Νέα

Πόσα λεφτά τρώτε το μήνα τώρα με την κρίση;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 191
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Εγώ θα σας πω μόνο ότι από 1 Ιουλίου άρχισα ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΩ κάθε έξοδο που κάνω (σε ένα excell) για να δω που πάει το πράμα.
Δεν έχω οικονομικό πρόβλημα, και δεν ήξερα πόσα (συνολικά) ξόδευα κάθε μήνα.

ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ από το αποτέλεσμα Ιουλίου και Αυγούστου.
Αυτή η στατιστική θα με κάνει να κάνω ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οικονομίες, κυρίως από περιττά έξοδα που δεν πρέπει να γίνονται. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ απ' αυτά είναι το φαγητό έξω.  Άμα τα αθροίσεις, είναι απίστευτο πόσα λεφτά πάνε εκεί.
Τώρα μάλιστα με το 23% ΦΠΑ στις ταβέρνες, κομμένες οι ταβέρνες (και για ιδεολογικούς λόγους δηλαδή: Να δίνω ένα 100ρικο και τα 23 να πηγαίνουν στο Βενιζέλο, ε, όχι, δε του τα δίνω).
Αν τα ίδια πράματα τα μαγειρέψω και τα φάω (και πιω) σπίτι μου, κοστίζουν 15 ευρώ.
Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο.
Η καταγραφη των εξοδων οδηγει παντα σε εκπληκτικα συμπερασματα.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Τώρα μάλιστα με το 23% ΦΠΑ στις ταβέρνες, κομμένες οι ταβέρνες (και για ιδεολογικούς λόγους δηλαδή: Να δίνω ένα 100ρικο και τα 23 να πηγαίνουν στο Βενιζέλο, ε, όχι, δε του τα δίνω).
Αν τα ίδια πράματα τα μαγειρέψω και τα φάω (και πιω) σπίτι μου, κοστίζουν 15 ευρώ.
Κινέζικο παραγγελία 32 ευρώ (5 διαφορετικά πιάτα + 1 δώρο) - τρώω μια βδομάδα.

Σιγά μην πάω ταβέρνα.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
ΙΤ Consultant (σε μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών)... με συμβάσεις που ανανεώνονται.

Αν σε ρωτησω σε ποια θα ειμαι πολυ αδιακριτος? Σε τι ποστο εχεις φτασει? Α και μια και εισαι ΙΤ Consultant μηπως μπορεις να μου απαντησεις και στο θεμα που ανοιξα  :grin:

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Αν σε ρωτησω σε ποια θα ειμαι πολυ αδιακριτος? Σε τι ποστο εχεις φτασει? Α και μια και εισαι ΙΤ Consultant μηπως μπορεις να μου απαντησεις και στο θεμα που ανοιξα  :grin:
Νομίζω αρκετά αδιάκριτος ναι :grin: απλά ήμουν και τυχερός όταν ξεκίνησα mid 90s υπήρχαν άπειρες δουλειές και επίσης είμαι της φιλοσοφίας καλύτερα 2 πράγματα άριστα, παρά 10 και πίπες ουσιαστικά. ;)

Excel sorry αλλά είναι δουλειά γραμματέας :grin: - να το κάνω πάσα στη Σοφία το πρωΐ αν είναι και σε στέλνω PM. :rockon: :2funny:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Νομίζω αρκετά αδιάκριτος ναι :grin: απλά ήμουν και τυχερός όταν ξεκίνησα mid 90s υπήρχαν άπειρες δουλειές και επίσης είμαι της φιλοσοφίας καλύτερα 2 πράγματα άριστα, παρά 10 και πίπες ουσιαστικά. ;)

Excel sorry αλλά είναι δουλειά γραμματέας :grin: - να το κάνω πάσα στη Σοφία το πρωΐ αν είναι και σε στέλνω PM. :rockon: :2funny:

fair enough  :grin:  αν μπορει η Σοφια να με βοηθησει θα της ημουν ευγνωμων, θα της στειλω και σοκολατακια στη γιορτη της  :grin:

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Χα χα - κράτα και μικρό καλάθι γιατί αν είναι ζόρικο, δεν υπάρχει περίπτωση. :2funny:

Το πρωί κάνει όλη τη δουλειά και μετά τις 12 το κωλοβαράει στα κουτσομπολίστικα sites. :cheesy: :grin:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Τα πάγιά μου είναι σταθερά 200 το μήνα plus 85 Αττική Οδός & καμιά 100άρα το γκάζι για το αυτοκίνητο.

Μένουν γύρω στα 2 χιλιάρικα για ξέσκισμα. :grin:

δικό σου σπίτι φαντάζομαι... 200 ευρώ πάγια είναι οριακά, εξαρτάται και από το σπίτι
100 για το αμάξι είναι λίγα...
σούπερ μάρκετ?

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Εγώ θα σας πω μόνο ότι από 1 Ιουλίου άρχισα ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΩ κάθε έξοδο που κάνω (σε ένα excell) για να δω που πάει το πράμα.

Αυτή η στατιστική θα με κάνει να κάνω ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οικονομίες, κυρίως από περιττά έξοδα που δεν πρέπει να γίνονται. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ απ' αυτά είναι το φαγητό έξω.  Άμα τα αθροίσεις, είναι απίστευτο πόσα λεφτά πάνε εκεί.

σωστός...
θα το κάνω και εγώ

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220

ψαξε καποιο book σε pdf μορφη για το Εξελ.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
δικό σου σπίτι φαντάζομαι... 200 ευρώ πάγια είναι οριακά, εξαρτάται και από το σπίτι
100 για το αμάξι είναι λίγα...
σούπερ μάρκετ?
Κοίτα το θέμα σούπερ μάρκετ είναι ενδιαφέρον μόνο που δε μπορώ να το συζητήσω τέτοια ώρα.

Απλά δεν πετάω μέσα στο καλάθι ότι μαλακία βλέπω στο ράφι.

Στο αυτοκίνητο έβαλα γκάζι (82 λεπτάκια :boobies:).

Δικό μου σπίτι ναι.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
κάνεις τα κουμάντα σου δεν λέω
στο σουπερ μάρκετ πάνε πολλά λεφτά που και εγώ τα κατάλαβα πρόσφατα και δεν μπορείς να τα αποφύγεις πχ καθαριστικά, απορρυπαντικά, τρόφιμα νορμάλ (γάλα, τυριά, φρούτα)
είσαι εγκρατής πάντως

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Αυτή η στατιστική θα με κάνει να κάνω ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οικονομίες, κυρίως από περιττά έξοδα που δεν πρέπει να γίνονται. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ απ' αυτά είναι το φαγητό έξω.  Άμα τα αθροίσεις, είναι απίστευτο πόσα λεφτά πάνε εκεί.

Δεν πιστεύω τώρα να κόψεις και τις ψαροταβέρνες.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
κάνεις τα κουμάντα σου δεν λέω
στο σουπερ μάρκετ πάνε πολλά λεφτά που και εγώ τα κατάλαβα πρόσφατα και δεν μπορείς να τα αποφύγεις πχ καθαριστικά, απορρυπαντικά, τρόφιμα νορμάλ (γάλα, τυριά, φρούτα)
είσαι εγκρατής πάντως

καλα αμα πληρωνα σουπερ μαρκετ
εκει θα ειχα προβλημα... αφου τρωω σαν βοδι
την αλλη φορα ο πατερας μου ειχε φερει 10 φετες ζαμπον και 10 τυρι και καταρχην το πρωι ειχα ηδη φαει τις μισες
και απο τα 2... ειχα γεμισει ενα πιατο με φρυγανιες... τιγκα στο λαδι μεσα εβαλα και αβοκαντο και ελιτσες
και δωστου.... μεχρι το βραδυ ειχα φαει και τις αλλες 5 φετες και απο τα 2 + 1 πακετο φρυγανιες.

Γιαουρτια τρωω 2 την ημερα...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
παλαιοτερα ειχα κτισει πολλα σουβλατζιδικα.

3 σουβλακια ετρωγα με γυρο και μαιονεζα οπως ελεγε και ενας ρωσος

υρο και μαιονεζα

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
το φαγητό απέξω είναι μεγάλο έξοδο και σπάνια είναι καλό όσο το σπιτικό...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
το φαγητό απέξω είναι μεγάλο έξοδο και σπάνια είναι καλό όσο το σπιτικό...

φιλε ειχα παθει ελκος και ειχα να φαω μαλακιες κανα 5μηνο.
Ημουν με αυστηρη διατροφη και φαρμακα... και εχω ξεσυνηθισει τωρα τις βρωμιες
απεναντιας τρωω τα παντα... πατζαρια... φακες... φασολακια... αβοκαντο.. μπαμιες
χορτα... τα παντα ολα.

Ειλικρινα δεν λεει να χαλασετε το στομαχι σας γιατι θα ταλαιπωρηθειτε
σας λεω εγγυημενα πως ειστε κακομαθημενοι οι πιο πολλοι και χωρις παρεξηγηση
αμα ο αλλος δεν καπνισει λεει ή δεν φαει βρωμιες απεξω θα χει νευρα λεει
χαχαχα ελεος τι ειναι αυτα ρε?

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεν πιστεύω τώρα να κόψεις και τις ψαροταβέρνες.

Κοίτα:
Η ψαροταβέρνα είναι 60-70 ευρώ το άτομο.
Δυο, = 150.
Τρεις φορές το μήνα = ένα πεντακοσάρικο.
Θα πάω, αλλά αν υπάρχει ΛΟΓΟΣ. Για πλάκα, ΔΕ ΘΑ ΠΑΩ.

Όμως, δε θα στερηθώ και το ψάρι μου.
Πάω δυο φορές το χρόνο στο MAKRO ή τον μεγάλο Σκλαβενίτη, αγοράζω ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ψάρια (των 5-10 ευρώ το κιλό) της τάξης των 200 ευρώ, και τα χώνω στη βούτα-καταψύκτη.
Κάθε τόσο βγάζω ένα και το μαγειρεύω.
Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι το αποτέλεσμα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
Τόσο, που με κάνει να σκέφτομαι μήπως και της ταβέρνας τα ψάρια κατεψυγμένα είναι.

400-500 ευρώ το χρόνο για ψάρια δεν είναι σαν 6.000 ευρώ το χρόνο στις ψαροταβέρνες.

ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος για οικονομία (και αντίδραση), σε διαβεβαιώνω.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
ολα οσα δηλαδη δεν ετρωγα ποτε επειδη ετρωγα μαλακιες

μεχρι που ενιωσα τι σημαινει να πεινας και να μην μπορεις να φας

επειδη νιωθεις ενα σιδερο μεσα στο στομαχι σου και παρακαλουσα να μπορουσα να φαω

μεχρι και κουνουπιδι  :2funny: :2funny: :2funny:

μονο οταν παθει ο ανθρωπος θα μαθει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom