Νέα

Πόσα λεφτά τρώτε το μήνα τώρα με την κρίση;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 191
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Δηλαδή τι εννοείς?? να σε ζαλίσω εγώ καλά περνάω, για κάνε το φραγκοδίφραγκα

γενικα εννοω που κλαιγονται οτι δεν εχουν λεφτα.
Οταν δεν εχεις λεφτα θα πρεπει να κοιταξεις καταρχην αν εχεις καλη διαχειριση
αλλα αντι καποιος να κοιταξει αυτο κοιταει πως να παραπονεθει οτι δεν εχει λεφτα
επομενως κουραζει και οσους λογικους βρισκονται γυρω του διοτι καταλαβαινουν αμεσως
πως αυτος ο τυπος δεν ειναι λογικος.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
οταν καποιος παραπονιεται δεν ειναι λογικος... παρτε το χαμπαρι
να μην χανεται τσαμπα η ενεργεια στα παραπονα.
Ολα απο το χερι μας περνανε... αν θελαμε να αλλαξουμε την χωρα αυριο θα ηταν αλλαγμενη
και αν οχι αυριο... σε 3 χρονια απο σημερα το πολυ. Και ξεχρεωμενη και απο ολα αλλα δεν θελουμε
κατα βαθος μας βολευει αυτη η κατασταση γιατι εχουμε συνηθισει σε αυτη τη νοοτροπια.

Αυτη ειναι η ωμη αληθεια.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
γενικα εννοω που κλαιγονται οτι δεν εχουν λεφτα.
Οταν δεν εχεις λεφτα θα πρεπει να κοιταξεις καταρχην αν εχεις καλη διαχειριση
αλλα αντι καποιος να κοιταξει αυτο κοιταει πως να παραπονεθει οτι δεν εχει λεφτα
επομενως κουραζει και οσους λογικους βρισκονται γυρω του διοτι καταλαβαινουν αμεσως
πως αυτος ο τυπος δεν ειναι λογικος.
πεστα μπολτ  ριχτα

motor_bukow

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Μα ειναι βαρετη η καφετερια πανω απο μια φορα την εβδομαδα!!!!
Δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι διασκεδαζουν! Τραβα αραξε σε κανα παρκο η παρεα θα ειναι η ιδια ειτε σε καφετερια ειτε σε παρκο . Πχ στο Γαλατσι επι της Λεωφορου Βεικου αμα
αραξεις ειναι ασχημα? Και οχι μονο εκει και πουθενα αλλου... Τωρα το καλοκαιρι ειχαμε τις παραλιες... παρε μαζι ενα παγουρι απο το σπιτι και φαγητο και αραξε εκει.

Αλλα και καφετερια να πας 3 φορες την εβδομαδα ακομη και παραγγελια πανω απο 5 ευρω να κανεις και παλι ειναι 60 ευρω οπως ειπα και πριν αν εχεις γκομενα και χαλασεις αλλα 100 και για αυτην ειναι 160 (μαζι με τα μεταφορικα) δηλαδη παλι δεν ξεπερνας το 200 αρι πως μερικοι τα καταφερνουν και χαλανε πανω απο 300 το μηνα ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο  :2funny:

Τσιγάρα;;
Βενζίνη-μετακίνηση;;;
Δίσκους-βιβλία-εφημερίδες;;;
Κανένα ποτάκι σπίτι (μισό μεροκάματο κάνει ένα μπουκάλι στο sm) ;;;;
Υποχρεώσεις (κανένα δώρο σε εορτάζοντα ή συναντήσεις με τύπους που έχεις να δεις καιρό) ;;
κτλ κτλ κτλ

Αν είσαι καπνιστής, θέλεις κανένα 500αρι (καλά δε μιλάμε για πουτάνες, μιλάμε για να είσαι με ιδιαίτερα υπομονετική γκόμενα) αν ζεις σπαρτιάτικα. Για σχετικά ανεκτά, 600αρι και βάλε..

Επισκέπτης
οταν καποιος παραπονιεται δεν ειναι λογικος... παρτε το χαμπαρι
να μην χανεται τσαμπα η ενεργεια στα παραπονα.
Ολα απο το χερι μας περνανε... αν θελαμε να αλλαξουμε την χωρα αυριο θα ηταν αλλαγμενη
και αν οχι αυριο... σε 3 χρονια απο σημερα το πολυ. Και ξεχρεωμενη και απο ολα αλλα δεν θελουμε
κατα βαθος μας βολευει αυτη η κατασταση γιατι εχουμε συνηθισει σε αυτη τη νοοτροπια.

Αυτη ειναι η ωμη αληθεια.

Τα έξοδα που θα κοπούν με την κρίση, είναι αυτά που αφορούν καθαρά καταναλωτικά είδη που όλο το χρήμα έφευγε στο εξωτερικό:
1. όλα σχεδόν τα είδη ουίσκυ
2. βενζίνη
3. κινητά, internet, κλπ
4. Ακριβά είδη σούπερ μάρκετ
5. Ακριβά ρούχα
6. Τσιγάρο (πολλοί θα το κόψουν ΚΑΙ λόγω κρίσης
7. Ταξίδια
8. Αυτοκίνητα (οι πωλήσεις νέων μειώθηκαν κατακόρυφα)
και πολλά άλλα

Ο κύκλος που μας δάνειζε ο Εβραίος Α για να αγοράσουμε τα είδη του αδερφού του Εβραίου Β, έκλεισε. Τώρα αρχίζει ο κύκλος που θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τους τόκους στον Εβραίο Α.
Όταν αρχίσουμε να σηκώνουμε κεφάλι, θα αρχίσουμε πάλι να ταίζουμε τον Εβραίο Β, κ.ο.κ.
Μόνο όταν αποκτήσουμε νοοτροπία σκρουτζ, θα δούμε άσπρη μέρα

Επισκέπτης
υ.γ. Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνομωσίας, κλπ. Αντί για Εβραίος Α,Β μπορεί να μπει ο Αμερικανός, ο Μπιλ Γκεητσ, ο Κινέζος, ο Άραβας, ή όποιος μαλάκας θέλει, γενικά το κεφάλαιο.
Αυτό που σε δανείζει για να αγοράσεις με υπεραξία το προιόν του και μετά του πληρώνεις και τόκους.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
1.Τσιγάρα;;
2.Βενζίνη-μετακίνηση;;;
3.Δίσκους-βιβλία-εφημερίδες;;;
Κανένα ποτάκι σπίτι (μισό μεροκάματο κάνει ένα μπουκάλι στο sm) ;;;;
4.Υποχρεώσεις (κανένα δώρο σε εορτάζοντα ή συναντήσεις με τύπους που έχεις να δεις καιρό) ;;
κτλ κτλ κτλ

Αν είσαι καπνιστής, θέλεις κανένα 500αρι (καλά δε μιλάμε για πουτάνες, μιλάμε για να είσαι με ιδιαίτερα υπομονετική γκόμενα) αν ζεις σπαρτιάτικα. Για σχετικά ανεκτά, 600αρι και βάλε..
1. Να το κοψεις ή να το ελαττωσεις. Μην εισαι αρκουδιαρης ακομη και 1 πακετο να κανεις την βδομαδα και οχι την μερα γιατι μετα θα θες λεφτα και για γιατρους καποια στιγμη που δεν το ευχομαι αλλα ειναι πιθανο.
2. Που θα πηγαινεις? Στην Θεσσαλονικη?
3. Εχει το ιντερνετ.
4. Μια στο τοσο γιορταζει καποιος και μια κολωνια με 15 ευρω ειναι καλο δωρο (και την βρισκεις και επωνυμη)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
1. Να το κοψεις ή να το ελαττωσεις. Μην εισαι αρκουδιαρης ακομη και 1 πακετο να κανεις την βδομαδα και οχι την μερα γιατι μετα θα θες λεφτα και για γιατρους καποια στιγμη που δεν το ευχομαι αλλα ειναι πιθανο.
3. Εχει το ιντερνετ.
4. Μια στο τοσο γιορταζει καποιος και μια κολωνια με 15 ευρω ειναι καλο δωρο (και την βρισκεις και επωνυμη)

τυπε μου πολυ καλα τα λες  :rockon:  εγω την βγαζω με 230 το μηνα, και μαλιστα μεσα σε αυτα εχω προβλεψει και για αποταμιευση, για τις δυσκολες μερες  :rockon:

Επισκέπτης
τυπε μου πολυ καλα τα λες  :rockon:  εγω την βγαζω με 230 το μηνα, και μαλιστα μεσα σε αυτα εχω προβλεψει και για αποταμιευση, για τις δυσκολες μερες  :rockon:
Άντε να ακούμε τέτοια να ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι  :grin:
Σε τι φάση είσαι τύπε; φοιτητής, εργένης, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος;

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Σε τι φάση είσαι τύπε; φοιτητής, εργένης, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος;

θεωρω τον εαυτο μου ανεργο αφου και οι δυο δουλειες που κανω μου δινουν ψιχουλα (μια part time με εισοδημα 400 το μηνα και μια project based)

motor_bukow

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6
3. Εχει το ιντερνετ.

1. Δύσκολο...
2. Και με συγκοινωνία να κινείσαι, 25 μέρες το μήνα σου λέω, θέλεις 70 ευρώ
3. οκ-έχει ταινίες, αγώνες, γενικότερα ενημέρωση αλλά δε μπορείς να τα κόψεις και όλα...κανένα βιβλιαράκι που και που ή κανένα cdακι 4-5 συγκροτημάτων που συλλέγεις δίσκους δεν είναι έγκλημα
4. 15 ευρώ παραείναι καλά...το θέμα είναι η συχνότητα αυτών και κυρίως έκτακτων εξόδων που μοιραία θα βγούν από τα προσωπικά έξοδα.

Οκ, το θέμα είναι υποκειμενικό και το καθορίζει η ηλικία και η εργασία/ανεργία. Άλλο να είσαι 20, άλλο 25, άλλο 30...Άλλες ανάγκες, άλλες οι συνθήκες. Άλλο να είσαι 24-25 και να προσπαθείς να πρωτοβρεις δουλειά στο μπουρδέλο την "αγορά εργασίας" και άλλο να έχεις 5-10 χρόνια στην πλάτη σου. Στην πρώτη περίπτωση οφείλεις να είσαι σπάγγος γιατί ζεις με ξένα φράγκα, στη δεύτερη καταλαβαίνεις το πλαίσιο της ζωής σου και ότι να αποταμιεύσεις 50 ή 100 ευρώ το μήνα είναι ανόφελο. Τι να μείνεις άνεργος με τραπεζικό λογαριασμό 5 ευρώ, τι με 1500;;; Τι να πεθάνεις σάββατο βράδυ, τι κυριακή πρωί που λέει και ο γεωργίου...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Τα πάγιά μου είναι σταθερά 200 το μήνα plus 85 Αττική Οδός & καμιά 100άρα το γκάζι για το αυτοκίνητο.

Μένουν γύρω στα 2 χιλιάρικα για ξέσκισμα. :grin:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Τα πάγιά μου είναι σταθερά 200 το μήνα plus 85 Αττική Οδός & καμιά 100άρα το γκάζι για το αυτοκίνητο.

Μένουν γύρω στα 2 χιλιάρικα για ξέσκισμα. :grin:

επιχειρηματιας, εισοδηματιας ή ευρυτερος δημοσιος τομεας? (αν επιτρεπεται  :grin: )

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
ΙΤ Consultant (σε μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών)... με συμβάσεις που ανανεώνονται.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Εγώ θα σας πω μόνο ότι από 1 Ιουλίου άρχισα ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΩ κάθε έξοδο που κάνω (σε ένα excell) για να δω που πάει το πράμα.
Δεν έχω οικονομικό πρόβλημα, και δεν ήξερα πόσα (συνολικά) ξόδευα κάθε μήνα.

ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ από το αποτέλεσμα Ιουλίου και Αυγούστου.
Αυτή η στατιστική θα με κάνει να κάνω ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οικονομίες, κυρίως από περιττά έξοδα που δεν πρέπει να γίνονται. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ απ' αυτά είναι το φαγητό έξω.  Άμα τα αθροίσεις, είναι απίστευτο πόσα λεφτά πάνε εκεί.
Τώρα μάλιστα με το 23% ΦΠΑ στις ταβέρνες, κομμένες οι ταβέρνες (και για ιδεολογικούς λόγους δηλαδή: Να δίνω ένα 100ρικο και τα 23 να πηγαίνουν στο Βενιζέλο, ε, όχι, δε του τα δίνω).
Αν τα ίδια πράματα τα μαγειρέψω και τα φάω (και πιω) σπίτι μου, κοστίζουν 15 ευρώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom