Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
πολύ καλό βιβλίο, αναλύει με στοιχεία που παραθέτει όλη τη σαπίλα και τη σκευωρία που παίχτηκε εκείνες τις μέρες

Αυτά  πού  θα  σ’  τα  δώσει  ο  Αρταξέρξης, 
αυτά  πού  θα  τα  βρεις  στη  σατραπεία. 
και  τι  ζωή  χωρίς  αυτά  θα  κάμεις

Συνημμένα

• paradosi.JPG
    paradosi.JPG
    17,9 KB · Εμφανίσεις: 21

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
19739_1111355923607_1818166308_215948_6201311_n.jpg

Η Μερσέντες Χιλ, μια νεαρή και πάμφτωχη κοπέλα, γίνεται η διασημότερη ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου στην Αμερική του 1930. Η απαράμιλλη ομορφιά και το ταλέντο της αφήνουν άναυδο όποιον την αντικρίζει. Κι εκείνη, σαν βασίλισσα, απολαμβάνει απ? το θρόνο της όλα όσα της προσφέρουν τα νιάτα της. Οι άνδρες την ερωτεύονται με πάθος, απλώνοντας την καρδιά τους και τις περιουσίες τους στα πόδια της. Η δική της καρδιά όμως είναι δοσμένη μόνο στην καριέρα της. Μέχρι που ένας άνδρας ξυπνάει για πρώτη φορά μέσα της έναν πρωτόγνωρο έρωτα?

Και μια μέρα η Μερσέντες, διαπιστώνοντας ότι η ανελέητη φθορά του χρόνου στραγγίζει όχι μόνο την ομορφιά αλλά και την υγεία της, εξαφανίζεται χωρίς το παραμικρό ίχνος, αφήνοντας πίσω της τον άνδρα της, παραγωγό κινηματογράφου, και τη μικρή της κόρη. Οι περισσότεροι τη θεωρούν νεκρή.

Χρόνια μετά, γερασμένη και ξεχασμένη, δεν ελπίζει πια σε τίποτε και σε κανέναν. Ώσπου μια παράξενη γυναίκα της υπόσχεται αυτό που δεν μπορεί να κάνει κανείς? ακόμη και ο Θεός. Και η Μερσέντες δέχεται να παίξει το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι της μοίρας. Θέλει να πάψει να πονά, θέλει να ερωτευτεί, να ξαναγίνει βασίλισσα στον παλιό θρόνο της. Θέλει μια δεύτερη ευκαιρία.

buteflika

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Μιας και το φόρουμ λέγεται ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, προτείνω το αστυνομικό του Ιταλού μετρ Κάρλο Λουκαρέλι: www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=83514]Το μπουρδέλο της οδού Όκε[/url]. Είναι μέρος μίας τριλογίας που ξεκινά από τις μέρες τής Δημοκρατίας του Σαλό (www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=82281]Εν λευκώ[/url], www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=83501]Ένα μουντό καλοκαίρι[/url]), μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ήρωας είναι ένας αστυνομικός (Ντε Λούκα) ο οποίος μέσα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου (και με το φόβο των κομμουνιστών που τον θεωρούν φασίστα) επιβιώνει ασκώντας με πάθος το αστυνομικό του καθήκον. Ωραίο αστυνομικό νουάρ, αξίζει κάθε ευρώ και κάθε λεπτό.

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16
ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον.
τσαλακώνει τον εαυτό του για τα καλά ο Πρίγκηπας του Σκότους.
μπράβο του, αν και πολλά από αυτά που έκανε (κυρίως στον εαυτό του) δεν είναι για μπράβο.
τουλάχιστον όμως δείχνει ειλικρινής.
ανέβηκε ακόμη πιο πολύ στην εκτίμησή μου.
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Συνημμένα

• COVER OZZY.jpg
    COVER OZZY.jpg
    24,1 KB · Εμφανίσεις: 32

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Μολις  τελειωσα  το - Ο  λυκος    της  στεππας -  του  Χερμαν  Εσσε .Το  βρηκα    πολυ  καλο

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26

"Καταραμένη ομάδα" του Ντέιβιντ Πις,  Εκδόσεις Τόπος

Το βιβλίο περιγράφει τις σαράντα τέσσερις μέρες του Brian Clough ως προπονητή της Leeds United (στα μέσα της δεκαετίας του '70). Ταυτόχρονα κάνει και μια αναδρομή στην καριέρα του ως την στιγμή που φτάνει στο Λιντς για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την United.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
"Καταραμένη ομάδα" του Ντέιβιντ Πις,  Εκδόσεις Τόπος

Το βιβλίο περιγράφει τις σαράντα τέσσερις μέρες του Brian Clough ως προπονητή της Leeds United (στα μέσα της δεκαετίας του '70). Ταυτόχρονα κάνει και μια αναδρομή στην καριέρα του ως την στιγμή που φτάνει στο Λιντς για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την United.

Δεν έχει γίνει και ταινία αυτό;

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26

Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη αλλά το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο (σα να λέει την ιστορία ο ίδιος ο Κλάφ) κάτι που το κάνει πολύ άμεσο και τρομερά ενδιαφέρον.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Ένα φοβερό αθλητικό βιβλίο είναι το "Παιχνίδι χωρίς όρια" , του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
Αυτόν τον καιρό διαβάζω το , "Ελληνική Παιδεία, ένας νεκρός με μέλλον" του Σαράντου Καργάκου. 5 σελίδες τη βδομάδα δηλαδή διαβάζω και αν...
Έχω μπανίσει και το "H πολιτική ιδεολογία της βυζαντινής αυτοκρατορίας - L' ideologie politique de l' empire byzantin " της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ
Αλλά από του χρόνου μάλλον...  

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη αλλά το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο (σα να λέει την ιστορία ο ίδιος ο Κλάφ) κάτι που το κάνει πολύ άμεσο και τρομερά ενδιαφέρον.

Εγώ πάλι, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά έχω δει την ταινία.
Που την βρήκα μια χαρά μέσα στην ...εγγλεζίλα της.
Α προπο, έχεις δει να κυκλοφοράει κανένα βιβλίο με την ιστορία των Γουλβς, των οποίων τυγχάνω οπαδός;
Εννοώ, για τη φοβερή ομάδα των 50s, την επίσης πολύ καλή των 70s  κλπ.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ένα φοβερό αθλητικό βιβλίο είναι το "Παιχνίδι χωρίς όρια" , του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
Αυτόν τον καιρό διαβάζω το , "Ελληνική Παιδεία, ένας ασθενής με μέλλον" του Σαράντου Καργάκου. 5 σελίδες τη βδομάδα δηλαδή διαβάζω και αν...
Έχω μπανίσει και το "H πολιτική ιδεολογία της βυζαντινής αυτοκρατορίας - L' ideologie politique de l' empire byzantin " της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ
Αλλά από του χρόνου μάλλον... 
Το "Παιχνίδι χωρίς όρια" είναι όντως αρκετά καλό.
Όσο για το βιβλίο της Αρβελέρ για το Βυζάντιο ειναι πολύ παλιό.
Τουλάχιστον 30ετίας.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Το "Παιχνίδι χωρίς όρια" είναι όντως αρκετά καλό.
Όσο για το βιβλίο της Αρβελέρ για το Βυζάντιο ειναι πολύ παλιό.
Τουλάχιστον 30ετίας.
Υπάρχει και ένα άλλο αθλητικό με όλα τα ντέρμπι σε όλην την υφήλιο. Δεν θυμάμαι τον τίτλο , ούτε τον συγγραφέα

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
Εγώ πάλι, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά έχω δει την ταινία.
Που την βρήκα μια χαρά μέσα στην ...εγγλεζίλα της.
Α προπο, έχεις δει να κυκλοφοράει κανένα βιβλίο με την ιστορία των Γουλβς, των οποίων τυγχάνω οπαδός;
Εννοώ, για τη φοβερή ομάδα των 50s, την επίσης πολύ καλή των 70s  κλπ.

Όχι δυστυχώς. Δεν έχω δει κάποιο βιβλίο για τους Γουλβς. Αλλά ούτε και σε καμιά εφημερίδα έχω διαβάσει πως έχει κυκλοφορήσει στα Ελληνικά κάτι σχετικό με την ομάδα. Διόλου απίθανο να υπάρχει, απλά εγώ δεν το ξέρω.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Όχι δυστυχώς. Δεν έχω δει κάποιο βιβλίο για τους Γουλβς. Αλλά ούτε και σε καμιά εφημερίδα έχω διαβάσει πως έχει κυκλοφορήσει στα Ελληνικά κάτι σχετικό με την ομάδα. Διόλου απίθανο να υπάρχει, απλά εγώ δεν το ξέρω.

Την τελευταία φορά που πήγα στο Λονδίνο, βρήκα ένα βιβλίο με τίτλο "We are the Wolves", αλλά επειδή ήταν μεταχειρισμένο και σε κακή κατάσταση, δεν το αγόρασα Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.    :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
Την τελευταία φορά που πήγα στο Λονδίνο, βρήκα ένα βιβλίο με τίτλο "We are the Wolves", αλλά επειδή ήταν μεταχειρισμένο και σε κακή κατάσταση, δεν το αγόρασα Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.    :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Αφού υπάρχει, θα μπορείς σίγουρα να το παραγγείλεις από κάποιο ξενόγλωσσο βιβλιοπωλείο. Αν μπεις στο site των Γουλβς, έχει πολλά βιβλία σχετικά με την ομάδα που μπορείς να τα αγοράσεις on-line.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αφού υπάρχει, θα μπορείς σίγουρα να το παραγγείλεις από κάποιο ξενόγλωσσο βιβλιοπωλείο. Αν μπεις στο site των Γουλβς, έχει πολλά βιβλία σχετικά με την ομάδα που μπορείς να τα αγοράσεις on-line.

Οκ φίλε.
Ευχαριστώ πάντως.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
βιβλίο για το unix/linux
Advanced Linux Programming