Νέα

Πώς μάθατε Αγγλικά και τί επίπεδο κατέχετε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Βοργιας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πως μαθατε αγγλικά

• Φροντιστήριο

Ψήφοι: 33 48,5%
  • Ιδιαίτερα

Ψήφοι: 8 11,8%
  • Παιχνίδια

Ψήφοι: 2 2,9%
  • Αυτομελέτη

Ψήφοι: 4 5,9%
  • Ταινίες & Σειρές

• Γαμουσατε τουρίστρια και σας έμαθε

Ψήφοι: 11 16,2%
  • Βιβλία & Κομικς

Ψήφοι: 1 1,5%
  • Μεταναστευσατε και μαθατε σε ξενη χωρα αγγλικα

Ψήφοι: 3 4,4%
  • Δουλευατε σε τουριστικο μερος και μάθατε εμπειρικά

• Τραγουδια

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Απο Linquaphone

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Απο το Facebook & Social Media & Youtube

• Σας μαθανε οι γονείς σας

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    68

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
γιατι πρεπει να ταξιδεψεις εκτος Ελλαδας για να διδαξεις ξενη γλωσσα;
Επιβάλλεται. Είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή, μετα απο το να είναι τα Αγγλικά η μητρική σου γλώσσα.
Είχα την τύχη να έχουμε, με την εξής σειρά, έναν Ελληνοαμερικάνο ,ένα Σκωτσέζο και μια Ιρλανδή στο φροντιστήριο που πήγαινα, οπότε ψιλοψήθηκα με τις προφορές

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Επιβάλλεται. Είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή, μετα απο το να είναι τα Αγγλικά η μητρική σου γλώσσα.
Είχα την τύχη να έχουμε, με την εξής σειρά, έναν Ελληνοαμερικάνο ,ένα Σκωτσέζο και μια Ιρλανδή στο φροντιστήριο που πήγαινα, οπότε ψιλοψήθηκα με τις προφορές
EΞαρταται για ποιον λογο και σκοπο μαθαινεις μια ξενη γλωσσα. Εαν θελεις να συνεννοηθεις με αγγλο ισως ναι, αλλα απ οτι γραφει σωστα ο whois δεν νομιζω να συνενοηθεις με αγγλο.
ΤΑ αγγλικα μπαινει στη διαδικασια να μαθεις περισσοτερο για βασικη/μετρια συνεννοηση και διαβασμα επιστημονικων/τεχνικων βιβλιων. ΑΠο εκει και περα..

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Like
471
Πόντοι
36
γιατι πρεπει να ταξιδεψεις εκτος Ελλαδας για να διδαξεις ξενη γλωσσα;
αχρηστοι οσοι πτυχιουχοι της αγγλικης φιλολογιας δεν εχουν ταξιδεψει στας αλλοδαπας..
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ..

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
EΞαρταται για ποιον λογο και σκοπο μαθαινεις μια ξενη γλωσσα. Εαν θελεις να συνεννοηθεις με αγγλο ισως ναι, αλλα απ οτι γραφει σωστα ο whois δεν νομιζω να συνενοηθεις με αγγλο.
ΤΑ αγγλικα μπαινει στη διαδικασια να μαθεις περισσοτερο για βασικη/μετρια συνεννοηση και διαβασμα επιστημονικων/τεχνικων βιβλιων. ΑΠο εκει και περα..
Σαν ουσιαστικά διεθνή γλώσσα που είναι, μοιράια, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, θα μιλήσεις αγγλικά, με κάποιον που τα έχει μητρική του γλώσσα. Κυρίως σε μια χώρα που δέχεται τουρίστες σχεδόν όλο το χρόνο. Οπότε, το να μάθεις απλά να διαβάζεις είναι ανεπαρκές

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
Παιδες δουλεψα Αγγλια 2 χρονια, εχοντας μονο ενα παραπεταμενο lower που ειχα παρει προ εικοσαετιας και χωρις ολα αυτα τα χρονια να εξασκω τα Αγγλικα μου (κατι που εχω μετανοιωσει)

Τα προφορικα Αγγλικα με ντοπιους Αγγλους ειναι νυχτα με μερα σε σχεση με αυτα που μαθαινουμε στο φροντιστηριο. Στην αρχη επαθα σοκ αφου καταλαβαινα λιγοτερο απο το 20% απ οτι μου ελεγαν οι Αγγλοι.

Να ξερετε οτι το βαικοτερο προβλημα για εναν Ελληνα ειναι το listening. Ολα τ αλλα κουτσοβολευονται, αλλα το να μην καταλαβαινεις τι σου λεει ο αλλος ειναι εφιαλτης. Και δεν καταλαβαινεις οχι επειδη δεν γνωριζεις τις λεξεις, αλλα ο τροπος και η ταχυτητα που θα στο πει δε θα καταλαβεις μια.

Τηλεοραση, ραδιο, youtube και ζωντανη συνομιλια ειναι ο μονος τροπος να το εξασκησετε

Οι μονοι που θα καταλαβαινετε ευκολα τι λενε ειναι αλλοι μεταναστες (Ελληνες, Ρουμανοι, Βραζιλιανοι, Ιταλιανοι, κλπ) αφου και αυτοι μιλανε αργα και πιο καθαρα σχετικα

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
αχρηστοι οσοι πτυχιουχοι της αγγλικης φιλολογιας δεν εχουν ταξιδεψει στας αλλοδαπας..
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ..
Επειδή είναι πτυχιούχοι Αγγλικής Φιλολογίας, δεν σημαίνει οτι είναι σε θέση και να διδάξουν τη γλώσσα απαραίτητα. Μπορούν να διδάξουν τη γραμματική, το συντακτικό, το λεξιλόγιο, αλλά δεν μπορούν να διδάξουν την ομιλία, και τις διαφορές μεταξύ ομιλίας και γραπτής γλώσσας, χωρίς την απαραίτητη τελειοποίηση στο τμήμα "ομιλία"

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Σαν ουσιαστικά διεθνή γλώσσα που είναι, μοιράια, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, θα μιλήσεις αγγλικά, με κάποιον που τα έχει μητρική του γλώσσα. Κυρίως σε μια χώρα που δέχεται τουρίστες σχεδόν όλο το χρόνο. Οπότε, το να μάθεις απλά να διαβάζεις είναι ανεπαρκές
εαν ειναι το επαγγελμα σου στον τουρισμο μαλλον ναι. Εαν οχι, δεν το βρισκω απαραιτητο. Αυτος εχει την αναγκη!
Τελος, στα εργοστασια, οσα εχουν απομεινει, οι ξενοι που ερχονται μηλαν αγγλικα(γερμανοι ,ινδοι σουηδοι ολανδοι) με ελληνες, η συνενοηση καλη αρα δεν βλεπω το λογο για κατι παραπερα. Ιδιοματισμους και επιδειξη προφορας..περιτα και ανεπιθυμητα στον τεχνικο κοσμο

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
εαν ειναι το επαγγελμα σου στον τουρισμο μαλλον ναι. Εαν οχι, δεν το βρισκω απαραιτητο. Αυτος εχει την αναγκη!
Τελος, στα εργοστασια, οσα εχουν απομεινει, οι ξενοι που ερχονται μηλαν αγγλικα(γερμανοι ,ινδοι σουηδοι ολανδοι) με ελληνες, η συνενοηση καλη αρα δεν βλεπω το λογο για κατι παραπερα. Ιδιοματισμους και επιδειξη προφορας..περιτα και ανεπιθυμητα στον τεχνικο κοσμο
Πράγματι...
Μέχρι που αναγκάζεσαι να κάνεις την ίδια τεχνική συνομιλία με Βρετανό, ας πούμε, η Αμερικανό, και χάνεις τη γη κάτω απο τα πόδια σου. Ακόμα θυμάμαι, όταν είχαμε πάει με το Νεαρχο να κάνουμε calibration στο sonar, και ήταν ο αντιπρόσωπος της Αμερικάνικης εταιρείας που είχε κάνει την αναβάθμιση σε νέου τύπου sonar... και πέντε αξιωματικοί με είχανε για μεταφραστή, παρ'ότι όλοι ήξεραν Αγγλικά, γιατί δεν καταλάβαιναν γρι απ'όσα τους έλεγε.

OP
OP
Βοργιας

Βοργιας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2015
Κριτικές
4
Like
1.898
Πόντοι
206
Ρε τυποι θα σας πω την αμαρτια μου. Φροντηστηριο πηγα αλλα τοτε με απασχολουσε η μπαλα και οι γκομενιτσες και δεν διαβαζα. Δεν καθομουν ησυχος κι δεν ηξερα να μελεταω.

Δεν ηξερα να μελεταω. Ημουν πιο πολυ οτι πιασω απο τη παραδοση. Τα ιδια εκανα και στο σχολειο. Εχω αλλαξει απο τοτε βεβαια.

Στο φροντηστηριο ομως θυμαμαι να εχω εχω αγχος γιατι καναμε ας πουμε μια ασκηση px grammar και την καναμε ολοι μαζι. Και αρχιζαμε με τη σειρα ο πρωτος θα ελεγε την πρωτη σειρα την φραση που ελειπε απο την προταση και μεχρι να ερθει η σειρα μου εγω επικεντρωνομουν στο να βρω την σωστη φραση για την προταση που θα πω και αγνοουσα οτιδηποτε αλλο ειχε ειπωθει. Δηλαδη απο τις 20 προτασεις που ειχε η ασκηση, αν ημασταν 6 ατομα στο μαθημα εγω θα ειχα ασχοληθει μονο με το πολυ 4 προτασεις.

Δεν ταιριαζε σε εμενα αυτο το στυλ. Μαλλον ιδιαιτερο χρειαζομουν τοτε. Το φροντηστηριο ειναι ενα παιχνιδι που εγω δεν μπορουσα να παιξω σωστα.

Τωρα θελω να στηριχθω σε σχεδον αποκλειστικα δικες μου προσπαθειες

gio pepe

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
24
Πόντοι
0
Αγγλικα εμαθα με τον κλασσικό τρόπο στο φροντιστήριο.Παλι καλα που ειχαμε και εναν μόρτη δασκαλο και μας μιλαγε με τις ωρεςε μονο στα αγγλικα. Μετα ηρθε το ιντερνετ και τα τσατ ρουμς.Εκει αρχισε το παζλ να δενει.

Τα παιδια πολυ σωστα ειπαν να βλεπεις ταινιες και σειρες χωρις υποτιτλους και αν ειναι δυσκολο ,βαλε υποτιτλους αλλα προσπαθησε να τους κοιτας οσο πιο λιγο γινεται.Μονο αν δεν καταλαβαινεις κατι.

Δες βιντεο με tutorials στο youtube πανω σε κατι που σε ενδιαφερει π.χ. χομπυ

Κατεβασε και το reddit στο κινητο σου και ξεκινα να διαβαζεις φορουμ μιας και ειναι ολα στα αγγλικα.Ασχολισου με αθτο και καποια στιγμη θα βρεις και το honeypot ;)

Toni_M_A_P

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2014
Κριτικές
7
Like
361
Πόντοι
281
Κάνε ένα χρόνο σε ιδιαίτερα να μάθεις βασική γραμματική και συντακτικό. Πάρε ένα βιβλίο λεξιλογίου για το Michigan και παπαγάλησε το.

Όταν τελειώσεις, πάρε ένα λεξικό και ξεκίνα games με γρίφους κλπ όπως τα Zelda στο gameboy. Ότι δεν καταλαβαίνεις, λεξικό.

Μετά, εφημερίδα, ταινίες χωρίς subs και προφορικό όπως μπορείς.

Σε δυο χρόνια θα είσαι έτοιμος.

El Duderino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2018
Κριτικές
2
Like
2.690
Πόντοι
456
Θυμάμαι στην τάξη μου υπηρχαν καποιες και καποιες που ειχανε proficiency απο τα 15 τους χρονια... Εγω να παιζω μπαλα ηθελα τοτε και αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατον. Σημερα θελω να εξελίξω την γνώση των αγγλικών μου γιατι τα μιλαω καπως greeklish και δεν ειμαι καλος στο listening δηλαδη απο ραδιοφωνο bbc πιανω 10/100 απο αυτα που λενε...

Θελωω να βελτιωθω αλλα δεν υπαρχουν λεφτα για δασκαλους δυστυχως.
Παρολα αυτα εχω αρκετα βιβλια φροντιστηριακα και εχουν και τις λυσεις τους στις πισω σελιδες και εχω αφθονο χρονο.

Τι με προτείνετε να κανω;
Αν έχεις Netflix βάλε να δεις τα φιλαράκια με αγγλικούς υπότιτλους. Μπόλικη φωνή και nonstop 10 επεισόδια την ημέρα μέχρι να δεις και τους 10 κύκλους και μετά ξανά και ξανά, η σειρά ούτως ή άλλως τα σπάει και δεν βαριέσαι να τα ξαναβλεπεις με τίποτα. Μιλάνε τα ωραιότερα και καθαροτερα αγγλικά που έχω δει ποτέ, αργά και καθαρά δεν σου ξεφεύγει λέξη.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Πράγματι...
Μέχρι που αναγκάζεσαι να κάνεις την ίδια τεχνική συνομιλία με Βρετανό, ας πούμε, η Αμερικανό, και χάνεις τη γη κάτω απο τα πόδια σου. Ακόμα θυμάμαι, όταν είχαμε πάει με το Νεαρχο να κάνουμε calibration στο sonar, και ήταν ο αντιπρόσωπος της Αμερικάνικης εταιρείας που είχε κάνει την αναβάθμιση σε νέου τύπου sonar... και πέντε αξιωματικοί με είχανε για μεταφραστή, παρ'ότι όλοι ήξεραν Αγγλικά, γιατί δεν καταλάβαιναν γρι απ'όσα τους έλεγε.

αναφερεις την εξαιρεση και σε καμια περιπτωση αυτο δεν ειναι ο κανονας. Εαν εχεις το χρονο ναι, να καλλιεργησεις περισσοτερο τη ξενη γλωσσα που σαν επαγγελματιας ή σαν διαδασκαλος της ξενης γλωσσας τη γνωριζεις ,απο εκει και περα για αυτο υπαρχουν οι επαγγελματιες.
Μαλιστα, δεν βλεπω στο παραδειγμα που αναφερεσαι οτι θα επρεπε να υπαρχει και τοσο αγχος απο του υπολοιπους αξιωματικους. Η επικοινωνια ειναι και προβλημα του πωλητη. Δυστηχως στην Ελλαδα εχουμε ενα κομπλεξ, επιπλεων δεν θεωρουμε οτι ο πελατης ειναι βασιλιας οπως το θεωρουνε οι γερμανοι.
Ο αμερικανος επρεπε να ειναι κατανοητος στους υπολοιπους, ο ιδιοκτητης πλερωσε και επρεπε η εταιρια να στειλει το καταλληλο προσωπο!

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Like
471
Πόντοι
36
Ο αλλος επειθε το ποπολο να αγορασει την εγγυημενων αποτελεσματων μεθοδολογια του εκμαθησης αγγλικων μεσω της υπνοθεραπειας..
Ετρεχαν τα ζωα κ αγοραζαν το θαυματουργο πακετο(καιγοντας ενα κατοσταρικο) κατα χιλιαδες..
Το βραδυ πριν κλεισουν τα ματοκλαδα τους,τσακωναν το γουοκμαν(κοστους 20 ευρω),το ταιζαν με την κασετα λεσον ουαν(κοστους 1 ευρω),φοραγαν τ ακουστικα της πλακας(κοστους 50 σεντς),παταγαν το πλευ στο ρημαδι κ την επεφταν για τουφες..
Ποσοστο επιτυχιας???
Για πονταρετε..
Λιγα βαζεις,πολλα κερδιζεις..
ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ..
τα λοιπα ειναι για τον πουτσο τυποι μου..

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
proficiency πηρα 1η λυκειου, στο σχολειο. Οι 'γρηγοροι' πηγαιναν 1η λυκειου,οι 'αργοι' Δευτερα. Αλλα αυτα ουσιαστικα βοηθανε βασικα στον γραπτο λογο. Ουσιαστικα Αγγλικα εμαθα ζωντας εξω. Οχι οτι με τα σχολικα Αγγλικα ειχες προβλημα να συνενοηθεις αν πας τουριστας καπου,απλα σε καποια φαση ζωντας εξω γινεται ενα κλικ και περνας απο το να 'μεταφραζεις' αυτο που θες να πεις απο τα Ελληνικα στα Αγγλικα, αρχιζεις απλα να 'σκεφτεσαι' στα Αγγλικα.

Σε τι επιπεδο ειμαι? Με ενοχλουν οι Ελληνικοι υποτιτλοι σε σειρες/ταινιες.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.805
Πόντοι
216
Τα αγγλικά (και οποιδήποτε γλώσσα) αν είσαι Έλληνας γεννημένος στην Ελλάδα πρέπει να ασχοληθείς από πολύ μικρός για να φτάσεις σε ένα επίπεδο. Αν ξεκινάς μεγάλος είναι απείρως πιο δύσκολο. Το να μιλήσεις κλασσικά βλαχοαγγλικά είναι το μόνο εύκολο με φροντιστήρια και ιδιαίτερα τα οποία θα σε προετοιμάσουν απλά για να πάρεις ένα χαρτί και όχι για να μιλήσεις με τον ξένο.. Ιδιωματισμοί και διάφορα άλλα θέλει συνεχή και εντατική ενασχόληση είτε με ντόπιους, είτε μόνος με σειρές, ταινίες και βέβαια να αποκτήσεις φιλοσοφία του πώς σκέφτονται οι Εγγλέζοι/Αμερικάνοι σε βάθος χρόνου.
Τσεκάρετε και MOOC τύπου coursera, udemy, εγώ βελτιώνω γερμανικά απο εκει.

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16
Προτείνω στο νηματοθέτη, στο poll που έχει ανοίξει για το "πώς μάθαμε αγγλικά" να προσθέσει και την επιλογή "έμαθα αγγλικά από την ανθυπο-celebrity που εδώ στο σάιτ αγαπάμε να μισούμε, την ακατανόμαστη wannabe μοντέλο, wannabe φωτογράφο, wannabe instagram influncer, internet addict, TV persona, καθηγήτρια αγγλικών και πάνω απ' όλα ψωνάρα".

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
φροντιστηριο αλλα με βοηθησε πολυ και η τηλεοραση. πλεον θεωρω τα αγγλικα 2η μου γλωσσα. οταν μιλαω με καποιον δεν μπαινω στη διαδικασια να μεταφρασω στο μυαλο μου,τα εισπραττω οπως τα ελληνικα.
εχω παρει 3 πτυχια,το lower και δυο πριν απο αυτο. μου αρεσε να δινω. δεν διαβασα ποτε σε κανενα. στο ενα βγηκα 2ος στην αθηνα.
Η μεγαλυτερη μαλακια που εχω κανει στη ζωη μου ειναι που δεν συνεχισα για proficiency...πηρα το lower στην 1η λυκειου και μετα δεν ειχα διαθεση για θρανια ξανα,το σχολειο μου εφτανε...
Τωρα χτυπαω το κεφαλι μου.Θα εβγαζα μεροκαματακι.
Να παω τωρα δεν παιζει με την καμια...
Αντ αυτου,ξεκινησα ισπανικα τα οποια ειναι πολυ ωραια ,εκανα για ενα 3μηνο αλλα λογω του οτι χωρισα με την γκομενα μου που πηγαιναμε μαζι αλλα και φορτου εργασιας τα διεκοψα...
Του χρονου μπορει να τα ξαναρχισω,εννοω μετα το καλοκαιρι...θα δω...
τα αγγλικα  μου αρεσουν παρα πολυ και τα μιλαω οποτε μπορω.
Σε αυτο βοηθησε και το οτι ειχα πολλες αλλοδαπες γκομες και μιλαγα πολυ και δεν τα ξεχασα.

howlux

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2019
Like
276
Πόντοι
20
Ο καθένας μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο, εγώ τα αγγλικά έμαθα από online μαθήματα και έχω πολλούς φίλους που επικοινωνώ από εξωτερικό

Μηλιάδης

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2019
Like
60
Πόντοι
0
Παλιά, φροντιστήριο και ιδιαίτερα. Τώρα μπορείς να μάθεις μέσω ίντερνετ (π.χ. YouTube, ή μαθήματα με πληρωμή). Επίσης βοηθάει πολύ να βλέπεις αγγλόφωνες ταινίες χωρίς υπότιτλους, να ακούς αγγλόφωνα τραγούδια, και να διαβάζεις αγγλόφωνα sites.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom