αγαπητε τραμουντανα δεν την εκανα με ελαφρα απλα βγηκα εκτος σπιτιου και δεν κουβαλουσα το ταμπλετ μου για την εξοδο μου εχω και ζωη εκτος φορουμ
για να στηθεί ο μηχανισμός υλοποίησης...
και ποσο κανει να στηθει αυτος ο μηχανισμος υλοποιησης εχουν περασει 3 μηνες απο οταν ξεκινησαν οι αιτησεις μεχρι την περιοδο των εκλογων
περίπου έναν χρόνο για να στηθεί ένας μηχανισμός τέτοιος που αφενός μεν να μην ταλαιπωρεί τον πολίτη με χιλιάδες δικαιολογητικά, αφετέρου δε να μπορεί να ξεκαθαρίζει το αχυρο από το στάρι
γιατί ο δήμος της Αθήνας είναι πολύ μεγάλος ώστε να μελετηθεί η εφαρμογή και να βγούνε συμπεράσματα εύκολα ώστε να γίνουν τυχόν διορθώσεις στον μηχανισμό
ωραια μεγαλος ο δημος αθηνας ας τον εκαναν στο δευτερο δημο της χωρας στον πειραια που εχει και φτωχες οιογενειες αλλα τεσπα δεν εχει και τοσο μεγαλη βαρυτητα
αυτός επιλέχθηκε τι θες να κάνουμε….δηλαδή η καλλιθέα δεν έχει φτωχούς όλοι πλούσιοι είναι ?
γιατί έπεσε η κυβέρνηση και προκηρυχθήκανε εκλογές
δηλαδη ολα πηγαιναν ρολοι και για ολα φταει που προκυρηχθηκαν εκλογες για ολα φταει ο συριζα παλι. Δηλαδη θα ηταν τοσο δυσκολο να πουνε ωραια περασαν 3 μηνες βγαλαμε συμπερασματα θα αρχισει να εφαρμοζετε καθολικα απο το φεβρουαριο
είπαμε… έναν χρόνο τουλάχιστον… για να στήσεις έναν μηχανισμό ο οποίος είναι 85% τουλάχιστον σωστός…
γιατί θα έσκουζε ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και το κυριώτερο γιατί πρέπει να στηθεί μηχανισμός και να επαληθευθεί για να μην έχουμε τα παρατράγουδα του παρελθόντος (επιδόματα τυφλότητας σε ανοιχτομάτες, επιδόματα λοχείας σε άντρες, επιδόματα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε γιαγιάδες κλπ κλπ κλπ)
και ο συριζα φταει που παλια δινονταν επιδοματα τυφλου σε ανοιχτοματες επιδοματα λοχειας σε αντρες επιδοματα εξωσωματικης γονιμοποιησης σε γιαγιαδες πασοκ και νδ παλι καθολου. Εοισης ο συριζα αν ξερεις καταγγελει πραξεις νομοθετικου περιεχομενου που εχουν να κανουν με αντιεργατικη πολιτικη και ξεπουληματος της δημοσιας υπηρεσιας οχι ενα επιδομα για τους φτωχους
τα συστήματα φταίνε δεν είπα ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ… ααα μάλιστα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είναι καλές όταν βολεύουν και κακές όταν δεν βολεύουν… αντιληπτόν
αυτό πάλι ποιός σου το είπε ??
σαν το κοινωνικο μερισμα που για να κοψει επιδοματα μιας και το 40% των ελληνων ζει κατω απο το οριο της φτωχειας βρηκε τη λυση εθεσε εκτος οσους δηλωνουν φιλοξενουμενοι ειδες εξυπναδα
το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε νοικοκυριά και όχι σε άτομα… τελείωσε.. αυτοί οι όροι τεθήκανε σε αυτούς δοθήκανε… αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ας δώσει κοινωνικό μέρισμα και στους φιλοξενούμενους
κανόνες υπάρχουν... παράλληλα ομως υπάρχει και μια πολυδιάσπαση των φορέων που δίνουν τα επιδόματα και ελέγχουν τους δικαιούχους (άλλα από τον δήμο, άλλα από την περιφέρεια, άλλα από τον ΟΑΕΔ, άλλα από τον ΟΓΑ κλπ) που αυξάνεται πολύ η δυνατότητα λαμογιάς... λαμβάνοντας δε υπόψιν και την στάση ορισμένων αιρετών διοικήσεων φορέων (βλεπε δημάρχων) οι οποίοι αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια ελέγχου των κακώς κειμένων προφανώς για να συνεχίσουν την ψηφοθηρική τους πολιτική καλύπτοντας τα λαμόγια πάσης φύσεως (οπως για παράδειγμα οι δήμαρχοι που υποστηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι αρνηθήκανε να δώσουνε τους φακέλους των μονιμοποιηθέντων για εξέταση των δικαιολογητικών ως προς την αυθεντικότητα δηλαδή καλύψανε τους πλαστογράφους) επιδόματα τέλος... κεντροποιημένος φορέας για ξέρουμ ετικαι πως και το κυριώτερο ποιόν υπάλληλο να κυνηγήσουμε γιατι υπέκυψε στις πιέσεις του κολλητού του βουλευτή ή γιατί λαδώθηκε για να κάνει την λαμογιά.. και πάμε τώρα στις περίφημες κατηγορίες που μας έχεις ζαλίσει με αυτές ...
αυτο ειναι παραπληροφορηση η περιφερεια αττικης εθεσε αμεσως εκτος υπηρεσιας οποιοι υπαλληλοι εχουν πλαστα πτυχια (και διοριστικαν η επι νδ η επι πασοκ για να μην ξεχνιωμαστε) και οσοι εχουν κατηγορηθει για δωροδοκια με διαδικασιες εξπρες αυτο που δεν δεχτηκε ειναι να δωσει στη δημοσιοτητα οσες συμβασεις γινανε απο ορισμενου χρονου σε οαριστου επειδη καλυπταν παγιες και διαρκεις αναγκες μιας και ηταν συνεχομενα τα διαστηματα
να ακούσω νούμερο που έθεσε εκτός υπηρεσίας ??? και ποιά είναι η Δούρου που αποφασίζει και εντέλει να μην δώσει στην δημοσιότητα όσες συμβάσεις γίνανε αορίστου χρόνου ??
άνεργος με 40 στρέματα χωράφια στο χωριό του (και τα οποία τα νοικιάζει αλλά τα νοίκια δεν τα εμφανίζει) και 20 στρέματα στο χωριό της γυναίκας του να πάρει επίδομα (πέρα από το ανεργίας για το οποίο έχει πληρώσει) ΝΑΙ-ΟΧΙ
χαμηλόμισθος με τρία διαμερίσματα, σπίτι στο χωριο του, σπίτι στο χωριό της γυναίκας του, τα οποία τα εμφανίζει ως ξενοίκιαστα (που μπορεί να τα νοικιάζει μαύρα) να πάρει επίδομα ΝΑΙ-ΟΧΙ
χαμηλοσυνταξιούχος με 150.000 ευρώ καταθέσεις σε τρείς τράπεζες να πάρει επίδομα ΝΑΙ-ΟΧΙ
περιμένω μονολεκτικές απαντήσεις... ΝΑΙ-ΟΧΙ
μονολεκτικα δεν απανταω και ουτε θα πεσω στο ρεβανσιστικο σου παραληρημα
επιδομα θα το δικαιουντε οσοι δεν εχουν περιουσια και αυτο αποδυκνειετε πολλυ ευκολα με τη φορολογικη δηλωση ειναι παρα μα παρα πολλυ απλο οσοι εχουν ενα ακινητο με αντικειμενικη αξια τις 200.000€ μικρες καταθεσεις εως 10.000€ και εισοδημα απο 0 εως 5000€ το χρονο ναι πρεπει να παιρνει το επιδομα και οχι μονο αυτο αλλα και αλλα για να ζει με αξιοπρεπεια και φυσικα να εχει και φοροαπαλλαγες (ενφια)
πως προκύπτει αυτό από την φορολογική δήλωση ?? και που ξέρει κανένας αν δεν έχει εισοδήματα και τα κρύβει ?? (εσύ το λες αυτό παρακάτω)… τα αυτόματα πεθάνανε … εξατομικευμένη παροχή μετά από ενδελεχή έλεγχο (μέχρι και στα ακίνητα να δούνε αν μένει κανένας μέσα)… και στα χωράφια να δούνε αν καλλιεργούνται ή όχι… και τι άλλα περιουσιακά στοιχεία έχει… τα πάντα.. ξεσκόνισμα μέχρι και τις κάλτσες…
και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να εμπιστευτώ τα όσα λένε στην φορολογική τους δήλωση ?? πως είμαι σίγουρος ότι δεν κρύβουν εισοδήματα…?? επειδή δηλαδή εμφανίζονται σαν άνεργοι σημαίνει ότι είναι και άγιοι ?? και που ξέρουμε αν εμφανίζουν μικρές καταθέσεις δεν έχουν λεφτά κρυμμένα ή λογαριασμούς εκτός Ελλάδος ?? δεν πρέπει να το ψάξουμε ??
ααα και κάτι ακόμη.. τώρα η αντικειμενική αξία είναι καλή και να την δεχτούμε σαν μέτρο, αν είναι για τον ΕΝΦΙΑ είναι κακή… μονά ζυγά δικά μας…
μάλιστα .. μιλάμε δηλαδή για εισόδημα της τάξης των 5860 ευρώ μικτά τον μήνα ήτοι 70320 ευρώ τον χρόνο και πάνω...εγώ θα είμαι σοσιαλιστικότερος του σοσιαλιστή και θα πώ να πληρώνουν οι πάνω των 50.000 .... ας δούμε πόσοι είναι αυτοί ...
εισόδημα από 50.000-100.000 δηλώσανε 140.000 με συνολικό εισόδημα 9 δις
εισόδημα πάνω από 100.000 δηλώσανε 38.000 με συνολικό εισόδημα 7 δις
το όλον 16 δις... από αυτά τα 16 δις πληρώσανε φόρους οι πρώτοι 3.6 δις και οι δεύτεροι 3.15 δις σύνολο δηλαδή 6.75 δις φόρους ... πόσο πρέπει να γίνουν αυτοί οι φόροι ??? (νούμερο θέλω)
να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί πληρώσανε και από τα εισοδήματα αυτά και 3.2 δις ασφαλιστικές εισφορές.. δηλαδή συνολικά 9.95 δις που σημαίνει αρκετά παραπάνω από το 50%
σου εχω εξηγησει και σε αλλα ποστ οτι αυτα τα χρηματα πανε σε εξοφληση παλιων τοκοχρεωλυσιων σε αυτα τα ποσοστα βαζεις και αυτους που φοροδιαφευγουν??? βαζεις και του εφοπλιστες που απαλλασοντε απο τον φορο??? βαζεις και αυτους που εχουν οφσορ???? βαζεις και αυτους που παρανομως στελνουν χρηματα στο εξωτερικο με χιλιους δυο τροπους βαζεις και αυτους που το σδοε τους επιβαλλει προστιμα και τα διαγραφουν με πραξεις νομοθετικου περιεχομενου???? (υποθεση βαρδινογιαννη διαγραφη 1,2 δις € διεγραφη με πραξη νομοθετικου περιεχομενου απο νδ πασοκ) μην ξεχνας οτι το 1% των ελληνων ελενχει το 60% του πλουτου της ελλαδας
επισης εγω ειπε γι αυτους που βγαζουν πανω απο 70.000 δεν βρησκω κακο αν διαπιστωθει οτι υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα που υπαρχει και ζει κατω απο τα επιπεδα διαβιωσης να επιβλειθει ενας εππλεον φορος 10% δηλαδη αν αντι για 60.000€ ζουν με 54.000€ θα ειναι κακο αυτο που ζει με 0 η με 5000€ πως μπορει και ζει στην εξαθλιωση????
και μια ερωτηση για το τελος εχεις βρεθει ποτε σου με μηδεν εισοδημα και να μην σου δινει το κρατος ουτε αυτα τα 200€ το μηνα για να τραφεις???? αν ζουσες ετσι θα εβλεπες τη γλυκα και θα δεις πως θα ενιωθες αν εφορμοζοταν κατι πιλοτικα
και θα συνεχίζουν να πηγαίνουν γαι εξόφληση δανείων τα οποία πήρε η χώρα… τι θα έλεγες εσύ να δάνειζες σε κάποιον λεφτά και μετά με τσαμπουκά να μην σου τα έδινε πίσω?
οι εφοπλιστές παίκτη μου δεν απαλλάσονται από τον φόρο… οι εφοπλιστικές εταιρείες πληρώνουν κανονικά φόρους με την ίδια λογική που πληρώνουν σε ΟΛΟΝ τον κόσμο δηλαδή σύμφωνα με την χωρητικότητα του στόλου τους… εκτός αν θέλεις να τις φορολογήσουμε διαφορετικά αλλά τότε μην διαμαρτυρηθείς που θα μείνουν καμμιά δεκαριά χιλιάδες ναυτικοί άνεργοι και καμμιά πενηνταριά χιλιάδες υπάλληλοι των ναυτιλιακών εταιρειών (από κλητήρα μέχρι οπικονομικό διευθυντή) οι οποίες θα την κάνουν από την χώρα με ελεφρά πηδηματάκια…
οφσόρ σημαίνει ότι έχει εισοδήματα εκτός ελλάδος τα οποία σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις ΔΕΝ μπορούν να φορολογηθούν στην Ελλάδα… εκτός αν θέλεις να το κάνουμε Βόρεια Κορέα…
Κανένας δεν στέλνει παράνομα χρήματα στο εξωτερικό… όλοι μέσω τραπέζης στέλνουνε γιατί οι έξω τράπεζες δεν δέχονται καταθέσεις σε μετρητό… αν θές να βρείς παράνομη εξαγωγή χρημάτων ψάξτην στους μετανάστες (νόμιμους ή παράνομους) που στέλνουνε λεφτά (καμμιά τριακοσαριά μύρια τον χρόνο σύμφωνα με την ΤτΕ και καμμιά κατοστή σε μετρητό) μέσω Western Union
το 1% που ελέγχει το 60% του πλούτου δεν σημαίνει ότι ελέγχει και το 60% των εισοδημάτων… εσύ είπες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος διότι τα ακίνητα δεν φέρνουν εισοδήματα… έτσι κάποιος μπορεί να κατέχει πχ το 70% μιας επιχείρησης και να μην βγάζει μία από αυτήν γιατί μπαίνει με τα τσαρούχια μέσα ή να έχει μια ατράνταχτη ακίνητη περιουσία μερικών δις που να μην του αποδίδει τίποτε…
και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να εμπιστευτώ την φορολογική δήλωση ενός που μου ζητάει το εγγυημένο εισόδημα και να μην εμπιστευτώ και την φορολογική δήλωση ενός που μου δηλώνει πχ 100.000 ευρώ και ότι είναι βιομήχανος ?? διαφορετικής κατηγορίας άνθρωποι είναι ??
γιατί πολύ απλά αυτός που έχει ένα φορολογητέο εισόδημα πχ 100.000 δεν παίρνει στην τσέπη του αυτά τα λεφτά αλλά γύρω στα 60.000 … τα άλλα είναι φόροι που ήδη έχει πληρώσει.. και αν του πείς να πληρώσει και άλλα έξη χιλιάρικα θα σου πεί να πας να γαμηθείς και στην επόμενη φορολογική δήλωση θα σου δηλώσει τα εικοσιπέντε χιλιαρικα και τα άλλα θα τα έχει μαύρα στο στρώμα… και τότε θα πάρεις αρχίδια αντί αυτά που εισέπρατες μέχρι τώρα .. γιατί αυτά τα 100.000 που έβγαλε τα δούλεψε και έχει την απαίτηση να τα απολαύσει…
και πάμε και στο τελευταίο… η απάντηση είναι αρκετές φορές γιατί μου χρωστούσανε λεφτά (και μου χρωστάνε ακόμη αρκετά) ενώ δούλεψα… αλλά φρόντισα πάντα να έχω κάτι στην άκρη για να καλύψω αυτές τις ανάγκες και να μην περιμένω από το διακοσάρι….