barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 25.420
- Πόντοι
- 5.506
Αποφασιστε...
Στους καρανίκες και νικοςπλατ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ.
Αποφασιστε...
Συμφωνοι. Μονο εκει πηγαν?Στους καρανίκες και νικοςπλατ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ.
Συμφωνοι. Μονο εκει πηγαν?
Αποφασιστε...
Που για πες?
2004-2009 στα γαλαζια τρωκτικα
σεμνα και ταπεινα
--------------------------
2015-2018 στα ροζ τρωκτικα
ηθικο πλεονεκτημα της νεοφιλελευθερης νεοδεξιας
Ξέχασες το 1981-2004.
Εγω αμφιβαλλω ναι. Δεν ειναι τοσο απλο.1. Σε υπερβολικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα υποτίθεται ότι είναι 150.000 λιγότεροι και νομίζω ότι μόνο ΔΥ δεν λείπουν. Αν τους ανακατανείμουν θα περισσέψουν και άλλοι πολλοί.
2. Σε υπερβολικό αριθμό συνταξιούχων από τα 50 ή και μικρότεροι και μάλιστα με ηγεμονικές συντάξεις σε σχέση με τις εισφορές που πλήρωσαν και τα χρόνια που θα απολαμβάνουν σύνταξη.
3. Σε πολύ μεγάλες αμοιβές των ΔΥ και κυρίως των ΔΕΚΟ, που δεκάδες χιλιάδες καθάριζαν από 3.000 και πάνω. Αν δηλαδή τους έδιναν 1.500 € θα παραιτούνταν;
4. Στην αλόγιστη σπατάλη στην Υγεία, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ) να την καταγγέλει.
5. Στα αλόγιστα κόστη των Δημοσίων Έργων και προμηθειών, με μόνο γενικές καταγγελίες διαφθοράς.
6, Στην έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου σε θέματα κόστους -οφέλους σε οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία-ΔΕΚο κλπ
Αν αυτά περιοριζόταν μόνο στο μισό, αμφιβάλεις ότι μπορούσαμε άνετε να εξοικονομούμε 15 δις τον χρόνο;
Εγω αμφιβαλλω ναι. Δεν ειναι τοσο απλο.
Κοιτα που αρχιζω και σε συμπαθω τελικα.Αν εννοείς για τους πολιτικούς, φυσικά ΚΑΙ αυτοί έφαγαν.
Κοιτα που αρχιζω και σε συμπαθω τελικα.Αν εννοείς για τους πολιτικούς, φυσικά ΚΑΙ αυτοί έφαγαν.
1. Σε υπερβολικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα υποτίθεται ότι είναι 150.000 λιγότεροι και νομίζω ότι μόνο ΔΥ δεν λείπουν. Αν τους ανακατανείμουν θα περισσέψουν και άλλοι πολλοί.
2. Σε υπερβολικό αριθμό συνταξιούχων από τα 50 ή και μικρότεροι και μάλιστα με ηγεμονικές συντάξεις σε σχέση με τις εισφορές που πλήρωσαν και τα χρόνια που θα απολαμβάνουν σύνταξη.
3. Σε πολύ μεγάλες αμοιβές των ΔΥ και κυρίως των ΔΕΚΟ, που δεκάδες χιλιάδες καθάριζαν από 3.000 και πάνω. Αν δηλαδή τους έδιναν 1.500 € θα παραιτούνταν;
4. Στην αλόγιστη σπατάλη στην Υγεία, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ) να την καταγγέλει.
5. Στα αλόγιστα κόστη των Δημοσίων Έργων και προμηθειών, με μόνο γενικές καταγγελίες διαφθοράς.
6, Στην έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου σε θέματα κόστους -οφέλους σε οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία-ΔΕΚο κλπ
Αν αυτά περιοριζόταν μόνο στο μισό, αμφιβάλεις ότι μπορούσαμε άνετε να εξοικονομούμε 15 δις τον χρόνο;
Την αποψη οτι αν περικοψεις τις δαπανες για το δημοσιο θα ερθει και η λαμπρή λυση, την θεωρω παιδικη.Δηλαδή από τα προηγούμενα, δεν υπήρχε σπατάλη από 2 δις και πάνω από το καθένα;
Περιμένω (σοβαρά) τα επιχειρήματά σου.
Μια σημαντική ερώτηση. Αν μια χώρα είναι καταχρεωμένη και το Δημόσιο χρωστάει το 120% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ εισπράττει λιγότερο από 20% (δηλαδή χρωστάει τα έσοδα των επόμενων 6 χρόνων), δικαιούτια να δημιουργεί και άλλα χρέη;
Με όλο τον σεβασμό στις πεποιθήσεις σου η ΝΔ αυτό έκανε και μάλιστα και πριν από το 2009.
Δλδ κακος ο κουλης απολυσε τοσο κοσμο απο το Δημοσιο?Την αποψη οτι αν περικοψεις τις δαπανες για το δημοσιο θα ερθει και η λαμπρή λυση, την θεωρω παιδικη.
Η πραξη εδειξε οτι οι περικοπες στο δημοσιο διελυσαν την ιδιωτικη οικονομια και αυξησαν την ανεργια.
Οι περικοπες δεν εχουν κανενα νοημα, οδηγουν σε σπιραλ υφεσης.
Θα γλυτωσεις 2 δις δαπανες, θα σου αυξηθει η ανεργια 2 μοναδες. Θα μειωθουν οι ασφαλιστικες εισφορες και η φορολογια. Μπουμεραγκ.
Αρα.
Το δημοσιο το αφηνεις εκει που ειναι. Καλό ή κακο. Και προσπαθεις να αυξησεις τον πλουτο.
Μου θυμιζεις κατι γριες που λενε "παιδι μου να μαθεις να μην ξοδευεις γιατι δεν εχουμε πολλά" ενώ επρεπε να λενε "παιδι μου να μαθεις να βγαζεις περισσοτερα".
Δηλαδή από τα προηγούμενα, δεν υπήρχε σπατάλη από 2 δις και πάνω από το καθένα;
Περιμένω (σοβαρά) τα επιχειρήματά σου.
Μια σημαντική ερώτηση. Αν μια χώρα είναι καταχρεωμένη και το Δημόσιο χρωστάει το 120% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ εισπράττει λιγότερο από 20% (δηλαδή χρωστάει τα έσοδα των επόμενων 6 χρόνων), δικαιούιαι να δημιουργεί και άλλα χρέη;
Με όλο τον σεβασμό στις πεποιθήσεις σου η ΝΔ αυτό έκανε και μάλιστα και πριν από το 2009.
Ποιους απελυσε ο Κούλης?Δλδ κακος ο κουλης απολυσε τοσο κοσμο απο το Δημοσιο?
Την αποψη οτι αν περικοψεις τις δαπανες για το δημοσιο θα ερθει και η λαμπρή λυση, την θεωρω παιδικη.
Η πραξη εδειξε οτι οι περικοπες στο δημοσιο διελυσαν την ιδιωτικη οικονομια και αυξησαν την ανεργια.
Θα γλυτωσεις 2 δις δαπανες, θα σου αυξηθει η ανεργια 2 μοναδες. Θα μειωθουν οι ασφαλιστικες εισφορες και η φορολογια. Μπουμεραγκ.
Αρα.
Το δημοσιο το αφηνεις εκει που ειναι. Καλό ή κακο. Και προσπαθεις να αυξησεις τον πλουτο.
Μου θυμιζεις κατι γριες που λενε "παιδι μου να μαθεις να μην ξοδευεις γιατι δεν εχουμε πολλά" ενώ επρεπε να λενε "παιδι μου να μαθεις να βγαζεις περισσοτερα".
Την αποψη οτι αν περικοψεις τις δαπανες για το δημοσιο θα ερθει και η λαμπρή λυση, την θεωρω παιδικη.
Αρα.
βλακωδες
και οταν μειωνεται η καταναλωτικη δαπανη βρησκεις τροπους να την αντικαταστησεις (βλεπε εξαγωγες) .. δε μπορεις μια ζωη να πληρωνεις αχρηστους με τη προσδοκια οτι θα καταναλωσουν