αν είσαι μισθωτός τότε υπάρχει φορολογική κλίμακα .. οι πρώτες 11.000 λίρες αφορολόγητες
αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή contractor τότε έχει διαφορετική αλλά παρόμοια κλίμακα...
σίγουρα θα φορολογείσαι Αγγλία.. για να αποφύγεις να φορολογηθείς για τα ίδια εισοδήματα και στην Ελλάδα θα πρέπει να κλείσεις ένα εξάμηνο εκτός Ελλάδος και να γίνεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (να μεταφερθείς στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού)...
αυτά τα ολίγα.. περισσότερες πληροφορίες όταν και να τις χρειαστείς..
σαν ελευθερος επαγγελματιας ελεγα να φορολογουμαι απλα βλεπω κατι που δεν μου αρεσει
νομιζα οτι ητανε σταθερο απο ενα σημειο και μετα και δεν ξεπερναγε ποτε το 20%
απο οτι φαινεται η πληροφορηση που ειχα ητανε τελειως λαθος και αγγιζει μεχρι και το 45%
Ενας απο τους ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ λογους επισης που θελω να φυγω απο αυτο το σκατοκρατος ειναι οτι η φορολογια αλλαζει καθε τρεις και λιγο και δεν ξερεις τι να περιμενεις καθε μερα που ξημερωνει .
Θα το κοιταξω παλι προσεχτικα για Αγγλια αλλα και εκει πολυ ψιλα μου φαινονται οι αριθμοι.
Μονακο επισης τσεκαρα που πληρωνεις 0% , αλλα νομιζω εκει ζητανε ενα αρχικο investment της ταξεως των 10 εκατομμυριων που ειναι πολλα λεφτα οπως και να το κανουμε
Στην Μαλτα και στην Κυπρο γυρω στα 2 εκατομμυρια για να γινεις κατοικος.
Η ερωτηση παραμενει :
Πως σκατα γλιτωνει καποιος ενα μερος των χρηματων του απο τους φορους ? offshore ? Μαλακα ο τσιπρας δεν θα μου αφησει ευρω για σαλιο