kartakhs
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
παρτο αλλοιως..... τα αφεντικα αλλαξανγύρω στα 13 δις τον χρόνο…
σου αρεσει το γλυψιμο αλλα τωρα δεν φτανει
παρτο αλλοιως..... τα αφεντικα αλλαξανγύρω στα 13 δις τον χρόνο…
Από προσωπική εμπειρία θα σου μιλήσω. Ο πατέρας μου με 35 εργάσιμα χρόνια η σύνταξή του ήταν κάτι παραπάνω από 1500 ευρώ. Όπως ήταν περίπου τόση και οι συντάξεις των συναδέλφων του (2 εκ των οποίων είναι και κουμπάροι του). Φυσικά θα υπάρχουν και συντάξεις της τάξης που αναφέρεις αλλά αυτές ΛΟΓΙΚΑ θα είναι διοικητικών και μάλιστα υψηλών θέσεων που ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ήταν κομματόσκυλα (ΝΔ ΠΑΣΟΚ στη πλειοψηφία τους)
Πρόωρες συντάξεις υπάρχουν όπως φαντάζομαι ότι γνωρίζεις στο σύνολο του δημόσιου τομέα και όχι ΜΟΝΟ στον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ.
Πάμε και στις εθελούσιες. Εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις δόθηκαν όταν ο ΟΤΕ άρχισε να περνάει σιγά σιγά στα χέρια του ιδιωτικού τομέα και δόθηκαν στη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους σε υπαλλήλους που ήταν κοντά στη συνταξιόδότησή τους (1-2 χρόνια)
Δε ξέρω πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια έχει επιδοτήσει το Ελληνικό τον ΤΑΠ ΟΤΕ. Υπήρξε στο παρελθόν κατάχρηση των χρημάτων του ταμείου από το ΔΣ του (ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Όμως μπορώ να σου πω σε 1-2 μέρες πόσο κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο η ΕΝΤΟΛΗ του Θοδωράκη του Τ(ρ)ομπα για να πάρει ο ΟΤΕ τηλεφωνικά κέντρα Ανατολικής Γερμανίας που έφερνε ο Κόκκαλης. Φυσικά φαντάζομαι ότι ξέρεις τι εστί Τόμπρας.
Για να είμαι όμως δίκαιος επι 5ετίας (περίπου) Τόμπρα ο ΟΤΕ ήταν η ΠΙΟ ΚΕΔΡΟΦΟΡΑ ΔΕΚΟ, αλλά αυτό δεν μπορεί ν αφερέσει το γεγονός ότι κουβαλούσε όπλο και είχε προσωπική φρουρά από μη αστυνομικούς
Τύπε ναυτικούς έχω 2 θείους και ξέρω την ιστορία του νατ (όχι τόσο καλά). Ξέρω ότι το γάμησε ο Ανδρέας το νατ γιατι έβαλε να πληρώνονται απ αυτό μουσική και ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων. Ήταν ένα ταμείο που δάνειζε στ άλλα ταμεία και τώρα (ή τουλάχιστον πριν από 5 χρόνια) βλέπεις τον Οικο Ναύτου και λες πως ούτε ποντίκια δε μένουν μέσα. Κατ εμέ βέβαια φταίνε ολίγον τι και οι ναυτικοί και οι ναυτεργάτες, αλλά αυτοί ήταν μερμύγκια που τους πάτησαν οι ελέφαντες Ανδρέας και εφοπλιστές όταν συγκρούστηκαν. Αν δε κάνω λάθς ο πατέρας σου πρέπει ν έχει δει τη σύνταξή του να πέφτει κατά 35 με 40% (αν τ έχω στο μυαλό μου σωστά τα νούμερα)δεν διαφωνω...δεν ξερω τυπε....
ο πατερας μου πληρωνε 2000 δραχμες κρατησεις στο νατ το 1970...τοτε ο μισθος του δασκαλου ηταν 1200 δρχ.....ξερεις οτι το ΝΑΤ ειναι για γελια τωρα ε?
ειπαν και εμενα και τον πατερα μου τεμπελη και θα πληρωσουν τωρα
Απαντησα: Ειδικο δικαστηριο για να αιτιολογηθει για ποιον λογο φορτωσαν ολα τα διαθεσιμα σε κρατικους τιτλους.
εδωσε ο αντρεας συνταξεις εθνικης αντιστασης σε κομμουνιστες απο την ουγγαρια και το καζακστανδεν διαφωνω...δεν ξερω τυπε....
ο πατερας μου πληρωνε 2000 δραχμες κρατησεις στο νατ το 1970...τοτε ο μισθος του δασκαλου ηταν 1200 δρχ.....ξερεις οτι το ΝΑΤ ειναι για γελια τωρα ε?
ειπαν και εμενα και τον πατερα μου τεμπελη και θα πληρωσουν τωρα
Εσύ ποιος νομίζεις ότι διοικεί τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί θα τρελλαθούμε!!
Φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι κάποιος έπαιρνε σύνταξη 1500 Ευρώ προ κρίσης με 35ετία στο Δημόσιο ή σε ΔΕΚΟ.
Έχω την αίσθηση όμως ότι ακόμη και αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση τον μέσο όρο.
