Επισκέπτης
Τελικῶς τὰ πράγματα εἰς τὸν ἱστότοπον ἔχουσιν μίαν περιοδικότηταν 2,5 ἐτῶν.
τι σχέση έχει η δημοκρατία με τον κομμουνισμό και αφού τόσες χώρες είχαν δημοκρατία πως και δεν είχαν ποτέ κομμουνισμό? δηλαδή στην αρχαία Ελλάδα όταν οραματίστηκαν αυτό το πολίτευμα ήταν κομμουνιστές?
Καὶ ἡ προὶξ ἔχει καταργηθεῖ, δὲν παύει ὅμως να ᾖ λίαν ἐπιθυμητή.
η δημοκρατία σημαίνει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με ισότητα κάθε άτομο έχει και δικαίωμα μια ψήφου ανεξάρτητα της περιουσιακής του κατάστασης η του κοινωνικού του στάτους ο καθένας έχει δικαίωμα μίας ψήφου
σε αντίθεση με τη φορολογία και την οικονομία του κράτους όπου οι πολίτες βάση των εισοδημάτων τους πληρώνουν φόρους εγώ με μηδενικά η μηδαμινά εισοδήματα τι φόρους να πληρώνω ενώ εσύ αφού έχεις εισοδήματα θα πληρώνεις για το κοινωνικό κράτος
όπως κατάλαβες άλλο δημοκρατία και άλλο φορολογία καθώς συγκρίνεις ανόμοιες έννοιες
φυσικά ωραία εικόνα έχεις για τη δημοκρατία όπως την φαντάστηκαν στην αρχαία Ελλάδα ακριβώς όταν γεννήθηκε η δημοκρατία
δεν θέλω να σε ταρακουνήσω από τον κόσμο που ζεις αλλά η βασική αρχή της δημοκρατίας ορίζει την ισότητα στο πολίτευμα και τις αποφάσεις που παίρνονται ανεξάρτητα την οποιαδήποτε κατάστασης του ατόμου που ψηφίζει (δηλαδή οικονομική η κοινωνική κατάσταση)
Ἡ ἀρχαία Ἑλληνικὴ (ἀθηναϊκὴ κατὰ βάσιν) δημοκρατία δὲν ἔχει οὐδεμίαν σχέσιν μὲ τὴν σημερινήν.
ωραία λοιπόν.. απαιτώ όμως ίσα δικαιώματα ... τα ίδια με αυτά που έχεις εσύ στο κοινωνικό κράτος...
για παράδειγμα τα δικά μου παιδιά δεν έγιναν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γιατί ήμουν υψηλόμισθος και αναγκάστηκα να πληρώσω... θα πρέπει να γίνονται και τα παιδιά τα δικά μας δεκτά ... και αν οι θέσεις δεν επαρκούν θα δοθούν με κλήρωση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εισοδήματος γονέων
δεν δικαιούμαι παροχών από την εργατική εστία παρόλο που πληρώνω και πλήρωνα τόσα χρόνια αδρά... θα πρέπει να δικαιούμαι τις ίδιες παροχές ... και αν τα λεφτά δεν φτάνουν θα μειωθούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
δεν δικαιούμαι δωρεάν διακοπών, δωρεάν εισητηρίων θεάτρων κλπ κλπ κλπ, επιδομάτων τέκνων λόγω του ότι είμαι υψηλόμισθος... θα πρέπει να δικαιούμαι και εγώ... και αν τα λεφτά δεν φτάνουν θα μειωθούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ισότητα δεν ευαγγελίζεσαι..?? απαιτώ ίσα δικαιώματα με σένα
γιατί σώνει και καλά πρέπει να είναι φάρσα ?? δεν παίζει να είναι αληθινή η απόπειρα και ο υπουργός να ενδώσει ??
που το ξέρεις ότι είναι φάρσα ??
βέβαια οι παράνομες βιντεοσκοπήσεις και μαγνητοφωνήσεις δεν παίζουν στα δικαστήρια (κακώς βέβαια κατά την γνώμη μου)... ωραία άποψη να μην παίζουν και στην διαμόρφωση γνώμης.. άλλο βέβαια αν η παράνομη βοντεοσκόπηση μπαλτάκου σας έβγαλε έξω από τα ρούχα σας ή η παράνομη μαγνητοφώνηση της συνδιάλεξης του Σαμαρά που ακούγεται να λέει "πες του παναθηναικάκια να τους χώσει βαθιά μέσα" σας βοηθούν να διαμορφώσετε γνώμη και φωνάζετε ότι αυτές πρέπει να διαμορφώνουν γνώμη...
