You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πώς μάθατε Αγγλικά και τί επίπεδο κατέχετε;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Βοργιας
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 76
- Εμφανίσεις 5K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
vaggelis 80
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Μαΐ 2019
- Like
- 2.886
- Πόντοι
- 446
1 Να διαβάζεις άρθρα περιοδικών εφημερίδων και να έχεις δίπλα σου λεξικό για τις άγνωστες λέξεις.Στην συνέχεια όλες τις άγνωστες λέξεις τις μελετάς 2 Να βλέπεις αγγλικές σειρές με αγγλικούς υπότιτλους
dim883
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Like
- 145
- Πόντοι
- 1
Καλησπερα μόρτηδες !
Θέλω να ρωτήσω εαν υπάρχει περίπτωση να μάθω αγγλικά Α2 σε διάστημα 2 μηνών ( το θέλω ως επιπλέον προσόν για μια θέση εργασίας ).
Επισης παίζει να πληρώσω (διότι δεν ειμαι και πιτσιρικάς για να μπω σε θρανίο στα 45 μου ) υπάρχει αυτή η δυνατότητα η το ξεχνάω ;
Αναμενω νέα σας !
Θέλω να ρωτήσω εαν υπάρχει περίπτωση να μάθω αγγλικά Α2 σε διάστημα 2 μηνών ( το θέλω ως επιπλέον προσόν για μια θέση εργασίας ).
Επισης παίζει να πληρώσω (διότι δεν ειμαι και πιτσιρικάς για να μπω σε θρανίο στα 45 μου ) υπάρχει αυτή η δυνατότητα η το ξεχνάω ;
Αναμενω νέα σας !
Δ
Διαγραμμένο μέλος 204567
Επισκέπτης
Καλησπερα μόρτηδες !
Αναμενω νέα σας !
Αξιόλογο site φαίνεται για ριξε μια ματια στον παρακάτω ιστότοπο:(Απευθύνεται σε άτομα:
Που θέλουν να αποκτήσουν, Πτυχίο Αγγλικών (για ΑΣΕΠ, Ιδιωτικό Τομέα) Lower ή Advanced, Γρήγορα, Σίγουρα, Εύκολα, από μία (1) εβδομάδα έως τρεις (3) μήνες.)TOEIC OnLine: Μαθήματα Αγγλικών εξ αποστάσεως (TOEIC® για ΑΣΕΠ)
Αποκτήστε το TOEIC Γρήγορα, Σίγουρα, Εύκολα Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων για μία εβδομάδα! Δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις TOEIC!Yστερόγραφο :
Δεδομένου ότι αυτην την στιγμη που μιλάμε γνωρίζω άτομα που φοιτουν στο Ανοιχτό Πανεπιστημιο και είναι 65, 70 ετών οι οποίοι πανε για πανεπιστημιακο πτυχίο, πιτσιρικάς εισαι .
καλό βράδυ.
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.865
- Πόντοι
- 3.846
Αγγλικά σε 2 μήνες δεν μαθαίνεις με τίποτα.Καλησπερα μόρτηδες !
Αναμενω νέα σας !
Δεν είναι τυχαίο ότι θέλει μερικά χρόνια το κάθε δίπλωμα.
Το πολύ πολύ να μάθεις μερικές λέξεις,.όπως Καλημέρα,.Καλησπέρα.
Σίγουρα όχι σε επίπεδο δουλειάς.
Και η ηλικία μετράει αντίστροφα δυστυχώς. Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο δύσκολα μαθαίνεις νέες γνώσεις.
Φίλε μου, έφυγα από τήν Ελλάδα γιά ταξείδια (ήμουν Ασυρματιστής τού Ε.Ν), μέ Lower καί στήν τελευταία τάξη μέ αμερικανίδα καθηγήτρια...λοιπόν, η πρώτη μου εμπειρία στήν Αμερική ήταν τραυματική, στό Κλήβελαντ...βγήκα μέ ένα μάτσο γράμματα, βρίσκω έναν μαύρο, τόν ρωτάω πού είναι τό ταχυδρομείο, καί εκείνος μέ πλακώνει στά νεγρομάγκικα!!! δέν κατάλαβα χριστό!! ευτυχώς πού μού μιλούσε καί ταυτόχρονα έδειχνε μέ τό χέρι του!!! έπρεπε νά κάνω πάρα πολλά ταξείδια, κυρίως στήν Αμερική, κάποιο διάστημα έμεινα καί εκεί, (τότε πραγματικά πήρα τά πάνω μου) γιατί όλη τήν ημέρα μιλούσα, έβλεπα tv , διάβαζα κλπ μόνον στά αγγλικά. Καί βέβαια, έγινα καί ξεφτέρι στίς μάγκικες εκφράσεις!!! τί θέλω νά πώ...ενώ είχα πολύ καλή θεωρητική κατάρτιση, μού έλειπε η πρακτική...πού σημαίνει: η κάθε γλώσσα είναι 50% θεωρία καί 50% πράξη...ούτε 49-51, ακριβώς 50-50...μιλώντας γιά Αγγλικά, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται γιά μία βλακώδη γλώσσα, ούτε κάν γλώσσα δέν μπορεί νά τήν πή κάποιος, μιάς καί δέν έχει 1) γένη...βάζεις ένα the γιά αρσενικό, θηλυκό κάι ουδέτερο! 2) δέν έχει πτώσεις...τά ονόματα δέν κλίνονται, μόνον περιφραστικά κάνεις τίς πτώσεις 3) τά ρήματα δέν κλίνονται...π.χ. λές write παντού, καί μόνον μέ τήν προσθήκη τής προσωπικής αντωνυμίας καταλαβαίνεις ποιός write...4) πολλοί άχρηστοι φθόγγοι...π.χ. λές thought καί προφέρεις μόνον τρεις, "θότ"...κλπ κλπ...η γραμματική τους δηλαδή καί το συντακτικό τους είναι πολύ απλά...αντίθετα μέ τά γερμανικά πού μιλάω επίσης, πού είναι φοβερή γλώσσα, πολύ δύσκολη, απαιτείται καί πολύ καλή γνώση τής αρχαίας ελληνικής μέ τήν οποία έχουν μεγάλη αντιστοιχία, κάι γενικά πρόκειται γιά γλώσσα γιά πραγματικά έξυπνους ανθρώπους...όσο γιά τά αγγλικά ενώ ήταν καί αυτά γερμανική διάλεκτος (οι Άγγλοι καί οι Σάξωνες έφυγαν από τήν Κάτω Σαξωνία τό 420 μ.χ. καί πήγαν στά νησιά) , καί ενώ τά αγγλικά μέχρι τήν Ελιζαμπεθιανή εποχή έμοιαζαν περισσότερο μέ γερμανικά εξελίχθηκαν σέ αυτό τό γλωσσικό μόρφωμα τόύ σήμερα...τέλος πάντων, σού ξαναλέω...πρέπει νά εντρυφήσης τόσο στήν γραμματική καί στό συντακτικό, πού είναι γελοιωδώς απλά, όσο καί στήν πρακτική τους πλευρά, π.χ νά ακούς νά μιλάνε, π.χ. στό facebook υπάρχουν τόσα καί τόσα βίντεο, στήν τηλεόραση ταινίες κλπ...μήν ξεχνάς: 50-50 θεωρία-πράξη!! γιά όποια άλλη βοήθεια θελήσης, εδώ είμαστε!!Θυμάμαι στην τάξη μου υπηρχαν καποιες και καποιες που ειχανε proficiency απο τα 15 τους χρονια... Εγω να παιζω μπαλα ηθελα τοτε και αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατον. Σημερα θελω να εξελίξω την γνώση των αγγλικών μου γιατι τα μιλαω καπως greeklish και δεν ειμαι καλος στο listening δηλαδη απο ραδιοφωνο bbc πιανω 10/100 απο αυτα που λενε...
Θελωω να βελτιωθω αλλα δεν υπαρχουν λεφτα για δασκαλους δυστυχως.
Παρολα αυτα εχω αρκετα βιβλια φροντιστηριακα και εχουν και τις λυσεις τους στις πισω σελιδες και εχω αφθονο χρονο.
Τι με προτείνετε να κανω;
DayStalker
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 22 Φεβ 2020
- Like
- 7.652
- Πόντοι
- 2.306
Καλησπερα μόρτηδες !
