Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 463 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,5%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 158 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,5%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 120 6,9%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.741

Bugatti

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2017
Μηνύματα
43
Like
18
Πόντοι
0
Από τον Ιούλιο του "ξέφυγε" του Αλέξη και μετά έτρεχε να το μαζέψει λέγοντας πως εννοούσε "την συντήρηση των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα"  :2funny: :dancing:


Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση»

13 Ιουλίου 2018, 12:05

Επειτα από το φραστικό λάθος (;) του επιτρόπου για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, ο οποίος άνοιξε θέμα «αναδιάρθρωσης» των συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη συμφωνία που θα υπογραφεί ερωτήματα δημιουργεί η τοποθέτηση που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη τύπου σχετικά με τις συνομιλίες που έχουν ανοίξει με την Αγκυρα, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση.
Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων.
«Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Κάποιοι πίσω από τις δηλώσεις αυτές διακρίνουν μια πρόθεση να υπάρξει αλλαγή των θαλάσσιων συνόρων που συνδέεται με την ΑΟΖ και την ακτογραμμή κι ότι δεν έχει σχέση με τα χερσαία σύνορα.

Υπήρξαν, ωστόσο, και στελέχη της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για μυστική διπλωματία και ζήτησαν ενημέρωση ενώ «καρφιά» έπεσαν στο διαδίκτυο με μηνύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας άνοιξε θέμα συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις από από τρία 24ωρα ο Γ. Χαν είχε αναφερθεί σε αναδιάρθρωση των συνόρων που κάποιοι εξέλαβαν ως «αλλαγή» για να έρθει επίσημη «διόρθωση» της δήλωσης από την Κομισιόν.

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αμα το ειπε ο απατεωνας  και το μαξιμου να αρχισουμε να φοβομαστε
 

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
2.553
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
2.606
:dancing: :happy: :2funny: :grin: :tooth: :tooth:
 

Συνημμένα

  • kyrkyr11-09-18.jpeg
    kyrkyr11-09-18.jpeg
    53,8 KB · Εμφανίσεις: 15

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.091
Πόντοι
1.496
Τι θα γινει με δαυτους; Τους Σταλινοτσολιαδες λεω στην ΕΡΤ. Εκαναν σταση εργασιας  3-5 η ωρα για να μη δειξουν τη Χρυση Αυγη που ειχε ομιλια στη ΔΕΘ εκεινη την ωρα. Απο εκει εμαθα οτι θα μιλαγε, δε το ηξερα απο πριν. Αλλα θα ηθελα να παρακολουθησω την ομιλια. Κατι που η ΕΡΤ που πληρωνουμε ολοι, απαγορευσε! Οπως και ο Τσιπρας στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο, οταν μιλησε ο Νοτης Μαριας που του ασκησε κριτικη, δε τον εδειξαν ποτε οπως διαβασα, τον εκοψαν!
 

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Μηνύματα
11.620
Κριτικές
3
Like
11.193
Πόντοι
3.936
και θα μου απαγορευσει να νοικιαζω το σπιτι μου ?

απο που κι ως που ?

(η φοροδιαφυγη ειναι αλλο παραμυθι, τωρα θα μας πεις οτι ο βαψομαλλιας και το συναφι του οπως και οι ξενοδοχοι δεν φοροδιαφευγουν οπου μπορουν)
Δεν θα στο απαγορευσει φιλε. Απλα θα βγαλει ενα νομο που θα ειναι ασυμφορος. Η UBER γιατι νομιζεις εφυγε? Γιατι φοροδιευφευγε? χαχααχχαχαχα αστειο. Εφυγε γιατι προσεφερε καλυτερες υπηρεσιες απο τους ταριφες  και επισης τις εβγαλε το καινουργιο νομο με τα 3ωρα κατι χιλιαδες ευρω και λεει bye bye.
 

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
2.553
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
2.606
:2funny: :grin: :tooth: :headbang2: :bounce-glasses: :tooth: :tooth: :klapseee:
 

Συνημμένα

  • deuDEUst1_0.jpg
    deuDEUst1_0.jpg
    116,3 KB · Εμφανίσεις: 27

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306

«Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοσθούν», λέει ο Γιούνκερ για τις συντάξεις


Ξεκάθαρο μήνυμα για την εφαρμογή του μέτρου, παρά τις προσδοκίες της κυβέρνησης για αναβολή των περικοπών των συντάξεων στέλνει με συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Κομισιόν
«Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοσθούν»: Αυτή την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχουν περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης του μέτρου των περικοπών των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο κ.Γιούνκερ εξέπεμψε ξεκάθαρο μήνυμα, την ώρα που στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος έθετε στους εκπροσώπους των δανειστών ζήτημα αναβολής για την εφαρμογή του μέτρου.

Ο κ.Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη, λίγο μετά την ετήσια ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο είπε λακωνικά ότι «τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με αυτό τον τρόπο ο κ. Γιουνκέρ δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.


 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Δεν θα στο απαγορευσει φιλε. Απλα θα βγαλει ενα νομο που θα ειναι ασυμφορος. Η UBER γιατι νομιζεις εφυγε? Γιατι φοροδιευφευγε? χαχααχχαχαχα αστειο. Εφυγε γιατι προσεφερε καλυτερες υπηρεσιες απο τους ταριφες  και επισης τις εβγαλε το καινουργιο νομο με τα 3ωρα κατι χιλιαδες ευρω και λεει bye bye.

και τι θα λεει αυτος ο νομος ? απαγορευεται να νοικιασεις το σπιτι σου για λιγοτερο απο τριμηνο ?

χαχαχαχα

θα το νοικιασω σε καποιον στο εξωτερικο και αυτος θα το υπενοικιαζει με τη μερα χωρις να εμπλεκεται το ελληνικο κρατος

οτι ακριβως κανουν και πολλοι ξενοδοχοι - ενοικιαζουν ολοκληρο το ξενοδοχειο με τη σεζον σε πρακτορεια στο εξωτερικου
 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.498
Κριτικές
8
Like
3.276
Πόντοι
786
εκλογες ερχονται με κατι θα πρεπει να απασχοληθει το ποπολο

ας δώσουν από κάνα εκατομμύριο ο παπ, η φώφη, η διαμαντοπουλου, ο σημίτης όλη η παρέα,
τόσα χρόνια από το κόμμα τρώνε,
σαν τους επαγγελματίες κουκουεδες
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ας δώσουν από κάνα εκατομμύριο ο παπ, η φώφη, η διαμαντοπουλου, ο σημίτης όλη η παρέα,
τόσα χρόνια από το κόμμα τρώνε,
σαν τους επαγγελματίες κουκουεδες

γιατι ολοι οι υπολοιποι απο που τρωνε
 

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
2.553
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
2.606
Κουτσούμπας: Γιατί να μην αυξηθούν συντάξεις και μισθοί κ.Τσίπρα;
Για άσφαιρη και βολική αντιπολίτευση κατηγόρησε τα αστικά κόμματα, κυρίως τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο γγ του ΚΚΕ στην ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ενώ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ "αριστερά του κεφαλαίου"
news247 12 Σεπτεμβρίου 2018 21:37

«Να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» κάλεσε το λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, στο ΣΥΡΙΖΑ (τον οποιο χαρακτήρισε αριστερά του κεφαλαίου), αλλά και στη ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε «κάλπικη» την μεταξύ τους αντιπαράθεση.

«Κυβέρνηση και ΝΔ, μας καλούν στην ουσία να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα το επόμενο διάστημα με βάση τον πλούτο που παράγουμε. Πως ό,τι χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, χάθηκε οριστικά» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Το ΚΚΕ σήμερα είναι το κόμμα που μπαίνει μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε δήμο και γειτονιά, για να φωτίσει την πραγματική εικόνα. Να συμβάλει ώστε ο λαός να οργανωθεί και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Να απαιτήσει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του και να μην αρκεστεί στα ψίχουλα. Αναδεικνύουμε καθημερινά και μαχητικά, ότι υπάρχει ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας και ότι ο σημερινός βάλτος δεν είναι μονόδρομος».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, με έμφαση στα εργασιακά, στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, στη συρρίκνωση εισοδημάτων εργαζομένων και των συνταξιούχων, τις ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.. Ανέφερε ότι «αυτός ο ίδιος πρωθυπουργός παρουσίασε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης των αδικιών, την αύξηση του βασικού μισθού κατά λίγα ευρώ» και πρόσθεσε:

«Έλεγε πως η μείωση των συντάξεων είναι ακόμα και αντιαναπτυξιακό μέτρο, επαναφέροντας τους περιβόητους πολλαπλασιαστές του Αντώνη Σαμαρά. Αν είναι έτσι, κ. Τσίπρα, ρωτάμε τότε γιατί να μην αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί; Δεν θα είναι ακόμα θετικότερο το αποτέλεσμα στην ανάπτυξη; Γιατί αρνηθήκατε τη σχετική πρόταση που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή; Η αλήθεια είναι δυστυχώς διαφορετική για σας».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι και στην επόμενη περίοδο θα εξακολουθήσει να υπάρχει η «θωράκιση της ενισχυμένης επιτόπιας εποπτείας από το κουαρτέτο» και η «πρόβλεψη επίσης για νέες αξιολογήσεις της οικονομίας» και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των ψηφισμένων μέτρων για τα λαϊκά στρώματα.

«Η προκλητική στήριξη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και η υπόσχεση «μερίσματος», συσκοτίζει την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συσκοτίσει, πως αυτή η στήριξη απαιτεί υλοποίηση, μέχρι κεραίας, όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων που έχουν ληφθεί, καθώς και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων που φέρνει η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζομένους, πως θα έρθουν καλύτερες μέρες ….» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Την ίδια ώρα, η ΝΔ στηρίζει στην ουσία - προκλητικά - την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζοντας ως παροχολογία τα ελάχιστα μέτρα, επιπέδου φτωχοκομείου, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «όσο περισσότερο συγκλίνουν στρατηγικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόσο περισσότερο «ανεβάζουν τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης για ανικανότητα και διαφθορά, για το ποιος εκφράζει την …πρόοδο». Πρόσθεσε ότι σε μέσα αυτό το κλίμα, «τα άλλα αστικά κόμματα», κυρίως η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, κάνουν «μια αντιπολίτευση, που όχι μόνο είναι εντελώς άσφαιρη, αλλά είναι και βολική».

«Είναι βολική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν τα δικά τους προηγούμενα πεπραγμένα, ως κόμματα που άσκησαν την κυβερνητική διαχείριση τα χρόνια πριν το ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Τα ψίχουλα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Δεν επαρκούν ούτε για να αντιμετωπίσουν τις νέες απώλειες που έρχονται την επόμενη περίοδο. Πρόκειται για πολιτική αναδιανομής της φτώχειας. Παίρνουν απ' τη μία τσέπη των εργαζόμενων δέκα και δίνουν στην άλλη τσέπη πίσω ένα. Αλήθεια, το θέμα είναι πώς θα διανεμηθεί το υπερπλεόνασμα που είναι της τάξης του 1% του ΑΕΠ; Ή πρέπει να συζητήσουμε τι θα γίνει με τον κυρίως όγκο του προϋπολογισμού, που είναι της τάξης του 40% του ΑΕΠ; Ή με το πλεόνασμα του 3,5% που το πληρώνουν εξ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι;».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι απέναντι στους «νέους ψεύτικους διαχωρισμούς, 'πρόοδος - συντήρηση', 'δεξιά - αντιδεξιά', 'ΣΥΡΙΖΑ - αντιΣΥΡΙΖΑ'», που όπως είπε, προβάλλονται για να κρύψουν «το ποιος υπηρετεί και ποιος αντιπαλεύει το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο», άλλο είναι το πραγματικό δίλημμα για το λαό: «Το πραγματικό δίλημμα από τη σκοπιά του ελληνικού λαού και των συμφερόντων του, είναι ένα: εργατικό κίνημα - κοινωνική συμμαχία για να ξεκινήσει μια μεγάλη αντεπίθεση, ή συνέχιση του δρόμου που αποδεδειγμένα πλέον φέρνει νέα δεινά και καταστροφές».

«Επειδή η επόμενη ημέρα θα είναι ίδια με την προηγούμενη, επειδή όποιος από δαύτους κι αν είναι στην κυβέρνηση, θα συνεχίσει την ίδια πολιτική από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος, για αυτό σας λέμε με το χέρι στην καρδιά, ότι την πραγματική «διαφορά» μπορούμε να την κάνουμε μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Που αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται επίσης να αναλαμβάνει η χώρα τον επικίνδυνο ρόλο του σημαιοφόρου των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» και άσκησε κριτική για τις περιφερειακές γεωστρατηγικές συνεργασίες της χώρας και για το «ρόλο μεσολαβητή για να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Μήπως αυτό το μοναδικό στόχο δεν είχε και η πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα- Ζάεφ; Από πού κι ως πού η συμφωνία αυτή έχει ως στόχο την επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις των δύο χωρών, προβλημάτων αλυτρωτισμού κι εθνικισμού, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση; Αφού τα προβλήματα αυτά, όχι μόνο θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά θα επιδεινωθούν παραπέρα, γιατί το ίδιο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής».

«Το ΚΚΕ με τους αγώνες του και τη δράση του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, είναι παράγοντας αποφασιστικής πίεσης για αποτροπή των χειρότερων. Για τη ματαίωση αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδίων και σε αρκετές περιπτώσεις για απόσπαση κάποιων λύσεων» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στη συκοφαντία προς το ΚΚΕ, ότι δήθεν τα παραπέμπει όλα σε ένα μακρινό μέλλον, χωρίς προοπτική. Όλοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές είναι μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις στελεχών, επιστημόνων, συνδικαλιστών, από διάφορους χώρους, που στηρίζουν τις προτάσεις του ΚΚΕ.
 

Συνημμένα

  • KKEkoutsoumbas.jpg
    KKEkoutsoumbas.jpg
    29,8 KB · Εμφανίσεις: 18

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Μηνύματα
11.620
Κριτικές
3
Like
11.193
Πόντοι
3.936
και τι θα λεει αυτος ο νομος ? απαγορευεται να νοικιασεις το σπιτι σου για λιγοτερο απο τριμηνο ?

χαχαχαχα

θα το νοικιασω σε καποιον στο εξωτερικο και αυτος θα το υπενοικιαζει με τη μερα χωρις να εμπλεκεται το ελληνικο κρατος

οτι ακριβως κανουν και πολλοι ξενοδοχοι - ενοικιαζουν ολοκληρο το ξενοδοχειο με τη σεζον σε πρακτορεια στο εξωτερικου
Δεν ειμαι εναντιον σου μαζι σου ειμαι. Απλα σου λεω τι μπορει να συμβει ωστε να σε δυσκολεψει η να στο κανει ασυμφορο.
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.255
Κριτικές
3
Like
1.435
Πόντοι
566
Κουτσούμπας: Γιατί να μην αυξηθούν συντάξεις και μισθοί κ.Τσίπρα;

Πάντα μέσα την πραγματικότητα ο Κουτσούμπας. Θα μπορούσε μάλιστα να πωλήσει το Σπίτι του Λαού στον Περισσό (το οποίο φτιάχθηκε με χρηματοδότηση από το ΚΚ της ΕΣΣΔ) και να τα προσφέρει στους χαμηλοσυνταξιούχους.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Πλεόνασμα 21,7 εκατ. ευρώ στο δήμο Αθηναίων

«Όταν ανέλαβα τον δήμο το 2010 είχε έλλειμμα 48 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης
Με πλεόνασμα 21,7 εκατομμυρίων ευρώ έκλεισε το 2017 για τον δήμο Αθηναίων. Παρότι είναι σχεδόν κατά έξι εκατομμύρια ευρώ λιγότερο από εκείνο του 2016 , ο δήμος της Αθήνας συνέχισε και το 2017 να κινείται - για έβδομη συνεχή χρονιά - σε πλεονασματική τροχιά.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, όταν ανέλαβε τον δήμο το 2010, τον παρέλαβε με έλλειμμα 48 εκατομμυρίων ευρώ. «Μετά από οικονομικό νοικοκύρεμα και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, καταφέραμε μειώνοντας σπατάλες και μειώνοντας τον τραπεζικό δανεισμό, να μιλάμε πλέον για έναν οικονομικά ισχυρό δήμο» τόνισε. Παράλληλα με τα πλεονάσματα, ο δήμος Αθηναίων μείωσε τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το 2010 οι συνολικές υποχρεώσεις του δήμου ανέρχονταν στα 289,5 εκ. ευρώ, ενώ το 2017 οι υποχρεώσεις περιορίστηκαν στα 129,08 εκ. ευρώ, μειωμένες δηλαδή κατά 160,42 εκ. ευρώ. Ειδικότερα οι υποχρεώσεις από τραπεζικό δανεισμό, από 219,12 εκ. ευρώ το 2010, μειώθηκαν σε 101,92 εκ. ευρώ το 2017. Κι αυτό, όπως σημειώνεται, παρά τη μείωση από το 2010 της κρατικής επιχορήγησης κατά 45% και επιπλέον κατά 18,5% τη διετία 2016 - 2017.

Επίσης, ο δήμος όλη αυτή την περίoδο, προέβη σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 6,5% των σπιτιών και κατά 10% των επιχειρήσεων. Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, επισημαίνεται ότι «εκπρόσωπος του οίκου Moody's κατά την επίσκεψή του στις 12 Οκτωβρίου 2017, για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του δήμου Αθηναίων, σχετικά με τα οικονομικά του διαβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με τη μεθοδολογία αξιολόγησης του οίκου, ο δήμος Αθηναίων βαθμολογείται με άριστα αναφορικά με την 'οικονομική ευρωστία', 'οικονομική σταθερότητα', 'πλεόνασμα' και 'μέγεθος του δανεισμού' σε σχέση με τα έσοδα του. Επίσης στα σχόλιά του, ο εκπρόσωπος του οίκου προσδίδει θετική προοπτική στον δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι σε αντίστοιχες πρόσφατες αξιολογήσεις σε περίπου 250 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μόνο σε 15 έχει προσδώσει αυτή την προοπτική».


 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Eπίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το θέμα των δανείων των κομμάτων

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξεπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του, κατηγορώντας τον πως «για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων», καθώς χρησιμοποιεί ως εργαλείο το θέμα των δανείων των κομμάτων.


Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει οτι «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσω μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το δανεισμό του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι, «με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων.Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ακόμη ότι "οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.Έχουν ήδη τελειώσει……"
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom