Μπράβο μπάρμπα !!!!!!
Μιλάγαμε σήμερα με συμφοιτητή μου παλιό !!!
Η καριόλα πρώην του ....
ΠΡΟΣΕΞΕ
1)Είναι 40 χρονών , έχει σπουδάσει κάποτε ... καθηγήτρια ....
2)Εχει δουλέψει 6 μήνες στη ζωή της. Αναπληρώτρια σε ιδιωτικό σχολείο.
3)προφανώς είναι σε κάποια επετηρίδα
4)παίρνει διατροφή από τον πρώην για 1 παιδί , 800 το μήνα
5)ζει σε διαμέρισμα που παρέχει ο πρώην
6)τα παίρνει από γονείς
7)τα παίρνει από τωρινό γαμιά
8)το παιδί το έχει φορτώσει σε γονείς της
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΩΡΑ 700 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ !!!!!!!!!
Πήρε δηλαδή το δικό μου φόρο επιτηδευματία !!!!!
Ένα βρωμόμουνο .
Σωστό το βρίσκεις αυτό ;;;;;;
ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ;;;;;;;;
Να τη χαίρεστε.
Ρε Λάκη, το να γράφεις με κεφαλαία σε οργίλο ύφος δεν καλύπτει οτι γράφεις ανοησίες.
Τι αραδιάζεις ένα σορό άσχετα για να κάνεις το απλό ερώτημα:
"Είναι σωστό σε μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο τέκνο, χωρίς περιουσία και εισόδημα 800€ από διατροφή να δίδεται επίδομα;"
Ολα τα άλλα είναι άσχετα.
Πρώην γυναίκα συμφοιτητή. Ασχετο.
40 ετών. Και; 20, 30, 40, 50 έχει σημασία;
Έχει δουλέψει κάποτε 6 μήνες. Και τι να κάνουμε; Σήμερα δουλεύει;
Είναι σε επετηρίδα*. Ε, και; Της δίνει εισόδημα αυτό;
Παίρνει διατροφή 800€. Καλά κάνει. Προφανώς ο πρώην έχει εισόδημα πολλαπλάσιο. Να μην δώσει (και) για το παιδί του; Συμφωνώ βέβαια οτι πρέπει να προσμετράται ως εισόδημα της πρώην. Δεν είναι άπορη. Είναι χαμηλού εισοδήματος.
Ζει σε διαμέρισμα του πρώην. Και; Ανεξάρτητα αν είναι απόφαση δικαστηρίου ή οικειοθελώς, παραμένει περιουσία του πρώην, όχι δική της.
Τα παίρνει από γονείς/γαμιά. Και; Τι θέλεις; Να βάλει το κράτος τεκμαρτό εισόδημα γαμησιού ή μετρητή στο μουνί της;
Φορτώνει το παιδί στους γονείς της. Αυτό την κάνει κακή μητέρα, όχι φοροφΑγά επιδοματία.
Στο ερώτημα τώρα:
Απάντηση δεν έχω μια και δεν ασχολούμαι με τα επιδόματα για να ξέρω το ύψος που μοιράζονται, αλλά τα 800€ μου φαίνονται λίγα.
Κατα τη γνώμη μου ένα σωστό κράτος θα έλεγχε περιουσία, εισόδημα και ικανότητα/προθυμία για εργασία.
Περιουσία: Αν έχεις 10 σπίτια ή αμοιβαία blackrock δεν χρειάζεσαι ενίσχυση.
Εισόδημα: Αν έχεις μαύρα εισοδήματα δεν χρειάζεσαι ενίσχυση. Αν το κράτος μπορεί να μετρήσει και το χαρτζηλίκι από τα γαμήσια που τρως καλοδεχούμενο, αλλά χλωμό και ανεφάρμοστο το βλέπω.
Ικανότητα/προθυμία: Αν είσαι ΑΜΕΑ οκ. Αν όχι, εγγραφή στον ΟΑΕΔ. Δεν υπάρχουν δουλειές - παίρνεις επίδομα για να ζήσεις. Αν σε στείλουν για δουλειά ανάλογη με τα προσόντα σου... και δεν στεριώσεις, μία, δύο, τότε την τρίτη πούλο το επίδομα. Τεμπέλης είσαι.
*επετηρίδα. Τι μαλακία και αυτή. Χέρι-χέρι με την άλλη μαλακία που λέγεται αδιόριστος εκπαιδευτικός. Το κράτος δηλαδή έχει υποχρέωση να σε διορίσει επειδή κάποτε πέρασες σε μια σχολή. Αν είσαι ανάξιος, αν οι γνώσεις σου είναι παρωχημένες, αν είσαι και λίγο παιδόφιλος δεν μετράει. Δεν αξιολογείσαι. Αρκεί να πέρασες (ίσως και πριν 20 χρόνια) σε μια σχολή. Το κράτος πρέπει να σε διορίσει. Αυτό ΕΙΝΑΙ κομουνισμός.