alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.292
- Πόντοι
- 8.006
Αρνουμενοι να ψηφισετε Προεδρο Δημοκρατιας.
Οπως ο Τσιπρας εριξε τον Σαμαρα.
Αρνουμενοι να ψηφισετε Προεδρο Δημοκρατιας.
Στον Αλέξη σφύριξαν οτι θα τον πιει η πελατεία του,οι Δ.Υ.,οι ψωλάδες και οι συνταξιούχοι αν βγει από τον ευρώ.
Καλά αυτός είναι αλαφροίσκιωτος,στον πούτσο του που λένε αλλά φοβήθηκε οτι θα τον πάνε στο απόσπασμα αν βγει από το ευρώ ή στην καλύτερη ισόβια.Εκεί έκλασε βέβαια.
Χρειάζεται αρχιδάτους να πάρουν τέτοια απόφαση γιατί ζημιώνεις τα συμφέροντα εκατομμυρίων που είναι σίγουρο οτι θα αντιδράσουν.
Για Ελλάδα η άτακτη,αιφνιδιαστική χρεοκωπία ήταν η καλύτερη λύση αλλά έπρεπε να γίνει το πολύ μέχρι το 2010.Μετά δεν είχε νόημα,είχε χαθεί η ευκαιρία.
Ετυχαν και τα βλακικά άτομα,ΓΑΠ κι έτσι να πρέπει να πάρουν αυτές τις κολοσσιαίες αποφάσεις,είχαν πελαγώσει οι τύποι και οι Δυτικοί τους πήραν τα σώβρακα.Ηταν στραβό το κλήμα που λένε το έφαγε και ο γάιδαρος.
Τώρα πλέον δεν υπάρχει καμιά λύση στα υπάρχοντα πλαίσια.
Αρνουμενοι να ψηφισετε Προεδρο Δημοκρατιας.
Οπως ο Τσιπρας εριξε τον Σαμαρα.
To αληθες νουμερο ειναι οτι το 1967 η Ελλαδα ειχε εξωτερικο χρεος 1,1 δις δολαρια και το 1974 η Χουντα παρεδωσε 2,7 δις.επι παπαδοπουλου εκτοξευθηκε το δημοσιο χρεος
ζητιανα την κατεστησε η αρχουσα ταξη των βλαχοελιτ και της δηθεν αστικης ταξης που ειναι κατ'ουσιαν συμμοριες μαφιοζων
Ναι.υπηρξε θεμα προεδρου της δημοκρατιας το 09;
To αληθες νουμερο ειναι οτι το 1967 η Ελλαδα ειχε εξωτερικο χρεος 1,1 δις δολαρια και το 1974 η Χουντα παρεδωσε 2,7 δις.
Πολυ, λιγο, αυτο ειναι.
Το μαθαμε κι αυτο, οτι αν χρεωκοπησεις σβηνονται τα χρεη
μονο αν υπηρχε ηγετης τυπου μεταξα τυπε, αυτοι εδω δεν ειχαν λογο να ρισκαρουν τη καλοπεραση τους...
εδω αυτη τη στιγμη 50 παιδαρελια καινε στο κεντρο της αθηνας και τους κοιτανε οι τηλεορασεις και εκατονταδες ματ
Η ιστορικη πραγματικοτητα εχει καταγραψει οτι ο Μεταξας ειχε κανει καλη διαχειριση των συνεπειων της χρεοκωπιας της χωρας το 1932 (η οποια με τη σειρα της ηταν απο τα απονερα της κρισης του 1929 ). Και γενικα ο Μεταξας - με διαφορα κιολας- συγκροτησε την καλυτερη απο ποτε κυβερνηση απο υπαρξης ελληνικου κρατους.
Αλλα η αληθεια ειναι οτι η σημερινη εποχη δεν ειναι δεκαετια του 30. Οι τοτε συνθηκες δεν υπαρχουν σημερα και πολυ δυσκολα, οσο καλων προθεσεων η ικανη ηγεσια να υπηρχε, η χωρα θα μπορουσε να ανταποκριθει το ιδιο επιτυχως σε μια διαχειριση χρεοκοπιας και ακραιας υποτιμησης του νομισματος.
Και η υποτίμηση επί Μαρκεζίνη συνοδεύτηκε από μεταρρυθμίσεις και άνοιγμα της οικονομίας σε ξένες επενδύσεις που συνοδεύτηκαν με ρυθμούς ανάπτυξης από 8 έως και 12 % τα επόμενα χρόνια. Μετά την Ιαπωνία εμείς. Πηγαίναμε με χίλια.
Τώρα πιστεύεις ότι δεν μπορεί να γίνει λόγω διαφορετικού νομίσματος ή γιατί οι ξένοι δεν αφήνουν να γίνουν παρόμοιου τύπου μεταρρυθμίσεις;
ας εμενε
Καλα η υποτιμηση Μαρκεζινη ηταν ελεγχομενη, ηθελημενη και εγινε την περιοδη της ανασυγκροτησης, η Ελλαδα ειχε εισροες κεφαλαιου, απο αμερικανικη βοηθεια , ηταν ενταγμενη στο σχεδιο Μαρσαλ, οπως και ολη η Ευρωπη.
Τωρα ειναι πιο δυσκολο ενα τετοιο εγχειρημα, γιατι η οικονομιες ειναι πιο πολυπλοκα συνδεδεμενες και αλληλοεξαρτωμενες και δυσκολα μπορουν να υποκατασταθουν οι ροες στο διεθνες εμποριο, τη χρηματοπιστωτικη αγορα κλπ.
Τη δεκαετια του 30, η Ελλαδα εκανε εμπορικες συμφωνιες ανταλλαγης προιοντων ( κληαρινγκ)- κυριως με τη Γερμανια, την Αυστρια, με αρκετα ευνοικους ορους μαλιστα.Μπορεσε ετσι να παρει τα πανω της η εγχωρια παραγωγη. Με αλλα λογια τροφοδοτουσαμε με πρωτες υλες τη ναζιστικη Γερμανια, και αυτη με τη σειρα της στηριζε την οικονομια μας. Επισης η οποια πτωση του βιοτικου επιπεδου που συνεπαγοταν μια χρεοκωπια ηταν πιο διαχειρισιμη, ενω σημερα οι κοινωνικες επιπτωσεις απο κατι τετοιο ισως γινουν ανεξελεγκτες και δημιουργησουν ασταθεια.
τελικά εσύ, μαλακίες γράφεις για πουτσαράδες έλληνες και σλαβομούνες που δήθεν βλέπουν έλληνες και εσένα και ξελιγώνονται,
αλλά ακόμα χειρότερες μαλακίες γράφεις σε ό,τι αφορά τα πολιτικά. ..
Θα έβγαινες γράφεις από την ΕΕ, θα διαγραφόταν το εξωτερικό σου χρέος (!!!), και θα ξεκίναγες με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους !!!!!!!!!!!!!!
Ρε χαζούλιακα, γιατί πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε post την μαλακία που σε δέρνει;
Συμφωνώ, επι Πλαστήρα - Μαρκεζίνη υπήρχε ροή αμερικανικών κεφαλαίων, συν ότι ο Μαρκεζίνης βγήκε στις αγορές κεφαλαίου για συγκεκριμένα επενδυτικά έργα. Σήμερα οι εγχώριοι φιλελέδες πιπιλίζουν την καραμέλα ότι αν σμικρίνουμε το κράτος όλα θα διορθωθούν. είναι η άλλη όψη του νομίσματος αυτών (αριστερής κυρίως προελεύσεως) που λένε ότι η επιστροφή στην δραχμή και η υποτίμηση θα λύσει όλα τα προβλήματα.
Μαλακίες και οι μεν και δε κατά την γνώμη μου. Χωρίς εισροή κεφαλαίων πώς θα αλλάξει η οικονομία; Νομίζω ότι ούτε οι ξένοι ούτε εγχώριοι παράγοντες επιθυμούν ένα μεταρρυθμιστικό πακέτο, διότι οι μεν θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να την ελέγχουν για δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους, οι δε γιατί τους ελέγχει η εγχώρια επιχειρηματική ελιτ που φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο από την δυνητική εισροή επενδυτικών κεφαλαίων.
Και οι ξένοι και οι εγχώριοι θέλουν η Ελλάδα να πάρει μπροστά για να κονομήσουνε και να φύγει ο πονοκέφαλος και τα προβλήματα στην περιφέρια αλλά δεν μπορεί να πάρει μπροστά,τα έχουμε αναλύσει.