αρα θες λιγότερη δημοκρατία και με κατηγορείς εμένα για σταλινικό αντιδημοκράτη? δεν ξέραμε να κάνουμε δημοψηφίσματα που δεν θα θίγεται η οικονομία και οι τραπεζίτες
δεν είπα ότι δεν θέλω δημοψηφίσματα ή εκλογές…
είπα τα δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένα ερωτήματα (και όχι με μαλακίες του τύπου είστε υπέρ ή κατα της πρότασης των δανειστών), σαφή ανάλυση των επιπτώσεων που θα έχει κάθε απάντηση (όταν λέμε σαφή μιλάμε σαφή και κατανοητή ακόμη και για βλάκες σαν και σένα) και δεσμευτικότητα…
το ερώτημα που τέθηκε στους Ελβετούς σχετικά με την αύξηση του κατωτάτου μισθού συνοδευόταν από μία λεπτομερή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ τεχνοοικονομική ανάλυση και των δύο σεναρίων με σαφή νούμερα του τι ακριβώς θα προέκυπτε στην περίπτωση που γινόταν δεκτή η αύξηση και του τι θα προέκυπτε αν δεν γινόταν και όχι από τις κραυγές αμαθών και γελοίων υποκειμένων που βγαίνανε στα κανάλια στο δημοψήφισμα, κάνοντας μαρξιστικές - λενινιστικές θεωρήσεις οι μεν και ηλίθιες προσεγγίσεις στο σενάριο δραχμή οι δεν…
κατάλαβες βλάκα μου ??
γιατί και εδώ αν έμπαινε ένα ερώτημα σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού σε πχ 750 ευρώ και συνοδευόταν από μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ έκθεση των επιπτώσεων από το ΝΑΙ και το ΟΧΙ τότε αμφιβάλλω αν το κομμάτι εκείνο των νοημόνων Ελλήνων ψήφιζε υπέρ της αύξησης του κατωτάτου μισθού…
φυσικά αυτή η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ έκθεση θα γινόταν από ζωάδια σαν τον λαφαζάνη, τον Μηλιό, τον Λεουτσάκο, την Ραχήλ κλπ κλπ κόκκινο πανί και θα λέγανε ότι είναι τεχνοκρατικό προιόν και δεν λαμβάνει υπόψιν τις λαικές ανάγκες κλπ κλπ κλπ φαιδρά…
γιαυτούς τους λόγους δεν θέλω να έχουμε πολλά πολλά δημοψηφίσματα στην Ελλάδα…
κατάλαβες λέφτη ???