολυθούν όλοι οι ιατροί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί και νοσηλευτικό προσωπικό;;;  :2funny:

Χρόνια Πολλά εν Υπόγα αδελφέ!

Επισκέπτης
Και εάν τυχόν δια κληρώσεως απολυθούν όλοι οι ιατροί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί και νοσηλευτικό προσωπικό;;;  :2funny:

Χρόνια Πολλά εν Υπόγα αδελφέ!

Καλά, δι' ὡρισμένους ἰατροὺς ἀς ὑπάρξωσι ἐξαιρέσεις.

Οἱ ὑπόλοιποι διατὶ ὄχι;  :)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537

Τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας ειναι νορμαλ μεχρι τις 50 χιλιαδες
Μετα, προκυπτει μια τελειως fake εξελιξη

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Κι εγώ υποστηρίζω ότι η ταυτόχρονη απόλυση 200.000 υπαλλήλων (εν προκειμένω δημοσίων) δεν είναι δυνατόν απλά να μειώσει το έλλειμμα. Αυτό είναι απλά μια άσκηση που γίνεται στο υπολογιστικό φύλλο ή στο οικονομετρικό μοντέλο με μια απλήαναζήτηση στόχου ή trial and error.

Άμα τυχόν κάνεις κάτι τέτοιο θα επέλθουν μεταβολές και σε άλλα μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία δεν θέλεις. Για αυτό επικαλούμαι το σφάλμα της συνθέσεως. Άλλο λίγοι-λίγοι και άλλοι όλοι ταυτόχρονα.

Ακόμα κι αν απολυθούν 200 χιλιάδες δημόσιοι υπαλληλοι αύριο δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κόσμου. Τα ιδια σκατά θα είναι.

Δεν θα είναι όμως το ίδιο στο κρατικό ταμείο γιατί θα σταματησουν να πέφτουν 200 χιλιάδες μισθοί τετραπαχοι.

Δεν συμφωνώ με τον κ. Μπακαλη.

Οι απολύσεις στο δημόσιο πρέπει να γίνουν στα υψηλά κλιμάκια περισσότερο. Εκεί υπάρχουν τα μεγάλα βυσματα.

Το ανθρωπάκι που δουλεύει για 700 ευρώ, κάτι θα κάνει.

Αυτός που παίρνει 3 χιλιάρικα τον μήνα για να παταει απλά σφραγίδες είναι το πρόβλημα.

Και τέτοιοι, που θα απαιτήσουν παχυλές συντάξεις και εφάπαξ είναι πάρα πολλοί μέσα εκεί.

Δεν μιλάω για τους συνδικαλιστες....  Εκεί με παίρνει η μπόχα ...

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6

ε ναι, θα αδειάσουν ας πούμε 20.000 καφενεία που πηγαίνουν αυτοί οι 200.000 υπάλληλοι και τα φορολογείς απο 10 μεριές(Δήμοι, ΑΕΠ, κέρδη, ΦΠΑ). Για να μήν μιλήσουμε για το με τί όρους έχουν δάνεια οι ΔΥ που τα πήραν απο 1997 εώς 2004 και πόσα θα εξυπηρετήσουν και τι θα κάνουν οι τράπεζες τα σπίτια που είναι η εγγύηση για στεγαστικά (Στο παγκράτι διαμπερές νεόδμητο ρετιρέ 600.000 ευρώ το 2004, για πούλα το τώρα να δείς αν πιάνει τα 250.000).

optionakias

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
0
Χάνει αυτός που επενδύει σε παράγωγα που διαπραγματεύονται σε οργανωμένες αγορές (βλ. χρηματιστήρια) της αλλοδαπής μέσω των καλύτερων brokers (IB,Tradestation κ.ο.κ.);
Μόνο ο αδαής και αυτός που δεν τηρεί τους κανόνες με θρησκευτική ευλάβεια.
Και βέβαια τα χρηματικά διαθέσιμα σε Ελβετία, Μπαρμπάντος, Αυστραλία κλπ.
Και καλύτερα φορολογική κατοικία στο εξωτερικό.
Και τέλος ας υπάρχει κάπου μια μικρή αυτόνομη φάρμα όπου θα υπάρχουν φυλαγμένα και κάποια χρυσά και ασημένια νομίσματα.:2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom