Ουδεμία σχέση με τη δική μου.
Η δική μου είναι .... να πληρώσουν οι καταθέσεις τους φόρο , που θα πλήρωναν αν ήταν αντικειμενική ακινήτου.
ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ ;;;;; Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε ;;;;;;;
Να σας απαντήσω λοιπόν με παράδειγμα, και με τον τρόπο που απαντάτε εσείς.
Έχουμε λοιπόν τον Α, ο οποίος κληρονόμησε από την γιαγιά του 1 ακίνητο, το οποίο πούλησε σε νεαρή ηλικία, δίνοντας όλο το αντίτιμο που αποκόμισε από την πώληση του σε βίζιτες (δηλαδή σε εργαζόμενες που αμοίβονται μαύρα, χωρίς να αποδώσουν κανέναν φόρο και πουθενά). Μετά παντρεύτηκε, πήρε ως προικώο άλλο ένα ακίνητο, στο οποίο διαμένει, έκλεισε τα βιβλία της επικερδούς οδοντιατρικού προσανατολισμού επιχείρισής του, επειδή δεν ήθελε να συνεισφέρει στον κοινό κορβανά, και συνεχίζει να εργάζεται κρυφίως λαμβάνοντας αμοιβή χωρίς προφανώς να δίνει αποδείξεις.
Από την άλλη πάλι, έχουμε τον Β που κληρονόμησε κι αυτός ένα ακίνητο από την γιαγιά του, αλλά αντί να το πουλήσει και να το ξοδέψει σε πουτάνες, φρόντισε να το ανακαινίσει με τα χρήματα που έβγαζε από την εργασία του, και να το εκμεταλευτεί ενοικιάζοντάς το. Μετά νυμφεύτηκε και πήρε ως προικώο, άλλο ένα ακόινητο, το οποίο ανακάινισαν με την σύζυγό του, μην κλείνοντας τα βιβλία των επικερδών εργασιιών τους. Επίσης φρόντισαν με καλή διαχείριση, αν αποκτήσουν άλλα δύο ακίνητα, και να έχουν και καταθέσεις σε τράπεζες.
Εσείς λοιπόν μου λέτε, ότι το επειδή το ζευγάρι Α που δεν κατάφερε να είναι τόσο παραγωγικό, ούτως ώστε να αυγατίσει την περιουσία του, ή που τά έκανε όλα πουτάνα και τα έφαγε στα μπουζούκια,είναι αναγκασμένο να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, το ζευγάρι Β, όχι μονον πρέπει να πληρώσει τον τριπλό ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχεί στα περισσότερα διαμερίσματα που κατέχει, αλλά και να φορολογηθεί για την παραγώγικότητά του με βαρύ φόρο, έπειδή τόλμησε να κάνει σωστή διαχείριση των οικονομικών του και προέβει σε καταθέσεις προκειμένου να έχει μια οικονομική άνεση για να επενδύσει σε κάτι στο μέλλον.
Εγώ πάλι, και αντιθέτως με εσάς, πιστεύω πως ο Α είναι ένα κατάπτυστο λαμόγιο, που όχι μόνο είναι φοροφυγάς και δεν θέλει να συμβάλει καθόλου στα κοινά, αλλά έχει και την εντελώς παράλογή απαίτηση να θέλει να απολάμβάνει τις ίδιες ακριβώς κρατικές υπηρεσίες και μέριμνες που απολαμβάνουν αυτοί που πληρώνουν, και που δεν σταματά εκεί, αλλά αποθρασσύνεται και ζητά να πληρώνουν ακόμα περισσσότερο αυτοί που ήδη πληρώνουν, για να έχει αυτός ακόμα περισσότερες απολαβές χωρίς να πληρώνει τίποτα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Α ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΗΓΗΘΕΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ.