1 - δεν υπαρχει πολιτικη βουληση για να γινει αυτο που λες
- αποφασισε τι ισχυει πρωτα : μια γραφεις οτι η ανακεφαλαιοποιηση εγινε για τα δανεια, και μια οτι εγινε για να υπαρχει ρευστο στα ταμεια
- καμια ελληνικη τραπεζα δεν μπορει (λογω ελλειψης μετρητων) πλεον να κερδοσκοπησει ευκολα στο εξωτερικο - αυτη ειναι εξαλλου και η δουλεια τους - να κερδοσκοπουν με τα χρηματα μας (και οχι να χαριζουν δανεια)
- κανεις δεν προκειται να μεινει στο δρομο - οποιος πηρε δανειο για να αγορασει σπιταρονα και την βγαλει στο σφυρι η τραπεζα, θα παει να μεινει εκει ακριβως που εμενε πριν παρει το δανειο (ειτε αυτο ειναι νοικι ειτε μικροτερο σπιτι, ειτε υποβαθμισμενη περιοχη - εγω που δεν πηρα δανειο δεν εχω καμια διαθεση να του το χαρισει η τραπεζα ή το κρατος απο τους φορους μου)
3 - η τραπεζα την ελλαδος δεν εχει δικαιωμα απο την εισοδο μας στο ευρω να κοψει χρημα, ουτε η ανακεφαλαιοποιηση κοστισε 300 δις (65 δις ηταν χοντρικα), διαβασε και λιγο πριν πεταξεις τετοιες αρλουμπες
- οσο για τις καταθεσεις το 2009 ηταν 250 δις και πλεον παιζουν στα 150-170 δις (μια και αναρωτιεσαι ποσα ηταν τα χρηματα)
1 εγω δεν ειπα ποτε ότι εγινε για να υπαρχει ρευστο στα ταμεια το αντιθετο εχω πει πως με κλειστες τράπεζες(το 2015)θα μπορουσαν αν φυγουν τα χρηματα
οι τράπεζες μια χαρα μπορουν να κερδοσκοπουν με τα ομολογα είναι κατι που δεν ελεγχεταινα κανουν υποτιθέμενες επενδύσεις διασφαλιζοντας κερδη γιαυτους για μπες μια στην εθνικη τραπεζα ελλαδος να δεις ποσους νεους τιτλους εχουν οι τράπεζες τα τελευταια χρονια
τωρα το ότι θελει πολιτικη βουληση ναι την θελει κ θελει ο άλλος να είναι καθαρος όταν αυτοι είναι βουτηγμένοι στα σκατα κ την διαπλοκή δεν υπαρχει πιθανοτητα...
2 τωρα όταν καποιος ειχε οικογενια με 2 ατομα να δουλευουν κ εβγαζαν 2-3000 ευρω το μηνα κ εκανε τα κουμαντα του αγορασε ένα σπιτι κ ξαφνικα μεσα σε 10 χρονια κυνδινευει να το χασει ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟς ΕΚΑΝΕ ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕς ΑΠΟΦΑΣΕΙς Κ ΟΙ ΛΑΘΟς ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΕΙς ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΞΩ αφήνοντας τον χωρις δουλεια τοτε ΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΦΤΑΙΕΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ
ΔΕΝ ΤΟΜ ΠΕΤΑς ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Κ ΤΟΥ ΛΕς ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΦΤΑΙς Κ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΩ Κ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΙΧΟΥΛΟ
3 ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΑΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗς ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΗΤΑΝ ΡΗΤΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΚΑΤΑΠΕΤΕΤΗΣΗ ΤΗς ΓΕΡΜΑΝΙΑς Κ ΥΠΑΡΧΕΙ
το ιδιο ηθελε να κανει κ αυτος που ηθελαν να βαλουν θυπουργο οικονομικων στην ιταλια κ δεν τον αφησαν ουτε να πλησιασει στο υπουργειο
εάν σου ελεγαν εσενα κοιτα εχεις δικαιωμα να κοψεις χρημα κ πλακοναν όλα τα κρατη κ το εκαναν ξερεις τι ζημια θα παθαινε η εκτ?
ποσο θα επεφτε το ευρω?
λες να θελουν να συμβει?
κ στο ξαναλεο η εθνικητραπεζα το εχει κανει 2 φορες εκτως από τις ανακεφαλοποιησεις του μνημονίου εχει κοψει 2 φορες χρημα(λογιστικο παντα όχι κανονικο χαρτονόμισμα) κ τα εχει δωσει στης τράπεζες
λ κυσε μου μια απορια αφου ένα κκρατος δεν μπορει να εκδοσει χρημα γιατι σημερα μαλιστα εχουν οργιασει τα μμε για την κινηση της εθνικης τραπεζας να κοψει χαρτονομίσματα/νομισματα?
εάν ένα κρατος δεν ειχε το δικαιωμα να κοψει νομισμα λες να το αφηναν να εχει τις μητρες το χαρτι τα μεταλα και τα μελανια που είναι απαρετητα να τυπωθεί το ευρω?(τα οποια είναι ειδικα δεν τα βρισκει καποιος οπου θελει)