Επειδή σας βαρέθηκα λίγο κάτι τελευταίο και αποσυνδέομαι.
Νομίζω πως είναι κοινός τόπος ότι όλα τα κόμματα βαθμιαία πηγαίνουν προς το κέντρο, ιδίως αν προσδοκούν ή διαχειρίζονται εξουσία, αφήνοντας βέβαια κάποιο κενό στα άκρα, που θα το καλύψουν άλλα κόμματα, πιο ακραία που δεν έχουν φιλοδοξία διακυβέρνησης.
Στην δεξιά αυτό έχει γίνει σαφές με την Χ.Α. που προέκυψε από την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο.
Στην αριστερά όμως, αν αφαιρέσουμε τον Σύριζα δεν υπάρχει κανένα κεντροαριστερό κόμμα, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εντελώς κεντρώο, το δε Ποτάμι μάλλον κεντροδεξιό. Τους ΑΝΕΛ ας τους αφήσουμε, είναι λαϊκοεθνικιστικό, αλλά ελπίζω να τελειώνουμε με δαύτους.
Οπότε νομίζω πως σήμερα ο Σύριζας καλύπτει τον χώρο που κάλυπτε παλιά το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι αυτό του 81-89, αλλά αυτό του 93-2004. Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον κάτι σαν την Ε.Κ. του Μαύρου και του Ζίγδη, δεν νομίζω πως θα αντέξει.
Οπότε ο Λέφτης έχει δίκιο πως υπάρχει χώρος στα αριστερά του Σύριζα, είναι ο χώρος του παλιού ΚΚΕεσ.-Συνασπισμού. Μόνο που θα θυμάται πως η παραδοσιακή του πελατεία ήταν κάτι πάνω από 3% και σίγουρα κάτω από αυτήν του ΚΚΕ...