arist_plat1
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Αυγ 2015
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Αρα βλεπεις οτι απλως οι γνωσεις δεν αρκουν?
Και απαιτειται ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?
από την οποία πληρώνεται όμως όταν ξεκινήσει η ειδικότητα
Αρα βλεπεις οτι απλως οι γνωσεις δεν αρκουν?
Και απαιτειται ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?
λοιπόν για να το τελειώνουμε λέφτη μου
(1) θα είσαι ασφαλισμένος με εργόσημο… όλοι όσοι δουλεύουν αγροτικές εργασίες ασφαλίζονται με εργόσημο
(2) και φυσικά δεν θα σου πληρώσουν διαμονή και φαγητό… μπορεί να σου δώσουν κανένα δωμάτιο αν έχουν (οι περισσότεροι εξασφαλίζουν μια στέγη) και όσο για το φαγητό το πληρώνεις και στην Αθήνα οπότε γιατί να σου δώσουν ?
(3) και φυσικά δεν θα σου δώσουν για δυό μήνες 12.000 καθαρά (20.000 πήρε + ΦΠΑ 23% και έξοδα διαμονής και εισητήρια περίπου 8.000).
Γιατί αυτός έβγαλε δουλειά για την οποία η εταιρεία πήρε 50.000 ευρώ από τον πελάτη (στα πλαίσια ενός συμβολαίου 120.000 ευρώ στο οποίο δουλέψανε και άλλοι μεταξύ των οποίων και οι συνεταίροι στην επιχείρηση) και από τα οποία της μείνανε καθαρά (αν αφαιρέσεις τα έξοδα του, τα πάγια έξοδα της εταιρείας και τα έξοδα που γίνανε για να κλείσει η δουλειά) γύρω στα 10.000….
Για να πάρεις λοιπόν και εσύ τα 12.000 καθαρά (20.000 μικτά) θα πρέπει να μαζέψεις τόσες ελιες έτσι ώστε στον αγρότη που θα σε προσλάβει να του μείνει 10.000 καθαρό κέρδος από την πώληση τους… με δεδομένη την περισυνή τιμή του ελαιοκάρπου (γύρω στα 0.8-1.00 το κιλό) και αν βάλεις ότι ο αγρότης έχει και άλλα έξοδα εκτός από το μάζεμα (λιπάσματα, οργώματα, ξεχορταριάσματα, κλαδέματα, ψεκασμούς κλπ κλπ κλπ) θα πρέπει να μαζέψεις τόσες ελιές ώστε να εισπράξει γύρω στις 40.000 ευρώ δηλαδή 40-50 τόνους ελιές στο δίμηνο… αν πούμε ότι δουλεύεις 25 μέρες τον μήνα τότε θα πρέπει να μαζεύεις 1000 κιλά ελιές την μέρα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μαζεύεις και να απλώνεις πανιά, να τινάζεις, να μαζεύεις τις ελιές, να κουβαλάς στο αγροτικό, να φορτώνεις, να ξεφορτώνεις τον καρπό από 50 περίπου λιόδεντρα την μέρα…
με δεδομένο ότι κάθε ελιά για να απλωθούν τα πανιά, να τιναχτεί, να μαζευτεί ο καρπός, να μπεί στα καφάσια (ή στα τσουβάλια), να φορτωθεί στο αγροτικό ή στο τρακτέρ και να ξεφορτωθεί στις αποθήκες του αγρότη για να πάει ο έμπορος να τις πάρει θέλει τουλάχιστον μισή ώρα θα πρέπει να δουλεύεις 25 ώρες την μέρα
κατάλαβες λέφτη μου γιατί ποτέ δεν θα πάρεις τα λεφτά που πήρε αυτός ???????
Και πού κολλαει τωρα αυτο?από την οποία πληρώνεται όμως όταν ξεκινήσει η ειδικότητα
Και πού κολλαει τωρα αυτο?
Εξακολουθω να μην αντιλαμβανομαι τι σχεση εχει αυτο με τη συζητηση μας, περι εμπειριας και ικανοτητας ενος απειρου να αναλαβει μεγαλη θεση μονο με το πτυχιο.ένας απόφοιτος του οικονομικού παραμένει άνεργος και δεν έχει ειδικότητα όπως ο γιατρός και κατ επέκταση ο χειρούργος, είναι σαν να συγκρίνεις το ελαιόλαδο με τη βενζίνη
Εξακολουθω να μην αντιλαμβανομαι τι σχεση εχει αυτο με τη συζητηση μας, περι εμπειριας και ικανοτητας ενος απειρου να αναλαβει μεγαλη θεση μονο με το πτυχιο.
εσύ τα βάζεις όλα στο ίδιο σακί όχι εγώ
εγώ απλά σου εξήγησα ότι δεν συγκρίνεις παρόμοια πράγματα
BBC: Ο Αλέξης Τσίπρας στη λίστα με τους πιο... λαϊκιστές πολιτικούς
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 19:16
Ποιοι είναι οι πιο λαϊκιστές πολιτικοί που υπερισχύουν αυτή τη στιγμή στη Δύση; Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC στην πρώτη θέση βρίσκονται η Μαρίν Λεπέν που αναδείχθηκε πρώτη στον πρώτο γύρο των χθεσινών περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο Βρετανός επικεφαλής κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, καθώς και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
δηλαδή κάποιος απόφοιτος από ένα ΑΕΙ δεν έχει γνώσεις για να καλύψει μια τέτοια θέση? για αυτό έχουμε γεμίσει από άνεργους απόφοιτους πανεπιστημίου με κάτι μυαλά σαν τα δικά σου
το αλλο τσιρκο διασπαστηκε ηδη
εσύ λέφτη μου απαιτείς ισοπέδωση … όχι εγώ…
εγώ δέχομαι να παίρνω αυτά που παίρνω και κάποιοι να παίρνουν περισσότερα από μένα…
προσπαθώ να τους φτάσω και αν γίνεται να τους ξεπεράσω, όχι όμως με μαρξιστικές παπαρολογίες του τύπου “ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητες του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του”, γιατί δεν δέχομαι να πληρώνομαι λιγότερο από έναν γύφτο που μαζεύει παλιοσίδερα και ο οποίος έχει μεγαλύτερες ανάγκες από μένα γιατί γεννοβόλησε με την κουνέλα την γύφτισα 15 παιδιά …
πάρτο χαμπάρι δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια και ως εκ τούτου κάποιοι θα αμείβονται πολύ παραπάνω από σένα διότι προφανώς αξίζουν πολύ περισσότερο από εσένα…
λέφτη αυτό το έκανες γαργάρα βλέπω...
Oποτε ορθως την προεβλεψε την αλλαγη ο Αλεξης απλα εκανε λαθος ηπειροΡε μάγκες τι έγινε στην Βενεζουέλα;
Πάει και ο Μαδουρισμός;
Πρώτα η Αργεντινή, τώρα η Βενεζουέλα.
Άντε και στα δικά μας.
δεν το έκανα γαργάρα απλά έχω και κοινωνική ζωή να πιούμε και καμιά μπυρίτσα στα εξάρχεια αν δεν σε πειράζει
επίσης ξέιρες ξεκάθαρα τι να σου απαντήσω απόλυτη ισότητα και μοίρασμα του πλούτου