Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 176K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Και που 'σαι, Leon,

Εδώ μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (και μεροκάματο), δε μιλάμε για ερασιτέχνες αναρριχητές που έχουν σύλλογο και μαζεύονται το βράδυ στο τζάκι και λένε τι ωραία που πέρασαν στην αναρρίχηση.  Οι τύποι ανέβηκαν για να κάνουν επισκευή στην κεραία, όχι για να διασκεδάσουν.

Αυτοί που λες εσύ, τι σύλλογος είναι?

Μπορεί να έχεις δίκιο για την Ελλάδα. Εκεί όμως είναι ΗΠΑ και οι κανονισμοί εφαρμόζονται. Τα σωματεία δουλεύουν (ήταν λάθος δικό μου που έγραψα σύλλογος αντί σωματείο).
Στο παρακάτω λινκ μπορείς να ξαναδείς το βίντεο και να διαβάσεις για τον ντόρο που έκανε καθώς για τα μέτρα ασφαλείας πο υπάρχουν. Σε πληροφορώ οτι άνετα ανεβαίνεις δεμένος. Εγώ το έχω κάνει. Η τροχαλία που προτείνεις είναι χρήσιμη σε ορισμένους πύργους για την ανύψωση εργαλείων. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί ομως σε οποιοδήποτε πύργο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Μπορεί να έχεις δίκιο για την Ελλάδα. Εκεί όμως είναι ΗΠΑ και οι κανονισμοί εφαρμόζονται. Τα σωματεία δουλεύουν (ήταν λάθος δικό μου που έγραψα σύλλογος αντί σωματείο).
Στο παρακάτω λινκ μπορείς να ξαναδείς το βίντεο και να διαβάσεις για τον ντόρο που έκανε καθώς για τα μέτρα ασφαλείας πο υπάρχουν. Σε πληροφορώ οτι άνετα ανεβαίνεις δεμένος. Εγώ το έχω κάνει. Η τροχαλία που προτείνεις είναι χρήσιμη σε ορισμένους πύργους για την ανύψωση εργαλείων. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί ομως σε οποιοδήποτε πύργο.

Leon,
Το ίδιο βίντεο είναι. Δεν κάθησα να το δω όλο πάλι.

Διάβασα όμως τα περισσότερα από τα σχόλια, θα δούμε πιο κάτω τι λένε.
Εγώ δεν έχω (καμία) εμπειρία από αναρριχήσεις, έχω κάνει όμως αρκετά επικίνδυνα πράματα (να μη περιαυτολογώ τώρα) ιδίως πριν από χρόνια που ήμουν νεώτερος. Και δεν έχω (δεν είχα – το ορθότερο) το φόβο του ύψους – γι αυτό και τα έκανα άλλωστε.

Η (τεχνική) μου απορία εξακολουθεί, σε αυτό δε μου απάντησες:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ κάποιος που ανεβαίνει σε ένα τέτοιο πράμα να είναι συνεχώς δεμένος?
Θα πρέπει να έχει ένα clip (το λένε άλλωστε στα σχόλια) δεμένο σε σχοινί όχι πάνω από 1,2m (4ft), το σχοινί δεμένο στη ζώνη του, και να προχωράει προς τα επάνω ξε-κλιπάροντας το κλιπ από το κάτω δέσιμο, και κλιπάροντας το σε ένα ψηλότερο σημείο για κάθε 1,5~2m άνοδο. Το ίδιο αντίστροφα και στην κάθοδο.
Έτσι όμως, τις στιγμές που ξεκλιπάρεις και μέχρι να ξανακλιπάρεις, είσαι λυμένος.
Για να αντιμετωπιστεί και αυτό πρέπει να κάνεις αυτό που λέει κάποιος από αυτούς και που είναι:
“In my industry, we are required to have 2 lanyards with a fall arrester. As you climb, you unhook the lower attachment and reattach it above the second. This way you are attached 100% of the time.”
Όμως, αυτό αυξάνει κατά πολύ τον χρόνο ανάβασης, γιατί προσθέτεις σε αυτά που πρέπει να κάνεις το διπλό κλιπάρισμα-ξεκλιπάρισμα.
Είναι θέμα εκτιμήσεων. Αν (χωρίς δέσιμο – με δέσιμο μόνο στις στάσεις) χρειάζεσαι 2 ώρες για να ανέβεις, και με δέσιμο (όπως λέει αυτός) οι ώρες γίνονται 4, τι προτιμάς?  Τον δίωρο ή τον τετράωρο κίνδυνο? Την έκθεση στον κίνδυνο της καταιγίδας για 2 ή για 4 ώρες? Την απλή διαδικασία ή τη σύνθετη (όσο πιο σύνθετη μια διαδικασία τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να κάνεις κάποιο λάθος, ακόμα κι αν είναι επαναλαμβανόμενη).

Όπως είδες, άλλος λέει:
“you dont have to safety off until your stop moving which then yes you do need to safety”.
Και γενικώς ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. ΟΛΟΙ ξέρουν το θέμα πάντως.

Κάτι άλλο που τσίμπησα πάντως από όλα αυτά τα ποσταρίσματα είναι το:
“Plus i like my 6 figure wage with a job that…”
Που σημαίνει ότι οι τύποι έχουν μισθό πάνω από $100.000 το χρόνο για τη δουλειά που κάνουν.

Για την τροχαλία:
Νομίζω ότι δεν επιβαρύνει την κατασκευή, αρκεί βέβαια να έχει προβλεφτεί κατά το σχεδιασμό του πύργου. Αυτά τα πράματα δε γίνονται με τσόντες εκ των υστέρων. Αν ήμουν ο ενδιαφερόμενος, θα την ζήταγα να υπάρχει standard σε όλες τις τέτοιες κατασκευές.  Ξέρεις π.χ. ότι οι μεγάλοι στύλοι φωτισμού (σε κόμβους δρόμων) που είναι πολύ ψηλοί και έχουν πολλά φωτιστικά σώματα πάνω τους έχουν ένα εσωτερικό σύστημα που κατεβάζει όλη την κεφαλή με τα φωτιστικά στο έδαφος για να αλλαχτούν λάμπες? Μπορεί να κοστίζει λίγο στην αρχή, αλλά το maintenance είναι πανεύκολο (άρα και φτηνό).
Ακόμα και στην Ελλάδα οι στύλοι γίνονται έτσι πλέον!

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Συμφωνώ με αυτά που λές (το ξέρω οτι είναι το ίδιο βίντεο το έχω δε δει πριν από πολύ καιρό). Τα μέτρα ασφαλείας όμως αξίζει να τα παίρνεις για την δική σου ασφάλεια, η οικογένεια σου σε θέλει πίσω όρθιο. Πάντως όλοι μας έχουμε κάνει μαγκιές. Τώρα δεν ξέρω αν θα ξανανέβω σε πύργο όπως το έκανα όταν ήμουν νεότερος.
Οσο αφορά την τροχαλία χρειάζεται αρκετή μελέτη και συζήτηση και πιστεύω οτι δεν είναι για το forum αυτό

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.731
Πόντοι
9.931
Συγχαρητήρια στους «αντιπαραγωγικούς» πιλοτους των τριων C-130 που έφεραν σε πέρας μια τόσο δύσκολη αποστολή μέσα σε εμπόλεμη ζώνη, αν δεν κάνω λάθος είμαστε η μόνοι που μπορέσαμε και στείλαμε αεροπλάνα στη Λιβύη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Συγχαρητήρια στους «αντιπαραγωγικούς» πιλοτους των τριων C-130 που έφεραν σε πέρας μια τόσο δύσκολη αποστολή μέσα σε εμπόλεμη ζώνη, αν δεν κάνω λάθος είμαστε η μόνοι που μπορέσαμε και στείλαμε αεροπλάνα στη Λιβύη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ.
Τι να πεις ρε φιλε...Για φτυσιμο ειναι ολοι αυτοί που μας απαξιώνουν..Τουλαχιστον στη συνείδηση του απλού κόσμου είμαστε ακόμα ψηλά!

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216

Και όχι μόνο στους πιλότους αλλά σε όλα τα μέλη του πληρώματος των αεροσκαφών και τους υπόλογους που τους περίμεναν να γύρίσουν.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.524
Πόντοι
3.506
Μια νεα εποχη για την αεροπορια...Η Boeing αναπτυξε μια τεχνολογια που μετατρεπει τα αεροπλανα σε drones.(Fighter Jet Flies Without Pilot)
Η πρωτη δοκιμη εγινε σε ενα F16 στη Tyndall Air Force Base της Florida.

infernoman

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
χρονια υπαρχει αυτη η τεχνολογια αφου χρησιμοποιουνται ως target drones

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.524
Πόντοι
3.506
χρονια υπαρχει αυτη η τεχνολογια αφου χρησιμοποιουνται ως target drones

Με την νεα τεχνολογια τα F-16 θα εχουν δυνατοτητες οχι μονο ως target drones αλλα και ως combat drones.
( Αυτο το και κανει τη μεγαλη διαφορα,σε σχεση με τα προηγουμενα...)

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Παπαριές!
Το ειχαν κάνει και οι myth busters με f-4 και κλασικά το διάλυσαν! :2funny:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
2789002.jpg

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
Tupolev TU-160

Συνημμένα

• 4251599902_8d5f052983_z.jpg
    4251599902_8d5f052983_z.jpg
    82,8 KB · Εμφανίσεις: 25
  • Kremlin_Tupolev_Tu-160.jpg
    Kremlin_Tupolev_Tu-160.jpg
    24,5 KB · Εμφανίσεις: 51

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26

κουφαλες φαντομαδες τετοια μελωδια πουθενα

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
κανενα phantom δεν ηταν στο βιντεακι
ρε μαστορα απο το σελεο το πηρα δεν ειχα μαζι μου καμερα.... κανανε πολλες διευλεσεις κανανε και χαμηλες οταν περασε το f4 κουνηθηκαν τα τζαμια

Capt.Bligh

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2013
Κριτικές
8
Like
28
Πόντοι
16
ρε μαστορα απο το σελεο το πηρα δεν ειχα μαζι μου καμερα.... κανανε πολλες διευλεσεις κανανε και χαμηλες οταν περασε το f4 κουνηθηκαν τα τζαμια

μαλλον f16 ηταν στη χαμηλη διελευση
;)

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
μαλλον f16 ηταν στη χαμηλη διελευση
;)
ολα κανανε απο 5-6 διευλευσεις χαμηλες , ψηλες και αλλα κολπα οταν περασε ο φαντομας χαμηλα κουνηθηκανε ολα
a7
mirage 2000
f4
f16
και ενα heuy!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom