δεν έχει λογική αυτό που λες
δηλαδή οι σπουδές δεν πρέπει να έχουν σκοπό την εργασία? με αυτή τη λογική μια που έχει τελειώσει νοσηλευτική θα πρέπει να δεχτεί μια δουλειά σαν ιερόδουλη ας πούμε για να πάψει να είναι άνεργη
επίσης δεν θέλουν όλοι να καθαρίζουν τουαλέτες σκέψου πχ κάποιον που έχει άσθμα να είναι όλη μέρα μες τις χλωρίνες
δεν είναι δυνατόν να μην θεωρείς άπορο κάποιον ο οποίος δεν βρίσκει εργασία
με αυτή τη λογική να γυρίσουμε και στη δουλεία όπου θα είσαι υποχρεωμένος να εργάζεσαι σαν το οτιδήποτε και να μην αντιμιλάς κι όλας
λογική δεν έχει για τα τεμπελόσκυλα σαν και του λόγου σου….
οι σπουδές έχουν σκοπό την μόρφωση και όχι την εργασία… δεν είναι υποχρεωτικό ο μαθηματικός να διοριστεί σώνει και καλά σαν καθηγητής
δηλαδή αν κάποιος αποφασίσει να σπουδάσει μεσαιωνική μαγειρική θα πρέπει οπωσδήποτε να του βρούμε θέση μάγειρα και να αρχίσουμε να τρώμε μεσαιωνικά φαγητά για να έχει δουλειά ..
τι άλλες μαλακίες θα διαβάσουμε ρε γαμώτο
με την λογική μου μία που έχει τελειώσει νοσηλευτική μπορεί να κάνει ένα κάρο δουλειές είτε συναφείς με το επάγγελμα της ή τελείως άσχετες με το επάγγελμα της…
όπως για παράδειγμα να περιποιείται γέροντες επάγγελμα που σήμερα λυμαίνονται οι λαθρομετανάστριες από τις ανατολικές χώρες (αλλά εκεί έχει δουλειά δεν είναι παίξε γέλασε) μέχρι καθαρίστρια, γκαρσόνα, εργάτισσα σε αγροτικές εργασίες κλπ κλπ κλπ… για να γίνει ιερόδουλη θέλει και άλλα προσόντα που πιθανόν να μην τα διαθέτει (πχ ωραία βυζιά και ωραίο κώλο)
δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω… και το δεν θέλω το πληρώνεις με πείνα και αν σου αρέσει
θεωρώ άπορο αυτόν ο οποίος δεν διαθέτει τους πόρους για να κερδίσει προς το ζείν δηλαδή τον παντελώς ανίκανο προς εργασία… αυτός που είναι ικανός προς εργασία και δεν βρίσκει εργασία είναι απλώς τεμπελόσκυλο και δεν δικαιούται ΤΙΠΟΤΕ εκτός από να τον φτύνουμε ομαδικά…
και ναι… η δουλειά, ότι και να είναι αυτή, δεν είναι ντροπή είναι περηφάνια και φιλότιμο….
η τεμπελιά (και μάλιστα συνοδευόμενη από απαιτήσεις του τύπου “να μου εξασφαλίσουν την σίτιση”, “να μου εξασφαλίσουν δωρεάν κιλοβατώρες") είναι μεγίστη ξεφτύλα…