Ωραία …
ας πούμε ότι η πολιτική του μνημονίου έχει αποτύχει (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην ουσία της και το περιεχόμενο της)
τι ακριβώς θέλουμε λοιπόν ???
τι ακριβώς θα κάνουμε ???
τι ζητάμε από τους άλλους γιαυτό ???
και το κυριώτερο τι θα πετύχουμε και ποιά η βεβαιότητα ότι θα το πετύχουμε ??
γιατί το να λες ότι η πολιτική αυτή και τα μέτρα της αποτυγχάνουν και να μου παραθέτεις δείκτες δεν λύνει τα προβλήματα… απλά διαπιστώνεις…
και πάμε τώρα για να μου πείς επακριβώς τι μέτρα θα πάρει η “αριστερή διακυβέρνηση” για να μειωθεί η ανεργία χωρίς παράλληλα να αυξηθεί το χρέος ή τα φορολογικά έσοδα …
τα θέλω έτσι…
θα κάνω (1),(2),(3)
χρειάζομαι (α),(β),(γ)
από σένα θέλω (χ),(ψ),(ω)
θα πετύχω (ι), (ιι),(ιιι)
σε χρόνους (τ1), (τ2),(τ3)
αν το (2) δεν αποδώσει θα κάνω το (14) το οποίο θα χρειαστεί το (στ) και θα πετύχω το (ιιι) σε χρόνο (τ8) αντί (τ3) κλπ… πραγματικές αναλύσεις ευαισθησίας και όχι ευχολόγια…
για παράδειγμα ένα υποθετικό σενάριο (τα νούμερα είναι υποθετικά και τυχαία)…
Θα βάλω φόρους μερισμάτων 10% σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2013 ο συνολικός κύκλος εργασιών τους ήταν πχ 4.2 δις και τα καθαρά κέρδη τους 1.3 δις. Αναμένω λοιπόν να μου αποδώσει 130 εκ ευρώ για το 2015 και 156 εκ ευρώ το 2016. Στην περίπτωση που αντιμετωπίση μαζική φυγή ναυτιλιακών εταιρειών θα έχω αύξηση της ανεργίας κατά 0.02% λόγω απολύσεων μείωση των φορολογικών εσόδων σε σχέση με το 2013 κατά 45% δηλαδή πχ 15 εκ ευρώ. Για να αποφύγω την μαζική φυγή θα δώσω άλλα κίνητρα παραμονής και θα μειώσω το κόστος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προς αυτές μέσω επιδότησης που θα μου κοστίσει πχ 8.5 μύρια ευρώ και χαμηλότοκα δάνεια μέσω τραπεζών για να χτίζουν πλοία.Από σας χρειάζομαι να ρίξετε το βασικό επιτόκιο δανεισμού προς τις τράπεζες σε ποσοστό 0.01% εφόσον δανείζονται με collateral δάνειο ναυτιλιακής έτσι ώστε αυτές να μπορούν να δανείσουν με επιτόκιο 0.3% και τα δάνεια τους να είναι ανταγωνιστικά. Επίσης για να μπορέσω να στρέψω την κατασκευή των πλοίων στα ελληνικά ναυπηγεία και όχι στα κινέζικα και τα κορεάτικα θέλω να μου κάνετε άρση των περιορισμών του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας που έχετε επιβάλλει.Αυτό θα μου δημιουργήσει πχ 1200 θέσεις εργασίας κύκλο εργασιών πχ 3.5 δις και φορολογικά έσοδα 50 μύρια κλπ κλπ.κλπ κλπ…
αυτό ζητάνε οι άνθρωποι και όχι μπαρουφιές του τύπου “το μνημόνιο απέτυχε”, “η πολιτική αυτή είναι ανεφάρμοστη”, “δεν δεχόμαστε επέκταση”, “προέχει η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”, “οι απολυμένοι του δημοσίου" κλπ κλπ κλπ
και αυτό η περίφημη “αριστερή διακυβέρνηση” θα έπρεπε να είναι έτοιμη να το υποβάλλει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την κυβέρνηση…
τόσο σε αναλυτικό επίπεδο (στις επιτροπές διαπραγμάτευσης) όσο και σε επίπεδο executive summary για την πολιτική συζήτηση (και μάλιστα δύο από αυτά ένα για την έγκριση της αρχικής συζήτησης και ένα για το οριστικό πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί στις επιτροπές διαπραγμάτευσης)….
και όχι να ζητάει χρόνο και παρατάσεις κλπ κλπ κλπ… υποτίθεται ότι το μαγαζάκι της Κουμουνδούρου διαθέτει ένα κάρο πανεπιστημιακούς και μάλιστα “διαπρεπείς” οικονομολόγους που το λιγώτερο που θα έπρεπε να ξέρουν είναι να συντάξουν ένα στοιχειώδες restructuring business plan και όχι να αραδιάζουν ευχολόγια του τύπου “υπόσχομαι να μην παρουσιάσιε η Ελλάδα ποτέ πρωτογενές έλλειμα” όπως ο μπαρούφας (του οποίου οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις έχουν τόση αξία όσο το κωλόχαρτο που σκουπίζονται σε χρησιμοποιημένη έκδοση)
αποδείχτηκαν λοιπόν και αυτοί το ίδιο ολίγιστοι με τον ΓΑΠ (κατά Γιανναρά),νωθροί με τον Καραμανλή (κατά τον ίδιον) και μετριότητες με τον Σαμαρά (κατά tramountana) όπως οι προηγούμενοι…