Νέα

Πως μπορουμε να προστατευτουμε απο κακοπληρωτες εργοδοτες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα swan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 182
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Επιθεωρηση εργασιας, καταγγελια, και ισως δικαστηριο για να διεκδικησεις τα δεδουλευμενα, εννοειται οτι αυτην την δουλεια την εχεις χασει και ψαχνεις για καινουργια, εκτος και αν θελεις να δουλευεις τζαμπα, αυτη ειναι η νομιμη λυση... η αλλη ειναι αυτη με Ρωσο-ποντιους και λοιπους Βαλκανιους μπραβους, δεν σου συνηστω να ανοιξεις γνωριμιες με τετοιους τυπους......

ουτε με δικαστηριο θα τα παρει ρε.  :-

OP
OP
swan

swan

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Κριτικές
4
Like
34
Πόντοι
1
Επιθεωρηση εργασιας, καταγγελια, και ισως δικαστηριο για να διεκδικησεις τα δεδουλευμενα, εννοειται οτι αυτην την δουλεια την εχεις χασει και ψαχνεις για καινουργια, εκτος και αν θελεις να δουλευεις τζαμπα, αυτη ειναι η νομιμη λυση... η αλλη ειναι αυτη με Ρωσο-ποντιους και λοιπους Βαλκανιους μπραβους, δεν σου συνηστω να ανοιξεις γνωριμιες με τετοιους τυπους......
Με επιθεωριση εργασειας δικαστηρια και τα λοιπα θα βγαλω τιποτα θα εχω αποτελεσμα ετσω και μισα να τα παρει δικηγωρος δεν με νοιαζουν τα λεφτα οσο η ηθικη ικανοποιοιση οσο εχω πονεσει ολο αυτο τον καιρο αλλο τοσο να πονεσει και αυτος και ας παρει και χρονο.........

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
παιδια δουλευω σε μια εταιρια εδω και 9 χρονια μου χρωσταει 6 μισθους δωρο χριστουγενων και πασχα δοξα τον θεο η εταιρια δουλια εχει αλλα τα τευλευτεα 2 χρονια εχει παραγινει το κακο εχω φτασει σε αδιεξοδο δεν ξερω πως να ενεργεισω για να διεκδικισω τα δεδουλευμενα επηκαλιτε πτωση του τζιρου.δεκτον του ζητησα να κανουμε ριθμιση να μιωσουμε τον μισθο και της ωρες εργασιας συμφωνει αλλα στην σηνεχεια παραμενει αδιαλακτος και παλι δεν τιρει αυτα που λεμε...........τελος παντων αλλα οποιος βιωνει αναλογη εμπειρια θα ηθελα να ανταλαξουμε αποψεις.ευχαριστω.

επιθεωρηση εργασίας άμεσα... εφόσον βλέπεις ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα (γιατί σε αυτήν την περίπτωση καλό θα είναι να κάνεις και σύ λίγο πίσω και να περιμένεις)...

η μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων και επιδομάτων είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται μετά από μήνυση που καταθέτει η επιθεώρηση εργασίας (δεν τον πάς εσύ στο δικαστήριο οπότε δεν έχεις έξοδα)..

να ξέρεις ότι αμα πάς επιθεώρηση θα τα πάρεις (θα σκιστεί να τα δώσει).. βέβαια μετά μην περιμένεις να μείνεις και για πολύ στην δουλειά.. θα σε διώξει.. με 9 χρόνια αν είσαι μισθωτός (δηλαδή σου κολλάει 25 ένσημα κάθε μήνα και όχι 26,27,28) και όχι ημερομίσθιος δικαιούσαι 5 μισθούς αποζημίωση (όπου για μισθό θα υπολογίσεις το μηνιάτικο σου επί 14 και ότι βρείς θα το διαιρέσεις με δώδεκα δηλαδή να πούμε ότι παίρνεις 1000 ευρώ ΜΙΚΤΑ τότε θα πάρεις 5833 ευρώ αποζημίωση και μάλιστα καθαρά)

από την άλλη όπως σου είπα αν βλέπεις ότι η επιχείρηση έχει οικονομικά προβληματα και βγάζει ζημιές, προσπάθησε να πάρεις ένα δυο μηνιάτικα και μην τον αφήνεις να σε έχει μέσα παραπάνω από τρία-τέσσερα μηνιάτικα...

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Μαλλον ο τυπος θελει να σε εξωθησει σε παραιτηση με αυτα που κανει, αλλιως θα εψαχνε να βρει μια λυση να σου πληρωνει πχ τον τρεχοντα μηνα και κατι απο τα χρωστουμενα...

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
παιδια δουλευω σε μια εταιρια εδω και 9 χρονια μου χρωσταει 6 μισθους δωρο χριστουγενων και πασχα δοξα τον θεο η εταιρια δουλια εχει αλλα τα τευλευτεα 2 χρονια εχει παραγινει το κακο εχω φτασει σε αδιεξοδο δεν ξερω πως να ενεργεισω για να διεκδικισω τα δεδουλευμενα επηκαλιτε πτωση του τζιρου.δεκτον του ζητησα να κανουμε ριθμιση να μιωσουμε τον μισθο και της ωρες εργασιας συμφωνει αλλα στην σηνεχεια παραμενει αδιαλακτος και παλι δεν τιρει αυτα που λεμε...........τελος παντων αλλα οποιος βιωνει αναλογη εμπειρια θα ηθελα να ανταλαξουμε αποψεις.ευχαριστω.

Μεγαλε δημοτικο πηγες? Εγραφες καθε μερα το γραφω και μαθαινω?  :think:

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
δυστυχως δν μπορεις να προστατευθεις απο κακοπληρωτες εργοδοτες.αν κανεις καταγγελια στην επιθεωρηση εργασιας για τα μη πληρωθεντα απο μερους του απλα θα χασεις τη δουλεια σου.απο την αλλη δν σε πληρωνει.
μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα.διαλεξε κ παρε.

Μπορει να κανει ανωνυμο ρουφιανιλικι στο ΣΔΟΕ ρε

OP
OP
swan

swan

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Κριτικές
4
Like
34
Πόντοι
1
επιθεωρηση εργασίας άμεσα... εφόσον βλέπεις ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα (γιατί σε αυτήν την περίπτωση καλό θα είναι να κάνεις και σύ λίγο πίσω και να περιμένεις)...

η μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων και επιδομάτων είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται μετά από μήνυση που καταθέτει η επιθεώρηση εργασίας (δεν τον πάς εσύ στο δικαστήριο οπότε δεν έχεις έξοδα)..

να ξέρεις ότι αμα πάς επιθεώρηση θα τα πάρεις (θα σκιστεί να τα δώσει).. βέβαια μετά μην περιμένεις να μείνεις και για πολύ στην δουλειά.. θα σε διώξει.. με 9 χρόνια αν είσαι μισθωτός (δηλαδή σου κολλάει 25 ένσημα κάθε μήνα και όχι 26,27,28) και όχι ημερομίσθιος δικαιούσαι 5 μισθούς αποζημίωση (όπου για μισθό θα υπολογίσεις το μηνιάτικο σου επί 14 και ότι βρείς θα το διαιρέσεις με δώδεκα δηλαδή να πούμε ότι παίρνεις 1000 ευρώ ΜΙΚΤΑ τότε θα πάρεις 5833 ευρώ αποζημίωση και μάλιστα καθαρά)

από την άλλη όπως σου είπα αν βλέπεις ότι η επιχείρηση έχει οικονομικά προβληματα και βγάζει ζημιές, προσπάθησε να πάρεις ένα δυο μηνιάτικα και μην τον αφήνεις να σε έχει μέσα παραπάνω από τρία-τέσσερα μηνιάτικα...
ειληκρινα πιστευψε με εχω κανει τεραστεια υπομονη τα τελευτεα 2 χρονια και σε εποχες που ειναι κερδοφορα η επειχηριση δεν ειμαι παραλογος εχω τεραστεια κατανοηση αλλα οταν βλεπω εν ονοματι της κρησις βρησκει πατημα να μην μας πληρωνει τοτε γινωμε θηριο >:( >:( >:( >:( σε λιγο θα μας  :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: και δεν θα μιλαμε και απο πανω

OP
OP
swan

swan

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Κριτικές
4
Like
34
Πόντοι
1
Μεγαλε δημοτικο πηγες? Εγραφες καθε μερα το γραφω και μαθαινω?  :think:
Η ορθογραφια σε πηραξε μεγαλε?κοιτα το νοημα σε αυτα που λεω εκτος εαν δεν το καταλαβενεις τοτε τηθετε θεμα οτι δεν εχεις παει ουτε στο νηπιο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ειληκρινα πιστευψε με εχω κανει τεραστεια υπομονη τα τελευτεα 2 χρονια και σε εποχες που ειναι κερδοφορα η επειχηριση δεν ειμαι παραλογος εχω τεραστεια κατανοηση αλλα οταν βλεπω εν ονοματι της κρησις βρησκει πατημα να μην μας πληρωνει τοτε γινωμε θηριο >:( >:( >:( >:( σε λιγο θα μας  :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: και δεν θα μιλαμε και απο πανω

κοίταξε.. ένας λόγος για τον οποίο δεν πληρώνει είναι να μην έχει.. από την άλλη ένα καθώς πρέπει αφεντικό αφήνει το σπίτι του να πεινάσει προκειμένου να μην πεινάσει ο εργάτης του...

πάντως αν ξέρεις ότι στις καλές εποχές αυτά που κονομούσε τα έτρωγε μέχρι μίας μην τον αφήνεις... επιθεώρηση εργασίας...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πως γινετε αυτο;με ενδιαφερει.......

για να το κάνεις αυτό πρέπει να ξέρεις άπλυτα του.. δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με φοροδιαφυγή.. το ΣΔΟΕ δεν ασχολείται με εργατικά...

αν για παράδειγμα ξέρεις ότι πουλάει χωρίς τιμολόγια ή μαζεύει τιμολόγια μαιμούδες για να δείξει έξοδα ή (αν είναι λιανοπούλι) δεν κόβει αποδείξεις στέλνεις μια καταγγελία στο ΣΔΟΕ και αναλαμβάνουν αυτοί να τον γαμήσουν κατάλληλα.. το θέμα είναι ότι έτσι δεν πρόκειται να δείς λεφτά..

OP
OP
swan

swan

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Κριτικές
4
Like
34
Πόντοι
1
κοίταξε.. ένας λόγος για τον οποίο δεν πληρώνει είναι να μην έχει.. από την άλλη ένα καθώς πρέπει αφεντικό αφήνει το σπίτι του να πεινάσει προκειμένου να μην πεινάσει ο εργάτης του...

πάντως αν ξέρεις ότι στις καλές εποχές αυτά που κονομούσε τα έτρωγε μέχρι μίας μην τον αφήνεις... επιθεώρηση εργασίας...
δεν ειμαι κολοπαιδο εχω κατανοηση εαν μου ελεγε δεν εχω δεν ηπαρχει σαλιο τοτε θα καταλαβενα.αλλα απο την  στιγμη που ειναι αδιαλακτος δεν μπορω να τον αφησω ετσι πρεπει να προστατευτω

gt13

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2009
Κριτικές
9
Like
454
Πόντοι
21
για να το κάνεις αυτό πρέπει να ξέρεις άπλυτα του.. δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με φοροδιαφυγή.. το ΣΔΟΕ δεν ασχολείται με εργατικά...

αν για παράδειγμα ξέρεις ότι πουλάει χωρίς τιμολόγια ή μαζεύει τιμολόγια μαιμούδες για να δείξει έξοδα ή (αν είναι λιανοπούλι) δεν κόβει αποδείξεις στέλνεις μια καταγγελία στο ΣΔΟΕ και αναλαμβάνουν αυτοί να τον γαμήσουν κατάλληλα.. το θέμα είναι ότι έτσι δεν πρόκειται να δείς λεφτά..
το ΣΔΟΕ θα τον ξεσκισει....τι να σου πω!!!θα του κοψει 500 προστιμο και ολα καλα....

nandro79

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2009
Like
13
Πόντοι
1
εχεις υπογραψει εξοφλητικες αποδειξεις? οχι τοτε εποπτη εργασιας καταγγελια και θα δεις ποτε θα σε εξοφλησει. Αν μετα τσατιστει και θελει να σε απολυσει, τοτε πρεπει να σου δωσει αποζημιωση απολυσης. Αν δε θες να φυγεις το γυρνας στον εκβιασμο, θες να με διωξεις κυριε? οκ καταγγελια στο ΙΚΑ οτι δουλευες Κυριακες, υπερωριες, νυχτερινα και δεν τα πληρωνοσουν, οτι  αδειες δεν εχεις παρεις ποτε( αν δεν εχεις υπογραψει το βιλβιο αδειων που οι πιο πολλοι δεν το υπογραφουν)και αστον να τα βγαλει περα :s&m_3: :s&m_3:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δεν ειμαι κολοπαιδο εχω κατανοηση εαν μου ελεγε δεν εχω δεν ηπαρχει σαλιο τοτε θα καταλαβενα.αλλα απο την  στιγμη που ειναι αδιαλακτος δεν μπορω να τον αφησω ετσι πρεπει να προστατευτω

παικτη δεν εισαι κολοπαιδο αλλα κατι μου λεει πως θα τον κατατρεξεις
μεχρι θανατου... επειδη απλα αρνεισαι να παραδεχθεις πως εκανες λαθος
και δεν ΔΙΑΛΕΞΕΣ τον εργοδοτη σου πριν σε ΔΙΑΛΕΞΕΙ αυτος.

Δεν συνεργαζομαστε ποτε στα τυφλα με κανεναν... οι γκομενες πως σε περνανε απο 500 κοσκινα
μεχρι να σου κατσουνε δε καταλαβα?  :-

Κακο πραγμα το να μην παραδεχεται καποιος τα σφαλματα του.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
παικτη δεν εισαι κολοπαιδο αλλα κατι μου λεει πως θα τον κατατρεξεις
μεχρι θανατου... επειδη απλα αρνεισαι να παραδεχθεις πως εκανες λαθος
και δεν ΔΙΑΛΕΞΕΣ τον εργοδοτη σου πριν σε ΔΙΑΛΕΞΕΙ αυτος.

Δεν συνεργαζομαστε ποτε στα τυφλα με κανεναν... οι γκομενες πως σε περνανε απο 500 κοσκινα
μεχρι να σου κατσουνε δε καταλαβα?  :-

Κακο πραγμα το να μην παραδεχεται καποιος τα σφαλματα του.

ρε μη λες μαλακιες στον ανθρωπο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ρε μη λες μαλακιες στον ανθρωπο

αφου νομιζουνε πως οποιος τους δωσει με τη μια δουλεια
ειναι και αγιος  :headbang: :headbang: :headbang:

μια φορα ειχα παει να δουλεψω σε μια τηλεφωνικη.... μας βαζουν ξερω γω
για meeting (του κωλου) σε μια αιθουσα... και μας λεει ενας απατεωνακος
λεει παιδια ειστε πολυ τυχεροι θα προσληφθειτε ολοι ... αμα ερχοσασταν μια μερα μετα
μπορει και να μην γινοταν αυτο!!!

Και μετα καταλαβαμε γιατι ειμασταν τοσο τυχεροι  :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το ΣΔΟΕ θα τον ξεσκισει....τι να σου πω!!!θα του κοψει 500 προστιμο και ολα καλα....

εξαρτάται τι μαλαγανιά έχει κάνει.. αμα είναι για μη έκδοση απόδειξης μπορεί.. αμα είναι για αμιμού τιμολόγιο θα τον ξεσκίσει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom