Νέα

Ποιός είναι ο κ. Τhe Saint;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67K
  • Εμφανίσεις 940K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.529
Πόντοι
26.316
Η μανιοκατάθλιψη ή αλλιώς διπολική διαταραχή είναι η νόσος, όπου ο ασθενής παρουσιάζει σε κάποιες φάσεις της ζωής του μανία και σε κάποιες άλλες κατάθλιψη.
Σύμφωνα με τα παραπάνω μανία είναι η κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος που τη βιώνει έχει υποκειμενική αντίληψη του εαυτού του. Δηλαδή έχει μια εικόνα ψευδή για τον εαυτό του με ροπή προς την παντοδυναμία (π.χ. υπερβολικά έξοδα στη διασκέδαση, καταπιάνεται με πολλές δουλειές που δεν μπορεί συνήθως να τις ολοκληρώσει, συνάπτει πολλές εφήμερες σχέσεις κ.λ.π.). Ο άνθρωπος που πάσχει από μανία διακατέχεται συνήθως από ένα έντονο ευφορικό αίσθημα, παίρνει υψηλά ρίσκα, ενώ κατά διαστήματα εμφανίζει έντονες εκρήξεις θυμού (ειδικά κατά την προσπάθεια της οριοθέτησης) και κυκλοθυμία  (σύντομες και έντονες εναλλαγές του συναισθήματος από χαρά σε λύπη και το αντίθετο).
Κατά τη λήξη αυτής της φάσης της μανιοκατάθλιψης, συνήθως εγκαθίσταται η φάση της κατάθλιψης ή φάση της υπομανίας, που έχει έντονα καταθλιπτικά συμπτώματα. Η κατάθλιψη είναι η πιο διαδεδομένη ψυχική πάθηση στην εποχή μας (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αγγίζει το 15% έως 20% ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου) και παρουσιάζεται σε ήπια, μέτρια και βαριά μορφή.

Βασικότερο χαρακτηριστικό για την διαπίστωση καταθλιπτικών συμπτωμάτων είναι η γνωστική τριάδα:
1) Αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό του.
2) Αρνητικές σκέψεις για την κοινωνία και το κοινωνικό περιβάλλον
3) Αρνητικές σκέψεις για το μέλλον

Ένας άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη μπορεί να έχει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά ή ένα συνδυασμό αυτών. Τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι τα ακόλουθα αισθήματα:
1) Κατωτερότητας (αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης – οι άλλοι είναι ανώτεροι από τον ίδιο)
2) Λύπης (αίσθημα μελαγχολίας, που μπορεί να εκφραστεί με κλάματα, απομόνωση, διαταραχή στον ύπνο κλπ)
3) Ενοχής (αίσθημα πως φταίει για όλα όσα συμβαίνουν και πως πρέπει να τιμωρηθεί
4) Εκνευρισμού (κάποιες φορές παρατηρείται επιθετικότητα, θυμός κλπ).

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Τωρα που εκλεισε το κεφαλαιο Μεντης στο θρεντ, να επανελθουμε στο κρισιμο θεμα.
Ερι, παμε ενα ΣΚ στο Ναυπλιο τα δυο μας; Θελω να ασχοληθω με τις ερωτογενεις σου ζωνες.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
 Τέτοια ώρα εμένα με πιάνει πείνα πάντως  :dunno:
Ε μα σου είπα βρες έναν άντρα σαν τον Μέδιο να σου έχει έτοιμο φαγητό όταν γυρίζεις σπίτι απ τα γαμωχοτέλια που είσαι όλη μέρα, δε μ ακούς.

Την άλλη φορά να του πεις αν αργησεις πως πήγες να δεις το Μπεν Χουρ. :grin:

agharal

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
16
:2funny: :2funny: :2funny:
κ. agharal, νομίζω ότι πρέπει να κάνετε μία αναδρομή στις σελίδες μας και να καταγράψετε τους 1000 τρόπους με τους οποίους σας έχει αποκαλέσει η κα. Έριναλ.
Το αποτέλεσμα θα ήταν ξεκαρδιστικό!
Μου υποσχεθηκε αν συμπληρωσει χιλιες διαφορετικες ονομασιες,να μου χαρισει χιλιες και μια νυχτες.Γι αυτο τις καταγραφω κυριε.

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
26.529
Πόντοι
26.316
Μου υποσχεθηκε αν συμπληρωσει χιλιες διαφορετικες ονομασιες,να μου χαρισει χιλιες και μια νυχτες.Γι αυτο τις καταγραφω κυριε.

Τέλεια!
Να αναρτήσετε το τελικό κείμενο στο νήμα.

KYRMEDIOS

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
3
Πόντοι
16
Δεν γίνεται να προσπαθεις να μου τραβάς την προσοχή με βρισιές. δεν είναι αυτός τρόπος για την ηλικία σου  :coffee:

Γιατί να προσπαθήσω  να τραβήξω την προσοχή ενός nick  στο μπου, που δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου ρε συ ?  :think:

Έχετε αρχίσει να ζήτε το nick  σας μερικοί τύποι εδώ μέσα ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom