Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 31 άτομα (0 μέλη και 31 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.746

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Μετά και τη συμβολική ήττα από την άρον-άρον απόσυρση του παράλληλου προγράμματος
Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Σπύρος Γκουτζάνης 19/12/201507:50

Έρχονται οι δύσκολες ρυθμίσεις για ασφαλιστικό και αγροτικό αλλά και οι συνέπειες των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια καθώς θα αρχίσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις - «Καμπανάκι» στο Μαξίμου από τις δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν «ισοπαλία» με τη ΝΔ και απογοήτευση στην κοινωνία

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία κλείνει την χρονιά με μία βαριά ουσιαστική αλλά και συμβολική ήττα καθώς αναγκάστηκε να αποσύρρει άρον-άρον το παράλληλο πρόγραμμα που είχε κάνει σημαία της όλο το προηγούμενο διάστημα μετά από το τελεσίγραφο των δανειστών.

Παράλληλα δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες χτυπούν καμπανάκι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη της Pro-Rata για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι μόλις μία ποσοστιαία μονάδα 20% έναντι 19% παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και τρεις μήνες είναι βυθισμένο στα εσωτερικά του προβλήματα και ουσιαστικά είναι χωρίς πρόεδρο. Η δεύτερη είναι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ και δείχνει ότι η κοινωνία σε ποσοστό πάνω από 80% δηλώνει απογοητευμένη, η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι σε λάθος δρόμο, σημαντικό ποσοστό των πολιτών αμφιβάλλει για το αν περάσει τις δυσκολίες με το ασφαλιστικό και επίσης ένα σημαντικό ποσοστό τάσσεται υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης.

Το κλίμα αυτό αντανακλάται και στις διαθέσεις των στελεχών της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτική η απροθυμία που έδειξαν οι βουλευτές να υπερασπιστούν στην Βουλή το νομοσχέδιο για την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων. Παρότι τα μέτρα πέρασαν δίχως απώλειες, η κατήφεια ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα ενώ υπουργός της κυβέρνηση έλεγε: “μόνο τα μισά από τα δύσκολα είναι πίσω μας, τα υπόλοιπα και ίσως ακόμη πιο δύσκολα είναι μπροστά”.


αντε σιγα σιγα να αραιωνουν μεχρι την τελικη εξαφανιση
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόσυρση του νομοσχεδίου
Ρουσφέτια και «κρυφές» προσλήψεις στο «παράλληλο πρόγραμμα»
18/12/201518:376

Οι δανειστές έκριναν ότι ορισμένες διατάξεις είναι μη επαρκώς κοστολογημένες, ενώ μεταξύ άλλων εντόπισαν «εξυπηρετήσεις» συντεχνιών

Το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί η κυβέρνηση τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και των δανειστών, οι οποίοι απείλησαν ακόμη και με «πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. ευρώ. Έτσι, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να αποσύρει την Πέμπτη άρον-άρον το σχέδιο νόμου.

Ποιοι ήταν, όμως, οι λόγοι εκείνοι που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κουαρτέτου απέναντι στο «παράλληλο πρόγραμμα» και οδήγησαν τελικά στην απόσυρσή του;

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης περιέχει «ρουσφέτια» και «ρυθμίσεις για να βολέψουμε τους δικούς μας».

Μάλιστα. σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «παράλληλο πρόγραμμα» είναι στην ουσία ρουσφέτια και «ρυθμίσεις για να βολέψουμε τους δικούς μας», ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο παράλληλο πρόγραμμα τόνισε ότι ήταν ψηφισμένες ρυθμίσεις και πολλά ακοστολόγητα ρουσφέτια με τα οποία επιχειρήθηκε δημιουργία εντυπώσεων. Αλλά και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «συρραφή από διάφορα ρουσφέτια» και έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα «ρουσφετιού», ρύθμιση που, όπως είπε, προβλέπει ότι «για τους γιατρούς που θα είναι στα νησιά, θα πενταπλασιάζεται ο χρόνος, τον οποίο μένουν, δηλαδή θα θεωρείται ότι με πέντε χρόνια θα έχουν 25 χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ».

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έκριναν ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι μη επαρκώς κοστολογημένες, ενώ εντόπισαν σε αυτές, εκτός από «κρυφές» προσλήψεις και «εξυπηρετήσεις» συντεχνιών, γεγονός που φαίνεται να οδήγησε τελικά στην απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος».

Προσλήψεις ανέργων χωρίς συμμετοχή του ΑΣΕΠ

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» φέρεται ότι προβλέπει προσλήψεις ανέργων μέσω προγραμμάτων απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες οι οποίες υπάρχουν στο πρώτο άρθρο του νόμου. Ωστόσο, από το άρθρο αυτό απουσιάζει πλήρως η συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή του προσωπικού.

Την ίδια ώρα, οι δανειστές «βλέπουν» προσλήψεις χωρίς την παρουσία του ΑΣΕΠ και για τις οποίες δεν έχει προβλεφθεί η δημοσιονομική επίπτωση, όσον αφορά στη δημιουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης.

Προσλήψεις για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στους ΟΤΑ

Ακόμη, στη διάταξη 7 οι δανειστές «βλέπουν» κρυφές προσλήψεις για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στους ΟΤΑ που θα αναλάβουν την ενημέρωση και τον συντονισμό της παρεχόμενης βοήθειας προς τις ευπαθείς ομάδες. Το γεγονός αυτό προβληματίζει το κουαρτέτο καθώς  δεν έχει κοστολογηθεί επαρκώς η δημιουργία νέων δομών.

«Κρυφές» προσλήψεις

Επίσης, οι δανειστές εμφανίζονται αντίθετοι όσον αφορά στη δυνατότητα μετάταξης των πρώην δημοτικών αστυνόμων που απασχολούνται ως προσωπικό φύλαξης στα σωφρονιστικά ιδρύματα, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή τους. Όπως εκτιμούν, η ρύθμιση αυτή υποκρύπτει νέες προσλήψεις για τις φυλακές.

Συμβασιούχοι των ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές προβληματίζονται και για τη ρύθμιση στο άρθρο 12 που αφορά στην παραίτηση των ΟΤΑ από τα ένδικα μέσα για εργαζόμενους που μετά από συνεχείς συμβάσεις έχουν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη, ζητώντας την μονιμοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, κατά τους δανειστές, η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει την άρση του αξιόποινου των πράξεων, την παύση των πειθαρχικών ευθυνών και τον μη καταλογισμό σε δημάρχους που δεν ασκούν ένδικα μέσα κατά των υπαλλήλων που ζητούν να μονιμοποιηθούν μετά από συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ακόμη, προβληματισμό στους δανειστές έχει προκαλέσει η απελευθέρωση των προσλήψεων στους ανταποδοτικούς τομείς των ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν αναλυτική κοστολόγηση και περιορισμό στις προσλήψεις.

Εξυπηρετήσεις συντεχνιών

Την ίδια ώρα, πηγές από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι δανειστές εκτιμούν πως υπάρχουν «εξυπηρετήσεις συντεχνιών» πίσω από τις διατάξεις του άρθρου 14 για την επιβολή εξάωρου ωραρίου αντί του σημερινού 8ωρου στους κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Μηνύματα
3.773
Like
137
Πόντοι
16
[size=20pt]Μακεδονικό: Που το πάει η κυβέρνηση;[/size]



Σχεδόν 13 χρόνια μετά την τελευταία επίσημη επίσκεψη Σκοπιανού υπουργού εξωτερικών στην Ελλάδα, ο Nikola Poposki δοκίμασε τις αντοχές της Αθήνας. Και αποδείχθηκαν αρκετά χαλαρές.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Poposki, αν και αγγλομαθής, χρησιμοποίησε τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ λίγη ώρα αργότερα υποχρέωσε τον συνήθως λαλίστατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλο να επιτρέψει από τη συνάντηση τους μόνο τη λήψη πλάνων από το συνεργείο της ΕΡΤ, χωρίς να υπάρξει ο συνήθης διάλογος μπροστά στις κάμερες.

Σιωπή από τη μία...
Ο κ. Παυλόπουλος μόλις πριν δυο ημέρες είχε εξαπολύσει λιβέλους εναντίον των Σκοπίων, από τη Σόφια που ήταν για επίσημη επίσκεψη, αλλά απέφυγε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία να τα πει απευθείας στον υπουργό εξωτερικών της πΓΔΜ (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας). Φοβούμενη η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι θα υπήρχε προφανής αντίλογος από τον κ. Poposki, προτίμησε την απόλυτη σιωπή.

