Tύπε, το εχουν ετοιμασει ηδη.
Λενε ηδη "ψηφιζω συριζα αλλά δεν είμαι συριζα". Ώστε μετα να αποφυγουν το κραξιμο και να θεωρουν (!) ότι εχουν και το δικαιωμα να κραζουν και οι ιδιοι.
Αμ δε όμως.
Μα αφού έτσι συμβαίνει στην πραγματικότητα, να μην το πούμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε λίγους μήνες (τους πρώτους μήνες του 2012) εκτοξεύτηκε από το 3% στο 27%. Το 24%, ούτε έγιναν ξαφνικά αριστεροί, ούτε αγάπησαν κεραυνοβόλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τα καθεστωτικά κόμματα, δεν έχει παραδοσιακούς ψηφοφόρους (στη συντριπτική πλειοψηφία του). Έχει "ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ( = πολύ πετυχημένος όρος του αρθρογράφου Σταύρου Λυγερού).
Και να σου πω και κάτι ακόμα; Αυτό ακριβώς (ότι δεν έχει κολλημένους ψηφοφόρους) το θεωρώ ως μία (από τις δύο) δικλείδες ασφαλείας, αναφορικά με την (μη) δυνατότητα μετεκλογικής κωλοτούμπας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 24%(+ ό,τι πρόσθετο πάρει τώρα) ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Να βάλει ένα τέλος στην ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Να σταματήσει τον σταδιακό ακρωτηριασμό της ζωής μας. Και της υποδούλωσης της Ελλάδας.
Εάν δεν το κάνει, και μιμηθεί τον Σαμαρά του 2012, θα διαλυθεί "εις τα εξ ων συνετέθη" σε λίγους μήνες. Και πάμε γι άλλα όπως είπαν και οι άλλοι (apoc, κ.ά.).
Αν είναι κάτι που μας κατέστρεψε, και που μας οδήγησε στην σημερινή κατάντια, είναι η ασυλία που απολάμβαναν τα 2 καθεστωτικά κόμματα από τους "μπετόν-αρμέ" ψηφοφόρους τους. Έσκαγαν το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα, και η αγωνία των ψηφοφόρων τους (μέσα στους οποίους υπήρξα κι εγώ, το παραδέχομαι) ήταν να μην επωφεληθεί της αποκάλυψης ο πολιτικός αντίπαλος! Και όχι η αγανάκτηση για το πάρτι που γινόταν με το δημόσιο χρήμα! Και αφού δεν αισθανόντουσαν την απειλή της τιμωρίας, το επαναλάμβαναν, και το ξαναεπαναλάμβαναν, και το ξαναματαεπαναλάμβαναν … Μαλάκες ήταν να μην το επαναλαμβάνουν; Το πολύ-πολύ "καθόντουσαν στον πάγκο" για 1-2 κουτσουρεμένες τετραετίες, και μετά πάλι … βουρ στο πατσά! Το καλοκαίρι του 2007, κάηκαν 2.700km[sup]2[/sup] γης, και πέθαναν τουλάχιστον 63 άνθρωποι. Και 15 ημέρες αργότερα, που στήθηκαν κάλπες, δεν άνοιξε ρουθούνι! Μιλάμε για τέτοιο κυνισμό (και βάζω και τον εαυτό μου, μέσα)! Αυτόν τον κυνισμό πληρώνουμε σήμερα. Ε λοιπόν, μαζί με την χρεοκοπία της οικονομίας μας, χρεοκόπησε και το ΣΑΠΙΟ αξιακό σύστημα μας. Και ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ανήκει στις πλέον ψοφοδεείς αξίες μας.