δηλαδή η σύγχρονη δημοκρατία δημιουργήθηκε μετά την παρισινή κομμούνα? την επανάσταση του σικάγο? την οκτωβριανή επανάσταση? μετά τη συγγραφή του κεφαλαίου από το μαρξ και τον έγκελς?
δηλαδή η σύγχρονη δημοκρατία δημιουργήθηκε μετά την παρισινή κομμούνα? την επανάσταση του σικάγο? την οκτωβριανή επανάσταση? μετά τη συγγραφή του κεφαλαίου από το μαρξ και τον έγκελς?
Ωραία αντιπαραβολή...
Μιας και το ανέφερες λοιπόν (γιατί εαν το έλεγα εγώ θα μου έλεγες ότι πετάω τη μπάλα στην εξέδρα), εαν υποθέσουμε ότι οι συνομιλίες Λάμπρου και Σαμαρά είναι πραγματικές (που νομίζω πως είναι...), τί γνώμη διαμορφώνεις εσύ για τον καθένα;
Βασικά για τον Λάμπρου μας είπες λίγο πολύ. Είναι ποταπός και θέλει σκότωμα.
Το Σαμαρά που όντας πρωθυπουργός σηκώνει τηλέφωνο και τηλεφωνεί σε δικαστή για να χώσει στη μπουζού άλλους βουλευτές του κοινοβουλίου τί να τον κάνουμε;
Και για να σε προλάβω... δεν ταυτίζομαι φυσικά με τη Χ.Α. και δεν είναι η Χ.Α. εδώ το θέμα μας.
Κρίνε τα δύο περιστατικά ανεξαρτήτως πολιτικού χρωματισμού, σύμφωνα με το δικό σου σύστημα ηθικών αξιών (εδώ γελάμε...).
η συγχρονη δημοκρατια στην ελλαδα δηιουργηθηκε μετα το 81
δηλαδή πριν τη χούντα δεν υπήρχε δημοκρατία?
ειπαμε χανε
η δεξια και ο τσυριζα ειναι αυτο που λενε
κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι
εδώ είναι που συγκρίνεις ανόμοια πράγματα
εφ όσον έχεις εισοδήματα τότε προηγούνται αυτοί που δεν έχουν και αδυνατούν να πληρώσουν όπως γινόταν και στην αρχαιά Ελλάδα που τόσο αγαπάς όπου οι έχοντες πλήρωναν το θέατρο στους μη έχοντες για να μορφωθούν και να εκπολιτιστούν οπότε εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα προηγείται αυτός που δεν έχει έτσι και στους παιδικούς σταθμούς προηγείται αυτός που δεν έχει χρήματα και στην εργατική εστία και στις παροχές εισιτηρίων για θέατρα αλλά και για δωρεάν διακοπές
Τσωνάκη, σε χουν τρελάνει στον πούτσο και δεν ξέρεις τί λες.
Ο Σύριζα δε συγκυβέρνησε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε.
Σας μπήκαν και καβάλα μετά τα δεξά και σας φτάσαν στο 4% (αυτοί είναι ακόμα στο 25%).
Κλάψε τώρα.
Περίμενε τη νεκρανάσταση για να ξανανέβει το ΠΑΣΟΚ.
http://[URL unfurl="true"]www.report24.gr/wp-content/uploads/12777.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
μήπως να μας πείς με ποιούς συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ????
καλά χαλάρωσε λίγο
σε λίγο θα μας πείς ότι ο ανδρέας οργάνωσε και την αντίσταση στο πολυτεχνείο δηλαδή πριν τη χούντα δεν υπήρχε δημοκρατία?
Ο Σύριζα δε συγκυβέρνησε με τη ΝΔ,
ο αντρέας και οι άλλοι πασόκοι κάνανε (όπως και οι αριστεροί της εποχής) αντίσταση από τα σαλόνια του εξωτερικού...
επιστρέψανε δε οι περισσότεροι από αυτούς αρκετούς μήνες μετά την μεταπολίτευση (προφανώς θέλανε να καλύψουν όλες τις λαμογιές που κάνανε με τα λεφτά που συγκεντρώνανε για δήθεν αντίσταση)...
ποιός το λέει αυτό ??? ισότητα δεν πρεσβεύεις ?? από που και ως που αυτά που λες είναι ισότητα ??
και ποιός σου είπε ότι στην αρχαία ελλάδα είχαν δημοκρατία με την σημερινή έννοια του όρου ?? ψηφίζανε οι μη έχοντες ??