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ξαναπιάσει από την αρχή το αφήγημα της «βαλκανικής διείσδυσης» της χώρας, που καταρρέει όχι μόνο λόγω των γεωπολιτικών αλλαγών που επήλθαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και λόγω της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας. Στην πολιτική αυτή κρίσιμο κεφάλαιο είναι η επίλυση του θέματος της ονομασίας ή έστω η... παράκαμψη του και η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Οι δυο υπουργοί συναντήθηκαν κατ' ιδίαν και ακολούθησε η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών. Και στις δηλώσεις του ο κ. Poposki εξήγησε πολύ απλά ότι όσα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και να αποφασίσουν, όσο κι αν προχωρήσουν οι σχέσεις των δυο χωρών, το θέμα της ονομασίας είναι το «Βουνό» που πρέπει να ανέβουμε ή να μετακινήσουμε…

...σκληρή γραμμή από την άλλη
Την ώρα όμως που ο Νίκος Κοτζιάς αισθάνονταν την ανάγκη να κάνει μόνο μια αναφορά για «έντιμο συμβιβασμό» που θα αντιμετωπίζει τον αλυτρωτισμό και τους ακραίους εθνικιστές και από τις… δυο πλευρές, ο κ. Poposki διατύπωνε τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση του, λέγοντας ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές και ότι δεν θα δεχθεί η χωρά του λύση που θα απειλεί το «Σύνταγμα και τα εθνικά χαρακτηριστικά», εκτός εάν τέτοια λύση εγκριθεί με δημοψήφισμα. Λύση όμως η οποία θα δέχεται τα «συνταγματικά εθνικά χαρακτηριστικά» δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς ουσιαστικά θα πρόκειται για πλήρη διπλωματική και πολιτική άνευ ορών συνθηκολόγηση της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα με τη συνοχή της να κλονίζεται για το Σύμφωνο Συμβίωσης, είναι μάλλον δύσκολο να επιχειρήσει την υπέρβαση και την επιδίωξη λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθώς ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Καμμένος είναι ίσως εύκολο να αποδεχθεί ένα Μνημόνιο, αλλά η προσυπογραφή μιας συμφωνίας που θα αποδέχεται τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος της τη σκοπιανή επιχειρηματολογία είναι βαρύ φορτίο ακόμη και για τους ΑΝΕΛ.

Στις συνομιλίες που είχε ο κ. Poposki στην Αθήνα διατυπώθηκε και από τις δυο πλευρές η βούληση για διεύρυνση των διμερών σχέσεων, και, παρά την οικονομική κρίση, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι για τα Σκόπια είναι ζωτικής σημασίας η σχέση με την Ελλάδα, καθώς από τη Θεσσαλονίκη γίνεται η τροφοδοσία της χώρας σε εμπορεύματα αλλά και καύσιμα. Συγχρόνως η Ελλάδα παραμένει η χώρα με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στα Σκόπια, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τα Σκόπια για τη διασύνδεση τους με το ενεργειακό δίκτυο της Ελλάδας.

Για την ελληνική πλευρά αυτή η προοπτική είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, μετά τη Βουλγαρία, και στα Σκόπια, θα μπορέσουν να διασυνδεθούν με το ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου, μετατρέποντας έτσι τη χώρα μας σε κρίσιμο κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια των Βαλκανίων και της Κεντρικής –Ανατολικής Ευρώπης.

Στο ράφι η ονομασία
Το πάγωμα και η παράκαμψη της διαφοράς για το όνομα αποτελεί μια επιλογή η οποία όμως ουσιαστικά διευκολύνει τη σκοπιανή πλευρά. Καθώς, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη της Αθήνας για διατήρηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και της εξασφάλισης της έξωθεν καλής μαρτυρίας, βάζει στο ράφι το θέμα της ονομασίας και συνεπώς τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΝΑΤΟ θα είναι πλέον αποδεκτά τα επιχειρήματα του Σκοπιανού πρωθυπουργού, κ. Nikola Gruevski, ότι το θέμα του ονόματος δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των καλών διμερών σχέσεων.

Έτσι, όσο αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, θα «αφυδατώνεται» η διάφορα για το όνομα.

Ίσως τελικά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ φιλοδοξούν να θάψουν τη διαφορά για το όνομα της πΓΔΜ… Με τρόπο που θα αποτελεί δικαίωση του «Μακεδονισμού» και με την ελπίδα ότι τότε κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για το Σκοπιανό...



 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οποιοσδήποτε λογικά σκεπτόμενος, δεν μπορεί να βγάλει νόημα από την ασυναρτησία σου.
δηλαδή  προσπαθείς να μας πείσεις ότι είσαι λογικά σκεπτόμενος? Άστο καλύτερα δεν το έχεις
 

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Μηνύματα
12.726
Like
2
Πόντοι
166
Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόσυρση του νομοσχεδίου
Ρουσφέτια και «κρυφές» προσλήψεις στο «παράλληλο πρόγραμμα»
18/12/201518:376

Οι δανειστές έκριναν ότι ορισμένες διατάξεις είναι μη επαρκώς κοστολογημένες, ενώ μεταξύ άλλων εντόπισαν «εξυπηρετήσεις» συντεχνιών

Το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί η κυβέρνηση τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και των δανειστών, οι οποίοι απείλησαν ακόμη και με «πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. ευρώ. Έτσι, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να αποσύρει την Πέμπτη άρον-άρον το σχέδιο νόμου.

Ποιοι ήταν, όμως, οι λόγοι εκείνοι που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κουαρτέτου απέναντι στο «παράλληλο πρόγραμμα» και οδήγησαν τελικά στην απόσυρσή του;

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης περιέχει «ρουσφέτια» και «ρυθμίσεις για να βολέψουμε τους δικούς μας».

Μάλιστα. σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «παράλληλο πρόγραμμα» είναι στην ουσία ρουσφέτια και «ρυθμίσεις για να βολέψουμε τους δικούς μας», ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο παράλληλο πρόγραμμα τόνισε ότι ήταν ψηφισμένες ρυθμίσεις και πολλά ακοστολόγητα ρουσφέτια με τα οποία επιχειρήθηκε δημιουργία εντυπώσεων. Αλλά και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «συρραφή από διάφορα ρουσφέτια» και έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα «ρουσφετιού», ρύθμιση που, όπως είπε, προβλέπει ότι «για τους γιατρούς που θα είναι στα νησιά, θα πενταπλασιάζεται ο χρόνος, τον οποίο μένουν, δηλαδή θα θεωρείται ότι με πέντε χρόνια θα έχουν 25 χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ».

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έκριναν ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι μη επαρκώς κοστολογημένες, ενώ εντόπισαν σε αυτές, εκτός από «κρυφές» προσλήψεις και «εξυπηρετήσεις» συντεχνιών, γεγονός που φαίνεται να οδήγησε τελικά στην απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος».

Προσλήψεις ανέργων χωρίς συμμετοχή του ΑΣΕΠ

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» φέρεται ότι προβλέπει προσλήψεις ανέργων μέσω προγραμμάτων απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες οι οποίες υπάρχουν στο πρώτο άρθρο του νόμου. Ωστόσο, από το άρθρο αυτό απουσιάζει πλήρως η συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή του προσωπικού.

Την ίδια ώρα, οι δανειστές «βλέπουν» προσλήψεις χωρίς την παρουσία του ΑΣΕΠ και για τις οποίες δεν έχει προβλεφθεί η δημοσιονομική επίπτωση, όσον αφορά στη δημιουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης.

Προσλήψεις για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στους ΟΤΑ

Ακόμη, στη διάταξη 7 οι δανειστές «βλέπουν» κρυφές προσλήψεις για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στους ΟΤΑ που θα αναλάβουν την ενημέρωση και τον συντονισμό της παρεχόμενης βοήθειας προς τις ευπαθείς ομάδες. Το γεγονός αυτό προβληματίζει το κουαρτέτο καθώς  δεν έχει κοστολογηθεί επαρκώς η δημιουργία νέων δομών.

«Κρυφές» προσλήψεις

Επίσης, οι δανειστές εμφανίζονται αντίθετοι όσον αφορά στη δυνατότητα μετάταξης των πρώην δημοτικών αστυνόμων που απασχολούνται ως προσωπικό φύλαξης στα σωφρονιστικά ιδρύματα, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή τους. Όπως εκτιμούν, η ρύθμιση αυτή υποκρύπτει νέες προσλήψεις για τις φυλακές.

Συμβασιούχοι των ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές προβληματίζονται και για τη ρύθμιση στο άρθρο 12 που αφορά στην παραίτηση των ΟΤΑ από τα ένδικα μέσα για εργαζόμενους που μετά από συνεχείς συμβάσεις έχουν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη, ζητώντας την μονιμοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, κατά τους δανειστές, η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει την άρση του αξιόποινου των πράξεων, την παύση των πειθαρχικών ευθυνών και τον μη καταλογισμό σε δημάρχους που δεν ασκούν ένδικα μέσα κατά των υπαλλήλων που ζητούν να μονιμοποιηθούν μετά από συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ακόμη, προβληματισμό στους δανειστές έχει προκαλέσει η απελευθέρωση των προσλήψεων στους ανταποδοτικούς τομείς των ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν αναλυτική κοστολόγηση και περιορισμό στις προσλήψεις.

Εξυπηρετήσεις συντεχνιών

Την ίδια ώρα, πηγές από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι δανειστές εκτιμούν πως υπάρχουν «εξυπηρετήσεις συντεχνιών» πίσω από τις διατάξεις του άρθρου 14 για την επιβολή εξάωρου ωραρίου αντί του σημερινού 8ωρου στους κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.


τα ρουσφέτια του πασοκ τα έχεις ξεχάσει πρασινοφρουρέ????
 

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Μηνύματα
3.773
Like
137
Πόντοι
16
12369065_889879667768129_7050575632312116152_n.png
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.266
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

Ο πραραγματικός αριθμός είναι κατα πολύ μικρότερος, πολλοί πέρασαν από όλες τις κατηγορίες, εποχιακοι, μετά αορίστου, μετά μόνιμοι.

Και φυσικά εχει ενδιαφέρον πόσοι από αυτούς τους εποχιακούς και αορίστου χρόνου είχαν εργαστεί στο δημόσιο πριν το 2004, δηλαδη με ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ.

Μην αραδιαζεις  :jerking: :jerking: :jerking:
 

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Μηνύματα
7.452
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Παλι αυτη η μπουρδα.
Που υπολογιζει 10 προσληψεις αν καποιος εκανε συμβασεις για 10 οκταμηνα  :jerking:
Και ο παυλοπουλος πασοκ ηταν αλεξ.
Οπως και πολλοι αλλοι στη νδ
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.438
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Υπαρκτός Ελληνισμός :rockon:
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Αμφισβητούν την απόδοση μέτρων όπως φόροι στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ή τον φόρο στο κρασί και εκτιμούν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 0,5% - Τα 3 δισ. για το 206 και άλλα τόσα μέχρι το 2018

«Τρύπιο» προϋπολογισμό, με ουτοπικές προβλέψεις εσόδων και άγνωστο ύψος δαπανών, θεωρούν οι δανειστές πως κατέθεσε η κυβέρνηση και  ζητούν την λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ για το 2016 και έως 6 ή 7 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το 2018!

Και όλα αυτά, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με την δόση του 1 δισ. ευρώ αφού, παρότι αποσύρθηκε το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, ο ESM δεν συνεδρίασε ακόμη για να εγκρίνει την καταβολή της δόσης, αναμένοντας να δημοσιευτούν πρώτα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και τα τελευταία προαπαιτούμενα (δηλαδή κάτι «λεπτομέρειες για τις δαπάνες Υγείας).

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των δανειστών, η κυβέρνηση κατέθεσε τον νέο προϋπολογισμό χωρίς να έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικας των ελεγκτών, οι οποίοι διαπιστώνουν όμως «τρύπα» της τάξεως των 2-3 δισ. ευρώ (ή 1,5% του ΑΕΠ). Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις επιστρέψουν οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου στην Αθήνα (στις 18 Ιανουαρίου πιθανότατα) θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει και συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2016, ενώ εκκρεμεί ακόμα η κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής πολιτικής για τα έτη 2016 έως 2019.

Εκτός του ότι αμφισβητούν την απόδοση μέτρων που περιέλαβε η κυβέρνηση (πχ φόροι στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ή τον φόρο στο κρασί αντί για την επιβολή ΦΠΑ σητν εκπαίδευση που αρχικά σχεδίαζε η κυβέρνηση) επιπλέον εκτιμούν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 0,5% και όχι με μηδέν ανάπτυξη, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν και επιπλέον μέτρα που –συνυπολογίζοντας και τη συμφωνία για περικοπές 1,8 δισ. από συντάξεις- ανεβαίνουν στα 3 δισ. για το 2016.

Επιπλέον η κυβέρνηση δεσμεύεται να καταθέσει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016-2018, το οποίο ήδη έχει συμφωνηθεί ότι περιλαμβάνει και επιπρόσθετα «κρυφά» μέτρα («απροσδιόριστα» όπως αναφέρεται στη νέα συμφωνία) ύψους 2,9 δισ. ευρώ έως το 2018.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ βρίσκεται κυριολεκτικά "στον αέρα" καθώς δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι δανειστές ζητούν μείωση 40% στις δαπάνες που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά το υπουργείο Υγείας δεν έχει εκδώσει ακόμα την σχετική απόφαση και η υποχρέωση της χώρας -σύμφωνα με απόφαση του EuroWorking Group- ήταν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να εκδοθούν και να δημιοσιευτούν στο ΦΕΚ όλες οι αποφάσεις για τα προαπαιτούμενα, κάτι που όμως δεν έχει γίνει.

Το πρόβλημα πρέπει να έχει λυθεί μέχρι την Δευτέρα, ενόψει της συνεδρίασης του ESM που θα δώσει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος λόγω των αργιών να μην προλάβει να εγκριθεί η δόση και, αν δεν γίνει  μέχρι την 31η Δεκεβρίου, να μεταφερθεί πλέον για την άνοιξη του 2016.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom