tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Τι ετησια αποδοση εχει το χαρτοφυλακιο σου στην UBS?
από ακίνητα
1. διαμέρισμα 120 τμ Αθήνα - Αμπελόκηπους (αγορά δικιά μου το 1990)
2. διαμέρισμα 130 τμ Αθήνα - Βασ.Σοφίας (αγορά δικιά μου το 2015 πάνω στα capital controls τον πάτησα κάτω τον πωλητή γιατί ήθελε το χρήμα εκτός χώρας)
3. κατάστημα 31 τμ Αθήνα - Αμπελόκηπους (αλλαγή χρήσης για χώρο στάθμευσης στο πρώτο διαμέρισμα προσφατη αγορά ανευ εμπορικής αλλά με μεγάλη προστιθέμεη αξία στο 1)
4. εξοχικό 200 τμ σε παραλία Φθιώτιδας (οικόπεδο συζύγου κτίσιμο από μένα)
5. διαμέρισμα 70 τμ πόλη θράκης (κληρονομια)
6. κατάστημα 142 τμ πολη θράκης (50% κληρονομιά 50% αγορά του μεριδιου του άλλου)
αυτά τα ολίγα... από νοίκια γύρω στα 2200 τον μήνα καθαρά (μετά από φόρους και ΕΝΦΙΑ) από το 2,5,6... pas mal...
τα έχω ήδη σπάσει με γονικές παροχές σε παιδιά (ψιλές κυριότητες), ένα μέρος ανήκει στην σύζυγο οπότε ο ΕΝΦΙΑ ελαχιστοποιείται...
ΥΓ Είμαι σε διαπραγμάτευση ενός καταστήματος 21τμ σε μία κάθετο της Βασ.Σοφίας χωρίς εμπορική αξία για να γίνει αλλαγή χρήσης σε χώρο στάθμευσης για το 2.... δεν ξέρω αν θα το πάρω γιατί δεν κατεβαίνει κάτω από 20 χιλιάρικα και να πάει να γαμηθεί... μια θέση στάθμευσης με τον μήνα στον Πύργο Αθηνών έχει 95 ευρώ τον μήνα και είναι κοντύτερα από αυτό
από ότι βλέπεις οι κινήσεις μου στα ακίνητα είναι μάλλον συντηρητικές και στοχεύουν στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και όχι σε εκμετάλλευση... όταν βελτιωθεί η αγορά το 6 θα πάρει δρόμο .. τώρα είναι χαμηλά η τιμή (γύρω στα 1200 το τετραγωνικό) αλλά ευελπιστώ ότι σύντομα (σε 2-3 χρόνια) θα έχει διπλασιαστεί οπότε το χρήμα θα πάει στον γιό για να πάρει σπίτι στην Αγγλία όπου και ζεί...
το 5 θα παραμείνει ωστε να μένω εκεί όποτε πάω στην πατρίδα... στο φινάλε στο πατρικό είναι...