οι ανασφάλιστοι ήδη είχαν περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ
δηλαδή τώρα οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώνουμε για να μαζεύει ο δήμος τα σκουπίδια τους...
να πληρώσεις εσύ να εφαρμοστεί... εμάς άσε μας απέξω... αρκετά πληρώνουμε στην ΔΕΗ για να ταίζει αργόμισθους σαν και σένα
οι ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στους συμβεβλημένους εξωτερικούς ιατρούς και σε εξετάσεις σε συμβεβλημένα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια με συμμετοχή 15% της αξίας της εξέτασης με το συγκεκριμένο νόμο θα μπορούν και αυτοί να συμμετέχουν (παλαιότερα είχαν περίθαλψή μόνο στους ιατρούς στις μονάδες υγείας ου εοπυυ και όχι τους εξωτερικούς και ιατρικές εξετάσεις μόνο σε δημόσια νοσοκομεία)
και επειδή δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μια συντρόφισα φίλη μου είναι ανασφάλιστη και έχει πρόβλημα στο αυτί παράγει πολύ κερί και πρέπει να πήγαινε σε ωριλά κάθε 6 μήνες να τις το καθαρίζει μέσα στον εοπυυ αργυρούπολη υπήρχε ωριλά να τη δεχθεί αλλά δεν υπήρχε μηχάνημα όταν ρώτησε σε ποιο κατάστημα του εοπυυ να πάει για να τις το καθαρίσουν της είπε ότι δεν συντηρεί πλέον ο εοπυυ κανένα μηχάνημα καθαρισμού για το αυτί της και την παρέπεμψε σε δημόσιο νοσοκομείο όπου η αναμονή ήταν 5 μήνες (ναι 5 μήνες) ενώ οι συμβεβλημένοι εξωτερικοί ιατροί είχαν κανονικά μηχανήματα και τα καθάριζαν δωρεάν και έβρισκε και άμεσα ραντεβού μάλιστα οπότε με το νέο νόμο θα πηγαίνει στους εξωτερικούς ιατρούς
οι έχοντες θα πληρώνουν για τους μη έχοντες
και εγώ δεν έχω εισοδήματα για να πληρώνω αν είχα ευχαρίστως να μου κρατούσαν για τους μη έχοντες και τη δεη την πληρώνεις για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν συντηρείς κάποιον αργόμισθο