barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.202
- Πόντοι
- 5.506
Αντε, την ανεβασες την εξυπναδα σου, δεν κανεις τωρα και μια φουσκα με τη μυξα σου;
Εκανα 2-3. Άντε τώρα να κανείς γαργάρεςΑντε, την ανεβασες την εξυπναδα σου, δεν κανεις τωρα και μια φουσκα με τη μυξα σου;
να την και η ανάπτυξη να και η μείωση της ανεργίας. Οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εξαθλίωση
[size=20pt]Οι αμοιβές της ντροπής
Η γενιά των mini jobs που κερδίζει ψίχουλα[/size]
Από ωρομίσθιους αποτελείται συνήθως η νέα μορφή εργασίας στους νέους, οι οποίοι αμείβονται με 2-3 ευρώ την ώρα για έξτρα απασχόληση.
[size=20pt]Οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι, τους οποίους ο ΟΑΕΔ δεν θεωρεί άνεργους, έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τις εταιρίες πωλήσεων, την προώθηση προϊόντων μέσω τηλεφώνου, τα e-shop, τις εταιρίες σεκιούριτι, τα ντελίβερι και τα συνεργεία καθαρισμού.
[/size]
Οι ελαστικές αυτές μορφές απασχόλησης ξεπερνούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 50% των νέων προσλήψεων. Οι μισθοί που καλούνται να αποδεχθούν οι «εξτρατζήδες» αγγίζουν τα 360 ευρώ.
Πωλητές που αμείβονται για δίωρη απασχόληση τη μέρα, στην ουσία με τις μετακινήσεις καλύπτουν περίπου 8 ώρες στον δρόμο και βγάζουν 90-100 ευρώ τον μήνα.
Τηλεφωνήτριες για την πώληση υπηρεσιών και προϊόντων εργάζονται 3-4 ώρες από 2 έως 4 φορές την εβδομάδα. Η αμοιβή τους κυμαίνεται από 72 έως 240 ευρώ τον μήνα.
Οι εταιρίες σεκιούριτι αμείβουν τους φύλακες με 2,50-3,20 ευρώ την ώρα καθαρά, χωρίς νυχτερινά, δώρα, αργίες και υπερωρίες. Για παράδειγμα κάποιος φύλακας που θα δουλέψει 15 βάρδιες σε έναν μήνα θα λάβει 240 ευρώ.
Ντελίβερι και κούριερ αμείβονται με 4-5 ευρώ την ώρα, ωστόσο συνηθίζεται οι εργοδότες να δηλώνουν ότι εργάζονται μόνο 2 ώρες την ημέρα προκειμένου να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.
Πολλές είναι και οι γυναίκες που δουλεύουν φασόν από το σπίτι με αμοιβή 2 ευρώ την ώρα.
[size=20pt]Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Είναι ωρομίσθιοι ή απασχολούμενοι με εκ περιτροπής εργασία 2-3 ημερών ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.
[/size]
πηγή
αμα είσαι εσύ ο εργαζόμενος και πολλά είναι ρε παράσιτο...
να πας να δουλέψεις και να ζήσεις εσύ με 100€ το μήνα
είμαι άξιος, είμαι χρήσιμος, είμαι εργατικός και έχω πάντα δουλειά και καλοπληρωμένη (αυτά που λες τον μήνα τα παιρνω την ώρα)...
εσυ το λες αυτο η το βρισκουμε σε κανα επιστημονικο βιβλιο;
νικολιέ εγώ δεν έχω ανάγκη από δουλειά... είμαι άξιος, είμαι χρήσιμος, είμαι εργατικός και έχω πάντα δουλειά και καλοπληρωμένη (αυτά που λες τον μήνα τα παιρνω την ώρα)...
εσύ με τι προσόντα και τι δεξιότητες διεκδικείς παραπάνω ??
ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι ο μισθός σου είναι συνάρτηση με το πόσα θέλεις να τρώς κάθε μήνα ?
στον τραπεζικό μου λογαριασμό τα βρίσκεις τζωνάκο ... ρούφα την συνταξούλα σου τώρα
απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είσαι?
το ίδιο και εγώ
τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ανήκεις υψηλότερα από τους υπόλοιπους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης? ψυχολόγο έχεις δεί?επίσης τα πλούτη δεν κάνουν τον άνθρωπο
για αυτό δεν έχεις ανθρωπισμό και αλληλεγγύη προς τα συνάνθρωπο σου
το ότι βλάκα ξοδεύω τουλάχιστον εξήντα ώρες τον μήνα (πέραν του χρόνου εργασίας μου) στα εξήντα μου, σε προσωπική επιμόρφωση σε παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα μου (διάβασμα, παρακολούθηση ιντερνετικών σεμιναρίων, συμμετοχή σε συνέδρια κλπ) .... φυσικά όταν ήμουν νεώτερος οι ώρες αυτές ήταν τουλάχιστον διπλάσιες νικολιέ...
στο ότι ηλίθιε ξοδεύω τον χρόνο γύρω στα 6.000 ευρώ για να πάω σε εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες και για να αγοράσω βιβλιογραφία σχετικά με το αντικείμενο μου
στο ότι ζώον πέρα από τα δύο πτυχία τριτοβάθμιας και το μεταπτυχιακό που έχω διαθέτω και πέντε πιστοποιήσεις σε τεχνολογίες (οι οποίες μου έχουν κοστίσει έναν σκασμό προσωπικές ώρες και έναν σκασμό λεφτά από την τσέπη μου)
να γιατί λέφτη μου είμαι ανώτερος από σένα... γιατί εξήντα χρόνια προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και ποτέ δεν είπα φτάνει πιά όπως είπες εσύ γελοίε...
και ανθρωπισμοί και αλληλεγγύη είναι φρούτα που τα πλασάρουν οι άχρηστοι σαν και του λόγου σου... αυτοί που ζητούν από τους άλλους ανθρωπισμό και αλληλεγγύη για να διαβιούν λάθρα και σε βάρος των άλλων όπως εσύ
[size=20pt]Η Κούβα ταπεινώνει τις ΗΠΑ μέσω ενός… τυφώνα![/size]
την 9/09/2017 01:26:00 μ.μ.
να πας να δουλέψεις και να ζήσεις εσύ με 100€ το μήνα
στο καλό και από το πεζοδρόμιο αν και πάλι η εταιρία παίζει επικοινωνιακά τρίκ δυστυχώς δεν θα ξεκουμπιστεί να μας αφήσει το δάσος ήσυχο
ρε νικολιο δεν πας να κανεις καμμια δουλεια και να αφησεις την ελντοραντο στην ησυχια της
H πιθανοτητα να μείνουν 2.000 ανεργοι νικόλα ουτε που σε ενοχλεί καθόλου....
Ως κομμουνιστής που είναι η ταξική σου συνείδηση για την υπερασπιση της εργασίας αυτών των ανθρώπων?
Μηπως τελικα στον κομμουνισμό υπάρχουν καλοί και κακοί εργάτες?