Μπαρμπαπήδουλας
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 10 Ιαν 2011
- Κριτικές
- 78
- Like
- 8.409
- Πόντοι
- 2.786
Mα να πέφτουν μέσα σε όλα!!!
Δεν κάθομαι να βλέπω τις πίπες του αληταρά καταληψία.Μπάρμπα, για πάρτη σου ρε μινάρα.
Μια και χαλβαδιάζουμε με Νικόλτσιου στο άλλο νήμα.
2 μουνιά στην ίδια εικόνα.
Νικόλτσιου πιτσιρίκα και ο μουνής της Κουμουνδούρου.
Τύπε, τι ομάδα είσαι;Τρομερό πλήγμα για την πατρίδα.
Χάθηκε ο επόμενος Τρικούπης και Βενιζέλος.
Τυπε είναι κρίμα που αυτές τις σωστές μεταρρυθμίσεις τις επισκιάζουν κάτι υποβρύχια που έγερνανΚάποια πράγματα που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα, χρειάστηκε κάποια στιγμή στο παρελθόν να υπάρξει μια μειοψηφία η οποία τα πίστεψε και με συνεχείς παρεμβάσεις τα οδήγησε στο να υπάρξουν σαν νόμοι και θεσμοί.
Πάρτε παράδειγμα τη μοιχεία. Η μοιχεία έπαψε να θεωρείται αδίκημα το όχι και τόσο μακρινό 1982.
Επίσης το προικοσύμφωνο. Καταργήθηκε το 1983.
Οι τότε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, προχώρησαν σε αυτές τις κινήσεις απέναντί σε μια κλειστή και συντηρητική κοινωνία. Έκαναν σωστά; Σήμερα αυτονόητα θα πούμε όλοι ναι.
Όλοι; Όχι απαραίτητα όλοι. Τόσο την κατάργηση της μοιχείας όσο και του προικοσύμφωνου η Νέα Δημοκρατία δεν τα ψήφισε. Στάθηκε απέναντι.
Κάποια στιγμή όσοι έχουν ψωμοτύρι τα συνθήματα του Ανδρέα για Εοκ και Νάτο, καλό θα ήταν να ακονίσουν τη μνήμη τους αναφορικά με τα λεγόμενα της Νέας δημοκρατίας διαχρονικά σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν προς το κοινό συμφέρον.
Ολα καλα, μονο μια μικρη ενστασηΚάποια πράγματα που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα, χρειάστηκε κάποια στιγμή στο παρελθόν να υπάρξει μια μειοψηφία η οποία τα πίστεψε και με συνεχείς παρεμβάσεις τα οδήγησε στο να υπάρξουν σαν νόμοι και θεσμοί.
Πάρτε παράδειγμα τη μοιχεία. Η μοιχεία έπαψε να θεωρείται αδίκημα το όχι και τόσο μακρινό 1982.
Επίσης το προικοσύμφωνο. Καταργήθηκε το 1983.
Οι τότε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, προχώρησαν σε αυτές τις κινήσεις απέναντί σε μια κλειστή και συντηρητική κοινωνία. Έκαναν σωστά; Σήμερα αυτονόητα θα πούμε όλοι ναι.
Όλοι; Όχι απαραίτητα όλοι. Τόσο την κατάργηση της μοιχείας όσο και του προικοσύμφωνου η Νέα Δημοκρατία δεν τα ψήφισε. Στάθηκε απέναντι.
Κάποια στιγμή όσοι έχουν ψωμοτύρι τα συνθήματα του Ανδρέα για Εοκ και Νάτο, καλό θα ήταν να ακονίσουν τη μνήμη τους αναφορικά με τα λεγόμενα της Νέας δημοκρατίας διαχρονικά σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν προς το κοινό συμφέρον.
Καλά όλα αυτά αλλά το γεγονός ότι ξεκίνησε το χρέος να εκτινάσσεται, έβαλε κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ΔΥ από χωριά, έκλεισε όλες τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις (και σε αυτό έχω παράδειγμα από τον οικογενειακό κύκλο από ο Αντρέας του το 'κλεισε κ-α-ν-ο-ν-ι-κ-ό-τ-α-τ-α με το έτσι θέλω....) και πολλά άλλα που μας έφεραν εδώ.Ολα καλα, μονο μια μικρη ενσταση
Η προίκα ειχε το καλο, οτι η ψιλη κυριοτητα πηγαινε στην κορη και η επικαρπία στον σύζυγο. Αρα καπως εξασφαλιζοταν η κορη και σε περιπτωση διαζυγιου η επικαρπια επεστρεφε σε εκεινην.
Ενω μετα την καταργηση της προίκας, ολα τα λαμόγια γαμπροί ζητούσαν απλώς να μεταβιβασθούν (κατα πληρη κυριοτητα) τα πρωην "προικώα" στο ονομα τους.
Το συγκεκριμενο ζητημα ηταν θεμα νοοτροπιας περισσοτερο, οχι νομοθεσιας.
Κατα τα λοιπά συμφωνουμε
Μην μπερδευουμε μηλα με πορτοκαλιαΚαλά όλα αυτά αλλά το γεγονός ότι ξεκίνησε το χρέος να εκτινάσσεται, έβαλε κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ΔΥ από χωριά, έκλεισε όλες τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις (και σε αυτό έχω παράδειγμα από τον οικογενειακό κύκλο από ο Αντρέας του το 'κλεισε κ-α-ν-ο-ν-ι-κ-ό-τ-α-τ-α με το έτσι θέλω....) και πολλά άλλα που μας έφεραν εδώ.
Το κυριότερο ότι έκανε τον Έλληνα τεμπέλη που απαιτεί κιόλας! Πάρτε ζωντανά παραδείγματα πόσα άνεργα ζωάδια έχουμε εδώ στο φόρουμ που τρέφονται από τους γονείς τους και με επιδόματα!
Και να σου πω και κάτι? Στα ΠΑΠΑΡΙΑ μου αν ο νόμος περί μοιχείας ή της προίκας ήταν σήμερα ο ίδιος όπως το '80!
Σου απάντησα σε αυτό στην τελευταία μου πρόταση.Μην μπερδευουμε μηλα με πορτοκαλια
Σάλτα και γαμήσου ρε αρχιδάκιΕ βέβαια, μόνο τα δικαιώματα των γυναικών του Αφγανιστάν σε νοιάζουν εσένα, μπαρμπαμαλάκα.
Είσαι μαλάκας εντελώς? ή μήπως έχεις κοπανήσει τίποτα τσίπουρα?Άντε από δω ρε, που αν ήταν στο χέρι σας θα βάζετε και τις Ελληνίδες να κυκλοφορούν με μπούργκα και συνοδεία άντρα.
Χώρα πρότυπο στα Βαλκάνια και ήρθε ο Αντρέας με κατάργηση μοιχείας και προίκας και την έκανε μπουρδέλοΣου απάντησα σε αυτό στην τελευταία μου πρόταση.
Ωραία, να στο κάνω πιο εύκολο... με έχεις δει να γράφω ότι γουστάρω να φοράνε μπούρκες και να συνοδεύονται από άντρες?Μάλλον εσύ τα κοπάνησες τα τσίπουρα αν αυτό κατάλαβες ότι αυτό που είπα έχει καμιά σχέση με μετανάστες.
Δεν κατάλαβες και είναι βράδυ... βαριέμαι να σου εξηγώ. Βρες το μόνος σουΧώρα πρότυπο στα Βαλκάνια και ήρθε ο Αντρέας με κατάργηση μοιχείας και προίκας και την έκανε μπουρδέλο
Δεν είμαι ούτε φεμινιστής, ούτε αντιφεμινιστής. Πρέπει να είμαι κάτι οπωσδήποτε?Ε ναι, εσύ είσαι γνωστός φεμινιστής.
Ναι το έχω κάνει για την Αχτσιόγλου, την ξεκώλιαζαΌχι ας πούμε ότι έχεις λοιδορήσει ποτέ π.χ. μια πολιτική αρχηγό για την εμφάνιση της.
Kοίτα να δεις φιλαράκι, εμένα προσωπικά στις παπαρδέλες μου η προίκα. Δεν έχω ανάγκη καμιάς προίκας. Αν εσύ τώρα κόπτεσαι ή όχι για προίκα, αυτό είναι δικό σου θέμα.Ή ότι λες εν έτει 2021 στα παπάρια σου αν μια γυναίκα είναι υποχρεωμένη να δώσει προίκα. Λίγο ακόμη και θα σε βάλουμε ΓΓ ισότητας.
Nαι, αυτό προσπαθώ να εξηγησω στον px αλλά μάλλον είναι σουρωμένος απόψε!Δυστυχώς το 2010 φαλιρισαμε κοινωνικοπολιτικά - ηθικά πρώτα κ μετά οικονομικά
Πολλοί σπουδαίοι επιχειρηματιες μπορεί να πέσουν εξω σε μια επένδυση αλλά επειδή ξέρουν από δουλειά μπορεί να ξανασηκωθουν ΑΛΛΑ ο τεμπέλης ο άεργος η νοοτροπία η δημοσιουπαλληλιστικη νοοτροπία, η κομματοποιηση ,η ανοργανωσια, το πολιτικό σύστημα που βολεύει τον νεοέλληνα δεν μπορεί να αλλαξει έτσι ευκολα