Αναμενω νέα σας !
Aπο το μηδεν οχι,δεν υπαρχει. Αν εχεις εμπειρια και γνωσεις αλλων γλωσσων , ανετα. Με διαβασμα ολη μερα βεβαια. Εγω εχω παρει Β2 απο το μηδεν σε 2,5 μηνες σε ισπανικα αλλα ηξερα ηδη ιταλικα + γαλλικα οποτε ηταν πολυ ευκολο. Αντιθετως στα γερμανικα που κανω τωρα επειδη ειναι αλλη φαση τοσο σε λεξιλογιο οσο και σε γραμματικη θα μου παρει 1χρονο+ . Ειχα δοκιμασει και ρωσικα πριν χρονια , τα παρατησα εντελως , δεν τραβαγε.
Τωρα για το πρακτικο της ερωτησης σου , να πληρωσεις για να αγορασεις πτυχιο σχετικα δυσκολο. Σιγουρα γινεται , ολα γινονται στο μπουρδελο των Βαλκανιων , αλλα θελει πολυ ψαξιμο. Το πιο ευκολο ειναι να βρεις ενα δικηγορο να σου επικυρωσει ενα πλαστογραφημενο. Η να φωτοσοπαρεις ενα ηδη επικυρωμενο. Αυτα γινονται συνεχεια. Υπο την προυποθεση βεβαια οτι το θελεις σαν προσον απλως και δεν σε νοιαζει η χρηση της γλωσσας.
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.865
- Πόντοι
- 3.846
Να το κάνει τι το ψεύτικο δίπλωμα;
Να γίνει ρεζίλι όταν θα πάει να αρθρώσει την πρώτη του πρόταση και δεν θα μπορεί;
Να γίνει ρεζίλι όταν θα πάει να αρθρώσει την πρώτη του πρόταση και δεν θα μπορεί;
Tremere
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Νοε 2020
- Like
- 279
- Πόντοι
- 21
Παιχνίδια κάθε είδους. Ιδίως online με ξένους. Αγγλάκια και αμερικανάκια κάνουν παιχνίδι πολύ. Παίζουν τα πάντα, έχουν ομαδικό πνεύμα, είναι της παρέας κτλ. Καμμία σχέση με τους μοναχοφάηδες και τους απατεώνες (cheaters με κάθε έννοια), στα μέρη μας. Ό,τι δεν βρήκα ή μου στερήσανε εδώ, μου έδωσαν απλόχερα οι από αλλού κι οι απέξω. Εδώ μέχρι και να μάθω πράγματα με εμποδίσανε, ή μου τα δείχναν λάθος.
Proficiency Cambridge + Michigan, η βαθμολογία ήταν οριακά pass αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και τη γλώσσα τη δουλεύω καθημερινά, οπουδήποτε βρίσκω ευκαιρία
Proficiency Cambridge + Michigan, η βαθμολογία ήταν οριακά pass αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και τη γλώσσα τη δουλεύω καθημερινά, οπουδήποτε βρίσκω ευκαιρία
DayStalker
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 22 Φεβ 2020
- Like
- 7.652
- Πόντοι
- 2.306
Να το κάνει τι το ψεύτικο δίπλωμα;
Μπορει να το θελει για ΑΣΕΠ τυπε που δε θα χρειαστει να αρθρωσει καμια προταση ποτέ απλά ζητάνε ακυρα προσοντα (και στο τελος προσλαμβανουν γυφτους και κομματοσκυλα).
Καλησπερα μόρτηδες !
Αναμενω νέα σας !
Όπως γράψανε και άλλοι, τι θες; Να μάθεις Αγγλικά σε επίπεδο Α2 ή να έχεις ένα χαρτί που να λέει ότι ξέρεις Αγγλικά Α2;
Το πρώτο γίνεται, και μάλλον τζάμπα. Θέλει δουλειά, βέβαια, αλλά υπάρχουν ένα σωρό online μαθήματα και εφαρμογές.
Για το δεύτερο δεν έχω ιδέα από την κατάσταση. Δεν είμαι Ελλάδα, κι εδώ απλά σε ρωτάνε "ξερεις;" και δε ζητάνε κανένα χαρτί.
Το πιο δυσκολο επιπεδο. Ακομη κι οι Αγγλοι δεν το κατεχουν.Εγώ έμαθα αγγλικά από τον Αλ6 Τσίπρα ??
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.865
- Πόντοι
- 3.846
Ε ας μας πει για τι χρήση είναι ώστε να συνεχίσουμε ανάλογα.Μπορει να το θελει για ΑΣΕΠ τυπε που δε θα χρειαστει να αρθρωσει καμια προταση ποτέ απλά ζητάνε ακυρα προσοντα (και στο τελος προσλαμβανουν γυφτους και κομματοσκυλα).
Αλλιώς δεν έχουν νόημα τα μισά ποστ.
Να σου απαντήσω σχετικά με την πρώτη σου αναφορά (Κλίβελαντ) γιατί στα υπόλοιπα συμφωνώ...Φίλε μου, έφυγα από τήν Ελλάδα γιά ταξείδια (ήμουν Ασυρματιστής τού Ε.Ν), μέ Lower καί στήν τελευταία τάξη μέ αμερικανίδα καθηγήτρια...λοιπόν, η πρώτη μου εμπειρία στήν Αμερική ήταν τραυματική, στό Κλήβελαντ...βγήκα μέ ένα μάτσο γράμματα, βρίσκω έναν μαύρο, τόν ρωτάω πού είναι τό ταχυδρομείο, καί εκείνος μέ πλακώνει στά νεγρομάγκικα!!! δέν κατάλαβα χριστό!! ευτυχώς πού μού μιλούσε καί ταυτόχρονα έδειχνε μέ τό χέρι του!!! έπρεπε νά κάνω πάρα πολλά ταξείδια, κυρίως στήν Αμερική, κάποιο διάστημα έμεινα καί εκεί, (τότε πραγματικά πήρα τά πάνω μου) γιατί όλη τήν ημέρα μιλούσα, έβλεπα tv , διάβαζα κλπ μόνον στά αγγλικά. Καί βέβαια, έγινα καί ξεφτέρι στίς μάγκικες εκφράσεις!!! τί θέλω νά πώ...ενώ είχα πολύ καλή θεωρητική κατάρτιση, μού έλειπε η πρακτική...πού σημαίνει: η κάθε γλώσσα είναι 50% θεωρία καί 50% πράξη...ούτε 49-51, ακριβώς 50-50...μιλώντας γιά Αγγλικά, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται γιά μία βλακώδη γλώσσα, ούτε κάν γλώσσα δέν μπορεί νά τήν πή κάποιος, μιάς καί δέν έχει 1) γένη...βάζεις ένα the γιά αρσενικό, θηλυκό κάι ουδέτερο! 2) δέν έχει πτώσεις...τά ονόματα δέν κλίνονται, μόνον περιφραστικά κάνεις τίς πτώσεις 3) τά ρήματα δέν κλίνονται...π.χ. λές write παντού, καί μόνον μέ τήν προσθήκη τής προσωπικής αντωνυμίας καταλαβαίνεις ποιός write...4) πολλοί άχρηστοι φθόγγοι...π.χ. λές thought καί προφέρεις μόνον τρεις, "θότ"...κλπ κλπ...η γραμματική τους δηλαδή καί το συντακτικό τους είναι πολύ απλά...αντίθετα μέ τά γερμανικά πού μιλάω επίσης, πού είναι φοβερή γλώσσα, πολύ δύσκολη, απαιτείται καί πολύ καλή γνώση τής αρχαίας ελληνικής μέ τήν οποία έχουν μεγάλη αντιστοιχία, κάι γενικά πρόκειται γιά γλώσσα γιά πραγματικά έξυπνους ανθρώπους...όσο γιά τά αγγλικά ενώ ήταν καί αυτά γερμανική διάλεκτος (οι Άγγλοι καί οι Σάξωνες έφυγαν από τήν Κάτω Σαξωνία τό 420 μ.χ. καί πήγαν στά νησιά) , καί ενώ τά αγγλικά μέχρι τήν Ελιζαμπεθιανή εποχή έμοιαζαν περισσότερο μέ γερμανικά εξελίχθηκαν σέ αυτό τό γλωσσικό μόρφωμα τόύ σήμερα...τέλος πάντων, σού ξαναλέω...πρέπει νά εντρυφήσης τόσο στήν γραμματική καί στό συντακτικό, πού είναι γελοιωδώς απλά, όσο καί στήν πρακτική τους πλευρά, π.χ νά ακούς νά μιλάνε, π.χ. στό facebook υπάρχουν τόσα καί τόσα βίντεο, στήν τηλεόραση ταινίες κλπ...μήν ξεχνάς: 50-50 θεωρία-πράξη!! γιά όποια άλλη βοήθεια θελήσης, εδώ είμαστε!!
Η διαφορά έγκειται στο ότι τα πτυχία των Αγγλικών εδώ στην Ελλάδα (είτε Αμερικανικό είτε Βρετανικό) αναφέρονται αποκλειστικά στην καθαρή μορφή της γλώσσας που συναντάς στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά,στα δελτία ειδήσεων κτλ κτλ κτλ.Τα εν λόγω πτυχία δεν έχουνε καμμία σχέση (ή για να είμαι σωστότερος,ελάχιστη σχέση) με την καθομιλούμένη.
Η καθομιλουμένη Αγγλική (είτε στην Αγγλία,είτε στην Σκωτία,είτε στις ΗΠΑ,είτε στην Αυστραλία κτλ) μαθαίνεται ΜΟΝΟΝ εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τον μαθητή της γλώσσας ασχολούμενος με ταινίες,ντοκυμαντέρ,βιβλία και άρθρα ειδικού περιεχομένου είτε διαμένοντας εκεί ή ερχόμενος σε επαφή με άτομα της μεσαίας ή κατώτερης κοινωνικής τάξης της κάθε χώρας.
Προσωπικά,όσα χρόνια (οκτώ) μου πήρε για να αποκτήσω τα δύο πτυχία στα Αγγλικά άλλα τόσα χρόνια χρειάστηκα για να μάθω (συγκεκριμένα,τα Αμερικανικά) την καθομιλουμένη είτε του Βορρά είτε του Νότου ούτως ώστε να παρακολουθώ ομιλίες,συζητήσεις,podcast,ειδικού περιεχομένου ντοκυμαντέρ σαν να ζω και να κατοικώ στις ΗΠΑ.(Με αυτόν τον τρόπο,αποκτάς και προφορά.Η δική μου μοιάζει με αυτήν του Κεντάκυ δηλαδή μιλάω τα Αμερικανικά με "βλάχικη" - Redneck - προφορά)
Εν κατακλείδι,το δύσκολο δεν είναι να πάρεις ένα πτυχίο στα Αγγλικά αλλά να καταφέρεις να μην ξεχωρίζει η ομιλία σου και η κατανοήση της συγκεκριμένης γλώσσας από έναν ντόπιο...
dinamitisc5
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2018
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.893
- Πόντοι
- 746
Έμαθα εγγλέζικα απο τα online games, σε σημείο να έχω ξεπεράσει τις γνώσεις απο ότι στο σχολέιο και φροντιστήριο.
Είχα δώσει για το χαρτί όταν είμουν γυμνάσιο όπου είχα πάει αδιάβαστος και φυσικα πάτωσα. Τελικά πείρα το Cambridge το 2017.
Είχα δώσει για το χαρτί όταν είμουν γυμνάσιο όπου είχα πάει αδιάβαστος και φυσικα πάτωσα. Τελικά πείρα το Cambridge το 2017.
arseniko apolito
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Μαρ 2021
- Κριτικές
- 4
- Like
- 249
- Πόντοι
- 280
εγω εμαθα Αγγλικα ,κατα τυχη ..
περνουσα μια μερα εξω απο το μεγαρο Μαξιμου, και ακουσα τον Αλεξη Τσιπρα,να μιλαει με εναν Αγγλο αξιωματουχο,και οπως καταλαβαινετε,τα πηρα αμεσως
περνουσα μια μερα εξω απο το μεγαρο Μαξιμου, και ακουσα τον Αλεξη Τσιπρα,να μιλαει με εναν Αγγλο αξιωματουχο,και οπως καταλαβαινετε,τα πηρα αμεσως