maik_mk
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2009
- Like
- 1.505
- Πόντοι
- 266
τα founds δεν ζητανε το 20% του δανειου αλλα ολοκληρο το δανειο κ εχω 4-5 γνωστους πουεχουν βρεθει σε τετοια φαση δεν πανε για κερδη 100% αλλα για κερδη 300-400% κ πολλες φορες για κερδη 1000% πως γινετε αυτό?Προσεξε
Οι τραπεζες δεν θελουν με τιποτα να ξεκινησουν πλειστηριασμους. Δεν εχει κανενα νοημα. Ενδιαφερον απο ιδιωτες δεν υπαρχει, και οι ιδιες οι τραπεζες δεν θελουν να αποκτησουν ακίνητα.
Αυτο που θα συμβαινει διαρκως απο εδω και περα, θα ειναι να πωλουνται τα δανεια στα funds στο 5-10% περιπου της αξιας τους.
Αυτο ωφελεί όλους πολλαπλώς.
Τις τραπεζες γιατι θα παρουν εστω κατι, εκει που θα επαιρναν τ' αρχιδια μου
Το fund γιατι θα αγορασει ενα δανειο στο 10% και θα ζητησει απο τον δανειοληπτη να αποπληρωσει το 20%, δηλαδή κερδος 100%
Και τον δανειοληπτη φυσικα, επειδη θα γλυτωσει το 80% του δανείου
Οι πλειστηριασμοί περαν απο μια εκρηξη που ειχαν περσι, βαινουν πτωτικά. Και οσοι γινονται, ακαρποι αποβαινουν.
ευκολο αγοραζουν τα δανεια δανιζομενοι το χρηματα με το να κεφαλοποιουν(δεν ξερω αν είναι ο σωστος ορος εάν καποιος ξερει ας μας το πει) την αξια των ακινητων κ δανειων κ κανοντας τα ομολογα που τα ριχνουν στις αγορες
εάν δε θελουν αυτά τα ομολογα να εχουν μεγαλυτερη αξιατοτε μεσα σε αυτά τα κοκκινα δανεια ριχνουν κ μερικα πρασινα οπου αυτόματα σε αυτό το πακετο η αξια τους αναβαθμίζεται
εγω όμως θελω να κανω τρεις χαζες ερωτησεις
1) όλα αυτά τα δανεια εχουν αναχρηματοδοτηθει πανω από 3-4 φορες με τις ανακεφαλοποιησεις
γιατι ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΙς ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙς ΝΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ Κ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΑΝΕΙΑ?
οπου αυτόματα οι τράπεζες θα επαβαν να εχουν κοκκινα δανεια στα χαρτοφυλακια τους θα ειχαν παρει τα λεφτα τους κ ταυτόχρονα πολύ κοσμος θα ηταν πιο ανετος οικονομικα που σημαινει αυτόματα αγοραστικη δυναμη κ κινηση της αγορας
μηπως η οικονομια δεν ειχε καταρευσει τοσο με αυτόν τον τροπο?
2) γιατι πριν πουλησουν τα δανεια στο 10-20% της αξιας τους δεν ενημερωσαν κανεναν ιδωτη που ειχε δανειο(και γιατι οι κυβερνησεις περασαν νομο να μπορουν να τα παρουν μονο founds) δυνοντας τους κ ένα διαστημα 3-6 μηνες να μπορεσουν να αγορασουν οι ιδιοι τα δανεια τους στην ιδια τιμη όταν οι περισοτεροι εχουν αποπληρώσεις ένα πολύ μεγαλο μερος των τοκων του δανειου αρα εχουν παρει τα λεφτα τους πισω?
3) όλα αυτά τα χρηματα που μιλαμε για πολλα δις που εχουν παει?
που εχουν δωθει?
που εχουν καταληξει?
αναχρηματοδοτουμε τις τράπεζες που δεν δινουν χρηματα να τις κρατησουμε ανοικτες κ όμως αυτές ολο με αδεια ταμεια τις βλέπεις μηπως τα χρηματα αυτά τα επενδυουν αποκλειστικα για προσωπικο τους οφελος κ δεν κοιτανε να τα επενδυσουν για την οικονομια λεω εγω τωρα κ λενε εις υγειαν των κοροηδων?