Ενδεικτικά λοιπόν βάζω το παρακάτω για το που είναι οι μέσες συντάξεις σήμερα:
Στο ΙΚΑ, των 994.558 συνταξιούχων, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 640,06 ευρώ, όταν η μέση σύνταξη στο Δημόσιο για τους 451.558 πολιτικούς συνταξιούχους, φθάνει τα 1.009,52 ευρώ. Ακόμη κι αυτή βέβαια, είναι σημαντικά χαμηλή, σε σχέση με τη μέση σύνταξη στο ΤΑΠ-ΟΤΕ που πλέον αποτελεί αυτοτελή κλάδο στο ΙΚΑ, καθώς αυτή φθάνει τα 1.230,29 ευρώ. Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ λαμβάνουν από το ΙΚΑ (πρώην ΟΑΠ ΔΕΗ) 1.370,39 ευρώ. Στον ΟΓΑ, η μέση σύνταξη μετά βίας αγγίζει τα 435 ευρώ, ενώ στο ΝΑΤ, οι απόμαχοι ναυτικοί λαμβάνουν κατά μέσο όρο, 924,16 ευρώ το μήνα.
Σημαντικές διαφοροποιήσεις καταγράφονται και μέσα στα ίδια ταμεία. Είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική των κυοφορούμενων αλλαγών, η ανισότητα μέσα στον ΟΑΕΕ. Οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ λαμβάνουν μέση σύνταξη 788,66 ευρώ, όταν η μέση σύνταξη στο πρώην Ταμείο Εμπόρων (ΤΑΕ) είναι 684,24 ευρώ και η αντίστοιχη στο πρώην Ταμείο των Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ) 572,06 ευρώ το μήνα.
Αντίστοιχα, στο ΕΤΑΑ, οι συνταξιούχοι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ) λαμβάνουν κατά μέσο όρο σύνταξη της τάξης των 1.105,70 ευρώ, όταν οι συνταξιούχοι γιατροί (ΤΣΑΥ) λαμβάνουν μέση σύνταξη 1.020,10 ευρώ και οι συνταξιούχοι νομικοί (ΤΝΟ) 691,94 ευρώ το μήνα.
Πηγή:]
Αν θέλεις να δεις που ήταν οι μέσες συντάξεις το 2001:
εγω σε κατουραω ρε ψαξε και λιγο σεβασμο
βαρετός κατάντησες...μπα σε κατουρανε, μην αησυχεις
καλα τα λες...δεν ζει τωρα και ευτυχως δεν παραχρωσε το κρατος.....Τύπε ναυτικούς έχω 2 θείους και ξέρω την ιστορία του νατ (όχι τόσο καλά). Ξέρω ότι το γάμησε ο Ανδρέας το νατ γιατι έβαλε να πληρώνονται απ αυτό μουσική και ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων. Ήταν ένα ταμείο που δάνειζε στ άλλα ταμεία και τώρα (ή τουλάχιστον πριν από 5 χρόνια) βλέπεις τον Οικο Ναύτου και λες πως ούτε ποντίκια δε μένουν μέσα. Κατ εμέ βέβαια φταίνε ολίγον τι και οι ναυτικοί και οι ναυτεργάτες, αλλά αυτοί ήταν μερμύγκια που τους πάτησαν οι ελέφαντες Ανδρέας και εφοπλιστές όταν συγκρούστηκαν. Αν δε κάνω λάθς ο πατέρας σου πρέπει ν έχει δει τη σύνταξή του να πέφτει κατά 35 με 40% (αν τ έχω στο μυαλό μου σωστά τα νούμερα)
Ακριβως γιατι τα διοικουν αυτοι που τα διοικουν πεσανε στα σκατα...Στο εξωτερικο τα ασφαλιστικα ταμεια εχουν ΔΣ που λογοδοτουν στους ασφαλισμενους τους οχι στον καθε μαλακα υπουργο που επειδη εχει ταμειακο ελλειμμα παιρνει τηλεφωνο και λεει φορτωσε 1 δις να κανω κουμαντο γιατι δεν βγαινω. Οι διοικησεις ταμειων και τραπεζων πρεπει να περασουν ειδικο δικαστηριο γιατι πηραν τις κρατησεις και τις αποταμιευσεις των πελατων τους και τις εδωσαν εν λευκω στο κρατος. Κατι αντιστοιχο θελει να κανει και ο μαλακας ο Δραγασακης τωρα φορτωνοντας τα τελυταια δις ρευστοτητας του τραπεζικου συστηματος σε Εντοκα Γραμματια
σαλτα γαμησου μωρη πουστρα ...2 ποστ εισαι βαρετοςβαρετός κατάντησες...
Σοβαρες πηγες μας βαζεις. Το μπλογκ των νεοφιλελεδων.
θελεις να γινουμε "εξωτερικο"?....ναι αλλά στο εξωτερικό όταν ένα ταμείο έχει έλλειμα κόβει τις συντάξεις και τις παροχές και δεν τρέχει στον υπουργό για να του ζητήσει λεφτά από τον κρατικό κορβανά (δηλαδή από τους φορολογούμενους)
σαλτα γαμησου μωρη πουστρα ...2 ποστ εισαι βαρετος
πολύ βαρετός τελικά.. μαντάμ σουσού!σαλτα γαμησουσου ρε καριολα
γαμησουσουσουσουπολύ βαρετός τελικά.. μαντάμ σουσού!
:-* :-* :-* :-* :-*γαμησουσουσουσου
γελοιε
γελοιε:-* :-* :-* :-* :-*