Νέα

Πως μπορουμε να προστατευτουμε απο κακοπληρωτες εργοδοτες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα swan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 182
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Εχει καταργηθει το υποχρεωτικο φιλε,οσοι θελουμε δινουμε το επιδομα.

Όταν του δίνει μαύρα στο χέρι, υποθέτω ότι δεν θα είναι τόσο φιλότιμος μέχρι και να του δώσει επίδομα γάμου. Αnyway.
H εργοδοσία στην χώρα είναι όπως και όλα τα άλλα στην χώρα. Οικτρή.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Όταν του δίνει μαύρα στο χέρι, υποθέτω ότι δεν θα είναι τόσο φιλότιμος μέχρι και να του δώσει επίδομα γάμου. Αnyway.
H εργοδοσία στην χώρα είναι όπως και όλα τα άλλα στην χώρα. Οικτρή.
Σιγα μην του δινει.Ναι συμφωνω,ελεγχος 0.Απο παντου.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Η συμβαση σου τι λεει;Δεν διαβασες τι εχεις υπογραψει;
Τωρα το ειδα το αλλο,οχι ο εργοδοτης το δινει το επιδομα,εφοσον ομως υπαρχει στην συμβαση σου.

Τι εννοείς να υπάρχει στη σύμβασή μου? Δε σε κατάλαβα. Η σύμβαση έναρξης εργασίας μαζί του αναφέρει για ενδεχόμενο γάμο τι συμβαίνει??? Με μπέρδεψες.

Μια σύμβαση μισθωτού εργοδότη είναι με ταμείο ΙΚΑ κλπ..

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Τι εννοείς να υπάρχει στη σύμβασή μου? Δε σε κατάλαβα. Η σύμβαση έναρξης εργασίας μαζί του αναφέρει για ενδεχόμενο γάμο τι συμβαίνει??? Με μπέρδεψες.

ποσα σου δινει το μηνα?

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Το επίδομα γάμου έχει καταργηθεί όπως και οι τριετίες. (όσοι τα παίρνανε εξακολουθούν να τα παίρνουν, κανένας επόμενος δεν τα παίρνει όμως)
Ο ΟΑΕΔ εδίνε κάποιο επίδομα που το λέει οικοεγενειακό (ετησίως) αν δεν κάνω λάθος το οποίο δεν ξέρω προϋποθέσεις χορήγησης, αν χορηγείται ακόμη, πόσο έχει μειωθεί κτλ-κτλ.
Ψάξου στον ΟΑΕΔ δλδ.

Οι τριετίες δεν καταργήθηκαν νομικά. Στην πράξη ίσως ναι. Αλλά εμένα στην 3ετία ανέβηκε ο δηλωθέν μισθός κατά 50 ευρώ περίπου. Απλά λόγω συμφωνίας που παίρνω παραπάνω δεν άλλαξε τίποτα για μένα στην πράξη. Αλλά στα δηλωθέντα φαίνεται σαν αύξηση.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16

Για τις εποχές δε διαφωνώ. Αλλά είναι λογικό να κοιτάζουμε ψηλότερα. Καταλαβαίνεις πως το εννοώ. Όχι απαξιωτικά αλλά πάντα με ένα στόχο για κάτι καλύτερο.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Οι τριετίες δεν καταργήθηκαν νομικά.

Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν καταργηθεί απλά πάγωσαν. Κ μιλάμε πάντα νομικά. Δεν χορηγούνται δλδ μέχρι νεωτέρας. Οπότε όπως και να το πούμε η ούσια παραμένει η ίδια. Κανείς δεν παίρνει 3ετιες επιπλέον από όσες ήδη έπαιρνε (αν είχε προφτάσει να πάρει). Έχω συναδέλφους με 8 έτη προϋπηρεσία σημέρα, που παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια τον ίδιο ακριβώς μισθό.
Καλά δεν συζητάμε για επιδόματα πτυχίου.

Φυσικά για τους προνομιούχους ψηφοφόρους του Σύριζα Δ/Υ κ όλο αυτό σκυλολόϊ οι 3ετίες επανήλθαν απο 01/01/16.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366

Στην συμβαση σου γραφει αν υπαρχει συμφωνια για επιδομα γαμου.Αν δεν υπαρχει,δεν παιρνεις.
Μετα ειναι στην κριση του εργοδοτη αν θα σου δωσει η οχι.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν καταργηθεί απλά πάγωσαν. Κ μιλάμε πάντα νομικά. Δεν χορηγούνται δλδ μέχρι νεωτέρας. Οπότε όπως και να το πούμε η ούσια παραμένει η ίδια. Κανείς δεν παίρνει 3ετιες επιπλέον από όσες ήδη έπαιρνε (αν είχε προφτάσει να πάρει). Έχω συναδέλφους με 8 έτη προϋπηρεσία σημέρα, που παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια τον ίδιο ακριβώς μισθό.
Καλά δεν συζητάμε για επιδόματα πτυχίου.

Φυσικά για τους προνομιούχους ψηφοφόρους του Σύριζα Δ/Υ κ όλο αυτό σκυλολόϊ οι 3ετίες επανήλθαν απο 01/01/16.

Το θέμα έιναι ότι μου είχε πεί λίγο πριν την 3ετία ότι θα πάρω αύξηση λόγω 3ετίας. Αλλά τελικά ήταν καθαρά το δηλωθέν ποσό. Γιατί κανονικά πήρα τα αρχίδια μου.

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.393
Πόντοι
4.006
παιδια δουλευω σε μια εταιρια εδω και 9 χρονια μου χρωσταει 6 μισθους δωρο χριστουγενων και πασχα δοξα τον θεο η εταιρια δουλια εχει αλλα τα τευλευτεα 2 χρονια εχει παραγινει το κακο εχω φτασει σε αδιεξοδο δεν ξερω πως να ενεργεισω για να διεκδικισω τα δεδουλευμενα επηκαλιτε πτωση του τζιρου.δεκτον του ζητησα να κανουμε ριθμιση να μιωσουμε τον μισθο και της ωρες εργασιας συμφωνει αλλα στην σηνεχεια παραμενει αδιαλακτος και παλι δεν τιρει αυτα που λεμε...........τελος παντων αλλα οποιος βιωνει αναλογη εμπειρια θα ηθελα να ανταλαξουμε αποψεις.ευχαριστω.
Δεν υπαρχη λυση, εχω φιλο που του συμβαινη αυτό...Ένα μονο μπορεις να κανεις...Να κατσης εκει και απλα να ξινης ταρχιδια σου τιποτε άλλο...οσο μπορεις λουφα ... :grin:

Επισκέπτης
Δεν υπαρχη λυση, εχω φιλο που του συμβαινη αυτό...Ένα μονο μπορεις να κανεις...Να κατσης εκει και απλα να ξινης ταρχιδια σου τιποτε άλλο...οσο μπορεις λουφα ... :grin:
απο το 2012 που το ειχε γραψει λογικα θα τον εχει απολυσει φορμετ

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Ναι και να τον διωξει.Σε ιδιωτικη επιχειρηση εργαζεται ο ανθρωπος.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Eπίσχεση εργασίας όσοι βρίσκεστε σε εντελώς αδιέξοδη φάση.
Ρωτήστε μάθε τι σημαίνει αυτό κ θα δείτε ότι είναι η μοναδική σας λύση.

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.393
Πόντοι
4.006
Ναι και να τον διωξει.Σε ιδιωτικη επιχειρηση εργαζεται ο ανθρωπος.
Θα τον απολυση και αποζημιοση μετα....Στην χειροτερη δεν μπορεις να κανεις κατι άλλο....Με την επισχεση που διαβαζο πιο πανο παλυ δεν θα βγαλη ακρη...δεν θα παρει φραγκο...θα μπαινουν τα ενσυμα οσο είναι σε επισχεση και δεν θα μπορει να εργαστη και αλλου...οσο γινετε αυτό  ;)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Διάβασε εδώ:  Στην επίσχεση μπορείς να εργαστείς αλλού, κ ο άλλος εργοδότης δεν χρειάζεται να σου βάζει ένσημα, γιατί σου βάζει ακόμη, κ μέχρι να σε απολύσει κ σε αποζημιώσει φυσικά, ο προηγούμενος.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Θα τον απολυση και αποζημιοση μετα....Στην χειροτερη δεν μπορεις να κανεις κατι άλλο....Με την επισχεση που διαβαζο πιο πανο παλυ δεν θα βγαλη ακρη...δεν θα παρει φραγκο...θα μπαινουν τα ενσυμα οσο είναι σε επισχεση και δεν θα μπορει να εργαστη και αλλου...οσο γινετε αυτό  ;)
Γαυρος εισαι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom