Νέα

Ποιον θεωρείτε τον καλύτερο επιθετικό όλων των εποχών;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bokolis$$
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 189
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

thor_69

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2016
Κριτικές
2
Like
70
Πόντοι
1
Η απάντηση είναι σχετική και εξαρτάται από τις παραστάσεις του καθενός:

Οι μεγαλύτεροι θα πουν πχ τον Πελέ.
Οι νεότεροι,τον Ντιέγκο.
Οι ακόμη πιο μικροί,τον Ρονάλντο,τον Ροναλντίνιο,τον Ρονάλντο τον Πορτογάλο και πάει λέγοντας.

Υπάρχουν και οι παράμετροι της κάθε εποχής:
Πιο καλές ομάδες,πιο δύσκολοι αμυντικοί,πιο χαλαρά τα συστήματα,πιο αμυντικογενής φιλοσοφία.

topscorer

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2014
Κριτικές
30
Like
5.112
Πόντοι
5.646
μεσι? ο λιονελ μεσι?παιχταρας και οντως ολο βλεπω τα βιντεο στο youtube τι κανει

Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχων!Το βίντεο με τις ντριπλες να δεις που έκανε μικρός.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Τον Γιούτσο!

Ψηφοφορία θα μπει; Τί διάολο ΣΑΝΕΛ έχουμε;

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
Νομίζω ότι για να ψηφίσουμε σωστά θα πρέπει πρώτα να γίνει κατανοητή πλήρως η ερώτηση
Μιλάμε για επιθετικό.
Ενοούμε δηλαδή το 9αρι , τον σέντερ φορ.
Άρα απαντήσεις τύπου Πελέ , Μαραντόνα , Μέσι , Κριστιάνο , Κρόιφ κτλ , μάλλον δεν μπορούν να δωθούν. Αυτοί είναι απαντήσεις για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών , αλλά όλοι τους είναι κάτι άλλο και όχι "φουνταριστοί" . Επιθετοκογενείς αλλά όχι επιθετικοί.
Κατ' εμέ καλύτερος όλων ο Μαραντόνα |(δεν τον πρόλαβα να παίζει) για πολλούς λόγους που δεν θα αναλύσω τώρα.

Αγαπημένος μου ο Γιώργαρος ο Μπεστ μάλλον λόγω Μάντσεστερ και μυαλού που κουβαλούσε.

Στην ερώτηση όμως για τον κορυφαίο επιθετικό εγώ θα πω Φαν Μπάστεν. Καθαρό 9αρι , πολύ γκολτζής και με άρτια τεχνική.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
47.070
Πόντοι
26.141
Σου εξήγησα για ποιο λόγο ο Μessi είναι ο κορυφαίος κ συ τρολαρεις!
[/quote
Σου εξήγησα για ποιο λόγο ο Μessi είναι ο κορυφαίος κ συ τρολαρεις!
μαν εννοειται τωρα  ο μεσσι ειναι ο καλυτερος αλλα απο το 2007 κ μετα

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
498
Πόντοι
306
ο πατερας σας  :babycry: τα εχει παρει ολα ο τυπος.

Συνημμένα

• Cristiano Ronaldo.jpg
    Cristiano Ronaldo.jpg
    61,1 KB · Εμφανίσεις: 53
OP
OP
B

bokolis$$

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2015
Κριτικές
8
Like
428
Πόντοι
296
Νομίζω ότι για να ψηφίσουμε σωστά θα πρέπει πρώτα να γίνει κατανοητή πλήρως η ερώτηση
Μιλάμε για επιθετικό.
Ενοούμε δηλαδή το 9αρι , τον σέντερ φορ.
Άρα απαντήσεις τύπου Πελέ , Μαραντόνα , Μέσι , Κριστιάνο , Κρόιφ κτλ , μάλλον δεν μπορούν να δωθούν. Αυτοί είναι απαντήσεις για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών , αλλά όλοι τους είναι κάτι άλλο και όχι "φουνταριστοί" . Επιθετοκογενείς αλλά όχι επιθετικοί.
Κατ' εμέ καλύτερος όλων ο Μαραντόνα |(δεν τον πρόλαβα να παίζει) για πολλούς λόγους που δεν θα αναλύσω τώρα.

Αγαπημένος μου ο Γιώργαρος ο Μπεστ μάλλον λόγω Μάντσεστερ και μυαλού που κουβαλούσε.

Στην ερώτηση όμως για τον κορυφαίο επιθετικό εγώ θα πω Φαν Μπάστεν. Καθαρό 9αρι , πολύ γκολτζής και με άρτια τεχνική.

Βασικά εγω μίλησα για επιθετικό με την ευρύτερη έννοια, οχι για 9ρι απαραίτητα. Ο σαβιόλα πχ δεν ηταν 9ρι αλλα ηταν επιθετικός. Ο μέσσι ειναι false 9 αλλα δεν ειναι ο παίκτης που ξέρουμε ως 9ρι. Δεν μπορούσα να βάλω όρια στο νημα γιατι αμα το πάρεις κατα γράμμα, ο ρόλος για καθε επιθετικό ειναι διαφορετικός ανάλογα την ομάδα το συστημα και την εποχή. Ο ρούνευ ας πούμε ειναι αμυντικογενής επιθετικός που θα πρεσάρει μπροστά και θα φτιάξει και παιχνίδι, την ωρα που ο βιέρι ειναι ο επιθετικός που θα πάρει την κεφαλιά. Δεν θεωρείτε μονο ο σέντερ φορ ως επιθετικός, αλλα  και ο δεύτερος φορ, η ο περιφεριακός επιθετικός, η ο κρυφός κυνηγός τυπου λιτμάνεν.

jimis01007

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Μακράν ο πιο σύγχρονος επιθετικός ήταν ο ΒΑΝ ΜΠΑΣΤΕΝ.

sersegas

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
248
Πόντοι
2.277
Ο πιο  μπαλαδορος επιθετικος σιγουρα το "φαινομενο" Ροναλντο (ο βραζιλιανος φυσικα).Ο πιο αποτελεσματικος , ισως ο Ρομαριο.Αναμεσα τους μαλλον ο μεγαλος Γκερντ Μυλλερ.

greg13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2017
Like
1.721
Πόντοι
216
Μερικοι απο τους μεγαλύτερους επιθετικούς που πάτησαν το πόδι τους στον πλανήτη, ειναι οι πελέ, μαραντόνα , ντι στέφανο ,τζόρτζ μπεστ, , πουσκας, μεσσι, ρονάλντο (φαινόμενο) , σεβτσένκο ισως, ας πώ και τον κριστιάνο. Αν και σε κάθε ομάδα, σε κάθε σύστημα, και σε κάθε εποχή, ο ρόλος του καθε επιθετικού διαφέρει, κάνοντας το ερώτημα δύσκολο, παρόλα αυτα πιστεύω οτι  μπορεί να βρεθεί άκρη.  Εγω θεωρώ τον πελέ καλύτερο, αλλα αυτη ειναι μονο η δική μου άποψη.
RUUD VAN NISTELROOY Κ ΡΑΟΥΛ

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
3.475
Μεγαλος παικτης υπηρξε και ο Kluivert.

Εχει αφησει εποχη- παροτι δεν κρατησε ουτε 10 χρόνια σε υψηλο επιπεδο.
Αναλογη περιπτωση ειναι ο Michael Owen και, παλιοτερα ο Van Basten (λογω τραυματισμου, στα 28 του).

Ο Raul, πχ, εχει double score απ' τον Kluivert σε συνολικα τέρματα, λογω μακροβιοτερης καριερας.

Επισης, μεγαλο ενεργητικο εχουν ο Batistuta, ο Baggio, o Inzaghi, o Del Piero, ο Ronaldo (φαινομενο), o Shevchenko, o Van Nisterloy, o Ibrahimovic [κατα αυξουσα σειρα τερμάτων].  

Μαρκαν πιο παραγωγικος απ' οποιονδηποτε αλλον ειναι ο Romario. Ομως, σχεδον όλα τα γκολ του εχουν σημειωθει στη Βραζιλια.

Σε ευρωπαϊκο επιπεδο, κανεις δεν θα ξεπερασει τον Messi και τον Cristiano μετα το τελος της καριερας τους
(Εχουν χωσει 60αρες και 70αρες μεσα σε ΜΙΑ σεζον!!/ Ο παλιος Ronaldo ειχε βαλει 47 οταν ηταν στη Barcelona)

OP
OP
B

bokolis$$

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2015
Κριτικές
8
Like
428
Πόντοι
296

Σωστό αυτο που λές . Πράγματι ο μέσσι εβαλε πολλά γκολ. Αλλα εχε υπόψιν και  τις άμυνες της κάθε εποχής. Οχι οτι στην εποχή του πελέ του μαραντόνα και των παλιών γενικά, οι αμυντικοί ηταν απαραίτητα καλύτεροι απο τους σημερινούς, αλλα αν λάβεις υπόψιν τι τους επέτρεπε ο διαιτητής να κάνουν ατιμώρητοι, σε άμυνες εκείνης της εποχής, ηταν πολύ πιο δύσκολο να μπεί γκόλ απο οτι σημερα. Κοίτα για παράδειγμα το μουντιάλ του 62 της χιλής, η το πόσο ξύλο έριξαν στον πελέ στο μουντιάλ του 66 στα παιχνίδια με βουλγαρία και πορτογαλλία αναγκασμένος να παίζει τραυματίας γιατι δεν υπήρχε ακομα  η επιλογή να βγεί έξω αλλαγή απο το παιχνίδι. Για να μην αδικήσω και τους μαραντονόφιλους, και ο τσεντίλε (gentile) με ξυλο σταμάτησε  τον μαραντόνα στο παιχνίδι με την ιταλία στο μουντιαλ του 82. Ξύλο με την ανοχή της διαιτησίας. Αν καποιος μάρκαρε σημερα τον μέσσι, όπως μαρκάραν τότε πελέ και μαραντόνα, δεν θα προλάβαινε να βγάλει 30 λεπτά χωρίς να αποβληθεί. Βεβαια και οι ομάδες του πελε και του μαραντόνα δέρναν ατιμώρητοι. Δεν θέλω με αυτο να αδικήσω τον μέσσι, αλλα πρεπει να κρίνουμε καθε παίκτη συμφωνα με την εποχή του. Και η τοτε εποχή, δεν επέτρεπε οσα γκολ επιτρέπει η σημερινή. Το βιντεάκι που παραθέτω δείχνει το συνηθισμένο και με την ανοχή της διαιτησίας ξύλο της εποχής.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
3.475

Στα παλια χρονια, οι παικτες ηταν σχεδον ερασιτεχνες.

Δεν ειχαν καθολου φυσικη κατασταση (αρα δεν μπορουσαν να σ' ακολουθησουν αν ησουν κοντος και ελαφρυς), δεν προπονουνταν επαρκως, ενώ επαιζαν και λιγοτερα παιχνιδια => πλεονεκτημα για τους επιθετικους, που τούς βγαινει το λαδι επι 90'.

Νομιζω πως ενας καλος σημερινος γκολτζης θα εβαζε πολλα περισσοτερα γκολ το 1970.

Ακομη κι αν ετρωγε πολυ ξυλο.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
3.475
Ο πιο  μπαλαδορος επιθετικος σιγουρα το "φαινομενο" Ροναλντο (ο βραζιλιανος φυσικα).Ο πιο αποτελεσματικος , ισως ο Ρομαριο.Αναμεσα τους μαλλον ο μεγαλος Γκερντ Μυλλερ.

Και λίγο πιο τεχνικος απ' τον Ronaldo ηταν ο Ronaldihnio, κατα την ταπεινη μου γνωμη.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom