Φίλε μου εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους έξυπνους που έκαναν μπίζνα (τουλάχιστον, γιατί είναι κι άλλα) ένα φυσικό φαινόμενο με ιστορία εκατομμυρίων ετών.
Έχω πρόβλημα με τους χρήσιμους ηλίθιους που αβαντάρουν την Ελίτ επειδή τους δίνει ένα ξεροκόμματο και δεν ξέρουν καν ότι πάνε για ξεπάστρεμα...
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να εκμεταλλεύεσαι τον μαλάκα. Και υπάρχουν δις τέτοιοι.
Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι για να πιαστούν οι (ανέφικτοι) στόχοι του Net Zero είτε θα πρέπει να πέσει ραγδαία το βιοτικό επίπεδο στην Δύση (λιγότερη ενέργεια/τροφή/θέρμανση τον χειμώνα κλπ.), είτε θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη μείωση πληθυσμού.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τους έχει ανάγκη η Ελίτ για να πληρώνουν φόρους σε ένα πέτσινο χρήμα, ενώ σε 2-3 δεκαετίες από σήμερα θα τα κάνει όλα η Τεχνητή Νοημοσύνη και θα συμφέρει.
Κοιμούνται του καλού καιρού, σαν τα αρνιά λίγες μέρες πριν το Πάσχα. ;-)
Το αρνί βέβαια τόση νοημοσύνη έχει, δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να αλλάξει την μοίρα του, υποτίθεται όμως ότι ο άνθρωπος καταλαβαίνει περισσότερα... ε λυπάμαι που θα το πω, αλλά το 80% του πληθυσμού έχει νοημοσύνη αρνιού.
Να συμπληρώσω επίσης ότι το CO2 είναι η τροφή των φυτών.
Όποιος ψάξει τα επίπεδα CO2 την εποχή των δεινοσαύρων θα διαπιστώσει ότι ήταν δραματικά υψηλότερα σε σχέση με σήμερα και η ζωή (χλωρίδα/πανίδα) ανθούσε σε υπερθετικό βαθμό τότε!
Υπάρχει λόγος που τότε τα φυτά/δέντρα, αλλά και τα ζώα είχαν πολλαπλάσιο μέγεθος συγκριτικά με σήμερα...
CO2 = ζωή
Το κλίμα και ο πλανήτης είναι αυτορυθμιζόμενα συστήματα. Όσο αυξάνεται το CO2, τόσο αυξάνονται τα φυτά που το απορροφούν, αλλά και τα ζώα που τρώνε τα φυτά. Είναι θαυμάσια η τροφική αλυσίδα.
Μέχρι και η NASA τα λέει ότι το CO2 κάνει τον πλανήτη πιο πράσινο:
A quarter to half of Earth’s vegetated lands has shown significant greening over the last 35 years largely due to rising levels of atmospheric carbon dioxide.
science.nasa.gov
Ας σκεφτούμε λοιπόν τι σημαίνει το Net Zero... μήπως τροφή εργαστηρίου; Μήπως ένας πλανήτης έρημος από ζωή (ελάχιστα φυτά/ζώα); Μήπως περισσότερη εξάρτηση από το σύστημα; (να μην μπορείς να πας ούτε στο χωριό σου)
Ψιλά γράμματα όλα αυτά για τους είρωνες χρήσιμους ηλίθιους...