You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 176K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
osie.0909
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Νοε 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 66
Κατὰ συνέπειαν εἶμαι τόσον ἀεροπόρος ὅσον ὁ κ. Παίχτουρας
Μάλιστα! Καί κατά συνέπεια δύνασθε στό μέλλον νά γίνετε κυβερνήτης ἀεροπλανοφόρου, γιατί ὄχι καί ὑποβρυχίου ταυτοχρόνως.
Ἄν εἴναι διαθέσιμο κατάλληλο παίγνιο θά σᾶς καμαρώσουμε πολέμαρχο;
Χαίρομαι πού συζητῶ μέ ἕνα ἐν δυνάμει συνάδελφο, ἔστω καί κατά φαντασία.
Ἐκτιμῶ πώς χρησιμοποιοῦμεν τό ἴδιο προγράμμα πολυτονισμοῦ.
ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.014
- Πόντοι
- 1.486
Κι άλλη ΤΑΠΑ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ!!!!Μάλιστα! Καί κατά συνέπεια δύνασθε στό μέλλον νά γίνετε κυβερνήτης ἀεροπλανοφόρου, γιατί ὄχι καί ὑποβρυχίου ταυτοχρόνως.
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.729
- Πόντοι
- 9.931
Και μη χειρότερα: Έκλεψαν κινητήρα αεροσκάφους Dornier από την 112 Π.Μ.!
04-05-2010 22:01:12
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Μάκη Πολλάτου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «φτερά» έκανε ένας ολόκληρος κινητήρας αεροσκάφους Dornier μέσα από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας!
Η απώλεια του κινητήρα έχει γίνει αντιληπτή τις τελευταίες ώρες και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου αεροκινητήρων στην 112 Πτέρυγα Μάχης προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας (Lycoming IGSO-540-A1E) είναι ένας από τους δύο που φοράνε τα ελαφρά αεροσκάφη. Από τα δεκαέξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη Do-28D που αποκτήθηκαν την περίοδο 1984 - 87 στο πλαίσιο της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας, ένα ή δύο συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία για μεταφορές προσωπικού, υλικών αλλά και επιτήρηση.
Image
Ο απωλεσθείς κινητήρας είχε μεταφερθεί στο εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα στη βάση της Ελευσίνας για επισκευή και είναι άγνωστο αν έχει μεταφερθεί εκτός του αεροδρομίου και κυρίως με ποιον τρόπο έγινε δυνατή η απομάκρυνσή του από την καλά φρουρούμενη μονάδα.
Κατά πληροφορίες, οι υπάλληλοι του εργοστασίου αεροκινητήρων προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο ελέγχοντας όσους είχαν πρόσβαση στο χώρο φύλαξης του κινητήρα, ενώ καταμετρούν ξανά και ξανά τα αεροπορικά υλικά.
Το περιστατικό της κλοπής (ή… απώλειας) του κινητήρα από ένα Dornier θυμίζει αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τον Οκτώβριο του 2009 άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν έναν ολόκληρο κινητήρα ελικοπτέρου Super Puma από το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ τον Ιούλιο του 2009 είχε αφαιρεθεί κινητήρας ενός παροπλισμένου ελικοπτέρου τύπου Augusta Bell 206 που βρισκόταν σταθμευμένο στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι.
Οι αλλεπάλληλες κλοπές αεροπορικού υλικού μέσα από καλά φυλασσόμενες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργούν ερωτήματα, αλλά και ειρωνικά σχόλια για την κατάσταση που δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και παραπέμπει σε εικόνα διάλυσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Μήπως σιγά-σιγά τα κλείνουμε τα μαγαζιά (Π.Α. και Π.Ν.)
04-05-2010 22:01:12
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Μάκη Πολλάτου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «φτερά» έκανε ένας ολόκληρος κινητήρας αεροσκάφους Dornier μέσα από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας!
Η απώλεια του κινητήρα έχει γίνει αντιληπτή τις τελευταίες ώρες και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου αεροκινητήρων στην 112 Πτέρυγα Μάχης προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας (Lycoming IGSO-540-A1E) είναι ένας από τους δύο που φοράνε τα ελαφρά αεροσκάφη. Από τα δεκαέξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη Do-28D που αποκτήθηκαν την περίοδο 1984 - 87 στο πλαίσιο της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας, ένα ή δύο συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία για μεταφορές προσωπικού, υλικών αλλά και επιτήρηση.
Image
Ο απωλεσθείς κινητήρας είχε μεταφερθεί στο εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα στη βάση της Ελευσίνας για επισκευή και είναι άγνωστο αν έχει μεταφερθεί εκτός του αεροδρομίου και κυρίως με ποιον τρόπο έγινε δυνατή η απομάκρυνσή του από την καλά φρουρούμενη μονάδα.
Κατά πληροφορίες, οι υπάλληλοι του εργοστασίου αεροκινητήρων προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο ελέγχοντας όσους είχαν πρόσβαση στο χώρο φύλαξης του κινητήρα, ενώ καταμετρούν ξανά και ξανά τα αεροπορικά υλικά.
Το περιστατικό της κλοπής (ή… απώλειας) του κινητήρα από ένα Dornier θυμίζει αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τον Οκτώβριο του 2009 άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν έναν ολόκληρο κινητήρα ελικοπτέρου Super Puma από το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ τον Ιούλιο του 2009 είχε αφαιρεθεί κινητήρας ενός παροπλισμένου ελικοπτέρου τύπου Augusta Bell 206 που βρισκόταν σταθμευμένο στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι.
Οι αλλεπάλληλες κλοπές αεροπορικού υλικού μέσα από καλά φυλασσόμενες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργούν ερωτήματα, αλλά και ειρωνικά σχόλια για την κατάσταση που δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και παραπέμπει σε εικόνα διάλυσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Μήπως σιγά-σιγά τα κλείνουμε τα μαγαζιά (Π.Α. και Π.Ν.)
madk4speed
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 5
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Αυτο εχει ξαναγινει στην Αμερικη, ειχανε κλεψει κινητηρες Φ16...
Θα τους βαλανε σε κανενα ντραγκστεραδικο jet car...
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Φιλε μου και οι δυο μας πιστευω να εχουμε καταλαβει.... την κατηγορια που αντιπροσωπευει το συγκεκριμενο μελος!!!!......Οποτε μην ασχολεισαι...γιατι τον εχεις ξεσκισει στις ταπες, οπως λεει χαρακτηριστικα και συμφωνω ο φιλος μας, ο Ναυαρχος!!!!!!!Μάλιστα! Καί κατά συνέπεια δύνασθε στό μέλλον νά γίνετε κυβερνήτης ἀεροπλανοφόρου, γιατί ὄχι καί ὑποβρυχίου ταυτοχρόνως.
Επισκέπτης
Μάλιστα! Καί κατά συνέπεια δύνασθε στό μέλλον νά γίνετε κυβερνήτης ἀεροπλανοφόρου, γιατί ὄχι καί ὑποβρυχίου ταυτοχρόνως.
Ὁπωσδήποτε. Ὅπως θὰ καμαρώσουμε κι ἐσᾶς στρατηγὸν εἰς ἀνἀλογα - εἰκονικὰ - πεδία μαχῶν.
gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Φιλε μου και οι δυο μας πιστευω να εχουμε καταλαβει.... την κατηγορια που αντιπροσωπευει το συγκεκριμενο μελος!!!!......Οποτε μην ασχολεισαι...γιατι τον εχεις ξεσκισει στις ταπες, οπως λεει χαρακτηριστικα και συμφωνω ο φιλος μας, ο Ναυαρχος!!!!!!!
Δηλαδη ποια κατηγορια αντιπροσωπευει ο Μπακαλης;
Για να δω δηλαδη μεχρι που μπορει να φτασει η φαντασια σου...
Για πε
Επισκέπτης
Τὴν κατηγορίαν τῶν μοχθούντων μικροϊδιοκτητῶν (παντοπωλείου)!
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Αγαπητε σε εχω κοψει για πρακτικο ανθρωπο και εχω την απαιτηση να αντιλαμβανεσαι οτι δεν καλπαζει η δικη μου φαντασια....αλλα καποιων αλλων μελων που διχως να αυτοπροσδιοριζονται...εχουν γνωμη και αποψη για τα παντα....αυτο φυσικα για ενα σκεπτομενο ανθρωπο ειναι το μονο ευκολο να βγαλει συμπερασμα γι' αυτους..........Δηλαδη ποια κατηγορια αντιπροσωπευει ο Μπακαλης;
Για να δω δηλαδη μεχρι που μπορει να φτασει η φαντασια σου...
Για πε
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.121
- Πόντοι
- 22.785
Αγαπητε σε εχω κοψει για πρακτικο ανθρωπο και εχω την απαιτηση να αντιλαμβανεσαι οτι δεν καλπαζει η δικη μου φαντασια....αλλα καποιων αλλων μελων που διχως να αυτοπροσδιοριζονται...εχουν γνωμη και αποψη για τα παντα....αυτο φυσικα για ενα σκεπτομενο ανθρωπο ειναι το μονο ευκολο να βγαλει συμπερασμα γι' αυτους..........
Ξυπνάς ένα πρωί και αύτά με τά οποία είχες πάρε δώσε καθημερινά μέχρι χθες,
ξαφνικά έγιναν ύψιστες ίδέες, σύμβολα, ποιήματα και στολίδια............
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Υψιστες ιδεες δεν υπαρχουν αγαπητε....Υψιστα Ιδανικα μαλλον ηθελες να γραψεις...φαινεται δεν εχεις πιει ακομα καφε!!!!!!Ξυπνάς ένα πρωί και αύτά με τά οποία είχες πάρε δώσε καθημερινά μέχρι χθες,
gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Αγαπητε σε εχω κοψει για πρακτικο ανθρωπο και εχω την απαιτηση να αντιλαμβανεσαι οτι δεν καλπαζει η δικη μου φαντασια....αλλα καποιων αλλων μελων που διχως να αυτοπροσδιοριζονται...εχουν γνωμη και αποψη για τα παντα....αυτο φυσικα για ενα σκεπτομενο ανθρωπο ειναι το μονο ευκολο να βγαλει συμπερασμα γι' αυτους..........
Aγαπητε και συμπαθη Παιχτουρα,δεν θελω να καταλαβω αυτο που μολις
τωρα ποσταρες,ειναι δικα σου φληναφηματα
Εκεινο που καταλαβαινω ειναι οτι κατι θες να πεις για τον Μπακαλη
και δεν το λες,η το λες μπερδεμενα,εξου και η εκτιμηση μου για
"φληναφημα"
Εγω ξερω ως πρακτικος τα απλα...
Ο ταδε "Μπακαλης" αντιπροσωπευει τα κουμμουνια....
>> >> >> >> τους μαλακες....
>> >> >> >> τους απατριδες...
συγκεκριμενα και σαφεστατα
Εκει ειναι και η ενσταση μου περι της αποψης σου για τον Μπακαλη και
για οποιον αλλο εδω μεσα
Η σαφηνεια και η ακριβεια και η καθαροτητα λογου ειναι μεγα προσον
για μενα,ως παλιος APG (που νομιζω οτι ξερεις τι σημαινει ..)
Διατελω φιλικως
coral
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Ιουν 2008
- Like
- 4
- Πόντοι
- 6
.... για μενα,ως παλιος APG (που νομιζω οτι ξερεις τι σημαινει ..)
Αγαπητέ, για τους υπόλοιπους που δεν ξέρουν??
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Οπως υπαρχουν ταλαντουχοι στο να διηγουνται ιστοριες,...υπαρχουν και εξαιρετικα ταλαντουχοι ακροατες των καλων ιστοριων...οποτε συνεχιστε να μας γραφετε και μην λησμονειται, οτι το ταλεντο τρεφεται στη μονωση,...ο χαρακτηρας ομως σχηματιζεται μεσα στις τρικυμιες του κοσμου!Μετα τιμης ο Παιχτουρας.Τὴν κατηγορίαν τῶν μοχθούντων μικροϊδιοκτητῶν (παντοπωλείου)!
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Σωστος!Aγαπητε και συμπαθη Παιχτουρα,δεν θελω να καταλαβω αυτο που μολις
τωρα ποσταρες,ειναι δικα σου φληναφηματα
Εκεινο που καταλαβαινω ειναι οτι κατι θες να πεις για τον Μπακαλη
και δεν το λες,η το λες μπερδεμενα,εξου και η εκτιμηση μου για
"φληναφημα"
Εγω ξερω ως πρακτικος τα απλα...
Ο ταδε "Μπακαλης" αντιπροσωπευει τα κουμμουνια....
>> >> >> >> τους μαλακες....
>> >> >> >> τους απατριδες...
συγκεκριμενα και σαφεστατα
Εκει ειναι και η ενσταση μου περι της αποψης σου για τον Μπακαλη και
για οποιον αλλο εδω μεσα
Η σαφηνεια και η ακριβεια και η καθαροτητα λογου ειναι μεγα προσον
για μενα,ως παλιος APG (που νομιζω οτι ξερεις τι σημαινει ..)
Διατελω φιλικως
gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Αγαπητέ, για τους υπόλοιπους που δεν ξέρουν??
Μην παει το μυαλο σου σε τιποτα απιθανο
Μια πολυ συγκεκριμενη ειδικοτητα,ενος πολυ ειδικου και απαιτητικου
επαγγελματος,στο οποιο οι ιδιοτητες που αναφερα πιο πριν ηταν
ζωτικοτατης σημασιας για την ασφαλεια τοσο του μηχανικου μεσου οσο και του ΑΠΟΛΥΤΑ
εξειδικευμενου προσωπικου που εκτελουσε το ΚΥΡΙΟ εργο...
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
καπνιστή, χτυπητή, ρουφηχτή ή τη μασάς ????Ξυπνάς ένα πρωί και αύτά με τά οποία είχες πάρε δώσε καθημερινά μέχρι χθες,
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.121
- Πόντοι
- 22.785
καπνιστή, χτυπητή, ρουφηχτή ή τη μασάς ????
Για ποιόν λόγο άκριβώς πληρώνουμε ΚΤΕΟ ????
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
δεν ξερω κυριε ζουράρι..Για ποιόν λόγο άκριβώς πληρώνουμε ΚΤΕΟ ????