Ευθύνεσαι αν με την συμπεριφορά σου διώχνεις τους πελάτες (για παράδειγμα αν στο ρεπό σου στήνεσαι με την καραμούζα έξω από το μαγαζί και σκούζεις)
Και φυσικά θα σου δίνει τα 45 λεπτά το πότε θα σου τα δίνει το καθορίζει αυτός και όχι εσύ (πχ μπορεί να σου πει πάρε το διάλειμμα σου 10.00-10.15 και μετά 16.15-16.45) εκτός διαλειματος δεν το κουνάς από την υπηρεσία
Και φυσικά αν δεν έχει δουλειά μπορεί να σε διώξει τι να σε κάνει να σε πληρώνει να κάθεσαι?
Και φυσικά αν μάθει ότι λες μαλακίες για το εμπόρευμα ή τις τιμές ή το μαγαζί έστω και εκτός ωραρίου έχει κάθε δικαίωμα να σε διώξει με τις κλωτσιές και χωρίς αποζημίωση (για να μην πω ότι μπορεί να σου κάνει και αγωγη)
Και φυσικά αν καθυστερήσει το πρωί ένα τέταρτο έχει δικαίωμα να σε στείλει στο σπίτι σου και να σου κόψει το μεροκάματο και αν το κάνεις τρεις μέρες στην σειρά να σε διώξει χωρίς αποζημίωση. Όπως εσύ το πεντάλεπτο που θα κάτσεις παραπάνω απαιτείς να το πληρωθεί με προσαύξηση
Και φυσικά αν είσαι σε εμπορικό μαγαζί έχει κάθε δικαίωμα να μην έχει καρέκλες για να αράζεις σε ώρα εργασίας και να σου λέει στο διάλειμμα αν γουστάρεις να αράξεις να πας εκτός καταστηματος
επειδή περιμένεις την απάντηση με τις μαλακίες και τα σενάρια που γράφεις
1ον έχω δικαίωμα στην απεργία με προστατεύει το σύνταγμα σαφώς και μπορώ να διαδηλώσω ειρηνικά το ότι κάνω θόρυβο έξω από το κατάστημα δεν το απαγορεύει το σύνταγμα
2ον σαφώς και διάλειμμα μου δίνει ο εργοδότης αλλά 45 λεπτά στο 8ωρό όποτε θέλει αυτός
3ον το κράτος οφείλει με νόμο να με προστατεύει από μια απόλυση έτσι ώστε ο εργοδότης να μην βρίσκει πάτημα για ψύλου πήδημα να με απολύει. Παλιά που οι αποζημίωση ήταν υψηλή δεν σε απόλυαν για ψύλου πήδημα γιατί οι αποζημιώσεις ήταν υψηλές. θυμάμαι σε μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση αορίστου χρόνου ήθελε να με απολύσει ο εργοδότης από τον 9 μήνα αλλά δεν το έκανε το τραίναρε. Τελικά με απέλυσε τον 12 μήνα και μου έδωσε τότε αποζημίωση 2.300€ ντούκου
4ον εντός ωραρίου λέω ότι μου πεί ο εργοδότης με αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη εκτός ωραρίου είμαι ελεύθερος να λέω ότι θέλω
5ον σαφώς και δεν πρέπει να αργώ κατά την προσέλευση μου όπως και δεν μπορεί να με υποχρεώσει ο εργοδότης να κάτσω παραπάνω μετά την λήξη του ωραρίου μου.Φυσικά έχει το δικαίωμα να με διώξει χωρίς αποζημίωση αν αργήσω 3 μέρες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ και όχι αν αργήσω Δευτέρα Τρίτη Πέμπτη
6ον φυσικά και το κατάστημα να μην έχει καρέκλες στο διάλειμμα μου σαφώς και κάνω ότι γουστάρω