Καταρχάς χαιρετώ!
Είμαι συχνός αναγνώστης του forum αλλά μέχρι τώρα δεν έχω μπει στη διαδικασία να γράψω κάτι.
Πρώτο πόστ λοιπόν και απευθύνομαι σε εσένα nikos_plat που αδυνατώ να σε καταλάβω. Διατυπώνω μερικές ερωτήσεις πάνω σε όσα είπες στα τελευταία ποστ και αν θέλεις, απαντάς.
Λες ότι το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να σε συντηρεί γιατί είσαι άνεργος. Με ποιά λογική το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να σε συντηρεί; Έχετε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο;
Επίσης...
1) Θεωρητικά μιλώντας, εαν αποφασίσουν οι μισοί νέοι αύριο να σπουδάσουν γυμναστική ακαδημία θα πρέπει ν' ανοίξουμε 10000 γυμναστήρια για να μη μείνουν άνεργοι;
2) Εαν πάλι εσύ αποφάσισες ας πούμε ότι θέλεις να γίνεις τραγουδιστής ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις καλή φωνή, και αφιέρωσες χρόνο και χρήμα σε αυτό αλλά δε βρίσκεις κανέναν να θέλει να πληρώσει για να σε ακούσει να τραγουδάς, και είσαι απένταρος και άνεργος... γιατί θα πρέπει εγώ να επωμιστώ το κόστος αυτής της λανθασμένης επιλογής;
Σχόλιο: Κανείς δε λέει ότι οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να ξεβουλώνουν χέστρες, αλλά δεν είναι γραμμένο και πουθενά το αντίθετο. Ότι δηλαδή δε θα πρέπει να ξεβουλώνουν και χέστρες άμα λάχει...
καλησπέρα καλώς ήρθες στο φόρουμ και στη συζήτηση. Μακάρι να συμμετέχεις περισσότερο στο φόρουμ και να ενημερώνεις τις απόψεις σου
1ον εγώ δεν έχει πεί ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να συντηρεί εμένα προσωπικά. Εγώ θεωρώ ότι όλα τα κράτη ακόμα και τα ανεπτυγμένα η τα λιγότερα ανεπτυγμένα είναι υποχρεωμένα να έχουν κοινωνικό κράτος όπου θα στηρίζουν τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους και είναι υποχρεωμένα να παρέχουν ένα ΒΑΣΙΚΟ επίπεδο διαβίωσης
2ον όσο αφορά την εκπαίδευση.Εάν αύριο οι μισοί νέοι σπουδάσουν στη γυμναστική ακαδημία πάλι το κράτος και το σύστημα εκπαίδευσης φταίει καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι να σπουδάσουν και να γίνουν όλοι γυμναστές.Πάρε παράδειγμα τις αστυνομικές σχολές όπου όλοι οι νέοι θέλουν να μπούν στο δημόσιο και να έχουν έναν σίγουρο μισθό οι σχολές αστυφυλάκων δέχονται μόνο 50 άτομα κάθε χρόνο. Φυσικά τα μόρια για σχολές αστυφυλάκων μέσω των πανελληνίων αγγίζουν αυτά τις ιατρικής
3ον μου λές για μία τέχνη που δεν διδάσκεται εκτός αν θές να πεις μουσικός όπου ο μουσικός εκτός από τραγουδιστής αν ολοκληρώσει τι σπουδές του (τριτοβάθμια εκπαίδευση πάντα μπορεί να κάνει διάφορες δουλειές όπως συνθέτης στιχουργός όπως επίσης μπορεί να παίζει και κάποιο όργανο.Επίσης ποιος σου είπε ότι θα επωμιστείς εσύ το κόστος για τη λανθασμένη επιλογή κάποιου ανθρώπου.
υσ εγώ στέκομαι περισσότερο στο ότι εσύ ζείς κάποιους ανθρώπους. Πιστεύεις η όχι ότι πρέπει να πληρώνεις φόρους? αν έχεις υψηλά εισοδήματα γιατί να μην πληρώνεις υψηλούς φόρους μιας και ζείς αρκετά πάνω από το βασικό επίπεδο διαβίωσης?