έλα είσαι υπερβολικός είναι αδύνατον να εργάζεσαι 15 ώρες την ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα
επίσης ποιος σου είπε ότι δεν θέλουμε εργασία?
εργασία με αξιοπρέπεια
Τωρα που εχω κανει δικη μου δουλεια αναγκαστικα δουλευω και την Κυριακη 8 ωρο οχι για να βγαλω παραπανω χρηματα αλλα γιατι πρεπει ο πελατης που εχει πληρωσει την συνδρομη του την μηνιαια η την ετησια να εξυπηρετηθει σωστα και να εχει προσβαση στις υπηρεσιες μας 15 ωρες την ημερα 7 μερες την εβδομαδα.
Στο παρελθον οταν ανελαβα την διευθυνση σε μια απο τις μεγαλυτερες ελληνικες εταιριες και προκειμενου να ενημερωθω αλλα ταυτοχρονα να ειμαι σε θεση και να προσφερω στην καθημερινοτητα της εταιριας ,αποφασισα να πηγαινω καποια Σαββατα στο γραφειο ωστε να μπορω με ησυχια να δουλευω τα στατιστικα της εταιριας.
Ο φυλακας της πυλης που ηταν μελος του εργατικου συνδικατου το μετεφερε στους αρχισυνδικαλες και την Δευτερα το πρωι τους βρηκα στο γραφειο μου να μου ζητουν το λογο επειδη εσπαγα λεει το κεκτημενο της 5ημερης εργασιας απειλωντας με πως αν δεν συμμορφωθω θα εκλειναν την γραμμη παραγωγης για καποιες ωρες !
Το οτι η εταιρια αυτη σημερα ανοικει σε Ολλανδικη πολυεθνικη και η γραμμη παραγωγης εχει μεταφερθει στην Ιταλια διατηρωντας εδω μονο την διανομη ειναι το επακολουθο αυτης της νοοτροπιας.
Η διαφορα στον τροπο σκεψης ενος αριστερου και ενος καπιταλιστη ειναι πως στο ισοζυγιο της ζωης ο τροπος σκεψης του καπιταλα φιλελε (οπως τον λετε) επιβαλλει να δουλευει 12-15 ωρες οσο ειναι νεος και να εχει 3 -5 ωρες ελευθερες.
Οσο περνανε τα χρονια το ισοζυγιο αυτο μεταβαλεται ετσι ωστε στα 55 -60 του ο καπιταλας να μπορει να δουλευει 3-5 ωρες και να απολαμβανει τις υπολοιπες 10-12 (δεν βαζω μεσα τον υπνο)
Στο μυαλο του αριστερου κλαπαρχιδα τα μεγεθη ειναι αντιστροφως αναλογα γιατι κυριαρχει η σκεψη του ¨πολυτιμου ελευθερου χρονου ¨ που οταν ειναι νεος πρεπει να τον απολαμβανει με ακτιβισμο στα σκαλοπατια (γιατι η τσεπη ειναι αδεια) ενω οταν καβατζωσει τα 50-55 να του πληρωνουμε συνταξη εμεις οι υπολοιποι που λιωσαμε θρανια και παπουτσια για να συνεχιζει αυτος τον ακτιβισμο του στα καφενεια και τα στοιχηματζιδικα ξυνωντας γενικα...