Διαβασα αυτα που εγραψαν καποιοι Αριστεροι, πχ ο αγαπητος Τονυ, περι γελοιοποιησης, εξευτελισμου, αποτυχιας, του Μητσοτακη, σχετικα με την υπουργοποιηση Αποστολακη.
Δε καταλαβαινω πως συνεβη αυτο. Ο Μητσοτακης ειχε συμφωνησει καθ ολα με τον ενδιαφερομενο, τον Αποστολακη, αλλα εκεινος προτιμησε, την τελευταια στιγμη, να υπαναχωρησει απο τον λογο του.
Πως γι αυτο ευθυνεται ο Μητσοτακης, και οχι ο Αποστολακης. Βεβαια δικαιολογειται εν μερει ο Αποστολακης, καθ οτι δεν ειναι πολιτικος, και φερθηκε τελειως ανοητα στην προκειμενη περιπτωση.
Παμε τωρα στο ουσιαστικο κομματι της υπουργοποιησης Αποστολακη. Αν και απο αλλον πολιτικο χωρο, φαινοταν ιδανικος για το υπουργειο που τον προοριζε ο Μητσοτακης. Να συντονισει Πυροσβεστικη, Στρατο, δημοσιες υπηρεσιες, μπας και σωθει κανενα σπιτι παραπανω, περιουσιες, ανθρωποι, σε πυρκαγια, πλημμυρα, καταστροφη. Μου λεει ο αδερφος μου που ειναι Δημοσιος Υπαλληλος, αλλα εχει και 20 χρονια πριν ενσημα στον Ιδιωτικο τομεα. <Στο Δημοσιο επικρατει μπαχαλο. Γιατι περιμενες να ειναι κατι καλυτερο στην Πυροσβεστικη, στον Στρατο. Δημοσιο ειναι κι αυτο.> Σωστο κι αυτο. Αρα ο Μητσοτακης βασιζοταν στον Αποστολακη να βαλει μια ταξη σε αυτο, στον τομεα του,αφου φαινοταν ο καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση.
Και για τον Σκυλακακη εχω την χειροτερη αποψη. Αλλα ο Μητσοτακης τον εβαλε στα Οικονομικα, Δημοσιοοικονομικα, το αντικειμενο του, και φαινεται να τα πηγαινει καλα. Γι αυτο παραμενει σταθερος στη θεση του. Και ο ιδιος ο Σκυλακακης φερεται εξυπνα. Δεν εκφραζει καμια αποψη, παρα μονο για τα Οικονομικα. Δε μπλεκει με αλλα. Και παραμενει στην κυβερνηση. Κατι τετοιο θα ηταν και ο Αποστολακης στην Πολιτικη Προστασια.