Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 463 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,5%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,9%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 157 9,0%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,5%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 120 6,9%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.740

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
H πλακα ειναι οτι εγω οσες φορες κάνω αυτα τα τεστακια που κυκλοφορουν στο διαδικτυο προκειμενου να δεις αν εισαι αριστερος ή δεξιος, με βγαζει παντα κεντροαριστερο.
Γιατί προφανώς είναι αμερικανικής εμπνεύσεως όπου τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ισχυρό δημόσιο σύστημα πρόνοιας τα θεωρούν σοσιαλιστικά  :S
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουμε στην Πελοπόννησο, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου, αφού όπως αναφέρει η έλλειψη των 5.οοο εργαζομένων της δασοπροστασίας, δημιουργεί ένα επικίνδυνο σκηνικό, όσων αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

“Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν τα τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» είχε κρούσει και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων συναδέλφων που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε από την Κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας ,να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ΄ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες.”

Αθήνα, 23.7.2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Συλλόγου “Η ΕΝΩΣΗ”
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
Οι ανυπότακτοι στην Ελλάδα του 2020 – Η στατιστική της ντροπής

Δυστυχώς τα δεδομένα για τον Ελληνικό Στρατό δεν είναι καλά ενόψει της εκδηλούμενης τουρκικής επιθετικότητας. Τη στιγμή που η Τουρκία στέλνει στόλο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χιλιάδες Έλληνες αποφεύγουν να εφαρμόσουν το άρθρο 4 του Συντάγματος: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας».

Σκανδαλώδεις νόμοι, ελαστική στρατιωτική δικαιοσύνη, μαγειρέματα ιατρικών γνωματεύσεων και κακή οργάνωση του κρατικού μηχανισμού έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανυπότακτων να ισοδυναμεί με το 1/3 του μεγέθους του Ελληνικού Στρατού. Αν προστεθούν οι κλάσεις 1996 έως 2021, ο αριθμός των ανυπότακτων ξεπερνά τους 30.000 σύμφωνα με στοιχεία της Στρατολογίας όπως παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή, τρεις ολόκληρες μεραρχίες!

Ενώ το 2000, στα κατάστιχα της Στρατολογίας υπήρχαν 12.686 ανυπότακτοι, δύο δεκαετίες μετά σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Την ίδια στιγμή, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 2020 εξελίσσεται σε έτος-ρεκόρ 12ετίας παραβιάσεων από θάλασσα και αέρα, όπως δείξαμε σε ρεπορτάζ. Υποτίθεται ότι η ελληνική νομοθεσία είναι αυστηρή, καθώς ορίζει ρητά πως όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα για ανυποταξία ή λιποταξία δεν μπορούν ούτε καν να εκλέγουν ή να εκλέγονται σε εκλογές. Ωστόσο, στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, πρωτίστως χάρη σε ευεργετικά νομοθετικά μαγειρέματα.

https://[URL unfurl="true"]www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2020/07/%CE%B1%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%842.jpg[/img[/URL]]

Ήδη, πριν το 2000, οι ελληνικές κυβερνήσεις στόλιζαν την στρατολογική νομοθεσία με σκανδαλώδεις διατάξεις εντείνοντας το φαινόμενο και προσβάλλοντας την ισονομία. Το 2005, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ) έφερε νόμο που επέτρεπε στους ανυπότακτους –μιλάμε για “γνήσιο ιδιαίτερο έγκλημα”- να επιστρέφουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα για ένα διάστημα δίχως να τους ακουμπήσει ο νόμος. Δηλαδή, θα μπορούσε κανείς να επιστρέψει να ψηφίσει ή ακόμα να κάνει διακοπές απολαμβάνοντας πάγωμα της ποινικής του δίωξης.

Με αυτόν τον τρόπο, ένας Έλληνας του εξωτερικού διατηρεί κανονικά δικαιώματα στην Ελλάδα αποφεύγοντας όμως να την υπηρετήσει όταν έρχεται η ώρα. Οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να έρθουν ένα μήνα τον χρόνο στην Ελλάδα δίχως να τους συλλάβουν και αυτό τους διαφοροποιεί συγκριτικά με τους ανυπότακτους εσωτερικού.

Ο νόμος Βενιζέλου του 2011 (ΠΑΣΟΚ) βάσει του οποίου το πρόστιμο για τους ανυπότακτους εκτοξευόταν στις 6.000 ευρώ είχε ένα θετικό και ένα αρνητικό αντίκτυπο. Αφενός, μείωσε σημαντικά τον αριθμό τον ανυπότακτων στα χρόνια της κρίσης, αφετέρου προσέδωσε “ταξικότητα” στην υπόθεση. Ωστόσο, πολλά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να λαϊκίσουν διατύμπανίζοντας ότι το κράτος παίρνει τα σπίτια των ανυπότακτων, αδιαφορώντας όμως και για τη σημασία του αδικήματος.

Έτσι, επί υπουργίας Πάνου Καμένου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ήρθαν νόμοι βάσει του οποίων, δημιουργείται καθεστώς αδικίας. «Στους νόμους αυτούς προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση τακτοποίησης ανυπότακτου, ο οποίος δεν έχει καταβάλει το επιβληθέν χρηματικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ, αυτό διαγράφεται μαζί με τις προσαυξήσεις του. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση που το πρόστιμο έχει εξοφληθεί, δεν προβλέπεται επιστροφή του. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις, καίτοι ευεργετικές, έχουν προκαλέσει σημαντικές διαμαρτυρίες και αίσθημα αδικίας» σύμφωνα με τα πρακτικά του συνεδρίου.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, επήλθε τόσο ανισότητα όσο και υποβάθμιση του αδικήματος της ανυποταξίας. Οι διαρκείς αναβολές και “έξυπνες” απαλλαγές δίνουν την αίσθηση την”τακτοποίησης” του ζητήματος της στράτευσης.

Στο ζήτημα το ανυπότακτων προστίθεται και η “αιμορραγία” του στρατού από εκείνους που εξαγοράζουν την θητεία τους. Μετά το 33ο έτος, μπορεί κάποιος να την σκαπουλάρει υπηρετώντας μόλις 20 μέρες, ενώ άλλοι συμπολίτες τους έχουν προσφέρει 18, 12 ή εννέα μήνες από την ζωή τους, απέχοντας από την αγορά εργασίας. Το κράτος ναι μεν εισπράττει, αλλά εις βάρος της άμυνας. Έτσι, όποιος προχωράει για διδακτορικό έχει περισσότερες ελπίδες να γλιτώσει, από εκείνον που μαθαίνει τέχνη. Αυτό όμως δεν λέγεται ισότητα.

Πρόσφατα ψηφίστηκε και ο νόμος για την ψήφο των απόδημων, ωστόσο ο μεγάλος αριθμός κατοίκων εξωτερικού περισσότερο αυξάνει το πρόβλημα. Όπως φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία, οι Έλληνες του εξωτερικού είναι αυτοί που παρουσιάζουν τάσεις ανυποταξίας καθώς όντας στο εξωτερικό είναι δύσκολο να ελεγχθούν συγκριτικά με όσους είναι εντός ελληνικής επικράτειας.

Από άρθρο του Βαγγέλη Γεωργίου στο [URL unfurl="true"]https://slpress.gr/[/URL]

θα πολεμησουμε με σθενος τους τουρκους  :S :S
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
για θυμισε μου.ποσες παραπομπες ειχαμε απο αυτο το νομο και τη λιστα; χμμ; καμια;
σε καθε μεταρρυθμιστικη κινηση που πηγαινε να κανει ο συριζα παντα βρίσκαμε τοιχο από εσας για να εξυπηρετητε τα συμφεροντα των αριστων.
από τη λιστα ο συριζα μαζεψε χρημα μιας και φανηκε μπολικο και αδηλωτο μαυρο χρημα σε ελβετικες τράπεζες,οι περισσοτεροι με τις διασταυρώσεις κληθηκαν να πανε να τα δηλωσουν και να πληρωσουν αναλογουμενο φορο.
για πρωτη φορα στην ελληνικη ιστορια που φορολογηθηκε το μαυρο και αδηλωτο χρημα που ειχε περασει σε φορολογικούς παραδεισους.

 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
σε καθε μεταρρυθμιστικη κινηση που πηγαινε να κανει ο συριζα παντα βρίσκαμε τοιχο από εσας για να εξυπηρετητε τα συμφεροντα των αριστων.
Πάλι λες ανυπόστατες μπούρδες. Αυτοδυναμία είχατε (μαζί με τον πανούλη φυσικά), οπότε αυτό το "τοίχος" πάλι στην φαντασία σου είναι, όπως πάντα διαχρονικά, για τους αόρατους εχθρούς!

από τη λιστα ο συριζα μαζεψε χρημα μιας και φανηκε μπολικο και αδηλωτο μαυρο χρημα σε ελβετικες τράπεζες,οι περισσοτεροι με τις διασταυρώσεις κληθηκαν να πανε να τα δηλωσουν και να πληρωσουν αναλογουμενο φορο.
Πάλι μπούρδες λες γιατί τα χρήματα που μαζεύτηκαν ήταν κάτι ψίχουλα κι όχι ο "ΘΗΣΑΥΡΟΣ" που λέγατε. Για τον πολύ απλό λόγο ότι όποιος είναι μέσα στην λίστα Λαγκάρντ δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και παράνομος ή δεν τα έχει δηλώσει. Προφανώς υπάρχαν και κάποιοι απατεώνες και γι' αυτό μαζέψατε κάτι ψιχουλάκια. Άνθρακες (και αυτός) ο θησαυρός. Για άλλη μια φορά η φαντασία χτυπάει κόκκινα! Καλύτερα να βάλετε όλοι ιδέες για να γράψετε ένα σενάριο να το στείλετε στον George Lucas για το επόμενο Star Wars :tooth:
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
γελοίο σκουπίδι τον νόμο τον επαναφέραμε γιατί το κράτος βασίζεται στην αρχή της συνέχειας...

και φυσικά για να βγούνε στην φόρα οι βρωμιές σας κοπρόσκυλα...
ποια αρχη της συνεχειας μωρη αγγλετερα εταιρα?
πες ότι νομιμοποιήσατε την βρωμοδουλεια σας με σκοπο να μπειτε στην μυτη της αντιπολίτευσης κ να την λασπολογεισεται περαιτέρω.
ο συριζα εφαρμοσε τον νομο αυτό για να αποκαλυφθουν τα ονόματα της λιστας τα οποια ηταν εμπλεκομενα,δεν το εκανε για κομματικους σκοπους αλλα για να παρταξει την φοροδιαφυγή και την διαφθορα.
εσεις τον επαναφέρατε μονο και μονο για να λασπολογισεται και να εφαρμοσεται φθηνη αντιπολιθτευση με παραβιαση των θεσμων της προσωπικης ιδιωτικοτητας.
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
Πάλι λες ανυπόστατες μπούρδες. Αυτοδυναμία είχατε (μαζί με τον πανούλη φυσικά), οπότε αυτό το "τοίχος" πάλι στην φαντασία σου είναι, όπως πάντα διαχρονικά, για τους αόρατους εχθρούς!
Πάλι μπούρδες λες γιατί τα χρήματα που μαζεύτηκαν ήταν κάτι ψίχουλα κι όχι ο "ΘΗΣΑΥΡΟΣ" που λέγατε. Για τον πολύ απλό λόγο ότι όποιος είναι μέσα στην λίστα Λαγκάρντ δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και παράνομος ή δεν τα έχει δηλώσει. Προφανώς υπάρχαν και κάποιοι απατεώνες και γι' αυτό μαζέψατε κάτι ψιχουλάκια. Άνθρακες (και αυτός) ο θησαυρός. Για άλλη μια φορά η φαντασία χτυπάει κόκκινα! Καλύτερα να βάλετε όλοι ιδέες για να γράψετε ένα σενάριο να το στείλετε στον George Lucas για το επόμενο Star Wars :tooth:
τοιχος εννοω ότι εσεις ανέκαθεν μαζι με τους πασοκους δεν θελήσατε να ανοίξετε τη λιστα και να φορολογήσετε τους φοροφυγάδες.
όταν μεσα στους εμπλεκομενους είναι δικα σου παιδια από τη βαση του κομματος σου λογικο είναι να θες να τα προστατεύσεις και ετσι κανατε.
αν τολμούσατε και εφαρμοζαστε μια πιο αξιοκρατικη πολιτικη τοτε αυτά τα παιδια τα εμπλεκομενα θα σας εβγαζαν αλλα στη φορα και το κομμα σας θα επιανε πατο,οποτε για σας καλα εκανε ο συριζα τη δουλεια του κατι που ποτε εσεις δεν θα τολμούσατε να κανετε.
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
jean-Claud

μονο και μονο με την γκλαμουρια στην φωτογραφια που εβαλε χτες ο τραμουντανα  οταν βγει ο συριζα κυβερνηση φερτον σηκωτο απο την αγγλια και αναποδογυρησε τον στο αεροδρομιο  για να αρχιζει να πληρωνει  οσα δεν εχει πληρωσει σε φορους τις τελευταιες δεκαετιες στην ελλαδα
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
Πάλι μπούρδες λες γιατί τα χρήματα που μαζεύτηκαν ήταν κάτι ψίχουλα κι όχι ο "ΘΗΣΑΥΡΟΣ" που λέγατε. Για τον πολύ απλό λόγο ότι όποιος είναι μέσα στην λίστα Λαγκάρντ δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και παράνομος ή δεν τα έχει δηλώσει. Προφανώς υπάρχαν και κάποιοι απατεώνες και γι' αυτό μαζέψατε κάτι ψιχουλάκια. Άνθρακες (και αυτός) ο θησαυρός. Για άλλη μια φορά η φαντασία χτυπάει κόκκινα! Καλύτερα να βάλετε όλοι ιδέες για να γράψετε ένα σενάριο να το στείλετε στον George Lucas για το επόμενο Star Wars :tooth:
ψιχουλακια λες το 1 δις plus ποσα ηθελες εσυ ρε μπαρμπαδι να μαζευαν?
 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
τοιχος εννοω ότι εσεις ανέκαθεν μαζι με τους πασοκους δεν θελήσατε να ανοίξετε τη λιστα και να φορολογήσετε τους φοροφυγάδες.
όταν μεσα στους εμπλεκομενους είναι δικα σου παιδια από τη βαση του κομματος σου λογικο είναι να θες να τα προστατεύσεις και ετσι κανατε.
αν τολμούσατε και εφαρμοζαστε μια πιο αξιοκρατικη πολιτικη τοτε αυτά τα παιδια τα εμπλεκομενα θα σας εβγαζαν αλλα στη φορα και το κομμα σας θα επιανε πατο,οποτε για σας καλα εκανε ο συριζα τη δουλεια του κατι που ποτε εσεις δεν θα τολμούσατε να κανετε.

Επαναλαμβάνω: μην λες ανυπόστατες μπούρδες! Είχατε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ξέρεις τι είναι αυτό? Ότι ακόμη και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα να μην ήθελαν, εσείς μπορούσατε να το κάνετε. Και το κάνατε. Και καλά κάνατε! Απλά βρήκατε τρίχες κατσαρές! Όπως και στη Νοβάρτις... και χάσατε το ζουμί, 300 μύρια ρε άχρηστοι παπάρες!!!!! :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
ψιχουλακια λες το 1 δις plus ποσα ηθελες εσυ ρε μπαρμπαδι να μαζευαν?

Προφανώς ψιχουλάκια σε σχέση με αυτά που λέγατε. Αλλά και πάλι, ας υποθέσουμε ότι ήταν όντως ΠΟΛΛΑ. Πιο το πρόβλημά σου τότε? Για ποιο τοίχος μιλάς? Το ψάξατε, βρήκατε 1 δις και αυτό ήταν. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το ψάξατε λίγο... δεν σας άφησαν να το ψάξετε πιο πολύ... τα τείχη και οι αόρατοι εχθροί...

Να σου πω... αυτά δεν θα τα έχαβε ούτε ο χώνης που έχει μυαλό 5χρονου :grin:
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
jean-Claud

μονο και μονο με την γκλαμουρια στην φωτογραφια που εβαλε χτες ο τραμουντανα  οταν βγει ο συριζα κυβερνηση φερτον σηκωτο απο την αγγλια και αναποδογυρησε τον στο αεροδρομιο  για να αρχιζει να πληρωνει  οσα δεν εχει πληρωσει σε φορους τις τελευταιες δεκαετιες στην ελλαδα
τον αγγλετερο πριν μηνες τον ειχα στριμωξει σε διαλογο και μου λεει σε ένα μηνυμα ότι δεν φοροδιαφευγει αλλα φοροαποφευγει.
τωρα τι διαφορα ας την εξηγησει αυτος πως την εννοει.
μια ψωναρα ξεβρακωτη είναι ο αγγλετερος ο οποιος μας κανει επιδειξη κατι βλαχομπαζολες αντι για μουνετα και μας ποσταρει φωτο κοκα κολα ζιρο με ουίσκι και κατι ξηροκαρπια και νομιζει ότι είναι ζαμπλουτος.
εγω τον προκαλω να ποσταρει το ακριβο του ρολοι rolex η Ωmega να το φοραει στο χερι και να γραφει τραμουτανα χειρόγραφα επανω η να μας ποσταρει με τον ιδιο τροπο τη κλειδι μιας πορσε
 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
τον αγγλετερο πριν μηνες τον ειχα στριμωξει σε διαλογο και μου λεει σε ένα μηνυμα ότι δεν φοροδιαφευγει αλλα φοροαποφευγει.
τωρα τι διαφορα ας την εξηγησει αυτος πως την εννοει.

Μου αρέσει που έχεις κάνει και Διοίκηση Επιχειρήσεων! :cheesy:

Το "φοροδιαφεύγω" (Tax Evation) σημαίνει ότι αποκρύπτω να δηλώσω χρήμα ή/και περιουσία για να μην φορολογηθώ.

Το "φοροαποφεύγω" (Tax Avoidance) σημαίνει η εκμετάλλευση κενών (παραθύρων) του νόμου, έτσι ώστε να μειώσει κάποιος την φορολογία η οποία του αντιστοιχεί, με καθ' όλα νόμιμο τρόπο.

Σεμινάρια σε ζαίους για οικονομία και χρήμα δίνω μετά τις 8 το βράδυ, Δευτέρα με Παρασκευή. Αν μαζευτείτε καμιά 10αριά, να έρθω εκεί στην Κουμουνδουρου που είναι και τα πρεζάκια, να σας κάνω σεμινάριο. Επειδή είστε και λίγο φτωχομπινέδες οι περισσότεροι, 10 ευρουλάκια μόνο ο καθένας. Να βγάλω κι εγώ κάνα κατοστάρικο! :grin:
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
Επαναλαμβάνω: μην λες ανυπόστατες μπούρδες! Είχατε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ξέρεις τι είναι αυτό? Ότι ακόμη και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα να μην ήθελαν, εσείς μπορούσατε να το κάνετε. Και το κάνατε. Και καλά κάνατε! Απλά βρήκατε τρίχες κατσαρές! Όπως και στη Νοβάρτις... και χάσατε το ζουμί, 300 μύρια ρε άχρηστοι παπάρες!!!!! :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
γιατι στην νοβαρτις δεν βαλατε τοιχος,γιατι δεν αφησατε την τουλουπακη να τελιωσει την υποθεση και από εισαγγελεας διαφθορας εγινε αυτομάτως κατηγορουμενη με 5 πλημμελήματα και ένα κακούργημα.
παραδεχτητε ότι επεμβαίνετε  πολιτικα στην δικαιοσύνη για συγκαλυψει προσωπων δικων σας.
αν αυτό δεν είναι τοιχος τοτε ποιο είναι?
ας τελιωνε την υποθεση η τουλουπακη και αθθωωνονταν οι κατηγορούμενοι και μετα μπορούσατε να κινηθηται δικαστικα για σκευωρια όπως λετε.
απλα όλα αυτά τα κανετε για να γλυτώσετε το τομαρι των τομαριών σας.
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
Μου αρέσει που έχεις κάνει και Διοίκηση Επιχειρήσεων! :cheesy:

Το "φοροδιαφεύγω" (Tax Evation) σημαίνει ότι αποκρύπτω να δηλώσω χρήμα ή/και περιουσία για να μην φορολογηθώ.

Το "φοροαποφεύγω" (Tax Avoidance) σημαίνει η εκμετάλλευση κενών (παραθύρων) του νόμου, έτσι ώστε να μειώσει κάποιος την φορολογία η οποία του αντιστοιχεί, με καθ' όλα νόμιμο τρόπο.

Σεμινάρια σε ζαίους για οικονομία και χρήμα δίνω μετά τις 8 το βράδυ, Δευτέρα με Παρασκευή. Αν μαζευτείτε καμιά 10αριά, να έρθω εκεί στην Κουμουνδουρου που είναι και τα πρεζάκια, να σας κάνω σεμινάριο. Επειδή είστε και λίγο φτωχομπινέδες οι περισσότεροι, 10 ευρουλάκια μόνο ο καθένας. Να βγάλω κι εγώ κάνα κατοστάρικο! :grin:
μακαρι να το εννοουσε ετσι ο αγγλετερος αν και αμφιβαλλω.
ταξ αβαντανς μπαρμπα εγω πριν ένα χρονο το ελεγα νομιμη φοροδιαφυγή του ειχα δωσει εγω δικια μου ονομασια και εδώ μεσα κατι τσιρακια γελαγαν.
ευτυχως που ξερεις εστω και αυτό και τωρα τους κοπει το γελιο.
τους εξηγησα τοτε μεσω καποιων παραθυρακιων καποιοι το εκμεταλλευονταν και πληρωναν λιγοτερο φορο αλλα που να το καταλαβουν.
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.045
Κριτικές
7
Like
9.772
Πόντοι
1.686

Ο Τραμουντάνας πάλι φτηνά τις βγάζει τις διακοπές !  :2funny: :2funny:

Τρώει και κάτι ξηροκάρπια, πίνει και μια κόκα κόλα
και θεωρεί τον εαυτό του βασιλιά !  :2funny: :2funny:

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ σε διακοπές !  :2funny: :

https://[URL unfurl="true"]www.picgifs.com/graphics/s/scrooge-mcduck/graphics-scrooge-mcduck-940725.gif[/img[/URL]]

Τραμούλης ο δεκαρολόγος !  :2funny:
 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
γιατι στην νοβαρτις δεν βαλατε τοιχος,γιατι δεν αφησατε την τουλουπακη να τελιωσει την υποθεση και από εισαγγελεας διαφθορας εγινε αυτομάτως κατηγορουμενη με 5 πλημμελήματα και ένα κακούργημα.
παραδεχτητε ότι επεμβαίνετε  πολιτικα στην δικαιοσύνη για συγκαλυψει προσωπων δικων σας.
αν αυτό δεν είναι τοιχος τοτε ποιο είναι?
ας τελιωνε την υποθεση η τουλουπακη και αθθωωνονταν οι κατηγορούμενοι και μετα μπορούσατε να κινηθηται δικαστικα για σκευωρια όπως λετε.
απλα όλα αυτά τα κανετε για να γλυτώσετε το τομαρι των τομαριών σας.

Άκου τώρα διαφορές:

- Η υπόθεση νοβάρτις για τα πολιτικά πρόσωπα, στηρίχτηκε σε 3 μάρτυρες με καλυμμένα πρόσωπα και ψεύτικα ονόματα, οι οποίοι "νόμιζαν, άκουσαν, πίστευαν, θεωρούσαν ότι μάλλον...". Η υπόθεση κράτησε 3 χρόνια και έχουν μπει όλοι στο αρχείο πλην Άδωνι και Αβραμό, οι οποίοι εσκεμμένα έχουν μείνει απέξω. Και μην μου πεις ότι 3 χρόνια που ψάχνουν έχουν βρει κάτι. Γιατί ΕΙΔΙΚΑ αν είχαν βρει κάτι σε Άδωνι και Αβραμό, έστω και 1 cent, τότε θα ήσασταν όλοι στα κάγκελα να τους μαστιγώσουμε, να τους φτύσουμε και μετά να τους κάψουμε στην πλατεία Ομονοίας, κοινή θέα! :grin:

- Η υπόθεση νοβάρτις για την σκευωρία στηρίχτηκε σε καταγγελίες 5 συναδέλφων της τουλούπας, με όνομα και επώνυμο, εντελώς ξεκάθαρα. H υπόθεση ΔΕΝ μπήκε στο αρχείο διότι ασκήθηκαν τελικά διώξεις. Κάτσε να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και κράτα λίγο πισινή με τις παπάρες που λες :grin:

Ο καμπουροπαπάρας καλά είπε ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του Ελληνικού κράτους, ήξερε ΠΟΛΥ καλά τι έλεγε! :grin:
 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
ταξ αβαντανς μπαρμπα εγω πριν ένα χρονο το ελεγα νομιμη φοροδιαφυγή του ειχα δωσει εγω δικια μου ονομασια και εδώ μεσα κατι τσιρακια γελαγαν.

Χαραμίζεσαι τότε λεβέντη μου εδώ μέσα, γιατί δεν γράφεις κάνα βιβλίο? Kαλύτερος είναι ο Porter? :grin:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom