ρε πας καλά σιγά τα πολλά που δίνει στον άνεργο επειδή δίνει δωρεάν μετακινήσεις 70€ ψώνια στο σουπεράρκετ και δωρεάν 1200 κιλοβατόρες το τετράμηνο νομίζεις ότι μπορεί να επιβιώσει ένας άνεργος σταγόνα στον ωκεανό είναι
α και το επίδομα ανεργίας μου το δίνουν γιατί πλήρωνα εισφορές και γιατί δεν ήταν επιλογή να μου να είμαι άνεργος το δημόσιο λήγει τη σύμβαση μου αποζημίωση δεν θα λάβω ε κάπως πρέπει να με αποζημιώσει για την εργασία που παρείχα και αφού του έκανα τη δουλειά αδιαφορεί για μένα και την επιβίωση μου
Φυσικά και είναι επιλογή σου να είσαι άνεργος αφού αρνείσαι να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από το τεμπελίκι του (ευρύτερου) δημόσιου τομέα.
Είσαι δε και πεπεισμένος ότι το κράτος
οφείλει να σου παράσχει "δουλειά" (αργομισθία δηλαδή) χωρίς να σκέφτεσαι αν ΟΛΟΙ διορίζονταν στο δημόσιο που σκατά θα βρισκόταν λεφτά για να πληρώνονται;
Και ξέρεις κάτι, δεν είσαι και πάρα πολύ ξύπνιος βέβαια και αμόρφωτος είσαι επίσης, αλλά αυτό τουλάχιστον το καταλαβαίνεις απλά κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις. Η λογική σου είναι "Εγώ να έχω έναν μισθό βρέξει-χιονίσει κι οι άλλοι να κόψουν το σβέρκο τους να δουλέψουν παραγωγικά να πληρώνουν φόρους και λογαριασμούς για να ζω εγώ καλά!"
Αλλά γιατί να σε παρεξηγήσω, ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία κάθε αριστερού άρα συνεπής με την ιδεολογία σου είσαι.
Οι άλλοι οι μαλάκες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και τους βγαίνει η ψυχή για το μεροκάματο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αριστεροί!